İstanbul’daki Açık Hava Sinemaları

0
42731

Kışın vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan sinemanın yaz aylarındaki keyfi de bir başka. Sıcak yaz akşamlarında eve ve klimalı alanlara kapanmak yerine yıldızların altında film izlemek nostaljik bir akşam geçirmek isteyenler için ideal bir seçenek.

Anne ve babalarımızın özlemle bahsettiği açık hava sinemaları son zamanlarda metropol hayatının vazgeçilmez eğlence unsurlarından biri haline geldi.

Şehrin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren açık hava sinemaları sayesinde vizyondaki filmlere ek olarak nostaljik Türk sinemasından filmler, izleyemeyip kaçırdığınız filmleri de yıldızların altında izlemeye şansını elde edebilirsiniz.

Günlük iş yaşamının stresini açık hava sinemasında üzerinden atıp farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için İstanbul’daki birbirinden güzel açık hava sinemalarını sizler için derledik:

1) Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Beşiktaş

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Beşiktaş

Zorlu Center son dönemlerin en popüler mekânlarından biri şüphesiz. Burası yalnızca bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda büyük bir kültür sanat merkezine de ev sahipliği yapıyor. Zorlu Center’da hem kapalı alışveriş alanları hem de açık havada zaman geçirilebilecek meydan katı bulunuyor.

Meydan katında yaz ayları boyunca önceden vizyona giren ve geniş kitlelerce beğenilen filmleri tekrar izleme şansı sunuluyor. Eski zamanların açık hava sineması ruhunu tecrübe etmek isteyen kişiler bu filmlerin gösterimleri ücretsiz olarak düzenleniyor.

View this post on Instagram

A post shared by Zorlu Center (@zorlucenter) on

Zorlu PSM açık hava sinemasında romantik komedi, süper kahraman filmleri veya Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerini yıldızlar altında izleyebilirsiniz.

Adres:  Kuruçeşme Mahallesi, Koru Sokağı, No:2, 34345 Beşiktaş, İstanbul

2) Sanatçılar Parkı, Harbiye

Sanatçılar Parkı, Harbiye

Harbiye’deki Sanatçılar Parkı İstanbul’un en kalabalık konumlarından biri olarak kabul edilen Şişli’de kitlelerin nefes alabildiği sayılı alanlardan biri. Sanatçılar Parkı’na yakın mesafede olan Maçka Parkı ile özellikle hafta sonları bu iki yeşil alan adeta insan akınına uğruyor.

Beton yığınlarının içerisinde vaha niteliğini taşıyan Sanatçılar Parkı’nda Şişli Belediyesi tarafından pek çok etkinlik düzenlenmekte. Sanatçılar Parkı’nda dönem dönem açık havada yoga seansları ve dans etkinlikleri gibi çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

Son zamanlarda düzenlenen açık havada sinema keyfi ise şehir hayatının yoruculuğundan bunalanlar için ideal bir seçenek halini aldı. Sanatçılar Parkı’ndaki açık hava sinemasında özellikle Bollywood filmleri oldukça ilgi çekici.

Adres: Harbiye Mahallesi, Valikonağı Caddesi, Nişantaşı-İstanbul

3) Anadolu Kulübü, Büyükada

Büyükada

Büyükada anne ve babalarımızın pek çoğunun çocukluğuna yaz aylarında ev sahipliği yapmış, her yeri anılarla dolu bir yer. Burası o kadar nostaljik bir yer ki Büyükada’da tıpkı eski zamanlardaki gibi açık hava sinemasında film izlemenin keyfi şehrin kalabalığından yorulan İstanbullular için paha biçilemez.

Önceden Büyükada’da açık hava sinemasına gitmek isteyenlerin aklına ilk gelen yer Lale Sineması’ydı. Ancak burası günümüzde artık bulunmuyor.

Anadolu Kulübü, Büyükada

Lale Sineması’nın yokluğunda Anadolu Kulübü’nde yazlık sinema tecrübesini yaşamak isteyenler için pek çok film seçeneği mevcut. Anadolu Kulübü esasen ada gayet sevilen ve popüler olan bir otel.

Burada açık havada yalnızca sinema değil konserler, davetler ve partiler de sıklıkla düzenlenmekte. Yaz ayları süresince her türden sevilen filmleri burada izlemek mümkün.

Adres: Büyükada-nizam, Yirmiüç Nisan Cd. No:44, 34970 Adalar/İstanbul

4) Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Kadıköy’de yer alıyor. Özellikle sıcaktan bunalanlar için Anadolu yakasının vazgeçilmez yerlerinden biri haline gelmiş durumda.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi pek çok söyleşinin, tiyatro oyunlarının düzenlendiği ve konserlerin verildiği büyük bir çekim merkezi durumunda. Bunlara ek olarak yaz aylarında Perşembe akşamları düzenlenen nostaljik açık hava sineması ise yoğun ilgi görüyor.

Film gösterimlerinin 31 Ağustos’a dek devam edeceği ön görülüyor. Her Perşembe akşamı yaz sonuna kadar Türk sinemasının en sevilen nostaljik filmlerini Nazım Hikmet Kültür Merkezi bahçesinde izleyebilirsiniz.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Ali Suavi Sokak, Kadıköy

5) Bomontiada, Şişli

View this post on Instagram

A post shared by Yapı Kredi bomontiada (@yapikredibomontiada) on

Bomontiada 2015 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve günümüzde İstanbul’un en popüler eğlence mekanlarından biri. Burada pek çok sergiler düzenleniyor, konserler verilmekle birlikte zaman zaman atölye çalışmaları da düzenleniyor.

Kısa zamanda şehrin kültür sanat etkinliklerine yön veren bir konum haline geldi. Açık hava sinemasında IF ve Başka Sinema gibi çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Eylül ayının ortasına kadar her hafta Çarşamba geceleri açık hava sineması izleyicilerini bekliyor olacak. Ayrıca her Çarşamba akşamı gösterime giren filmler de ücretsiz. Hem açık havada film izlemek isteyenler hem de Populist, Kilimanjaro gibi son dönemin popüler mekanlarında zaman geçirmek isteyenler için ideal bir yer.

Tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın restorasyonla geçirdiği evrim sonucunda burası İstanbulluların yeni sosyalleşme ve eğlenme mekanı haline geldi. Yaz akşamları ücretsiz olarak açık havada film izleme keyfini yaşamak için en doğru adres burası!

Adres: Merkez Mahallesi, Silahşör Caddesi, Birahane Sokak, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, No:1, 34384 Şişli

6) Sait Halim Paşa Yalısı, Yeniköy

Sait Halim Paşa Yalısı, Yeniköy

Yeniköy, İstanbul Boğazı kıyısında yer alan oldukça nezih ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan huzurlu bir semt. Sait Halim Paşa Yalısı 19. yüzyıl döneminin Osmanlı mimarisini yansıtan bir yapı.

Yeniköy’de yer alan yalılar içerisinde en çok ilgi göreni belki de… Bir dönem büyük bir yangın atlatmış olsa da daha sonra geçirdiği başarılı restorasyon dönemi sayesinde İstanbul’a tekrar kazandırıldı.

Burada zaman zaman davetler ve etkinlikler de düzenleniyor. Şehirde nostaljiyi yaşamak isteyenlerin son dönemlerdeki favorisi açık hava sineması kendisine Sait Halim Paşa Yalısı’nda yer buldu.

Tertemiz Boğaz havası alırken, sıcak yaz akşamını en ferah ve eğlenceli geçirmenin yollarından biri açık havada film izlemek.

Sait Halim Paşa Yalısı’nda gösterimi yapılan Bohemian Rhapsody gibi son zamanların popüler filmlerini ve ayrıca Breakfast at Tiffany’s gibi klasikleşmiş Hollywood filmlerini izlemenin zevkini yaşayabilirsiniz.

Film takvimi görüntülemeyi ve bilet alımını Biletix üzerinden yerine getirebilirsiniz. Ayrıca boğaz manzarası eşliğinde film izlerken lezzetli atıştırmalıkların da tadına bakabilirsiniz.
Adres: Yeniköy, Köybaşı Cd. No:83, 34464 Sarıyer/İstanbul

7) Sultan Park, Beşiktaş

View this post on Instagram

A post shared by Swissôtel The Bosphorus (@swissotelthebosphorus) on

Swissotel The Bosphorus İstanbul’un adeta kalbi sayılan bir konumda bulunuyor. Sultan Park ise bu otelin içerisinde ağaçlar ve yeşillikler arasında yer alan bir bahçe.

Havaların ısınması ile birlikte otel tarafından Sultan Park’ta çeşitli etkinlikler düzenlenmeye başlandı. Bu etkinliklerden biri de 17 Haziran’da başlayıp yaz sonuna kadar devam edecek olan açık hava sineması.

Sultan Park’ta çimlerin üzerine koyulan ağaçların arasındaki şezlonglarda serin bir yaz akşamını film izleyerek geçirebilirsiniz. Burada ödüllü ve popüler Hollywood filmlerini izlemek gerçekten de harika bir deneyim olsa gerek…

Yabancı filmlere ek olarak Aile Arasında gibi gişe rekorları kırmış olan yakın dönem Türk filmlerini de kaçırmamanızda fayda var tabi.

Film takvimini otelin internet sitesinden yapılan duyurular ile takip edebilirsiniz. Yazlık sinemanın biletleri ise Biletix’te satışa sunuluyor.

Adres: Swissotel The Bosphorus’un adresi Vişnezade Mahallesi, Maçka, Beşiktaş

8) Kundura Sinema, Beykoz

View this post on Instagram

A post shared by Kundura Sinema (@kundurasinema) on

2017 yılından beri Beykoz Kundura’da yaz aylarında açık hava sineması etkinlikleri değil, aynı zamanda dans atölyeleri ve sergiler gibi çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.

Son dönemlerde İstanbul’un oldukça ilgi çekici mekânlarından birisi sayılıyor. Kundura Sineması yapımı 1810 yılına dayanan tarihi bir binada gerçekleştiriliyor.

1999 yılına kadar burası Sümerbank kundura fabrikası olarak ülkeye hizmet vermiş bir yer. Daha sonra Sümerbank’ın özelleştirilmesi ile birlikte kundura fabrikası olarak misyonu tamamlanan binada pek çok kültür ve sanat faaliyeti de yürütüldü.

Tarihi bina kimi zaman bir dizinin platosu olarak kullanıldı kimi zaman da sergilere ev sahipliği yaptı. Siz de tarihi bir atmosferde nostaljik bir açık hava sineması deneyimi yaşamak istiyorsanız Kundura Sinema’nın etkinlik takvimini mutlaka yakından takip etmelisiniz.

Açık havada film izlerken lezzetli ikramlıkların tadına bakabilirsiniz. Boğaz manzarası ve tarihi atmosfer sayesinde burada film izlemenin keyfi paha biçilemez.

Adres: Yalıköy, Süreyya İlmen Caddesi, NO: 1, Beykoz

9) Uniq, Maslak

Uniq, Ayazağa’ya açılan ve özellikle yaz mevsiminde İstanbulluların en çok vakit geçirdiği yeni mekanlardan biri. Burası tiyatro salonu, seçkin restoranlar, sergi ve konser alanları gibi pek çok olanağa sahip bir kompleks.

Çocuklu ailelerin de rahatça vakit geçirebileceği şekilde tasarlanmış olması da Uniq’in bu kadar popüler olmasının diğer bir nedeni. Hem alışveriş yapıp hem güzel yemekler yiyip hem de kültür sanat etkinliklerine katılmak isteyenler için en ideal konumlardan biri. Bu yüzden burası kültür sanat faaliyetlerinin İstanbul’daki yeni çekim merkezi diyebiliriz.

Açıldığı günden beri Uniq İstanbul’da Ekim Festivali, İstanbul Caz Festivali ve Kristal Elma Festivali gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklere bir yenisi de yaz aylarında başlayan açık hava sineması. Bu kapsamda Uniq Açık Hava Film Festivali düzenleniyor.

Festivallere yakışan konseptte ve sıklıkta film gösterimi yapması sayesinde şehirdeki kültür-sanat yaşamına Uniq’te yön veriliyor. Ağustos ayı boyunca toplam 18 adet filmin izleyici ile açık havada buluşturulması planlanıyor.

Açık havada, çimlerin üzerindeki minderlere uzanarak film izlemek günün stresinden bunalan İstanbullular için eşi bulunmaz bir fırsat. Uniq ,konumu itibariyle Maslak’taki plazalara da inanılmaz yakın. Bu da iş çıkışında açık havada dinlenmek isteyen kişiler için ideal bir ortam sunuyor haliyle…

Yaz sonuna kadar devam eden film gösterimlerine katılabilmek için biletinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz. Layd Bird, The Florida Project, Loving Vincent gibi festival tadında filmler İstanbulluları bekliyor. Uniq’e metro ve kara yolu il ulaşım oldukça kolay.

Adres: Uniq Ayazağa Caddesi, Maslak

10) Aqua Florya, Bakırköy

Aqua Florya, Bakırköy

Avrupa yakasında yer alan Aqua Florya sıradan alışveriş merkezlerinin aksine deniz kıyısındaki açık hava alanlarıyla ünlü bir yer. Bu nedenle yazın popülaritesi düşen alışveriş merkezlerinden değil.

Aqua Florya’ya gelenler hem seçkin markalardan alışveriş yapabilir hem de deniz manzarasına karşı yemek yemenin tadını çıkarabilir. Deniz kenarındaki amfi tiyatrosunda yaz akşamlarında ücretsiz açık hava film gösterimleri düzenleniyor.

Yaz sonuna kadar her çarşamba akşamı eski zamanlardaki gibi açık havada yıldızların altında serin bir sinema gecesi tecrübe etmek isteyenler için kaçırılmayacak bir yer.

Adres: Aqua Florya AVM Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Caddesi üzerinde

11) Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan

View this post on Instagram

A post shared by Sakıp Sabancı Müzesi (@sakipsabancimuzesi) on

Sakıp Sabancı Müzesi hem açık hem de kapalı alana sahip olan bir yer. Burada yıl boyunca çok çeşitli etkinlikler düzenliyor. Dünyaca ünlü ressamların sergilerine, müze alanında yoga yapmak gibi çeşitli etkinliklere ve konferanslara katılmak mümkün.

Emirgan’da yer alan Sakıp Sabancı Müzesi’nde eşsiz boğaz manzarasına karşı, serin bir yaz akşamını nostaljik filmler izleyerek geçirmek isteyenlerin, dönem dönem düzenlenen açık hava sinema takvimini takip etmesini öneriyoruz.

Adres: Sakıp Sabancı Caddesi, 42 Emirgan 34467 İstanbul

12) Üçgen Teras Akmerkez, Etiler

View this post on Instagram

A post shared by Akmerkez (@akmerkez) on

Akmerkez İstanbul’un her dönem popüler ve olan hep rağbet gören en elit alışveriş merkezlerinin başında geliyor. Burada hem seçkin markalardan alışveriş yapabilir, hem de lezzetli yemekler yiyebilir hem de yaz aylarında terasta düzenlenen açık hava sinemasına katılabilirsiniz.

Akmerkez hem yaz hem de kış aylarında çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek konumda olan bir alışveriş merkezi. Akmerkez konum olarak şehir hayatının en yoğun aktığı yerlerden birinde yer alıyor. Bu yüzden de iş merkezlerine yakın olması sayesinde özellikle iş çıkışı nefes almak isteyen ve yazın nostaljik sinema deneyimi yaşamak isteyenler için ideal bir yer.

Akmerkez’in Üçgen terasında salıncaklara uzanıp dinlenebilirsiniz. Burada hem sanatsal hem de popüler filmler izleyicinin beğenisine sunuluyor. Aynı zamanda animasyon, ödüllü filmler ve komedi filmlerini de izleyebilirsiniz.

Yaz sonuna kadar her Çarşamba akşamı açık hava sineması düzenleniyor. Çimlerin üstünde nostaljik bir film gecesi yaşamak isterseniz Akmerkez Üçgen Teras’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Nispetiye Cad. 34337 Etiler

13) Moda Deniz Kulübü, Kadıköy

View this post on Instagram

A post shared by Moda Deniz Kulübü (@modadenizkulubu) on

Moda Deniz Kulübü Anadolu yakasının seçkin mekânlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Burası üyelik sistemi ile hizmet veren bir yer. Bu yüzden açık havada düzenlenen film etkinliklerine katılabilmek için moda Deniz Kulübü’ne üye olmanız ya da üyeliğe sahip bir tanıdığınızın olması gerekli.

Havaların ısınmasıyla birlikte her yıl Moda Deniz Kulübü sıcaktan ve şehir hayatının kalabalığından bunalıp nefes almak isteyen İstanbullular ile dolup taşıyor. Burada Serin ve temiz havalanın, Adalar manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Akşamları havuz başında düzenlenen sinema seanslarına katılmak için aylık açıklanan film programını takip edebilirsiniz. Ayrıca filmlerden önce düzenlenen barbekü partilerinin de inanılmaz eğlenceli olduğunu hatırlatalım.

Moda Deniz Kulübü’nde hem eski Türk filmlerini hem de vizyona girdiği dönemde ilgi çekmiş olan Hollywood filmleri izlenebilir.

Adres: Moda Caddesi, Ferit Tek Sokak No:1, 34710 Kadıköy-İstanbul

14) ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu, Sarıyer

ENKA İstanbul’un en önemli ve en çok rağbet gören açık hava sahnelerinden biri olarak yer alıyor. Ücretsiz otoparka sahip; havadar ve yeşillikler içinde olması, yenilenmiş olan kulisi sayesinde sayısız kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Enka Vakfı Sadi Gülçelik Spor Kompleksi içerisinde yer alan açık hava tiyatrosunun esas adı ise Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu. Burada 1000 kişilik ziyaretçi kapasitesi olan bir sahne mevcut.

Yaklaşık 30 seneden beri çok çeşitli festival, sergi, konser, tiyatro gösterisi vb. etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu etkinliklerin arasında yaz aylarında düzenlenen nostaljik açık hava sineması da bulunuyor.

Yeşillerin arasında serin yaz akşamı geçirip Hollywood veya Yeşilçam filmleri izlemek isteyen İstanbullular için en ideal rota olarak ENKA karşımıza çıkıyor.

Adres: Poligon Mahallesi, Sarıyer Caddesi, 17/4, 34460.

15) Akasya Park AVM, Üsküdar

Akasya Park AVM, Üsküdar

Akasya Park AVM Anadolu yakasında son zamanların en popüler hale gelen bir konumu durumunda. Burada hem çeşitli markalardan alışveriş yapabilir hem de yaz aylarında açık havada sinema keyfini sürebilirsiniz.

Akasya Park’ta hem Hollywood filmleri hem de Türk sinemasının sevilen eserlerini keyifle izlemeniz mümkün. Akasya Park AVM’ye gitmek için pek çok ulaşım alternatifi var. Marmaray, metrobüs, metro ve karayolu kullanarak buraya ulaşabilirsiniz.

Adres: Akasya, Üsküdar 34660 İstanbul

16) Hilltown AVM, Maltepe

Maltepe’de yer alan Hilltown AVM, özellikle Anadolu yakasında ikamet edenler için sıra dışı bir nokta. Buraya gelenler hem çeşitli mağazaları ziyaret edebilir hem de yaz aylarında açık havada film izleme keyfini yaşayaiblir.

Temmuz ayı süresince her çarşamba akşamı Hilltown AVM’de yıldızların altında limonata gibi bir havanın tadını çıkararak film izleyebilirsiniz. Hem Türk sinemasının hem de Hollywood’un ilgi gören yapımlarını burada izlemek mümkün.

Adres: Aydınevler, Siteler Yolu No:28, 34854 Maltepe-İstanbul

17) Matya Kafe, Samatya

Samatya

Samatya Meydanı zamanında izlenme rekorları kıran başrollerinde Şener Şen ve Türkan Şoray’ın oynadığı İkinci Bahar adlı diziye ev sahipliği yapmış bir yer. Burada eski İstanbul ruhunu yansıtan pek çok kafe ve restorana rastlamak mümkün.

Samatya

Matya Kafe de bu ruhu yansıtan yerlerden birisi. Samatya Meydanı’na ulaşmayı sağlayan dar sokaklardan birinde bulunan Matya Kafe ilginç dekorasyonu ile ziyaretçilerinin yoğun ilgisini çekiyor.

Siz de hem açık havada serin bir yaz akşamında yazlık sinema nostaljisini yaşamak hem de ilgi çekici bir dekor görmek isterseniz Matya Kafe’ye gelmelisiniz. Matya Kafe özellikle Samatyalıların yoğun olarak geldiği bir mekân.

Burada sıcak yaz akşamlarında, bahçedeki sandalyelerden birinde yerinizi alarak yıldızların altında film izleyebilirsiniz. Film izlerken servis edilen kahve, mısır ve gazozla nostaljiyi yaşamanız da ekstra bir deneyim tabi… Ayrıca kafenin sahibi film önerilerine de açık. Açık havada görmek istediğiniz filmleri rahatça talep edebilirsiniz.

Adres: Akıncı Sokak, No: 8, Samatya-İstanbul

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız