İstanbul’un Çiçek Kafeleri

0
1687

Bir kafe insanın beş duyusuna birden hitap edebilir mi diye düşündünüz mü hiç? Eğer ‘floral cafe’ konseptinde ise eder.

Çiçek kafeler, her köşesinde fotoğraf çekmek isteyeceğiniz dekorasyonları ile görme, mis gibi kokan çiçekleri ile kokalama, fonda çalan huzurlu müzikleri ile duyma, farklı çiçekleri elleyerek keşfetmemize olanak sağlayarak dokunma ve sunduğu lezzetler ile tatma duyularımıza hitap ediyor.

Siz de doğanın sunduğu güzellikler arasında dinlenmek, yenilenmek, kendinizle ya da sevdiklerinizle baş başa zaman geçirmek istiyorsanız hiç düşünmeden size en yakın çiçek kafenin yolunu tutun derim.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İşte İstanbul’un en sevilen çiçek kafelerinden birkaçı:

1) Misk Floral Cafe, Reşitpaşa

İçeri girdiğiniz anda mis gibi kokan bir kafede güzel bir kahvaltı etmek ya da keyifli bir öğlen yemeği yemek isterseniz rotanızı Misk Floral Cafe’ye çevirin derim.

Kahvaltıya giderseniz ‘speculoos pancake’ ve ıspanaklı keçi peynirli yumurta ‘Eggs Florentine’ bir efsane, mutlaka deneyin derim.
İstanbul’un ilk çiçek kafelerinden biri olan Misk’te girişte satılan çiçeklerden çok farklı aranjmanlar da yaptırabileceğiniz aklınızda bulunsun.

Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Emirgan Sokak, No: 22, Sarıyer
Telefon: 0212 277 07 75

2) Dirhem Flowers, Nişantaşı

Nişantaşı’nın çiçeği burnunda çiçek kafelerinden biri de Dirhem.

Dışarıdan bakıldığında küçük bir çiçekçi gibi dursa da mini koridorundan ilerlediğinizde dekorasyonu ile kendine hayran bırakan şirin bir kafe sizi bekliyor.

İnsanda bol bol fotoğraf çekme isteği uyandıran Dirhem Flowers’a giderseniz kendinize bir fincan kahve yanına da güzel bir tatlı ısmarlamayı ihmal etmeyin.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Ahmet Fetgari Sokak, No: 41, Nişantaşı, Şişli
Telefon: 0532 797 72 78

3) Constantia Pera, Asmalımescit

Vitrini ile insanı kendine çeken içinizi açacak bir mekan Constantia Pera. Siz de mis gibi çiçek kokuları eşliğinde İstanbul’un en nostaljik otellerinden biri olan Pera Palace’a karşı keyifli bir kahve tatlı molası vermek isterseniz Constantia Pera’ya mutlaka uğrayın derim.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No: 79, Beyoğlu, İstanbul
Telefon: 0212 243 11 12

4) F’rosès, Arnavutköy

Arnavutköy sokaklarında yürürken girişini süsleyen renkli çiçeklerinden tanıyabilirsiniz F’rosès’ı.

İstanbul’un en tatlı çiçek kafelerinden biri olan F’rosès’ın menüsü de girişi gibi renkli.

Sunumları ile içinizi açacak lezzetleri ile kendine hayran bırakacak bir kafede zaman geçirmek sonrasında ise boğazda keyifli bir yürüyüş yapmak istiyorsanız hiç düşünmeden F’rosès’ın yolunu tutun derim.

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Bebek Arnavutköy Caddesi, No:26/A, Beşiktaş
Telefon: 0212 257 06 05

5) Tiyop Cafe & Bistro, Beyoğlu

Bir kere oturdunuz mu bir daha asla kalkmak istemeyeceğiniz çiçek kafelerden biri de dekorasyonunda ağırlıklı olarak yeşil bitkilerin kullanıldığı Tiyop Cafe & Bistro.

Tost, sandviç gibi atıştırmalıkların, kruvasan, Danish gibi hamur işlerinin yanı sıra harika tatlılar da Tiyop Cafe & Bistro’da sizi bekliyor.

Tercihinizi tatlıdan yana kullanırsanız limonlu cheesecake’ini denemenizi öneririm.

Adres: Hacımimi Mahallesi, Lüleci Hendek Caddesi, No: 49 C, Daire:49, Beyoğlu
Telefon: 0212 242 76 97

6) La Planta, Kuzguncuk

Makrome saksılık yapımı, saksı boyama gibi farklı workshopların da düzenlendiği La Planta Anadolu Yakası’nın en keyifli çiçek kafelerinden biri.

Kuzguncuk’a giderseniz her köşesini farklı bir yeşilin süslediği botanik bir cenneti andıran La Planta’da bir kahve molası verip ruhunuzu dinlendirmeden dönmeyin derim.

Adres: Kuzguncuk Mahallesi, İdadiye Caddesi, Behlül Sokak, No: 7/A, Üsküdar

7) Emilia, Suadiye

Anadolu Yakası’nın fotoğraflarınıza çiçek açtıracak mekanlarından biri de Emilia.

İçeride pespembe bir dünya yaratan ve ‘hayat tatlıdır’ mottosuyla hizmet veren Emilia’nın tatlıları da insanın aklını başından alacak güzellikte.
Emilia’nın atıştırmalık menüsü de çok lezzetli ama benim önceliğim her daim tatlılarından yana. Özellikle ‘Ruby Caramel’ bence müthiş.

Adres: Suadiye Mahallesi, Kazım Özalp Sokak, No:3, Kadıköy, İstanbul
Telefon: 0216 350 00 30

8) Peppa Floral & Cafe, Kalamış

Mis kokulu rengarenk çiçekleri ile insanın içini açan kafelerinden biri olan Peppa Floral & Cafe, keyifli bir kahve-tatlı molası vermek isteyenlerin Anadolu Yakası’ndaki favori mekanlarından biri.
Siz de Peppa Floral & Cafe’ye giderseniz kahvenizin yanında tazecik tatlılarından size en cazip gelenden yemeyi, çıkarken de güzel bir buket çiçek alarak kendinizi şımartmayı ihmal etmeyin derim.

Adres: Fener Kalamış Caddesi, Bedri Rahmi Eyüboğlu Sokak, No: 2, Kadıköy
Telefon: 0533 161 14 17

9) Roots Cafe & Botanique, Yeldeğirmeni

Etrafınızın yemyeşil bitkilerle dolu olduğu bir mekanda kendinizi kaybetmek isterseniz Anadolu Yakası’ndaki adresiniz Roots Cafe & Botanique olsun derim.

Laptopunuzu alıp yeşilden aldığınız ilhamla keyifle çalışabileceğiniz ya da bir kahve molası verebileceğiniz bir mekan arıyorsanız Roots Cafe & Botanique güzel bir alternatif olacaktır.

Roots Cafe & Botanique’in hem hafif hem de lezzetli tatlıları olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Rasimpaşa Caddesi, Recaizade Sokak, No: 67/A, Kadıköy

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız