Yolculukta İzlenecek Mini Diziler 

0
726

Siz de seyahat sırasında sıkılan, zamanın hemen geçmesini isteyenlerden misiniz? O halde bu yazı sizin için!

Yolculuk esnasında süreyi doğru kullanmak ve keyifli bir yolculuk geçirmek isterseniz bir solukta bitecek bu dizileri izlemenizi öneririz. İster yerli ister yabancı, tercih tamamen sizin. Bu dizileri izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 

Yolculukta İzlenecek Mini Diziler 

1) The Queen’s Gambit

Walter Tevis’in 1983 tarihinde yayınlanan romanından esinlenerek çekilmiş 7 bölümlük bir dizi.

1950’lerde bir yetimhanede muhteşem satranç yeteneği olan bir kızın hayatını konu ediyor. Fakat yıldızlığa uzanan umulmadık yolculuğunda bağımlılıkla mücadele etmek zorunda kalacaktır.

IMDb Puanı: 8.6

2) Chernobyl

1986’daki Çernobil nükleer santral felaketini konu edinen 5 bölümlük bir dizi. İzleyenler tarafından oldukça beğeni aldı.

Dizi, bugün hala yankılanan trajik olayın öncesinde ve sonrasında yaşanılanları gözler önüne seriyor. Ayrıca Chernobyl, 19 Emmy Adaylığı kazandı. 

IMDb Puanı: 9.4

3) When They See Us

Netflix platformunda yayınlanan bu mini dizi 4 bölümden oluşuyor.

Central Park beşlisi olarak da kayıtlara geçen tarihi bir olaya değiniliyor. Haksız yere yargılanan 5 genç yıllar süren adalet savaşlarında medyaya ve topluma unutulmaz dersler vereceklerdir. 

IMDb Puanı: 8.9

4) Unorthodox

Yayınlandığı sırada oldukça ses getiren ve beğenilen 4 bölümlük mini bir dizi.

New York’un Hasidik Yahudi toplumunda doğup büyüyen, evliliğinin ilk yılında hamile kalamayınca zorlanan, bu yüzden Berlin’e kaçan Esty’nin özgürlük ile tanışma hikayesini konu alıyor. 

IMDb Puanı: 8.0

5) Inside Man

Netflix’te yayınlanan 4 bölümlük bir mini dizi.

Dizi boyunca suç, gizem ve gerilimi birçok defa hissedeceksiniz. Amerika’da idam cezasına çarptırılan bir mahkumun, İngiliz kasabasından bir papazın ve bir matematik öğretmeninin yollarının hiç beklenmedik bir şekilde kesişmesini konu alıyor.

IMDb Puanı: 6.5

5) Clickbait

8 bölümlük bir Amerikan dizisi. Günümüz sosyal medya çağında insanların kontrol edemediği dürtülerinin nasıl körüklendiğini 8 farklı bakış açısıyla anlatıyor.

Dizide, suçunu itiraf etmesine rağmen bir tacizcinin öldürülmesinde sosyal medyanın nasıl etkisi olabileceği gerçeğini gözler önüne koyuyor.

IMDb Puanı: 7.2

6) Unbelievable

Gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanan 8 bölümlük bir dizi.

Evine izinsiz giren biri tarafından tecavüze uğradığı konusunda yalancılıkla suçlanan Marie ile kanıtları inceleyip benzer olayları araştıran 2 dedektifin hikayesini konu ediniyor. 

IMDb Puanı: 8.4

7) Godless

Netflix’te en çok izlenen ve sevilen mini dizilerden biri.

Çetenin eski üyesini arayan acımasız bir kanun kaçağının aradığı kişiyi çok farklı bir halde bulması sonucu oldukça değişen işleri konu ediyor.

Godless 7 bölümlük bir dizidir. 

IMDb Puanı: 8.3

8) Masum

Masum, senaryosunu Berkun Oya’nın yazdığı 8 bölümlük suç, polisiye ve dram dizisi.

Dizide, son yıllarını şehirden uzakta, küçük çiftlik evinde huzur içinde geçiren emekli komiser Cevdet ve karısının küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelip değişen hayatlarının hikayesini ele alıyor. 

IMDb Puanı: 8.3

9) Bartu Ben

Bartu Ben, zamanında ün sahibi olan bir kişinin ününü kaybetmesini konu alan 10 bölümlük bir komedi dizisidir.

Bartu, bu süreçte istemediği dizilerde oyunculuk yapmadan para kazanmanın derdindedir. Bu sürede kendi kimliğini de bulmaya çalışır. 

IMDb Puanı: 7.5

10) İlk ve Son

Başrollerini Özge Özpiriççi ve Salih Bademcioğlu’nun paylaştığı 8 bölümlük bir mini dizi.

İlişkileri 10 yıl sürmüş bir çiftin, ilişkilerinin başı ve sonunu konu ediniyor. Büyük bir aşkla başlayan ilişkinin zaman içerisinde hangi evrelerden geçtiğine ve nasıl bir dönüşüm yaşandığına şahit oluyoruz. 

IMDb Puanı: 8.1

11) Pera Palas’ta Gece Yarısı

Netflix’de oldukça ilgi gören 8 bölümlük bir dizi.

2022 yılında Pera Palas hakkında yazı yazmak için görevlendirilen bir gazetecinin geçmişte yolculuk yapıp Mustafa Kemal Atatürk ile yollarının kesişmesini konu alıyor. 

IMDb Puanı: 7.0

12) Mezarlık

Kadın cinayetlerini araştırmak için emniyet bünyesinde kurulan bir ekibin başına Önem Başkomiser getirilir.

Ekibi ile birlikte cinayetleri çözmeye başlarlar. 4 bölümlük sürükleyici bir polisiye dizisi. 

IMDb Puanı: 7.8 

13) Zeytin Ağacı

Birbirinden çok farklı hayat tarzları olan 3 yakın arkadaştan birine kanser teşhisi konulunca, 3 dost Ayvalık’a doğru yola çıkıyor.

Bu yolculuk her birinin hayatını tamamen değiştiriyor. İzleyiciler tarafından oldukça ilgi gören bu dizi 8 bölümden oluşuyor. 

IMDb Puanı: 6.3

14) Andropoz 

2022 yılında yayınlanan 6 bölümlük bir mini dizi.

Andropoz, orta yaş bunalımında olan ve hayatını değiştirmeyi kafaya koyan Yusuf’un başına gelen absürt olayları ele alıyor. Dizi yayınlandığı günden itibaren hem eleştirilerin hem de övgülerin odağında…

IMDb Puanı: 6.8


 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız