İstanbul’un En Lezzetli Yöresel Restoranları

0
2018

Böylesi bir coğrafyada yaşadığımız için o kadar şanslıyız, ülkemizin her köşesi ayrı bir gastronomi cenneti.

Her ilimizin kendine özel onlarca yemeği, sadece o bölgede yetişen onlarca farklı tarım ürünü var. Tabi ki her şeyi yerinde tatmanın hazzı da keyfi de bir başka oluyor ama yine de o lezzetlerden mahrum kalmamak adında İstanbul’da keşfedebileceğiniz pek çok yöresel restoran var. Üstelik hepsinin lezzeti de yerindekilerden aşağı kalmayacak güzellikte.

Hadi gelin her lokmada tadı ile sizi başka şehirlere götürecek İstanbul’un en iyi yöresel restoranlarına doğru mini bir keşif turuna çıkalım. Şimdiden söyleyeyim yazıyı okuduktan sonra kendinizi bilet bakarken bulabilirsiniz!

Güneydoğu Anadolu Mutfağı Restoranları

Seraf Restaurant, Bağcılar

Mutfağına kadın eli değmiş yerlerin lezzeti bir başka oluyor diyenlerdenseniz hiç düşünmeden Seraf Restaurant’ın yolunu tutun derim. Şef Sinem Özler ve ekibi Seraf’ın mutfağında harikalar yaratıyor.

Seraf Restaurant’ın menüsünde yer alan her yemek o kadar lezzetli ki insan hangisini seçeceğine bir türlü karar veremiyor. Bu yüzdendir ki Seraf Restaurant benim gibi karaesız kalanlara ya da azar azar her şeyin tadına bakmak isteyenlere özel iki farklı tadım menüsü hazırlamış.

Seraf Restaurant’ın en az iki kişilik servis edilen tadım menüsünde yok yok. Kebapların hepsi damak çatlatan türden ama Seraf Restaurant’ın esas yıldızları bence kesinlikle Süryani usulü içli köftesi, keşkeği ve lahmacunu. Her birinden tatmazsanız üzülürsünüz, benden söylemesi.

Son bir bilgi daha verecek olursam Seraf Restaurant’ın tamamı yöresel ürünlerden oluşan efsane bir de kahvaltısı var.

Odun ateşinde pişen taze otlu pide, kendi yaptıkları özel kasap sucuk, Bursa’nın tahinli pidesi, yöresel peynirler ve daha niceleri Seraf Restaurant’ın sadece hafta sonları servis edilen kahvaltısında sizi bekliyor.

Adres: Mahmutbey Mahallesi, Peyami Sefa Caddesi, No: 38 / D, Bağcılar, İstanbul

Telefon: 0212 445 55 05

Çiya Sofrası, Kadıköy

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çiya Sofrası (@ciyasofrasi)’in paylaştığı bir gönderi

İstanbul’da yaşayıp da Kadıköy’deki Çiya Sofrası’nı duymayan yoktur sanırım.

Başta Antep mutfağı olmak üzere Güneydoğu Anadolu mutfağının en sevilen yemeklerinin en lezzetlilerini bulabileceğiniz yerlerden biri olan Çiya Sofrası’nda cacıklı Arap köftesinden şiveydize, altı ezmeliden cartlak kebabına envaiçeşit kebap ve tabi ki muhteşem bir lahmacuna pek çok geleneksel lezzet sizi bekliyor.

Siz de Güneydoğu Anadolu mutfağının derinliklerinde kaybolmak istiyor ama İstanbul dışına çıkamıyorsanız rotanızı Çiya Sofrası’na çevirebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Güzelbahçe Sokak, No: 43, Kadıköy

Telefon: 0216 330 31 90

Nezih Kebap Yuvalama, Sarıyer

İster mini mini pideli, güveçte Antep peynirli, katmerli mükellef bir kahvaltı için isterseniz de her biri birbirinden lezzetli lokum gibi kebaplar için uğrayabilirsiniz Nezih Kebap Yuvalama’ya.

Rumeli Hisarı’nda, İstanbul Boğazı’nın hemen yanı başındaki Nezih Yuvalama Kebap’ta damak çatlatan lezzetlerin yanı sıra büyüleyici bir İstanbul manzarası da sizi bekliyor.

Nezih Kebap Yuvalama’ya yemeğe giderseniz zahter salatasından, yeşil zeytinli semseğinden, Gaziantep usulü lahmacunundan tatmadan kalkmayın derim.

Kebap olaraksa tercihinizi Kilis tavadan, simit kebabından ya da etten yapılan altı ezmeli kebaptan yana kullanabilirsiniz. Tatlı olaraksa bir Antep klasiği olan havuç dilim baklavadan şaşmayın derim.

Adres: Rumelihisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No: 24, Sarıyer

Telefon: 0212 278 02 02

Ataköy Şark Sofrası, Bakırköy

Gaziantep mutfağının yuvalama, lahmacun, söğürmeli kebap, fıstıklı kebap, katmer gibi öne çıkan lezzetlerini tatmak ya da özlediğiniz diğer geleneksel lezzetler ile kendinizi şımartmak isterseniz İstanbul’daki adresiniz Ataköy Şark Sofrası olsun derim.

Sadece sunduğu lezzetler ile değil, kendinizi evinizde gibi hissettiren samimi ve sıcak ortamı ile de gönülleri fetheden Ataköy Şark Sofrası, yöresel lezzetlerin izinden gitmeyi sevenlerin favori destinasyonlarından biri.

Bu arada bilenler bilir Ataköy Şark Sofrası’nın menüsünün yıldızlarından biri de çıtır çıtır pideleri. Es geçerseniz üzülürsünüz, benden söylemesi.

Adres: Ataköy Mahallesi, Mutlu Sokak, 5. Kısım Çarşısı, No: 18, D:3A, Ataköy

Telefon: 0212 559 71 73

Hatay Gurme, Ataşehir

Ekşi aşı, humus, muhammara, yoğurtlu sakız murcu, ekşili oruk, sürk peynirli erişte, katıklı ekmek, kağıt kebabı, çıtır kabak, künefe ve daha niceleri… Hatay Gurme’de tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek pek çok lezzet sizi bekliyor.

Siz de Türkiye’nin en zengin mutfaklarından biri olan Hatay’ın yöresel lezzetlerinin en muhteşemlerini tatmak isterseniz İstanbul’daki istikametiniz Hatay Gurme olsun derim.

Hatay Gurme’ye giderseniz yemeğinizin üzerine bir bardak içinizi ferahlatacak buz gibi demirhindi şerbeti içmeyi de ihmal etmeyin derim.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Kayışdağı Caddesi, Metal İş Merkezi, No: 37/A-B, Ataşehir

Telefon: 0216 572 00 31

Karadeniz Mutfağı Restoranları

Trabzon Kültür Derneği, Üsküdar

İstanbul’un en keyifli semtlerinden biri olan Beylerbeyi’nde yeşillikler içinde bir mekan Trabzon Kültür Derneği.

Kendinizi Karadeniz yaylarında gibi hissetmek, tadı damağınızda kalacak lezzetler denemek isterseniz istikametini Trabzon Kültür Derneği olsun derim.

Karalahana çorbası, fasulye turşusu kavurması, kaygana, Akçaabat Köfte ve hamsi tava, Trabzon Kültür Derneği’nin en sevilen yöresel lezzetlerinden sadece birkaçı.

Trabzon Kültür Derneği’de Trabzon el burması, Laz böreği, Hamsiköy sütlacı gibi muhteşem yöresel tatlıların sizi beklediği de aklınızda bulunsun.

Adres: Abdullah Ağa Mahallesi, Fıstıklı Mescit Sokak, No: 5, Beylerbeyi

Telefon: 0216 422 45 55

Kaçkar Yöresel Lezzetler, Ataşehir

Mis gibi bir karalahana çorbası, lokum gibi bir Kaçkar kavurması ve tabi ki suyuna ekmek banmaya doyamayacağınız şeker gibi bir kuru fasulye.

Karadeniz mutfağının tadı damağınızda kalacak en özel yemekleri Kaçkar Yöresel Lezzetler’de sizi bekliyor.

Bu kadar lezzetli yemek arasında seçim yapmakta zorlanırsanız içinde kavurma, kuru fasulye ve pilav olan Kaçkar Tabağı güzel bir alternatif olacaktır. Böylelikle bütün lezzetlerin tadına azar azar bakma şansınız olur.

Söylemeden de geçmek olmaz malum Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından biri de tabi ki parmak ısırtan pideler. Kaçkar Yöresel Lezzetler’e giderseniz ortaya paylaşımlık en güzelinden bir kavurmalı peynirli pide söylemeyi ihmal etmeyin derim.

Tatlı olaraksa fırın sütlaç üzerinde servis edilen sütlü kadayıfTurbo’ ile efsane bir bitiriş yapabilirsiniz.

Adres: İçerenköy Mahallesi, Sonbahar Sokak, No: 5, Ataşehir

Telefon: 0216 576 61 51

Anzer Sofrası

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Anzer Sofrası (@anzersofrasi)’in paylaştığı bir gönderi

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açıldığı noktada Rize’nin parmak ısırtan lezzetlerini tatmak isterseniz adresiniz Anzer Sofrası olsun derim.

Tam bir aile işletmesi olan Anzer Sofrası’nda karalahana sarmasından kuru fasulyeye, hamsili pilavdan Trabzon güvecine, fasulye turşusu kavurmasından Rize kavurmasına ve tabi ki mıhlamaya pek çok lezzet sizi bekliyor.

Siz de hem biraz boğaz havası almak hatta belki sahilde kısa bir yürüyüş yapmak sonra da güzel bir yemek yemek isterseniz Anzer Sofrası’na mutlaka bir şans verin derim.

Eğer denk gelirseniz mekanın sahibi Sait Bey’le keyifli bir sohbet de edebilirsiniz.

Adres: Kefeliköy Bağlar Yolu Caddesi, No: 5, Sahil Yolu, Sarıyer

Telefon: 0212 223 25 33

Anadolu Mutfağı Restoranları

Fıccın, Beyoğlu

Anadolu ve Çerkes mutfağının en özel yemeklerinin en lezzetlilerini bulabileceğiniz Fıccın’ın menüsü günlük olarak hazırlanıyor.

Denk gelirseniz Kayseri yağlaması olarak da bilinen şebitin, patatesli Çerkes mantısının ve haşhaşlı revaninin tadına mutlaka bakın derim.

Siz de tadı damağınızda kalacak muhteşem lezzetler eşliğinde keyifli bir yemek yemek isterseniz Fıccın, İstanbul’daki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, İstiklal Caddesi, Kallavi Sokak, No: 13/1, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 37 86

Zennup, Zeytinburnu

Ankara tava, acılı sarma, kuzu tandır, iç pilav gibi Anadolu mutfağının en güzide yemeklerini Türkiye’nin en ünlü şeflerden biri olan Ömür Akkor’un elinden yemek isterseniz hiç düşünmeden Bursa’dan sonra İstanbul’a da açılan Zennup’un yolunu tutun derim.

Zennup’a giderseniz tatlı tercihinizi bol fıstıklı cennet çamurundan ya da helva-i hakkaniden yana kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Adres: Kazlıçeşme Mahallesi, Kennedy Caddesi, Büyükyalı, Zeytinburnu, İstanbul

Telefon: 0532 419 16 34

Hacı Abdullah Lokantası, Beyoğlu

Kuruluşu Sultan II. Abdülhamit Han dönemine uzanan, sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin de en eski lokantalarından biri olan Hacı Abdullah Lokantası’nda Osmanlı Saray mutfağından ve Anadolu mutfağından muhteşem lezzetler sizi bekliyor.

Hacı Abdullah Lokantası’nda keşkekli piliç, kuzu dolması, perde pilavı gibi pek çok lezzet bulabilirsiniz.

Tatlı olaraksa tercihinizi Hacı Abdullah’ın özel haşhaş tatlısından ya da keşkülden yana kullanırsanız pişman olmazsınız.

Adres: Atıf Yılmaz Caddesi, No: 9/A, Beyoğlu

Telefon: 0212 293 85 61

Erkonyalılar Etli Ekmek Fırın Kebap, Kadıköy

Bamya çorbası, Mevlana pide, sekiz saat pişirilen lokum gibi fırın kebabı ve tabi ki çıtır çıtır bir etli ekmek.

Kendinize Konya mutfağının en sevilen lezzetleri ile mini bir ziyafet çekmek isterseniz Erkonyalılar Etli Ekmek Fırın Kebap’ın evinize en yakın şubesinin yolunu tutun derim.

Erkonyalılar Etli Ekmek Fırın Kebap’a giderseniz Konya’nın meşhur tatlısı kaymaklı sacarasından yemeyi de ihmal etmeyin.

Adres: Bostancı Mahallesi, Vukela Caddesi, No: 34, Kadıköy

Telefon: 0216 410 50 20

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız