İstanbul’un Yeni Yıl Süslemeleri ile Dikkat Çeken Mekanları

0
8995

Yılın en güzel, en renkli zamanı geldi çattı. Aralık ayının gelmesi ile birlike yeni yıl coşkusu ve heyecanı caddeleri, alışveriş merkezlerini, kafe ve restoranları sarmaya başlıyor. Mekanlar, caddeler en güzel, en farklı süslemeyi yapmak için adeta birbirleri ile yarışıyor desem abartmış olmam.

Sizin için de yılın en keyifli zamanı yeni yıl ise boş vakitlerinizde kendinizi dışarı atıp İstanbul’un ışıl ışıl parlayan adreslerini keşfe çıkın derim. Süslemeleri ile sosyal medyada en çok yer alan mekanların pek çoğu Moda’da olsa da Avrupa Yakası’nda da yeni yıl ruhunu doyasıya yaşayabileceğiniz bir çok mekan var.

İşte İstanbul’un bol bol fotoğraf çekebileceğiniz, ışıltısı ile insanı büyüleyen, yeni yıl süslemeleri ile kendine hayran bırakan adreslerinden bir kaçı:

1) Kemal Usta Waffle, Moda

Kadıköy’de tatlı yemek isteyenlerin yıllardır değişmeyen adreslerinden biri olan Kemal Usta Waffle, yeni yıl süslemeleri ile Moda’ya renk katıyor.

Kızağını çeken geyikler, ışıl ışıl parlayan bir çam ağacı ve etrafını süsleyen kocaman hediye paketlerinin yanı sıra daha pek çok süsleme detayı Kemal Usta Waffle’da sizi bekliyor.

Siz de hem yeni yıl ruhunu yaşamak hem en güzelinden bir tatlı yemek istiyorsanız Moda’daki Kemal Usta Waffle’a mutlaka uğrayın derim.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Erdem Apartmanı, No: 180 / B, Kadıköy

Telefon: 0216 345 79 12

2) Luwi House Coffee, Moda

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LUWI HOUSE (@luwihouse)’in paylaştığı bir gönderi

Kocaman hediye paketleri, terasta kollarını açmış bekleyen bir kardan adamı, kapıda sizi masallar diyarına götürmek için bekleyen geyikleri ile ışıl ışıl parlayan Kadıköy mekanlarından biri de Luwi House Coffee.

Çalışanlar için de ayrıcalıklar sunan Luwi House Coffee Moda’nın en tatlı kafelerinden biri bence.

Yeni yıl süslemelerini görmek, güzel fotoğraflar çekmek için Luwi Coffee House’a giderseniz kendinize güzel bir tatlı ısmarlamayı da ihmal etmeyin.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 5, Kadıköy

Telefon: 0534 052 94 98

3) Şekerci Cafer Erol, Moda

Her yıl farklı konseptlerle süslemeler yapan Şekerci Cafer Erol, sadece Moda’nın değil İstanbul’un en güzel yeni yıl konseptli mekanları arasında ilk sıralarda yer alıyor bence.

Şekerci Cafer Erol’un içi ayrı dışı ayrı güzel ayrı süslü. Önünde her daim fotoğraf çekmek isteyen ya da sıcak salep bekleyen bir kalabalık olan Şekerci Cafer Erol, yılbaşına özel hazırladığı lezzetler ile de fark yaratıyor. Özellikle karamel çikolata favorim.

Siz de hem nefis bir görsel şölen izlemek hem de tatlı keyfi yapmak isterseniz Şekerci Cafer Erol’dan şaşmayın derim.

Adres: Osmanağa Mahallesi, Yasa Caddesi, No: 19, Kadıköy

Telefon: 0216 337 11 03

4) Beyaz Fırın, Moda

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Beyaz Fırın (@beyazfirin)’in paylaştığı bir gönderi

Tadına doyulmaz tatlı tuzlu hamur işlerinin, en efsane pastaların yıllardır değişmeyen adreslerinden biri olan Beyaz Fırın’ın fındıkkıranların başrolde olduğu yılbaşı süslemelerini de asla es geçmeyin derim.

Beyaz Fırın’a giderseniz özellikle sadece yeni yıl zamanı bulabileceğiniz İtalyanların meşhur panettonesini denemenizi öneririm.

Adres: Caferağa Mahallesi, Yasa Caddesi, No: 23, Kadıköy

Telefon: 0216 349 13 13

5) Misk Floral Cafe, Reşitpaşa

İstanbul’un insanın içini ısıtan en sıcak, en renkli, çiçek gibi mekanlarından biri de Misk Floral Cafe. Girişte sizi karşılayan muhteşem çiçeklerin haricinde tatlı yeni yıl dekorasyonu ile de beğeni topluyor Misk Floral Cafe.

Söylemeden de geçmek olmaz Misk Floral Cafe’de yeni yıla özel kapı süsü atölyeleri de düzenleniyor. Siz de kendi kapı süsünüzü kendiniz yapmak isterseniz Misk Floral Cafe’nin sosyal medya hesaplarına mutlaka göz atın.

Eğer atölyeye katılmak isterseniz de biraz erken gidip en güzelinden bir kahvaltı etmeyi de ihmal etmeyin. Misk Floral Cafe’nin özellikle pancakeleri bence enfes.

Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Emirgan Sokak, No: 22, Sarıyer

Telefon: 0212 277 07 75

6) Noir Pit Coffee Co., Pera

İstanbul’un en butik kahvecilerinden biri olan Noir Pit’in Pera’daki şubesi yeni yılda bir başka oluyor. Hem bulunduğu sokağın atmosferi hem de Noir Pit’in süslemeleri yeni yıl ruhunu en keyifli şekilde yaşatıyor.

Yolunuz Pera taraflarına düşerse Noir Pit’e uğrayıp kendinize en güzelinden bir kahve ya da mis gibi bir sıcak çikolata ısmarlamadan dönmeyin derim.

Adres: Asmalı Mescit Mahallesi, General Yazgan Sokak, No: 109/A, Beyoğlu

Telefon: 0212 245 80 56

7) Cafe Ratatouille, Tarabya

Rengarenk bir çam ağacı, duvarları süsleyen kırmızılı yeşilli süsler ve tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek lezzetler. Cafe Ratatouille için tam bir Fransız kafesi diyebilirim.

Tatlı yılbaşı dekorasyonuna ek olarak en çıtırından bir kruvasan, ağızda dağılan bir makaron ve daha bir çok lezzet Cafe Ratatouille’de sizi bekliyor.

Yeni yıl zamanı İstanbul’un en tatlı semtlerinden biri olan Tarabya’ya yolunuz düşerse Cafe Ratatouille’yu asla es geç geçmeyin.

Adres: Tarabya Mahallesi, Sardunya Sokak, No: 6, Sarıyer

Telefon: 0212 299 97 89

8) Zoya’s House, Nişantaşı

Farklı ve lezzetli kokteylleri ile Nişantaşı’nın en beğenilen mekanlarından biri olan Zoya’s House, yeni yıl süslemeleri ile de büyüleyici bir hava yaratıyor.

Zoya’s House’un top şeklindeki kırmızı mini yılbaşı çiçeklerinden, kar taneleri ile süslenmiş çam ağacına kadar en ince detaylarına kadar düşünülmüş yılbaşı süslemelerini mutlaka görmelisiniz.

Adres: Harbiye Mahallesi, Bostan Sokak, Sadiye Vefik Apartmanı, No: 13, İç Kapı No: 1

Telefon: 0212 259 39 00

9) Chalet Restoran, Beşiktaş

Yeni yılda yurt dışına gitmeyi hayal edip gidemediyseniz rotanızı Swissotel’in içinde yer alan Chalet Restoran’a çevirebilirsiniz.

İnsanın içini ısıtan ahşap ağırlıklı dekorasyonu, tavana asılan yıldızlı, çanlı yılbaşı süslemeleri ile insanı bir anda İsviçre’de bir restorana ışınlıyor Chalet Restoran.

Fiyatları biraz yüksek olsa da kendinize lezzetli bir yeni yıl hediyesi vermek isterseniz Chalet Restoran’a gidip fondü keyfi yapabilirsiniz.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Acısu Sokağı, No: 19, Beşiktaş

Telefon: 0543 326 81 11

10) Zorlu Center Yılbaşı Köyü, Beşiktaş

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Zorlu Center (@zorlucenter)’in paylaştığı bir gönderi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Zorlu Center’da birbirinden keyifli standların kurulduğu bir ‘Yılbaşı Köyü’ kuruluyor.

Kurulan devasa çam ağacının yanında fotoğraf çekilmek, sevdiklerinize hediyeler alabileceğiniz standları gezmek kısaca yeni yıl ruhunu doyasıya yaşamak isterseniz istikametiniz Zorlu Center’da kurulan Yılbaşı Köyü olsun.

Adres: Levazım Mahallesi, Koru Sokağı, No: 2, Beşiktaş

Telefon: 0212 924 01 00

11) Kanyon AVM, Levent

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

#kanyonda (@kanyon_da)’in paylaştığı bir gönderi

İstanbul’da yeni yıl ruhunu doyasıya yaşayabileceğiniz alışveriş merkezleri arasında ilk sıralarda geliyor bence Kanyon.

Geyikli, çam ağaçlı, bolca led ışıklı süslemelerin yanı sıra Kanyon’un alt katına yeni yıla özel bir etkinlik alanı kuruluyor. Bu alanda özel podcast sohbetlerinden söyleşilere, aromaterapiden gastronomi atölyelerine pek çok etkinlik düzenleniyor.

Fırsatınız olursa önceden rezervasyonunuzu yaptırıp ilgilinizi çeken etkinliklerden birine mutlaka katılın derim. Etkinlik takvimi için Kanyon’un sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Adres: Büyükdere Caddesi, No: 185

Telefon: 0532 290 56 96

12) Christmas Market İstanbul, Four Seasons Otel, Beşiktaş

İstanbul’un en büyük ve en eğlenceli Christmas Marketi, bu yıl Four Seasons Otel’de kuruluyor.

16-25 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte Ayhan Sicimoğlu, Can Bonomo, Adamlar, Zeynep Bastık gibi pek çok sevilen sanatçıyı dinleyebilir, kurulan devasa atlıkarıncada çocuklar gibi şen dakikalar geçirebilir, standlardan sevdiklerinize yılbaşı hediyeleri alabilir ve tabi ki muhteşem lezzetler tadabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız