İstanbul’daki Hamamlar

0
2412

Hanlar ve hamamlar denildiğinde akla; özellikle Osmanlı döneminden kalma nadide mimari eserler geliyor.

Tüm Türkiye’de, bu eserlerin en güzellerine ev sahipliği yapan yer ise hiç şüphesiz kültür başkenti İstanbul. Hem yedi tepeli şehrin yerlileri hem de Anadolu’dan göç edenler hamam kültürünü İstanbul’da yaşatmaya halen devam ediyor.

Güzel İstanbul’un tarihi hamamlarında sultanların, şehzadelerin, hasekilerin ve cariyelerin izleri var.

Özellikle sarayların yakın çevresinde hizmet veren hamamlar, aynı zamanda müthiş bir turizm potansiyeline sahip. Yabancı turistler buralara gelip yüzlerce euro bırakarak; padişahlara layık kapsamlı bir hamam hizmeti alabiliyor.

İstanbul’daki hamamları sizin için tek başlık altında topladık:

İstanbul’daki Hamamlar

Süleymaniye Hamamı, Fatih

Süleymaniye Hamamı İstanbul

Adını Kanuni Sultan Süleyman’dan alan Süleymaniye Hamamı; 1557 yılına uzanan bir tarihe sahip. Yapımı Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camii ile aynı günlere denk gelen hamam; klasik bir Türk hamamı tadında. Odunla ısıtılan hamamda soğukluk, ılıklık ve sıcaklık olmak üzere üç ana bölüm mevcut.

Hissedilen sıcaklığın 60 dereceye kadar yükseldiği Süleymaniye Hamamı’nda sadece Pazar günü kadınlar için ayrılmış durumda. Pazar haricindeki her gün erkekler bu hamamı ziyaret edebilir. Ayrıca haftanın her günü ailelere açık durumda olan bir de özel bölüm var.

Süleymaniye semtinde yer alan ve ancak rezervasyonla giriş kabul eden hamama, aynı gün içinde rezervasyon yapılmıyor. Eğer gezi takviminizde Süleymaniye Hamamı varsa, bunu önceden netleştirmelisiniz.

Kılıç Ali Paşa Hamamı, Karaköy

Kılıç Ali Paşa Hamamı İstanbul

Osmanlı donanmasının en güçlü isimlerinden Kılıç Ali Paşa’nın adı ile anılan geleneksel Türk hamamı; 1583 yılında yapımı tamamlanan haşmetli bir görüntüye sahip.

Kılıç Ali Paşa Hamamı’nın geçtiğimiz yıllarda ayrıca tam 7 senelik kapsamlı bir restorasyondan geçtiği biliniyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Kılıç Ali Paşa Hamamı (@kilicalipasahamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Gelin ve damat hamamlarının yanı sıra; grup rezervasyonlarının da kabul edildiği Kılıç Ali Paşa Hamamı konum olarak da görülmeye değer.

Tophane, Karaköy adresindeki hamamda sabun, şampuan, terlik ya da peştemal gibi ihtiyaçlar işletme tarafından temin ediliyor. Dolayısıyla turistik geziniz sırasında ağırlık taşımanıza da gerek kalmıyor.

Çukurcuma Hamamı, Beyoğlu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çukurcuma Hamamı 1831 (@cukurcumahamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

1831 yılından bu yana geleneksel bir Türk hamamı olarak hizmet veren Çukurcuma Hamamı; Pazartesi’den Pazar’a haftanın yedi günü hem kadınlara hem de erkeklere hizmet veriyor. Çekincesi olanlar için; burada kadın ve erkeklerin hamam alanını karışık olarak kullandıklarını belirtmekte de fayda var.

Çukurcuma Hamamı’na 12 yaş altı çocuklar kabul edilmezken hamam ritüelleri arasında rahatlama amaçlı, sportif ve aromaterapik olmak üzere farklı masaj paketleri mevcut. Ayrıca yüze uygulanan kil maskeleri ve cilt bakımları da hamam içerisinde uzman eller tarafından uygulanabiliyor.

Beyoğlu’nda yer alan Firuzağa Mahallesi’nde konumlanan hamam; Masumiyet Müzesi ve Firuzağa Kahvesi gibi popüler mekanlara çok yakın. Buraya kadar gelmişken yolunuzu İstiklal Caddesi’ne de düşürmek isteyebilirsiniz.

Çemberlitaş Hamamı, Fatih

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Çemberlitaş Hamamı (@cemberlitashamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Masallar ülkesi Türkiye’de, masal gibi bir hamam deneyimi yaşamak isteyenleri Mimar Sinan’ın hünerli elleriyle hayat bulan bir başka hamam bekliyor.

1584 yılına kadar uzanan geniş tarihi ile Çemberlitaş Hamamı, aynı adla anılan İstanbul semtinde, Vezirhan Caddesi’nde bulunuyor.

Haftanın her günü, sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar Çemberlitaş Hamamı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Geleneksel hamam yerine kese ve köpük masajı, Hint baş masajı, aromaterapi masajı ve kil maskesi tercih etmek de mümkün.

Mekanda bekarlığa vedalar ve gelin hamamları da düzenleniyor. Ancak herhalde en güzeli, buranın huzurunu gerçek bir dinlence ile yaşamak.

Ağa Hamamı

Taksim dolaylarında yer alan Kuloğlu Mahallesi’nde, İstanbul’un en eski hamamlarından biri olan Ağa Hamamı var. 1454 yılına uzanan tarihi ile bu hamam, yabancı turistlerin de metropoldeki gözdelerinden biri.

Taksim Meydanı’na yalnızca 400 metre mesafede konumlanan hamama, toplu taşıma araçları ile rahatça ulaşılabiliyor.

Haftanın her günü hizmet veren hamam, özellikle akşamüstü 17.00-19.00 sularında oldukça yoğun saatler geçiriyor. Akşam 22.00’ye kadar hamam açık olsa da; giriş için 20.30’dan daha geç saate kalmamalısınız. Hamamın TL cinsinden ücretlendirilmesi de, euro ile giriş kabul eden hamamlara göre bir diğer avantaj olarak sayılabilir.

Çinili Hamam, Üsküdar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tarihi Çinili Hamamı (@cinilihamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Üsküdar’da Çavuşdere Caddesi üzerinde yer alan Çinili Hamam, İstanbul’daki mutlak turistik duraklardan da biri. 1640 yılında Kösem Sultan tarafından yaptırılan mekan hem yerli hem de yabancı turistler için ilgi çekici.

Tarihi hamamların birçoğu gibi bugün de odunla ısıtılmaya devam eden Çinili Hamam, günümüzde ne yazık ki yapımında kullanılan meşhur çinilere sahip değil. Hırsızlar tarafından aldığı ağır darbe ile yapının orijinalliği bozulmuş olsa da; mekandaki hizmet son sürat devam ediyor. Çinili Hamam’da erkeklerin ve kadınların faydalanabildiği ayrı ayrı kısımlar mevcut.

Tarihi Galatasaray Hamamı, Beyoğlu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tarihi Galatasaray Hamamı (@galatasarayhamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

1481 yılından bu yana İstanbul’un göbeği Galata’da muhafaza edilen tarihi kokuyu içinize çekmeye var mısınız? Tarihi Galatasaray Hamamı geçmiş ile günümüz arasındaki en güçlü bağlardan biri. Bu mekan yabancıların da Türkiye’ye gelip özel televizyon ve video klip çekimleri yaptığı ender yerlerden biri.

Tarihi Galatasaray Hamamı’ndaki hizmetler arasında kese, köpük, masaj, yağlı masaj gibi çok sayıda seçenek var. Bunlar tek tek ya da paket halinde satın alınabiliyor.

500 yıllık tarihi ile hamam, Sultan II. Beyazıt’ın İstanbul silüetine nadide bir hediyesi olarak da kabul edilebilir. Tarihi Galatasaray Hamamı’na kadar gelmişken görecek çok yeriniz var; ancak hamamda ter attıktan sonra buna haliniz kalmayabilir.

Gedikpaşa Hamamı

Osmanlı kültürünü yakından tanımak isteyenler için, bu kez temelleri 1475 tarihine kadar uzanan başka bir geleneksel hamamdayız.

Adını Gedik Ahmet Paşa’dan alan hamam, Mimar Hayrettin’e ait özel bir mimari eser. Üstelik Kapalı Çarşı’dan sonra yalnızca 250 metre yürüyüşle bu hamama ulaşabilirsiniz.

Osmanlı tarihinin en ünlü hamamı kabul edilen mekan, çifte hamam özelliğine sahip. Burada kadınlar ve erkekler ayrı alanlarda özel hizmet alabilir. Tarihi Fatih ilçesinde konumlanan Gedikpaşa Hamamı, özellikle de kış aylarının keskin soğuklarında içini ısıtmak isteyenler için doğru adres.

Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, Fatih

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ayasofya Hurrem Sultan Hamami (@ayasofyahurremsultanhamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kendini Hürrem Sultan gibi hissetmek isteyenler için, Ayasofya’da yer alan tarihi hamamdayız.

Sultanahmet Camii ve Ayasofya Camii’yi buraya yakın konumlanması özellikle yabancı turistlerin mekana ilgisini de artırıyor. Sarayda geçen televizyon dizisi ve film gibi yapımların ise yerli turistleri buraya çektiği bir gerçek.

Geçmişte de Tarihi Zeuksippos Banyoları’nın bulunduğu bu özel yer, 1557 yılında bizzat Mimar Sinan tarafından tamamlanmış.

1910 yılına kadar aktif olarak kullanılan Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, bir dönem aktif hayata ara verse de bugün özel masaj ve hamam paketleri ile tekrar hizmet veriyor. Tarihi semt Fatih’te ziyaret edebileceğiniz hamamda ayrıca gelin ve damat hamamı gibi ritüellerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Cağaloğlu Hamamı, Fatih

Cağaloğlu Hamamı

1741 yılının günümüze en güzel miraslarından olan Cağaloğlu Hamamı, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerine dair derin izler taşıyor.

Halka açık olarak inşa edilen bu hamam, tarihçesinde Sultan Mahmut Kütüphanesi’nin gelir kaynağı olma özelliğine sahip. Sözün özü bu kez saraya özel bir mülkte değil; ezelden beri halk tarafından kullanılan bir yapıdasınız.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı kullandığı Tarihi Cağaloğlu Hamamı; ünlü ziyaretçilerden yana da oldukça zengin. Hamam konukları arasında Mustafa Kemal Atatürk’ten Harrison Ford’a, John Travolta’dan Cameron Diaz’a kadar çok çeşitli isimler var. Hamamın tadını çıkarırken bu bilgiyi de aklınızda tutmak isteyebilirsiniz.

Tarihi Mihrimah Sultan Hamamı, Fatih

İstanbul’da hamamları gezmek, bir sultandan diğerine uzanan epey yorucu bir koşuşturma demek. Eğer şehre sıklıkla yolunuz düşüyorsa, belki de her bir hamamı başka bir seyahate denk getirmelisiniz.

Fatih Edirnekapı’da yer alan Mihrimah Sultan Hamamı da, bu kapsamda görebileceğiniz en güzel noktalardan biri.

Mihrimah Sultan Hamamı, Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’dan doğan kızının adını taşıyor. Sadece bu nedenle bile özel sayılan yapı, klasik bir çifte hamam görünümüne sahip. Tarihi kaynaklara göre hamamın tarihi 1565 yılına kadar uzanıyor.

Tarihi Vezneciler Hamamı, Fatih

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tarihi Vezneciler Hamami (@veznecilerhamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kadın ve erkeklere karışık hizmet veren Vezneciler Hamamı, tıpkı Mihrimah Sultan Hamamı gibi Fatih ilçesinde.

Bu kez Vezneciler semtinde konumlanan hamamın köklü tarihi 1481 yılına dek uzanmakta. Evliya Çelebi tarafından mekandan çifte hamam olarak söz edilse de; bugün yapı tam olarak orijinaline sadık değil.

Tarihi hamamdan alabileceğiniz hizmetler arasında sauna ya da köpük masajı gibi güncel uygulamalar da var. Ayrıca hamamların olmazsa olmazı sayılan kese ile kir atmayı, bir de Vezneciler Hamamı’ndaki uzman ellerden tarihi bir atmosferde deneyimlemelisiniz.

Kadırga Hamamı, Fatih

Erkekler bölümü ve kadınlar bölümü olmak üzere ikiye ayrılan, sabah 08.00 akşam 21.00 saatleri arasında haftanın her günü hizmet veren bir tarihi hamamdayız.

Bu hamam adını bulunduğu semt olan Kadırga’dan alıyor. Hamamın yapımında II. Bayezid dönemi vezirlerinden Yahya Paşa bin Abdülhay’ın katkısı var.

İstanbul’un tarihi güzellikleri arasındaki Fatih ilçesine gelince, Kadırga Hamamı da gezi rotasına dahil edilebilir. Fiyatlar bakımından da burası civardaki saray hamamlarına göre daha uygun. Ek ücret karşılığında mekanda yine köpük masajı, kese ya da kısa yağlı masaj yaptırabiliyorsunuz.

Ayrıca hamama giriş için rezervasyon gerekmiyor. İstanbul’un en ünlü hamamlarına kıyasla bu da ayrı bir avantaj.

Alaturka Hamam, Beyoğlu

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Turkish Bath & Spa (@alaturkahamam)’in paylaştığı bir gönderi ()

Dipten uca temizlik ve ferahlık vadeden bir başka mekan; Refik Saydam Caddesi, Taksim’de yer alan Alaturka Hamamı. Bu hamam sabah 07.00’de kapılarını açarken hizmet 23.00’e kadar devam ediyor.

Alaturka Hamamı’nda deneyimleyebilecekleriniz elbette kese ve köpük başta olmak üzere hamama özgü ritüeller. Ancak bunların dışında mekanda; spa keyfi, sauna keyfi, havuz ya da buhar banyosu da var.

Hamam 365, Gaziosmanpaşa

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hamam365 0212 537 00 95 (@hamam365)’in paylaştığı bir gönderi ()

Küçükköy’de yer alan Hamam 365; İstanbul’daki onca tarihi hamamdan sonra modern görünüme sahip bir başka adres. Burası spor salonu ve kafe gibi bölümleri de içeren; kadınlar hamamı ve erkekler hamamı olmak üzere ikiye ayrılan bir yapı.

Hamam 365’i ziyaret ederseniz; terlik, şort ya da bone gibi ihtiyaçlarınız karşılanıyor. Sabun ya da şampuan gibi ürünler ise satın alınabilir.

Burada ayrıca erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı olmak üzere havuzlar da var. Erkek bölümünde bir çocuk havuzu da mevcut.

Gelin ve damat hamamları da Gaziosmanpaşa’daki bu özel komplekste düzenlenebiliyor.

Sancaktepe Külliye Hamamı, Sancaktepe

Sancaktepe Emek Mahallesi’nde, tam 10 bin metrekare alana yayılan Türkiye’nin en büyük hamam tesisindeyiz.

Sancaktepe Külliye Hamamı, erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı hizmet veren ve bünyesinde havuz, sauna, fin hamamı ya da kreş gibi hizmet alanları bulunduran özel bir tesis.

Sadece kapalı alanı 5 bin metrekarenin üzerinde olarak belirtilen Sancaktepe Hamamı’nda, 70 araçlık otopark kapasitesi de ayrı bir avantaj.

Son olarak Sancaktepe Külliye Hamamı’na gelenler için; kahve içip yemek yeme imkanının da mevcut olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Sultan Osman Hamamı, Fatih

İstanbul’un kaotik atmosferinden biraz olsun kaçmak isteyenler için; hamam, sauna ve spa seçenekleriyle Sultan Osman Hamamı da son derece geçerli bir tercih.

Medikal masajlardan Bali, aromaterapi ve sporcu masajlarına kadar çok sayıda kişisel bakım alternatifini de bu tarihi hamam içerisinden satın alabiliyorsunuz.

Saat 07.00 ile 23.00 aralığında hizmet veren Sultan Osman Hamamı; Fatih’in Binbirdirek olarak adlandırılan semtindeki Terzihane Sokak’ta.

Mekanın Lady Diana adı verilen özel bölümünde ayrıca buhar banyosu hizmeti de var.

Üsküdar Şifa Hamamı, Üsküdar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Üsküdar Şifa Hamamı (@uskudarsifahamami)’in paylaştığı bir gönderi ()

Hamamların, özellikle de tarihi olanların hep Avrupa Yakası’nda toplandığını düşünenler için; Üsküdar’da sürpriz bir adres var. Tarihi Şifa Hamamı, adından gelen eşsiz güzellikle 15. yüzyıldan bu yana, İstanbul’un Anadolu topraklarında.

Erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı hizmet veren Şifa Hamamı; sabah 06.00’dan 24.00’e kadar açık. Ancak kadın bölümü için geçerli saatler 09.00-19.00 aralığı ile sınırlı; baştan uyaralım.

Burası modernize bir yapı olduğundan içeride hamam dışında sauna ve buhar odası gibi bölümler de var. Ek ücret karşılığında ise masajlardan da yararlanabilirsiniz.

Avrasya Hamamı, Beylikdüzü

Kadın ve erkekler için ayrı alan sunan bir diğer hamam; Avrupa’nın en büyüğü olma iddiasına sahip Avrasya Hamamı.

Burada kadınlara özel hizmet her gün 10.00-21.30 arasında sunuluyor. Mekanda ayrıca gelin hamamı düzenlenebiliyor. Erkekler için ise hamam saatleri 08.30 ile 23.00 olarak not alınabilir.

Erdemli Caddesi, Beylikdüzü adresinde hizmet veren Avrasya Hamamı, farklı yaşam tedavilerinde de iddialı. Buhar odası, şok duş, havuz, ayak masajı, selülit masajı, kese ve aroma terapi masajı tesisteki hizmetlerden yalnızca bazıları.

Davutpaşa İskele Hamamı, Fatih

İstanbul’daki tarihi çifte hamamların en eskisinde, Davutpaşa İskele Hamamı’ndayız. Bu hamam sağlık ve şifa kaynağı olmakla birlikte merkezi lokasyonu sayesinde de yerli ve yabancı turistler tarafından seviliyor.

Fatih’in Samatya semtindeki hamama Aksaray gibi merkezi noktalardan yürüyerek ulaşılabilir.

1485 yılında inşa edilen Davutpaşa İskele Hamamı; 15 yıl sadrazamlık görevi sürdüren Koca Davut Paşa’nın İstanbul’a bir hediyesi.

Burası ayrıca semtin yerlileri ve tarihçiler tarafından Zırhcı Hamam olarak da anılıyor.

Sofular Hamamı, Fatih

Göbek taşıyla, kesesiyle, köpüğüyle tamamen geleneksel şekilde hizmet sunan Sofular Hamamı’na hoş geldiniz. Bu hamam 300 yıllık bir geçmişe sahip. Kadınlara ve erkeklere hamam kapsamında ayrı alanlarda hizmet veriliyor.

Fatih ilçesinde Sofular Mahallesi’nde yer alan hamamın hemen karşısında ise, yine tarihi bir kutsal mekan olan Sofular Camii var.

Dolayısıyla II. Bayezid katkılarıyla hayata geçirilen bu çifte hamam, İstanbul’daki tarihi yarımadanın en özel noktaları arasında rahatlıkla sayılabilir.

Şirinevler Hamamı, Bahçelievler

Adımınızı ilk attığınız anda Osmanlı İmparatorluğu’nu çağrıştıran geleneksel hamamlardan sonra bu kez, Cumhuriyet Dönemi’nde hayata geçen bir hamam projesindeyiz.

Mimarı Hamdi Turunç olan yapının inşa tarihi 1965. Şirinevler’de Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde yer alan mekan semtin tüm sakinleri tarafından biliniyor.

Yapım yılında çifte hamam olarak tasarlanmış olsa da; Şirinevler Hamamı bugün yalnızca erkeklere hizmet veriyor. Her gün sabah saat 07.00’den akşam 23.00’e kadar erkekler buradan hizmet alabilir.

Hamama gelirken sabundan şampuana, havludan terliğe hiçbir şey taşımak da şart değil. Bunların tamamı hamam işletmesi tarafından karşılanıyor.

Avrupa Hamamı, Eyüp 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Avrupa Hamamı (@hamamavrupaspa)’in paylaştığı bir gönderi ()

Eyüp ilçesinde yer alan Alibeyköy Mahallesi’nde aynı isimle anılan kadın ve erkek hamamları var. Erkek bölümü 1985 yılından bu yana hizmet veren hamam aynı zamanda Avrupa Hamamı olarak da anılmakta. Avrupa Hamamı’nın kadın bölümü ise daha yakın bir geçmişe sahip.

Ziyaretçilerine stres ve sıkıntıdan uzak bir ortam vadeden Avrupa Hamamı; sauna, kafe ve havuz gibi ek bölümlere de sahip. Jakuzilerde ve buhar odalarında dinlenmek kadar; fitness salonunda fazla kilolardan kurtulmak da Avrupa Hamamı kompleksinde geçerli bir aktivite.

Balat Arabacılar Hamamı, Eyüp

1650 yılına uzanan köklü geçmişi ile Arabacılar Hamamı; İstanbul’un tarihi semti Balat’a yolunuzu düşürmek için güzel bir bahane olabilir.

Yerli ve yabancı misafirlerini yüzlerce yıl önceden bu yana konfor ve keyifle ağırlayan Balat Arabacılar Hamamı; kına gecesi, sünnet ya da gelin hamamı gibi özel günler için kiralanabiliyor. Üstelik gruplar için hamamda indirim de mevcut.

Erkekler ve kadınlar için ayrı ayrı hizmet veren hamam, tarihi hamamlara göre uygun bir fiyat yelpazesine sahip.

Hamama ulaşmak için metrobüs ya da otobüs kullanmak mümkün. Buraya ayrıca Edirnekapı, Unkapanı, Eminönü, Fener ve Eyüp gibi noktalardan yürüyerek de ulaşabilirsiniz.

Yeşildirek Türk Hamamı, Beyoğlu

İstanbul Yeşildirek Hamamı; Beyoğlu semtindeki Tersane Caddesi’nde konumlanıyor. Haftanın 7 günü açık olan hamam sadece erkeklere hizmet vermekte. Burası termal özellikleri ve çevrenin inanışı nedeniyle Yeşildirek Şifa Hamamı olarak da anılıyor.

Yeşildirek Hamamı’na Taksim yönünden 30 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşmak mümkün. Ancak dönüşünüzü yürüyerek planlamasanız iyi olur; zira hamam keyfi bir süreliğine enerjinizi de sizden alıyor. Enerjinizi yerine getirmek için Türk Hamamı’ndan sonra Türk kahvesiyle ritüellere devam etmek tamamen size kalmış.

Otobüs ya da metro ise, Yeşildirek Hamamı yönünden kullanılabilecek toplu taşıma araçları arasında geçerli seçenekler.

Kavacık Mercan Hamamı, Beykoz

Beykoz Kavacık’taki Mihrabat Caddesi üzerinde; Kavacık Mercan Hamamı var. Burası 5-10 yaş aralığındaki çocukların da indirimli olarak girebildiği, ailece hamam, sauna ya da havuz keyfi yapmanın mümkün olduğu bir kompleks.

Mercan Hamamı’nın sunduğu olanaklar arasında kese ve köpük gibi geleneksel yöntemler mevcut. Yosun maskesi ve hacamat gibi alternatif yaklaşımlar da hamam işletmecileri tarafından misafirlere sunuluyor.

Kasımpaşa Büyük Hamam, Beyoğlu

Tarihi semt Kasımpaşa’da, Tarihi Büyük Hamam hizmetinize amade. Jakuzi, kese ve masaj hizmetlerinin sunulduğu Büyük Hamam’ın açık adresi Camikebir Mahallesi, Potinciler Sokak olarak not alınabilir.

Hamamı bahane edip Kasımpaşa’yı da görmek, güzel bir gezi rotasını da ortaya çıkarabilir.

Kasımpaşa’daki klasik Türk hamamının mimarı yabancı bir isim değil. Mimar Sinan tarafından hayata geçirilen hamam projesi kadın ve erkeklere ayrı giriş alanları sunuyor.

Mekanda geleneksel Türk hamamına dair tüm özellikleri tek tek gözlemlemek ve deneyimde bulunmak söz konusu.

Kaynarsu Hamamı, Pendik

Erkek ve kadın bölümü olmak üzere ikiye ayrılan Kaynarsu Hamamı; farklı bölümlere farklı saatlerde hizmet veriyor. Erkekler sabah 07.00’den akşam 24.00’e; kadınlar ise sabah 09.00’dan akşam 21.00’e dek buradan hizmet alabilir.

Ziyaretçilerine temiz, sağlıklı ve hijyenik bir hizmet vadeden Kaynarsu Hamamı; 2006 yılından bu yana Pendik’in Kaynarca semtinde yer alıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi Anibal Sokak’taki mekan Ziraat Bankası arkasında bulunuyor.

Hamam, kese ve masaj seçeneklerinin olduğu hamamda 5 yaş altı için indirimli fiyat geçerli. Buhar odası, soyunma odaları, havuz, sauna ve geleneksel hamam; kompleksin ana bölümlerini oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız