Yılbaşı Akşamını Evde Geçireceklere Tavsiyeler

0
3645

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte herkesi tatlı bir telaş sarıyor. Sokaklar, caddeler rengarenk süslenmeye, mağazaların vitrinleri ışıl ışıl parlamaya başlıyor. Restoranlar, kafeler ve oteller yılbaşı akşamına özel menüler, konseptler, programlar hazırlıyor.

Yeni yıla dışarıda girmek de keyifli ancak yılbaşı akşamını sokağın kalabalığına karışmadan sevdiklerinizle bir arada evde kutlamak da bence güzel bir alternatif.

İşte tam da bu noktada evinde yılbaşı partisi vermek isteyen ama nasıl şekillendireceğini bilemeyenler için birkaç önerimiz var.

İşte evinizde vereceğiniz yılbaşı partisini renklendirmenize yardımcı olacak önerilerimiz:

Yılbaşı Akşamını Evde Geçireceklere Tavsiyeler

1) Bir Tema Belirleyin

Bir tema belirleyin ve tüm hazırlıklarınızı o tema çerçevesinde şekillendirin. Mesela ‘Muhteşem Gatsby’ dönemi, pijama partisi ya da en klişe ama çok sevilen 90’lar konsepti her zaman mutlu eder.

Temanızı seçerken sofranızı, süslemelerinizi, şarkılarınızı temaya göre belirlemeyi de ihmal etmeyin. Hatta gelecek olan bütün misafirleriniz de temaya uygun olarak giyinse güzel olmaz mı?

2) Evinizi Süsleyin

Yılbaşı ruhunu doyasıya yaşamak istiyorsanız işe evinizi süsleyerek başlayabilirsiniz. Hatta bana sorarsanız yeni yıl akşamından önce arkadaşlarınızı çağırıp evi birlikte süsleyin. Emin olun çok daha keyifli olacak.

Işık ışıl yanan bir çam ağacı, kapıya kendi yapacağınız yılbaşı temalı bir süs, etrafa da biraz renkli mumlar yerleştirdiniz mi bence tamamdır.

Hatta minik bir öneri verecek olursam suda yanan mumlar çok daha şık duracaktır. Bir vazonun içine su doldurup içine de suya dayanıklı mumlardan atabilirsiniz.

3) Müzik Listesi Hazırlayın

Müziksiz bir yılbaşı eğlencesi düşünmek bence imkansız. İster yeni yıl şarklılarından oluşan güzel bir liste hazırlayın isterseniz de temanızla uyumlu şarkılar seçin. Hatta onları güzelce bir de sıralayın ki yılbaşı akşamı bir de müzik değiştirmekle uğraşmayın.

Müzikler arka fonda çalsın. Size gecenin keyfini sürmek kalsın.

4) Hediye Çekilişi Yapın

Yılbaşı akşamından önce misafirleriniz arasında hediye çekilişi yapmayı ihmal etmeyin. Saatler on ikiyi geçtikten sonra çam ağacınızın altına adınıza bırakılmış hediyeyi bulup açmak yılbaşı akşamının olmazsa olmazlarından.

Eğer ev sahibiyseniz belki herkese sizden hatıra kalacak minik birer sürpriz de bırakabilirsiniz. Birer yılbaşı kurabiyesi, minik bir defter ya da bileklik içinizden ne gelirse…

5) Şık Bir Sofra Kurun, Güzel Bir Menü Hazırlayın

Yapacağınız minik dokunuşlarla yeni yıl masanızı bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Birkaç öneri verecek olursam: Masanın ortasına çam dalları ya da ağaç altlarından toplayabileceğiniz kozalaklardan koyabilir, herkesin yerini özelleştirmek adına süslü isim kartları yazabilir ve tabii ki bolca mum yakabilirsiniz.

Eee böylesi şık bir sofraya güzel de bir menü yakışır. Şöyle mezeli, güzel bir hindili ya da bütün tavuklu, bereketi temsilen bolca narlı kocaman bir yeşil salata bence şahane olur. Siz ne dersiniz?

6) Keyifli İçecekler Hazırlayın

Rengarenk süslenmiş içeceklerle sofraları renklendirmeden yılbaşı akşamı olur mu hiç? Evinizde, isteyene tatlı meyveli, isteyene ekşili ya da son yılların modası acılı kokteyller hazırlayabilirsiniz.

Hatta minik bir bar standı hazırlayarak herkesi kendi kokteylini hazırlamaya teşvik etmek de güzel bir alternatif olabilir.

7) 2022 Yılını Sizin İçin Keyifli Kılan Anıları Birbirinizle Paylaşın

Kurduğunuz güzel sofrada saatlerce oturmaktan, uzun uzun sohbet etmekten daha keyiflisi var mı?

Yılbaşı akşamı sohbetini daha özel kılmak isterseniz 2022 yılını sizin için özel kılan anlarını, en mutlu ya da en hüzünlü olduğunuz anılarınızı birbirinizle paylaşabilirsiniz.

8) Keyifli Oyunlar Oynayın

Yılbaşı tombala oynamadan olmaz tabi ki ama farklılık yaratmak isterseniz de kutu oyunları güzel bir alternatif olabilir. Ya da teknolojiye ayak uydurup online oyun turnuvaları da düzenleyebilirsiniz.

Emin olun bu oyunlarla gençliğinize dönecek ve hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar eğleneceksiniz.

9) Yılbaşı Temalı Film İzleyin

Eğer pijama partisi temasını seçtiyseniz bence konsepte en yakışacak aktivite yılbaşı temalı bir film izlemek.

Giyinin kırmızılı yeşilli pijamalarınızı, çekin çoraplarınızı, kucağınıza da alın bir kase patlamış mısırı kendinizi filmin akışına bırakın.

10) Yeni Yıldan Beklentilerinizi, Hayal ve Dileklerinizi Yazın

Pek çok kişi için bir yeni yıl ritüelidir, saatler on ikiyi geçtikten sonra yeni yıldan beklentilerini, dileklerini ve hayallerini yazmak.

Gecenin sonuna yaklaşırken beyaz bir kağıda içinizden geçenleri yazın hatta çizebilirsiniz bile. Sonrasında o kağıdı güzelce saklayın ve yazdıklarınızın birer birer gerçekleşmesini bekleyin.

11) Bol Bol Fotoğraf Çekilmeyi İhmal Etmeyin

Her ne kadar en mutlu anlarımızı sosyal medyada paylaşıp orayı bir albüm gibi kullansak da bence yeni yıl akşamında daha kalıcı fotoğraflar çekilmek lazım.

Çünkü mutlu anların fotoğraflarını bastırmak hem çok nostaljik hem de çok keyfli. Hatta sonrasında o fotoğraflardan güzel bir 2023 takvimi bile yaptırabilirsiniz.

12) Yılbaşı Bereket Ritüellerinden Aklınıza En Yatanı Yapın

Mesela İspanyollar ve Latin ülkelerinde yaşayanlar saat tam 00:00’da on iki üzüm tanesi yiyor, Danimarkalılar saatler gece yarısını gösterdiğinde sandalyeye çıkıp yere atlıyor, Güney Afrikalılar eski ev eşyalarını pencereden dışarı atıyor.

Ülkemizde ise evin kapısında nar kırmak, kapının önüne tuz serpmek ya da zeytin dalı yakarak evde gezdirmek en sık yapılan bereket ritüelleri arasında.

Siz de böyle ritüellere inanıyorsanız yılbaşı akşamı içinizden geçen bir ritüele şans verebilirsiniz.


2023 gönlünüzden geçen her şeyin gerçek olduğu harika bir yıl olsun. Herkese mutlu yıllar!

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız