Marmara’da Görülmesi Gereken 10 Kıyı Kasabası

0
2238

İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayanların deniz ve güneş tatili yapmak için aslında çok da uzaklaşmalarına gerek yok.

Marmara Bölgesi’nde de kısa tatiller ya da hafta sonu kaçamakları için tercih edilebilecek pek çok kıyı kasabası bulunuyor. Sizin için Marmara’da bulunan birbirinden güzel kıyı kasabalarını mercek altına aldık.

Marmara’da Görülmesi Gereken Kıyı Kasabaları

1) Erdek, Balıkesir

Erdek, Balıkesir

Erdek, Balıkesir’e bağlı fakat Marmara denizine kıyısı bulunuyor. Körfezde bulunduğundan dolayı, en temiz denize sahip Marmara kıyılarından biri.

Küçük ve sevimli bir sahil kasabası olan Erdek’te sakin ve keyifli bir tatil geçirmeniz mümkün.

Turanköy Plajı, Erdek, Balıkesir

Plajlarına gidebilir, köylerini gezebilir, seyir terasından manzara seyredebilir, sahilde keyifli vakit geçirebilir, en popüler noktası olan Kapıdağ Yarımadası’na gidip doğanın tadını çıkarabilir, açık hava müzesini gezebilir ve 1860 yılında dikilmiş, “Anıt Ağaç” adıyla anılan fıstık çamını kucaklayabilirsiniz.

Erdek’te ekonomik fiyattaki butik otel ve pansiyonlarda konaklama imkanı bulunuyor.

Erdek’e gitmek için özel araç, otobüs ya da kiralık araç kullanabilirsiniz. Feribotla Bandırma’ya geçip, oradan devam etmek, yolunuzu daha da kısaltacaktır.

2) Erikli, Edirne

Erikli, Edirne

Erikli, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı bir köydür ve Saros Körfezi’ne kıyısı vardır. Dünya üzerinde kendi kendini yenileyen üç körfezden biri olan Saros’un tertemiz sularıyla çevrilmiş olan Erikli’de sükunet dolu ve bol oksijenli bir tatil yapmak mümkün.

Erikli, Keşan

İncecik kumlarla bezenmiş koyları ve plajları uzun saatler vakit geçirilecek türden. Köyün girişinde bulunan ve flamingoların yüzdüğü Tuz Gölü ve yemyeşil köyleriyle tam bir yazlık mekanı olduğunu söylemek gerekiyor. Küçük otel, pansiyon ya da kiralık evlerde konaklama imkanı bulunmaktadır.

Erikli’ye kara yolu üzerinden özel ya da kiralık araçla ve otobüslerle ulaşmanız mümkündür.

3) Avşa, İstanbul 

Avşa Adası, Balıkesir

Avşa Adası, Marmara Bölgesi’nin en popüler tatil merkezlerinden biridir. Uzun yıllar boyunca özellikle İstanbul sakinlerinin başından sonuna kadar yazlarını geçirdikleri yerlerden biri oldu. Fakat kısa tatiller için de tercih edilebilir bir rota olduğunu söylemek gerek.

Avşa Adası, Balıkesir

Avşa’da popüler plajlardan ya da gizli saklı kalmış koylardan denize girebilir, meşhur Avşa Çarşısı’nı gezebilir, sahil şeridinde uzun ve keyifli yürüyüşler yapabilir, şarap fabrikasını gezerek, tadım yapabilirsiniz.

Burada, kısa zaman içerisine pek çok aktivite sığdırıp, dinlenebileceğiniz türden bir tatil yapmak mümkün.

Konaklama için de ev kiralayabilir ya da adada bulunan otelleri, pansiyonları tercih edebilirsiniz.

Avşa’ya arabalı feribot ya da gemiyle ulaşım sağlanabilir.

4) Şile, İstanbul

Şile

Şile, İstanbulluların en sık kaçamak yaptığı balıkçı köylerinden biri. Aslında İstanbul’a bağlı olan ve Karadeniz’e kıyısı bulunan bir ilçe.

Her mevsim ayrı bir güzellik vaat eden Şile’nin uzun sahilinde yürüyüşler yapabilir, plajlarından denize girebilir, ara sokaklarında kaybolarak gezebilir, meşhur balık restoranlarında lezzetli yemeklerle kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Şile Kalesi’ne çıkmayı ve meşhur deniz fenerini görmeyi de ihmal etmeyin. Şile’de konaklama hizmeti veren birbirinden şık butik oteller ve pansiyonlar bulunuyor. Dilerseniz, dönemlik ev kiralama imkanı da var.

Şile’ye özel ya da kiralık araçla ve otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz.

5) Ağva, İstanbul

Kilimli Koyu, Ağva

Şile’ye bağlı bir köy olarak geçen Ağva, tıpkı Şile gibi Karadeniz’e kıyısı olan küçük ve sevimli balıkçı köylerinden biri.

Ağva Şile

Ağva’nın tam ortasında bulunan nehrin güzelliği her mevsim başka bir boyuta varıyor. Üstelik manzarasıyla yetinmeyip, nehirde kanoyla geziye çıkabilir ya da yüzebilirsiniz.

Denize girmek için birbirinden güzel plajları, tarihi kalıntılarla dolu köyleri, tertemiz havasıyla tam anlamıyla hafta sonu kaçamağı yapılacak bir yer burası.

Ağva’da her bütçeye ve zevke hitap eden butik oteller, pansiyonlar var. Ayrıca, dönemlik ev kiralayıp, konaklama imkanı da sunuluyor.

Ağva’ya özel ya da kiralık araçlarla ve otobüsle ulaşım sağlamanız mümkündür.

6) Fıstıklı, Yalova

Marmara’nın sayfiye bölgelerinden biri olan Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı olan Fıstıklı Köyü, doğa ve denizle iç içe kısa bir tatil için en ideal yerlerden biri.

Fıstıklı, denize sıfır konumda bulunan bir köy, her yerden denize girebilirsiniz. Ayrıca, köy içinde ve çevresinde bulunan şelaleleri gezebilir, yemyeşil park ve mesire alanlarında piknik yapabilir, meşhur tarihi şadırvanı ziyaret edebilirsiniz.

Fıstıklı’da konaklamak için her bütçeye ve isteğe uygun donanımda oteller bulunmaktadır.

Fıstıklı’ya gitmek için arabalı feribotlarla Armutlu ya da Yalova’ya gidip, oradan aracınızla devam edebilirsiniz. Ayrıca, otobüsle ulaşım sağlama imkanı da vardır.

7) Marmara Adası, Balıkesir

Marmara Adası, Balıkesir

Marmara Adası, bölgenin birinci, ülkenin ise ikinci en büyük adasıdır. Marmara Denizi ile çevrili olan bu ada, Balıkesir’e bağlı ve Avşa ile yakın bir konumda bulunuyor.

Marmara Adası, Balıkesir

Uzun yıllar tatilci ve yazlıkçıların favori yerlerinden biri olan Marmara Adası, hala ziyaretçilerine pek çok güzellik vaat eden bir yer.

Her köyünde kumsalı bulunan, araçla ulaşılamayan gizli koylara sahip, birbirinden farklı ağaçlara ev sahipliği yapan keyifli bir ada ve Marmara denizinin en temiz bölgelerinden birine sahip.

Marmara Adası’nda otel ya da pansiyonlarda kalabileceğiniz gibi, belirli süreler için ev de kiralayabilirsiniz.

Marmara Adası’na ulaşım için arabalı feribot veya gemi kullanmanız gerekmektedir.

8) Gemlik, Bursa

Kumla Gemlik Bursa Turkey. Europa, Sunset

Bursa’nın doğa harikası ilçelerinden biri olan Gemlik, Marmara’nın da özel tatil destinasyonlarından biridir.

İznik Gölü’nden uzanan Karsak Deresi ile ikiye bölünmüş olan Gemlik, doğasıyla sizleri mest edecek köylere ev sahipliği yapıyor.

Denize kıyısı olan bu ilçede denize girmenin yanı sıra, dere ve şelalelerde de suyun keyfini sürebilirsiniz. Kaplıcalarına gidip, rahatlayabilir ve dünyanın en büyük tarih öncesi parkı olarak tanımlanan Arkeopark gibi tarihi alanlarını gezebilirsiniz.

Her açıdan dolu dolu bir tatil geçirebileceğiniz Gemlik’te otel ya da pansiyonlarda konaklama imkanı bulunmaktadır

Gemlik’e özel ya da kiralık araçla, otobüsle ulaşabilirsiniz. Ayrıca, İstanbul’dan feribotla Bursa’ya geçip, oradan yine araçlarla Gemlik’e gidebilirsiniz.

9) İğneada, Kırklareli

İğneada Kırklareli

İğneada, Kırklareli’nin Demirciköy ilçesine bağlı ve Karadeniz’e kıyısı olan bir beldedir.

İğneada Kırklareli

Bölgenin en popüler tatil beldesi olan İğneada’da denizin tadını çıkarabileceğiniz plajlar ve uzun yürüyüşler yapabileceğiniz bir sahil şeridi bulunuyor.

Deniz ve güneşin yanı sıra; doğanın keyfini sürebileceğiniz İğneada Longoz Ormanları, Avrupa’nın en büyük longoz ormanı olarak bilinir. İçerisinde bulunan bitki örtüsü, ağaç türleri, lagün ve gölüyle zengin bir ekosisteme sahiptir. Çıplak gözle görülebilecek en etkileyici doğal alanlardan biridir.

İğneada’da konaklayabileceğiniz birkaç otel, pansiyon ve apart bulunmaktadır.

Özel ya da kiralık araç ve otobüsle İğneada’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

10) Kıyıköy, Kırklareli

Kıyıköy, Kırklareli

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı olan ve Karadeniz’e kıyısı bulunan bir sahil kasabasıdır Kıyıköy. Küçücük bir alan içerisine pek çok güzellik sığdırabilmiş yerlerden biri.

Kıyıköy’ü en popüler kılan yerlerden biri, nehir kenarında bulunan büyük kamp alanıdır. Doğanın içinde huzur dolu bir tatil için buraya gelip, bungalov ya da çadırlarda kalabilirsiniz.

Nehirde kanoyla gezebilir, koy ve plajlarından denize girebilir, sahilde yürüyüş yapabilir, Aya Nikola Manastırı’nı gezebilir ve doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Kamp alanı dışında konaklamak için otel ya da pansiyon tercih edebileceğiniz gibi, apart da kiralayabilirsiniz.

Kıyıköy, Kırklareli

Kıyıköy’e özel ve kiralık araçlarla ya da otobüsle ulaşım sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız