Samsun Çarşamba Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2173

Orta Karadeniz Bölgesi’ndeki en güzel şehirlerden biri olan Samsun, günden güne gelişen şehir içi ulaşım ağı ve altyapısı ile gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerine kolaylık sağlıyor.

Hem turizm hem de iş dünyasının gözde kentleri arasında gösterilen Samsun’da taksi, araç kiralama, transfer gibi özel ulaşım seçeneklerinin yanı sıra otobüs ve minibüsleri de kullanabilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havalimanı Ulaşım Rehberi

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Çarşamba ilçe merkezinden sadece 25 km uzaklıkta bulunan Samsun Çarşamba Havalimanı, şehir merkezine ise 30 km mesafede konumlanıyor.

Çarşamba Havalimanı’na vardıktan sonra gerek şehir merkezi gerekse Çarşamba gibi popüler ilçelere kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

En hesaplı ve hızlı toplu ulaşım yöntemlerinden biri olan HAVAŞ ve BAFAŞ otobüslerinin yanı sıra havalimanı taksileri, havalimanı transfer araçları veya araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanız maksimum 40 – 45 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsleri

İlk hareket noktası Samsun Çarşamba Havalimanı olan HAVAŞ otobüsleri sırasıyla Atakum, Atakent ve Samsun şehir merkezine ulaşım hizmeti veriyor.

Buna ek olarak, Ordu, Fatsa, Ünye ve Kumbaşı merkezlerine de doğrudan ulaştıran HAVAŞ otobüsleri ile Samsun Çarşamba Havalimanı – Ordu arası yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

HAVAŞ otobüslerinin güncel bilet tarifeleri, rotaları ve sefer saatlerine ulaşmak için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BAFAŞ Otobüsleri

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmanın en hesaplı yolu şüphesiz BAFAŞ otobüslerini kullanmak olacaktır.

Havalimanı geliş terminalinin hemen dışına çıktığınızda göreceğiniz BAFAŞ duraklarından otobüse binerek 19 Mayıs, Atakum, Tekkeköy, Çarşamba, Alaçam, Bafra, Yakakent, Terme ve Samsun il merkezine rahatlıkla gidebilirsiniz.

Sadece şehir içi değil iller arası da ulaşım hizmeti veren BAFAŞ otobüsleri sayesinde Ordu il merkezi ve Fatsa ilçe merkezine de gidebilirsiniz.

BAFAŞ otobüslerinin sefer noktaları, sefer saatleri ve güncel bilet ücretlerine ulaşmak için 0544 925 55 55 numaralı hattı arayabilir ya da web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Samsun Çarşamba Havalimanı geliş terminalinin hemen dışında 7/24 hazır bir şekilde bekleyen havalimanı taksileri sizi karşılayacak.

Gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulayan havalimanı taksileri ile sadece Samsun şehir içi değil, aynı zamanda çevre il ve ilçelere de gidebilirsiniz.

+90 534 073 10 00 numaralı hattı arayarak havalimanına geliş bilgilerinizi paylaşarak taksi için yer ayırtabileceğiniz gibi güncel fiyat tarifeleri için www.samsunhavalimanitaksi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hem hızlı hem de konforlu bir ulaşım için havalimanı taksileri en doğru seçenek olacaktır.

Araç Kiralama

Samsun Çarşamba Havalimanı’na varmadan önce havalimanında hizmet veren yerli ve yabancı rent a car firmalarını araştırabilir ve fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Erken rezervasyon seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Özellikle Samsun’da birkaç günden fazla konaklayacak ya da çevre il ve ilçeleri ziyaret edecek olanlar için en ideal ulaşım yöntemi olan araç kiralama hizmetlerinin fiyatları, kiralanacak gün sayısı, sezon yoğunluğu, rezervasyonun yapıldığı tarih, araç tipi ve özellikleri gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterecektir.

Samsun Çarşamba Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren yerli ve yabancı firmalar arasında Europcar – 03628448949, Avis – 03628448949, Yaşar Rent A Car – 03628448544, Hertz – 03628448646, Sixt – 08502222000, Budget – 03628448898 ve Sun Rent A Car – 03628448395 bulunuyor.

Transfer Hizmetleri

Samsun şehir merkezinde veya bir başka noktada konaklayacağınız otelin varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden belli bir ücret karşılığında faydalanmanız mümkün.

Uçuş bilgilerinizi önceden bildirmeniz halinde otel bünyesinde hizmet veren havalimanı transfer aracı sizi terminal dışında bekliyor olacaktır.

Şehir Merkezinden Samsun Çarşamba Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine sadece 30 km uzaklıkta bulunan Samsun Çarşamba Havalimanı, Çarşamba ilçe merkezine ise 25 km mesafede yer alıyor.

Şehrin birçok ilçesinden ve hatta çevre illerden Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaşmak için HAVAŞ otobüsleri ve BAFAŞ otobüslerini tercih edebileceğiniz gibi havalimanı taksileri, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, Samsun şehir merkezinden Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaşmanız maksimum 40 – 45 dakika sürecektir. İşte detaylar:

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsleri

Samsun şehir merkezi, Atakum ve Atakent’ten hareket ederek doğrudan Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaştıran HAVAŞ otobüsleri ile Kumbaşı, Ordu, Fatsa ve Ünye’den de sefer düzenliyor.

HAVAŞ otobüslerinin güncel sefer saatleri, bilet ücretleri ve durakları hakkında bilgi almak için tek yapmanız gereken resmi web sitesini ziyaret etmek.

Ordu’dan Samsun Çarşamba Havalimanı’na HAVAŞ otobüsleri ile ulaşmak ise yaklaşık 2,5 saat sürüyor.

BAFAŞ Otobüsleri

Şehrin en merkezi noktalarından yolcularını alarak direkt Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaştıran BAFAŞ otobüsleri şüphesiz en hızlı ve de ekonomik ulaşım yöntemi.

Atakum, Tekkeköy, 19 Mayıs, Çarşamba, Alaçam, Bafra, Yakakent, Terme ve Samsun şehir merkezinden geçerek doğrudan Samsun Çarşamba Havalimanı’na giden BAFAŞ otobüslerinin güncel sefer saatleri ve bilet tarifeleri için +90 544 925 55 55 numaralı hattı arayabilir, yerinizi önceden de ayırtabilirsiniz.

BAFAŞ otobüsleri ile Samsun şehir merkezinden havalimanına ulaşmanız yaklaşık 30 dakika sürecektir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Samsun şehir içinde en merkezi noktalarda kolaylıkla taksi bulabilir ya da bulunduğunuz noktaya havalimanı taksisi çağırabilirsiniz.

Gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulayan havalimanı taksilerini kullanmak için +90 534 073 10 00 numaralı hattı arayabilir ya da www.samsunhavalimanitaksi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

20 ile 30 dakika arasında bir sürede Samsun şehir merkezinden ya da Çarşamba ilçesinden taksiyle Samsun Çarşamba Havalimanı’na ulaşmanız mümkün.

Hem uygun ve konforlu hem de en hızlı ulaşım yöntemi olan taksiler çevre il ve ilçelerden ulaşım sağlamak için biraz pahalı bir ulaşım yöntemi olabilir.

Araç Kiralama

Sadece havalimanına ulaşmak için değil, aynı zamanda seyahatiniz süresince Samsun şehir içinde veya çevre il ve ilçelere yapacağınız ziyaretlerde de araç kiralamak en ideal seçenek olacaktır.

Ayrıca ön rezervasyon seçenekleri ile ulaşımınızı çok daha uyguna getirmeniz muhtemel. Şehir içinde hizmet veren ve havalimanında da şubesi olan Europcar – 03628448949, Avis – 03628448949, Yaşar Rent A Car – 03628448544, Hertz – 03628448646, Sixt – 08502222000, Budget – 03628448898 ve Sun Rent A Car – 03628448395 gibi firmaları araştırabilir, fiyat karşılaştırması yaparak bütçeniz ve konforunuz için en uygun olanda karar kılabilirsiniz.

Rezervasyon yaptırdığınız takdirde araç teslim alma ve teslim etme noktalarını Samsun Çarşamba Havalimanı olarak belirlemek size büyük ölçüde zaman kazandıracaktır.

Transfer Hizmetleri

Samsun’da konaklayacağınız otel veya hizmet aldığınız tur firmasının varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Böylelikle hem konforlu hem de ekonomik bir ulaşım yöntemi tercih etmiş olursunuz.

Yetkili firmaya uçuş bilgilerinizi önceden belirtirseniz, tam zamanında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda olabilir ve böylelikle hiç vakit kaybetmeden uçuşunuza yetişebilirsiniz.

Samsun Çarşamba Havalimanı Hakkında

Samsun’un en popüler yerleşim yerlerinden biri olan Çarşamba ilçesi sınırları içerisindeki Samsun Çarşamba Havalimanı’nın kuruluş tarihi 1958 yılı olmakla birlikte tam tamına 246 araç kapasiteli park yeri, restoran, kafe, market, duty free, VIP / CIP salonları, alışveriş mağazaları vb. imkanlar ile taşımacılık hizmeti veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız