Hatay Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
771

Türkiye’nin en köklü ve kadim şehirlerinden biri olan Hatay, yüzyıllar boyu sayısız medeniyete kucak açmış. Aynı zamanda turistik bir şehir de olan Hatay, bu anlamda şehir içi ulaşım ağını oldukça geliştirmiş durumda.

Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Suriye ile sınırlarını paylaşan Hatay’da en çok kullanılan toplu taşıma araçları arasında halk otobüsleri ve belediye otobüsleri geliyor. Bunun yanı sıra ulaşımda konfor ve hıza önem verenler, taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden faydalanabilir.

Hatay Havalimanı Ulaşım Rehberi

Hatay Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

İskenderun merkeze 30 km, Antakya merkeze 27 km ve Kırıkhan merkeze ise 25 km uzaklıkta bulunan Hatay Havalimanı’na vardıktan sonra öncelikle nereye gideceğinize karar vermelisiniz.

Bu doğrultuda farklı hat numaraları olan HAVAŞ otobüsleri arasından seçim yapabilirsiniz. Hatay Havalimanı’ndan gideceğiniz yere göre ulaşım süreniz de değişecektir.

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsü

Hatay Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmenin en kolay yollarından biri HAVAŞ otobüslerini kullanmak şüphesiz Hem Hatay merkeze hem de İskenderun ve Antakya’ya doğrudan ulaşım sağlamak isteyenler tercihini genellikle HAVAŞ’lardan yana kullanıyor.

HAVAŞ otobüslerinin sefer saatleri ise Hatay Havalimanı varışlı uçuş seferlerine göre ayarlanıyor. Dolayısıyla havalimanına indikten sonra fazla beklemeden gideceğiniz yere göre dilediğiniz HAVAŞ otobüs hattına binebilirsiniz.

İskenderun varışlı HAVAŞ otobüslerinin güzergahı şu şekilde: Hatay Havalimanı, Belen, Sarımazı, Karayolu, İskenderun-Hatay, Fener Caddesi, Sahil Yolu ve Mete Aslan Bulvarı.

Yolcu indirme noktaları, Mete Aslan Bulvarı’nda Mursaloğlu Lisesi, Hataylı Otel karşısı, sahilde İş Bankası karşısı-Anıt, 1 No’lu Sosyal Tesis önü, Askeri Müze Karşısı, Petek Pastanesi, Fener Caddesi’nde Petek Kuzine Pastanesi önü, Deniz Pastanesi önü, İskenderun-Hatay Karayolu’nda Köprü Sema Tekel önü, Prime Mall karşısı otobüs durağı, Gelişim Hastanesi kavşağı, Doğan Petrol karşısı, Nardüzü Elma Market karşısı, Sarımazı’da Toyota önü, Yazıcılar Sitesi otobüs durağı, İssume Site karşısı otobüs durağı, İsmar önü, Petek Sitesi önü, Sarımazı Şokak Market önü ve Belen’de de Belen Park otobüs durağı.

İskenderun varışlı HAVAŞ otobüslerinin toplam yolculuk süresi 60 dakika. Antakya’ya direkt ulaştıran HAVAŞ otobüsleri ise genelde Hatay Havalimanı’na uçak vardıktan 20 – 25 dakika sonra hareket ediyor.

Antakya-İskenderun Karayolu, 75. Yıl Bulvarı, Ayşe Fitnat Caddesi, Atatürk Caddesi, Gündüz Caddesi ve Sümerler Maksim’e rahatlıkla ulaşabileceğiniz Antakya HAVAŞ otobüslerinin toplam yolculuk süresi 40 dakika ve her iki hat için de önceden bilet almanıza gerek yok; otobüs içerisinde biletinizi satın alabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Hatay büyük bir kent olduğu için havalimanından gideceğiniz noktaya göre ulaşımınızda konfor ve hız önceliğiniz olabilir.

Gideceğiniz yer çok uzakta değilse ve aceleniz varsa eğer Hatay Havalimanı geliş terminalinin hemen dışındaki havalimanı taksilerini kullanabilirsiniz. Şayet İskenderun ve Antakya gibi yerlere gidecekseniz, taksi ücreti biraz fazla tutabilir.

05389819448 arayarak önceden yerinizi ayırtabilir, böylelikle havalimanına varır varmaz da taksi bulmakta zorluk çekmezsiniz.

Cilvegözü, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis gibi uzak yerlere de taksiyle ulaşımın mümkün olduğunu hatırlatalım.

Araç Kiralama

Hatay Havalimanı’na vardıktan sonra araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Eğer önceden araştırma yapıp, ön rezervasyonunuzu oluşturursanız havalimanına vardıktan sonra dakikalar içerisinde aracınızı teslim almanız mümkün.

Hatay Havalimanı’nda ve merkezde şubesi olan araç kiralama firmalarından bazıları, Avis (03262856600), Enterprise (05302833411), Gül Turizm Rent A Car (03262351415), Selimgül Turizm Rent A Car (05347771666), Hatay National Rent A Car (03262353135) ve Hasgül Car Rental (03262149673).

Şehir Merkezinden Hatay Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Reyhanlı, Antakya, Kırıkhan, İskenderun ve Hatay merkezden Hatay Havalimanı’na gitmek için birden çok seçeneğinizin olduğunu söylemek mümkün.

Şehir merkezinden veya diğer ilçe merkezlerinden HAVAŞ otobüslerine binebileceğiniz gibi havalimanı taksilerini de kullanabilirsiniz.

Ayrıca havalimanı transfer ve araç kiralama hizmetlerini de araştırabilirsiniz.

Toplu Taşıma Araçları

HAVAŞ Otobüsü

Hatay merkez, İskenderun ve Antakya ilçelerinden Hatay Havalimanı’na HAVAŞ otobüsleri sayesinde kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

İki ayrı güzergahı olan HAVAŞ otobüsleri haftanın 7 günü sık aralıklar ile sefer düzenlemektedir.

İskenderun’dan Hatay Havalimanı’na ulaşmak isteyenlerin tercih edebileceği HAVAŞ otobüslerinin güzergahı şu şekilde: Mete Aslan Bulvarı, Sahil Yolu, Fener Caddesi, İskenderunHatay Karayolu, Sarımazı, Belen ve Hatay Havalimanı.

Yaklaşık 60 dakikada ulaşımınızı sağlayabileceğiniz HAVAŞ otobüslerinin güncel bilet tarifelerini ve sefer saatlerini öğrenmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kalkış noktası Antakya olan HAVAŞ otobüslerinin güzergahı ise Sümerler Maksim, Gündüz Caddesi, Atatürk Caddesi, Ayşe Fitnat Caddesi, 75. Yıl Bulvarı, Antakyaİskenderun Karayolu ve Hatay Havalimanı.

Toplam yolculuk süresi 40 dakika olan Antakya – Hatay Havalimanı HAVAŞ otobüslerinin yolcu alma noktaları: Sümerler Maksim’de Atatürk Parkı köşesi, Gündüz Caddesi’nde Kapalı Spor Salonu önü, Endüstri Meslek Lisesi karşısı, Atatürk Caddesi’nde Büyük Antakya Oteli önü, Vali Göbeği Kardeşler Künefe önü, Orman İşletme Müdürlüğü, Ayşe Fitnat Caddesi’nde Fatih Camii otobüs durağı, Betonsan Taksi, Hüseyin Özbuğday Ortaokulu, 75. Yıl Bulvarı’nda Ak Parti İl Başkanlığı trafik ışıkları sonrası, Opet Petrol önü ve Antakya-İskenderun Karayolu’nda Carrefoursa karşısı otobüs durağı, Anemon Otel, Akademi Hastanesi, 600 Konutlar otobüs durağı, İl Jandarma karşısı, Özhan Otel önü, Mira Market ve İnci Sitesi.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Hatay Havalimanı’na direkt ulaştıran ve gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulayan havalimanı taksilerini tercih edebileceğiniz gibi bulunduğunuz herhangi bir noktaya taksi de çağırabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de şehrin en merkezi noktalarında konumlanan taksi duraklarından birine giderek taksiye binmek. Dilediğiniz saatte ve günde ulaşım kolaylığı sağlayacak olan taksiler kalkış noktasına bağlı olarak, Hatay Havalimanı’na direkt ulaştırmak için farklı ücretler talep edebilir.

Mersin, Cilvegözü, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Harbiye, Samandağı, Altınözü, Yayladağı, Arsuz, Reyhanlı, İskenderun, Kırıkhan, Antakya ve Hatay Merkez’den taksiye binerek rahatlıkla Hatay Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Araç Kiralama

Hatay’da birkaç günden fazla kalacaklar veya çevre il ve ilçeleri ziyaret etmek isteyenler için önerebileceğimiz en uygun fiyatlı ulaşım yöntemi araç kiralamak olacaktır.

Bulunduğunuz noktaya bağlı olarak da sadece havalimanına gitmek için de araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Hatay merkez ve Antakya başta olmak üzere hemen hemen tüm Hatay ilçelerinde Hatay Havalimanı’nda araç teslimi olacak şekilde kabul eden bir araç kiralama firmasına rastlamanız olası.

Şehirdeki en çok tercih edilen araç kiralama firmalarından bazıları: Avis (03262856600), Enterprise (05302833411), Gül Turizm Rent A Car (03262351415), Selimgül Turizm Rent A Car (05347771666), Hatay National Rent A Car (03262353135) ve Hasgül Car Rental (03262149673).

Hatay Havalimanı Hakkında

Türkiye’nin en güneyindeki havalimanlarından biri olan Hatay Havalimanı, gerek turistik, tarihi ve kültürel gerekse iş dünyası açısından oldukça popüler bir kentin ana havalimanı olarak hizmet veriyor.

9 Aralık 2007 tarihinden bu yana taşımacılık hizmeti veren Hatay Havalimanı, İskenderun ilçe merkezine 30 km, Reyhanlı’ya 41 km, Antakya ilçe merkezine 27 km ve Kırıkhan’a ise 25 km mesafede konumlanıyor.

Hem iç hat hem de dış hat uçuşlarına açık olarak hizmet veren Hatay Havalimanı’na İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve daha birkaç yurt dışındaki havalimanından aktarmasız olarak ulaşmanız mümkün.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız