Seyahatteyken İşinize Yarayacak 15 Mobil Uygulama

0
3145

Seyahat etmek en tutkulu aktivitelerin başında geliyor birçok insan için. Yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak ve bambaşka bir kültürün kapılarını aralamak bu seyahatlerin en büyük nedeni şüphesiz.

Teknoloji çağında yaşamak ise seyahatlerin en yakın dostunu yeniden tanımlıyor. Telefona yüklenen mobil uygulamalar yol boyunca büyük kolaylıklar sağlıyor.

1) CityMaps2Go

CityMaps2Go

İster yurt içi ister yurt dışı olsun, seyahatlerin bazı noktalarında internete erişmek oldukça zor olabiliyor. Bu sorun yurt dışında yaşandığında ise daha büyük kaygılarla geri dönüş yapıyor.

Yol bilmeden yolda olanların en yakın dostu olmaya aday olan CityMaps2Go mobil uygulaması işte bu anlarda yardımınıza koşuyor. Bulunduğunuz konumu uygulamaya girerek karşınıza çıkan haritadan kolaylıkla yolunuzu bulabilirsiniz.

Bu uygulama internet erişiminizin olmadığı yerlerde çevrim dışı haritaları ile yolunuza bulmanızda büyük bir kolaylık sağlıyor.

Android

IOS

2) Pack Point

Gitmek istediğiniz yer hakkında önceden detaylı bir bilgiye sahip olmak yaşayacağınız aksiliklerin önüne geçmenizdeki en önemli faktör.

Pack Point mobil uygulaması gideceğiniz yerde yapılacak olan aktivitelerden orada sizi neler beklediğine kadar sayısız bilgiyi önünüze seriyor.

Seyahatlerin en önemli belirleyicisi olan hava durumlarına da bu programla ulaşmanız mümkün. Bu sayede rotanızı değiştirebilir ya da istediğiniz etkinlikleri bulana kadar sayısız nokta adı deneyebilirsiniz.

Tatilinizde gidip de umduğunuzu bulamadığınız zamanlar artık eskide kalıyor. Bu uygulama sayesinde size sadece hangi aktiviteye katılacağınıza karar vermesi düşüyor.

Android

IOS

3) TripIt

Seyahatlerin baş kahramanıdır uçak ve otel rezervasyonları. İnsana zorlu dakikalar yaşatan bu işlemleri tek bir uygulama ile çözebilirsiniz.

TripIt mobil uygulaması ile uçuşunuzdan önce veya sonra araç kiralayabilir, yaşanacak zaman kayıplarından kurtulabilirsiniz. Hatta akşam yemeğini yemek istediğiniz yere rezervasyon yapma imkanınız bile var.

Bu mobil uygulama ile gideceğiniz yere uçak biletinizi alıp, iniş saatinize uygun bir araç kiralayıp sonrasında kalacağınız otelden rezervasyon yapmak çok kolay.

Android

IOS

4) obilet.com

1000’den fazla hava yolu firmasının yer aldığı platform obilet.com, sık seyahat edenlerin vazgeçilmez mobil uygulamalarından biri. Bunun yanı sıra Türkiye’de aklınıza gelebilecek her noktaya otobüsle ulaşım isteyenler için pratik bir şekilde bilet alma imkanı tanıyan oBilet ile seyahat etmek hem daha ekonomik hem de keyifli hale geliyor. Android ve iOS işletim sistemlerinde kolaylıkla kullanılabilen obilet.com uygulamasını indirdikten sonra tek yapmanız gereken, gideceğiniz yurt içi veya yurt dışı destinasyonu seçmek ve biletinizi online olarak almak.

obilet.com’da otobüs, uçak ve feribot biletlerinin yanı sıra araç kiralama ve otel rezervasyon seçeneği de sunuluyor. Tek bir mobil uygulama ile birden fazla işi dakikalar içerisinde halledebilirsiniz.

Android

IOS

5) Roomer Travel

Bu mobil uygulama ile son dakika iptallerinde zarara uğramak artık tarihe karışıyor. Uygulamayı kullanan diğer insanların iptal etmek istediği rezervasyonlarını çok daha uygun fiyatlara devralabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, uygulamaya kaydolmak ve sonrasında çıkan ilanları takip etmek.

Aklınızda tatil yapma düşüncesi yokken bile Roomer Travel mobil uygulaması sayesinde kendinizi valiz hazırlarken bulabilir, rotanıza yeni yerler eklemenin keyfini sürebilirsiniz. Çünkü Roomer Travel kişilerin rezervasyon iptallerinden en az zararı görmesini sağlarken devralan kişiye de büyük bir fırsat sunuyor. Bu uygulamayı tersi durumlar içinde kullanabilir, gidemeyeceğiniz bir tatili başka kişilere devredebilirsiniz.

Android

IOS

6) Happy Cow

Seyahatlerde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de yemek. Özellikle vegan ya da vejetaryen olanların kendi istekleri doğrultusunda yemek yiyecekleri yerler bulmaları zor olabiliyor.

Happy Cow mobil uygulaması ise sizi restoranları gezip tek tek menülere bakma zahmetinden kurtarıyor. Hiç bilmediğiniz bir şehirde istediğiniz restoranı elinizle koymuş gibi bulmanız Happy Cow ile mümkün oluyor.

Yapmanız gereken tek şey, uygulamaya girip konumunuzu paylaşmak. Bunun ardından en yakınınızda bulunan vegan ve vejetaryan restoranları tek tek karşınıza çıkıyor. Dilerseniz uygulamadan gideceğiniz restorana yol tarifi de alabilirsiniz.

Android

IOS

7) Airbnb

Airbnb

Airbnb ile dünyadaki bütün evlerin kapıları size açılıyor. Kalite ve konfor açısından onaylanan ve güvenli bir konaklama deneyimi yaşamanızı sağlayan bu uygulamayla her seyahatinizde tam istediğinize göre bir evde kalabilirsiniz.

Uygulamayı kullanırken ilk yapmanız gereken ihtiyaçlarınıza uygun olan evi belirlemek. İstediğiniz doğrultuda bütçenize uyduğunu düşündüğünüz evi bulduktan sonra ev sahibine anlaşmak için bir mail atmanız gerekiyor.

Eğer ev sahibi ile anlaşmaya varılırsa gideceğiniz yerde çok daha uygun fiyatlara Airbnb mobil uygulaması konforlu bir konaklama deneyimi yaşayabilmenize olanak tanıyor.

Android

IOS

8) Uber

Hızlı ve güvenli ulaşımın yolu Uber mobil uygulamasından geçiyor. Uber mobil uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra gideceğiniz yere ilişkin ulaşım seçenekleri karşınıza çıkıyor.

İstekleriniz doğrultusunda talep ettiğiniz araç ilgili kişilere mobil uygulama aracılığı ile gönderiliyor. Bu noktada ister taksi ister lüks bir araç isterseniz de tekne seçeneklerini kullanmanız mümkün.

Nereye gideceğinizi mobil uygulamada belirttiğiniz için araç şoförüne yer tarif etmek gibi bir sorun da ortaya çıkmıyor. Kredi kartı ile ödeme seçeneği sunan bu uygulama nakit para sıkıntısı yaşayanların yardımına koşuyor.

Gideceğiniz noktaya geldiğinizde ücretiniz uygulama tarafından belirleniyor ve ödeme işlemi gerçekleşiyor. Ardından size şoförü puanlamak kalıyor.

Android

IOS

9) Roadtrippers

Seyahatiniz boyunca aklınıza takılan soru işaretlerini Roadtrippers mobil uygulaması gideriyor.

Son dakika çıkılan plansız seyahatlerde en çok karşılaşılan sorun, gidilen yer hakkında bilgi sahibi olmamak. Ayrıca internette yapılan ön araştırmalarda kimi zaman istediğiniz detaylara ulaşmak da zor olabiliyor. Roadtrippers bu zorlukların aşılmasını sağlıyor.

Gideceğiniz ya da bulunduğunuz konumu uygulamaya girmeniz yeterli. Bunun ardından belirttiğiniz konum etrafında bulunan kafe, otel, restoran, doğal yaşamları ve daha birçok detayı gözlerinizin önüne seriyor. Siz de bu detaylara bakarak konaklayacağınız yerden yemek yiyeceğiniz yere kadar seçimlerinizi belirme şansı yakalamış oluyorsunuz.

Uygulama aynı zamanda gitmek istediğiniz yol haritasını da size sunuyor. Tercih ettiğiniz yere sorunsuz bir şekilde oldukça kısa sürede ulaşmanın keyfini sürmek ise size kalıyor.

Android

IOS

10) Google Maps

google maps (2)

Dünyanın her neresinde olursanız olun, çevrim içi veya çevrim dışı olarak kullanım imkanı sunan Google Maps uygulaması ile sadece yolunuzu bulma değil, bulunduğunuz bölgedeki en yakın toplu taşıma araçlarının durakları ve hat numaraları, başlıca gezilecek yerler vb. bilgilere de sadece tıkla ulaşabilirsiniz.

Özellikle yurt dışında bir yere gidecekseniz, rotanızı önceden çizebilir ve çevrim dışı kullanabilmek adına gideceğiniz noktaları işaretleyerek güzergahları önceden indirebilirsiniz. Google Haritalar uygulaması ile alanları indirme, çevrim dışı gezinme, konumunuzu bulma, ipuçları ve püf noktalardan faydalanma, park yeri bulma ve kaydetme imkanınız da var.

Seyahat ettiğiniz şehirde gitmek istediğiniz noktaları Google Maps üzerinden aratarak yol tarifleri alabilir ve kısa süre içerisine navigasyonu başlatabilirsiniz. Hem yaya ve toplu taşıma araçları hem de özel araç ile gidilecek noktaya yol güzergahlarını çizen Google Maps ile iki yer arasındaki mesafeyi ölçme işlemini de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Buna ek olarak gezilecek yerler, yeme içme ve eğlence mekanları vb. alanlar hakkında kullanıcıların değerlendirmeleri ve yorumlarına da ulaşabilirsiniz.

Android

IOS

11) XE Currency

XE Currency

Hele ki şu dönemlerde seyahat öncesinde ve sırasında en çok ihtiyacımız olan uygulamalardan biri de XE Currency.

Yabancı para birimleri ve döviz kurlarına dair her şeyi tek bir çatı altında toplayan XE Currency uygulaması ile gideceğiniz ülkenin para birimi ile Türk Lirası’nı karşılaştırabilir, dönüştürebilir, ya da sadece döviz kurlarını takip etmek adına günlük hayatta kullanabilirsiniz.

Bu uygulamanın en ayırt edici özelliği ise internete bağlanıldığı anda döviz kurların güncellenmesi ve internetin olmadığı durumlarda da uygulamaya erişilebiliyor olması.

Google Play Store androide markette en çok indirilen uygulamalardan biri olan XE Currency ile seyahatinizi planlama aşamasında ve seyahatiniz süresince döviz kurlarını yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca XE Currency uygulamasının “XE Travel” ve “XE Pro” sürümleri de mevcut.

Android

IOS

12) TripAdvisor

trip advisor

Seyahat uygulamaları dendi mi hemen akla gelen ve seyahat kategorisindeki en çok indirilen uygulamalar arasında ilk sıralarda olan TripAdvisor, dünyanın dört bir yanından gezginlerin yorum ve değerlendirmelerini görüntüleyebileceğiniz bir platform.

Otellerden yeme içme mekanlarına, gezilecek görülecek yerlerden aktivite alanlarına ve eğlence mekanlarına; kısacası seyahate dair aklınıza gelebilecek her şeyle ilgili kullanıcı değerlendirmelerine ulaşabilirsiniz.

Sizin deneyimlemek istediğiniz şeyi veya gidip görmek istediğiniz bir yeri, daha önceden gerçekleştiren, gezen insanların yorumlarını okuyarak seyahat planlamanızdaki kararsızlıkların birçoğunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Her nerede olursanız olun, en yakınınızdaki popüler noktaları görüntüleyerek kendinize dolu dolu bir gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler listesi hazırlamanız kaçınılmaz. TripAdvisor uygulamasındaki forum sayfalarına göz atarak da yapacağınız seyahatle ilgili çok sayıda soruya yanıt bulabilirsiniz.

Traveller’s Choice ve daha pek çok ödülün sahibi konaklama tesislerini görüntüleyerek, seyahatiniz için en uygun oteli bulabilir, o bölgedeki en iyi restoran ve gezilecek yerleri hiç vakit kaybetmeden bularak not edebilirsiniz.

Bunun da ötesinde seyahatiniz sonrasında veya süresince gidip gördüğünüz yerleri, lezzetlerini tattığınız yeme içme mekanlarını, konakladığınız otelleri ve dahasını siz de TripAdvisor üzerinden yorumlayarak diğer gezginlere yol gösterebilir, deneyimlerinizden fotoğraflar paylaşabilirsiniz.

Android

IOS

13) Hotel Tonight

Ekran Alıntısı

Airbnb kullanamayanlara ya da kullanmak istemeyenlere harika bir alternatif sunuyoruz: Hotel Tonight!

Otel rezervasyonunuzu seyahatiniz öncesinde yaptırmayı unuttunuz veya yaptırdıysanız da bir türlü bir şeyler yolunda gitmedi ve en nihayetinde gittiğiniz yerde kalacak hiçbir yer bulamadınız. Ya da siz, tam bir “son dakika tatilcisi”siniz ama hep son dakikaya kaldığınız için konaklamanıza çok yüksek meblağlar ödemek zorunda kaldınız.

İşte hepsini tarihe gömen bir uygulama Hotel Tonight. Bu uygulama sayesinde son dakika otellerini ve fotoğraflarını görüntüleyebileceğiniz gibi o konaklama tesislerinde daha önce kalanların yorumları ve %70’e varan indirimlere de tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Aralarından seçiminizi yaptıktan sonra da yine aynı uygulama üzerinden hızlıca otel rezervasyonunuzu yaptırarak odanızı ayırtabilirsiniz. Ne kadar pratik değil mi?

Android

IOS

14) Waze

waze app

Yer yön duygusu azıcık gelişmemiş olanların hele ki seyahate çıktıklarında baş tacı yaptığı bir uygulama daha! Tabi yer yön kabiliyetiniz çok iyi olsa da Waze uygulamasından faydalanabileceğiniz sayısız özellik var!

Zamanı kıymetli olanlar ve zamanının büyük bir kısmını yolda, trafikte vb. harcamaktan yakınanlar ilk fırsatta Waze uygulamasını indirmeli.

Sesli navigasyon sistemi başta olmak üzere güncel trafik ve yol bilgisi, trafik kamerası, radar, yol çalışması, kaza, sıkışıklık, polis kontrol noktaları vb. bilgilere de ulaşma imkanı sunan Waze tüm bu özellikleri diğer navigasyon ve trafik uygulamalarına oranla çok daha sosyalleştirerek sunuyor.

En büyük toplum temelli trafik ve navigasyon uygulaması olma unvanını taşıyan Waze, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etmek isteyenlerin de favorisi.

Canlı haritalar, yol bilgileri, rotanız üzerindeki en uygun fiyatlı yakıt istasyonlarını bulma, yol koşullarının değişmesine bağlı olarak otomatik yeniden yönlendirme ve daha pek çok özelliği olan Waze uygulaması en çok da ücretsiz olması ile beğenileri topluyor.

Android

IOS

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız