23 Nisan’da Çocuğunuzla İzleyebileceğiniz Çocuk Oyun Gösterileri

0
235

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen kıymetli bir gün. Bugün kıymetli günü çocuklarınızla eğlenceli ve öğretici bir etkinliğe katılarak ya da birlikte vakit geçirmek için çeşitli gösteriler izleyerek değerlendirebilirsiniz. 23 Nisan’a özel oyun ve gösterileri sizin için derledik.

1 – “Çi-pi-lip” Çocuk Oyunu, İstanbul

Ahmet Önel tarafından yazılan ve yönetmen koltuğunda Ercan Koçak’ın oturduğu  Çi-pi-lip oyunu 23 Nisan günü saat 13.00’de İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda  gösterime giriyor. Bir çocuğun kedisini kaybetmesiyle başlayan olay örgüsü doğada gördüğü gizemli bir varlığı fark etmesi ve bir doğa bilimci ile tanışmasıyla devam ediyor. Oyuncu kadrosunda Sevda Karabulut, Emre Sırımsı ve Burç Ara’nın bulunduğu oyun, çocuklara başkasıyla iletişim kurma biçimlerini, önyargılardan uzaklaşmayı ve insanlara güvenmeyi öğretmeyi amaçlıyor. 

2 – Şirinler, Ankara 

Süleyman Ceylan tarafından yazılıp yönetilen Şirinler, 23 Nisan 2023 tarihinde saat 12.00’de Ankara Yeni Sahne’de izleyicileriyle buluşuyor. Şirinlerin mantardan yaptıkları evin yağmur nedeniyle zarar görmesi sonucunda başlarına gelenler ve güneş çiçeğini bulma çabaları 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda düzenlenen gösteride anlatılıyor. Şirine, Güçlü Şirin, Şirin Baba, Gargamel ve kedisi Azman’ın başından geçen maceraların işlendiği yolculuğa eşlik ederek çocuklarınızla beraber keyifli vakit geçirebilirsiniz. Gösteri 2-8 yaş arası çocuklar için uygun içeriğe sahip. 

3 – Elsa – Kayıp Hazine Çocuk Tiyatrosu, Ankara

Melisa Varol tarafından yazılıp Ali Gökhan Taze tarafından yönetilen oyun, 23 Nisan günü saat 14.00’de Ankara Yeni Sahne’de gösterime giriyor. 2 ve 8 yaş arası çocuklar için uygun olan bu gösteride Anna’nın doğum gününde Elsa ile küsmesi, Elsa’nın da sinirlenerek tüm ülkeyi buza çevirmesi konu ediliyor. Olaf’ın, Elsa ve Anna’nın ebeveynlerinden kalan ve kayıp olan mirasa dair bilgi vermesiyle olaylar zinciri başlıyor.  Kayıp hazineyi aramaya başlayan kahramanlar aslında en önemli duygunun sevgi, dostluk ve bağlılık olduğunu fark ediyor. Bunun sonucunda el ele vererek ülkelerini buzdan kurtarıyorlar. Gerçek mirasın ya da zenginliğin sevgi olduğunu çocuklara anlatan ve büyüklere de ders olacak nitelikteki oyun sizleri bekliyor. 

4 – Yaramazlar Sirki Çocuk Tiyatrosu, Ankara

23 Nisan 2023 saat 18.00’de Ankara Yeni Sahne’de sergilenen oyunda, iş yapmadığı gerekçesiyle sirkini kapatmaya karar veren Medrano’nun Kuku ve Kiki kardeşlerle tanışma hikayesi anlatılıyor. Gösteri için çalışmalara başlayan Kiki ve Kuku’nun başına birçok aksilik geliyor. Tüm bunlara rağmen Medrano’nun neler yapacağı merak konusu. Yaramazlar Sirki’nde keyifli vakit geçirmek ve eğlenceli gösterilere eşlik etmek istiyorsanız Ankara Yeni Sahne sizleri bekliyor. Gelin ve eşsiz sahne sanatlarının tadını çıkarın!

5 – Alaaddin’in Sihirli Lambası, İstanbul

3 yaş ve üzeri çocuklar için uygun içeriğe sahip olan Alaaddin’in Sihirli Lambası, 23 Nisan günü İstanbul Sahne Dragos’ta saat 12.00’de gösterimde olacak. Dersu Yavuz Altun tarafından yönetilen oyunda lamba içerisinde kalmış Cin’in özgürlüğü için mücadelesi anlatılıyor. Bu hikayede küçük bir farklılıkla karşılaşmanız mümkün. Cin bu defa başkalarının dileklerini yerine getirmek için çalışmıyor. Kendi dileği olan lambadan kurtulmayı hedefliyor. Prenses Yasemin’in de bu hikayeye dahil olmasıyla olaylar gelişiyor. Alaaddin’in Sihirli Lambası oyunu daha çok çocukların hayal dünyasına hitap ediyor ve eğlenceli bir maceranın nasıl sonuçlanacağını merak etmelerini sağlıyor. 

6 – Oyuncu Köpek Mie, İstanbul

Çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz 23 Nisan etkinliklerinden biri de Mall of İstanbul MOİ sahnede 13.00’de oynanacak olan Oyuncu Köpek Mie gösterisi. Yürüyüş yapan Dodo ile karşılaşan Mie büyüleyici tavırlarıyla onu etkiliyor ve dost oluyorlar. Mie’nin sahibini bulmak için yola çıkan Dodo, üstün zekalı bu köpeğe aşırı sevgi ve bağlılık hissetmeye başlıyor. Bir köpek ve bir insanın dostluk, sevgi ve arkadaşlık üzerine kurduğu büyüleyici gösteriye siz de katılın!

7 – Çocuk Kalbi, İstanbul

Öğretmenler tarafından tavsiye edilen etkileyici bir roman olan ve dünyaca ünlü yazar Edmondo de Amicis tarafından kaleme alınan Çocuk Kalbi, Kumbara Çocuk tiyatrosu tarafından sahneleniyor. Oyunun Türkiye’de ilk defa sergilenecek olması kaçırılmayacak bir fırsat olarak görülebilir. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden konusuyla Çocuk Kalbi, İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde sizlerle. Fedakarlık, dürüstlük, yardımseverlik, merhamet, saygı ve sevgi gibi birçok toplumsal değerin kıymetinin işlendiği oyunda hem çocuklar hem de anne babalar tarafından alınacak çok fazla ders var. İnteraktif bir şekilde seyirciyi de oyuna dahil eden gösteride dans ve müzik birleşiyor. 3 yaş ve üzeri çocuklarınız için oldukça keyifli ve öğretici olan bu etkinlik için yerinizi ayırtmayı unutmayın!

8 – Pinokyo Dans Eden Ayakkabılar, İstanbul

Salim Dörtcan tarafından oyunlaştırılarak yönetilen Pinokyo oyunu 23 Nisan Pazar günü saat 15.00’de Mall Of İstanbul MOİ Sahnesi’nde. Etkinlik 2,5 yaş ve üzeri çocuklar için uygun. Marangoz Gepetto’nun tahtadan yaptığı Pinokyo’nun kış festivalinde dans yarışmasına katılma çabalarına tanık oluyorsunuz. Pinokyo dans etmeyi öğrenmeye çalışırken, dans etmeyi bildiğini söyleyen eşek onu kandırarak Gepetto’nun çarşıdan getirdiği ayakkabıları almaya çalışıyor. Peri Pinokyo’ya çok fazla pratik yaparak dans etmesini öğretiyor ve onu uyarıyor. İyilik perisi ayrıca eşeğe de yaptığının kötülük olduğu konusunda ders vermeyi ihmal etmiyor. Eğitici ve eğlenceli yönü ağır basan bu hikaye farklı olaylarla sizlere keyif bir seyir zevki sunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız