İstanbul Alibeyköy Cep Otogarı Ulaşım Rehberi

0
12947

İstanbulkart ile ulaşım sağlayan İstanbul şehir içi yolcuları otobüsleri, deniz otobüslerini, raylı ve elektrikli ulaşım sistemlerini kullanabiliyor.

Elektronik bilet de seçenekleriniz arasında ama İstanbulkart’ı kullanmak isterseniz 25 TL’ye temin edebilirsiniz. Bu karta dolum yaptırdıktan sonra tam basacaksanız 7,67 TL’ye, öğrenci kartı edinmişseniz 3,74 TL’ye yolculuk edebileceksiniz.

İstanbulkart kullanıcıları toplu taşımada indirim hakkına sahip olduğundan ilk aktarmalarında 3,92 TL, ikinci aktarmalarında 2,98 TL, üçüncü ve sonraki aktarmalarında 1,88 TL ödüyor. Eğer öğrenci tarifesinden faydalanıyorlarsa bu kez aktarmalar sırasıyla 1,17 TL, 1,10 TL ve 0,94 TL oluyor.

Toplu taşımayı çok sık kullanıyor ve her seferinde dolum yapmakla uğraşmak istemiyorsanız Mavi Kart için başvuru yapabilirsiniz. Bu sayede tam tarifeden yararlanıyorsanız 430 TL’ye veya öğrenciyseniz 78 TL’ye bir ay boyunca rahatlıkla seyahat edebilirsiniz.

İstanbul’da fazla vakit geçirmeyecekseniz elektronik kartlar sizin için daha uygun olacaktır. BİRgeç 11 TL, İKİgeç 18 TL, ÜÇgeç 23 TL ve BEŞgeç 35 TL karşılığında edinilebiliyor.

Bunların yanı sıra şehir içi ulaşımda kullanabileceğiniz dolmuşlar da var.

Dilerseniz taksileri bile paylaşımlı olarak kullanabilirsiniz.

Üstelik seyahat rotanızda varsa eğer İstanbul’dan çevre illere gitmek için bile otobüs bileti bulabiliyorsunuz.

İstanbul’da ulaşım sıkıntısı yaşamamak istiyorsanız ve özellikle kendi aracınızla seyahat edecekseniz paralı geçiş noktalarından ve trafikten haberdar olabilmek için telefonunuza gerekli uygulamaları indirebilirsiniz.

Alibeyköy Otogarı Nerede?

Esenler Otogarı’ndaki yoğunluğu azaltmak ve yolculara daha uygun bir alternatif sunmak adına Alibeyköy Cep Otogarı, seyahat acentelerinin Avrupa Yakası’nda bulunan Eyüp’te yan yana hizmet vermesini fırsat bilerek oluşturulmuş.

İSPARK’ın bünyesinde olan bu otogarda elektronik ekranlardan seferleri takip edebiliyorsunuz. Her ay yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet veren Alibeyköy Cep Otogarı, 5 farklı cep otogarı projesine de ilham kaynağı oluyor.

Cep otogarı olarak adlandırılmasına rağmen içinde Kamil Koç, Varan, Ulusoy, Metro Turizm ve Pamukkale Turizm dahil olmak üzere birçok seyahat firmasının bürolarının yanı sıra mescit, kafeterya, lavabo, bekleme salonu, otopark ve servis araçları da bulunuyor.

Alibeyköy Otogarı’na Nasıl Gidilir? 

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Alibeyköy Cep Otogarı aslında acentelerin yolcu alma duraklarından biriydi ve şu an hatırı sayılır bir otogara dönüştü.

Hala seyahat firmaları, yolcuları için şehrin belirli noktalarına ücretsiz servis kaldırıyor. Bu servisleri kullanırsanız bütçenizdeki kâr hanesine bunu yazabilirsiniz.

Bunun yanı sıra otogarın içindeki taksi durağını kullanarak da dilediğiniz yere gidebilirsiniz. Daha hesaplı bir arayış içinde olanlar ise toplu taşıma araçlarına yönlenebilir tabi. Sarıyer, Levent, Beşiktaş, Eyüp gibi noktalara ek olarak aktarmalarla Kadıköy’e, Üsküdar’a Ümraniye’ye de geçmeniz mümkün.

Toplu Ulaşım Araçları (İETT Otobüsleri ve Dolmuşlar)

İETT Otobüsü

Her zaman ilk akla gelen ulaşım yöntemi otobüsler oluyor ve bu özellikle cepler için büyük fayda sağlıyor. Bu yüzden siz de hesaplı bir ulaşım yolu olan otobüsü seçerseniz Alibeyköy Cep Otogarı’ndan İETT’nin otobüslerine binip güzergahlar üzerinde istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

49Z Yeşilpınar-4.Levent Zincirlikuyu Metrobüsü hattında Alibeyköy Cep Otogarı durağından binerek ister Sarıyer tarafına isterseniz Yeşilpınar yönüne gitmeniz mümkün.

47L kodlu Binevler-Hacıosman Metro hattının Karadolap Mahallesi veya Hacıosman Metro yönünde devam eden seferlerinden birine binerek bu güzergahta ulaşım sağlayabilirsiniz.

Dolmuşlar

Alibeyköy Otogarı’ndan şehrin çeşitli noktalarına gidebileceğiniz birkaç minibüs hattı bulunuyor.

Birkaçının ücret bilgisini de paylaşalım sizinle. Vialand – Alibeyköy dolmuşlarını 2 TL karşılığında kullanabilirsiniz. Saya Yolu Bulvarı’nı kullanan Vialand hattı ise 2,15 TL.

Kağıthane ile Alibeyköy Cep Otogarı arasındaki ulaşım ücreti 2,30 TL. 2,40 TL ödeyerek de Alibeyköy – Sanko dolmuş hattını kullanabilirsiniz. Alibeyköy ile Cep Otogarı arasındaki ulaşım 2,15 TL karşılığında sağlanıyor.

Tramvay 

T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nı kullanarak Alibeyköy Cep Otogarı’ndan Cibali’ye ulaşabilirsiniz. Tramvay’ın ilk ayağı olarak 2020 yılında kullanıma açılan tramvay şu an Alibeyköy-Cibali arasında hizmet veriyor. Cibali’ye ulaştıktan sonra İETT otobüsleriyle istediğiniz noktaya devam edebilirsiniz.

Tramvay ayrıca Fener, Balat, Ayvansaray İstasyonu, Feshane, Eyüpsultan, ve Silahtarağa’dan geçiyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama, Transfer)

Taksi

Alibeyköy Cep Otogarı pek çok noktaya yakın mesafede olduğundan dilerseniz taksileri de kullanabilirsiniz.

8 TL’den açılıyor taksimetre ve kilometre başına 2,50 TL ödeniyor.

Şişli’ye ve Maslak’a 11,1 km, Taksim’e 10,4 km ve Beşiktaş’a 17,2 km mesafede bulunan Alibeyköy Cep Otogarı çevresindeki dilediğiniz taksi durağını kullanabilirsiniz. Dilerseniz Uber uygulamasından özel araç çağırabilirsiniz de.

Araç Kiralama

Uzunca bir süre birçok insanla seyahat ettikten sonra sakin kafayla yolculuk etmek isterseniz kiralık araçlar çok iyi bir alternatif olabilir.

Cihan Rent A Car, Durmaz Rent A Car, Budget gibi firmalar gidebileceğiniz adresler bu anlamda. Eğer isterseniz internet sitelerinden araçlar hakkında fikir alabilirsiniz.

Transfer

Alibeyköy’de inecek yolcular da şehir içi servislerden yararlanabiliyor. Ücretsiz olarak hizmet sunan bu servislerin farklı hatları bulunuyor ve İstanbul’da istediğiniz noktaya mutlaka ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Maslak-İstinye-Sarıyer, 4.Levent-Gültepe, Seyrantepe, Etiler, Şişli-Mecidiyeköy, Beşiktaş-Taksim-Kasımpaşa gibi hatlar işinizi görecektir.

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan İstanbul Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan İstanbul Havalimanı’na gitmek için İETT araçlarını tercih edebilirsiniz. Alibeyköy Otogarı’ndan kalkan H7 numaralı İETT otobüsü, hafta içi her gün hizmet vermektedir.

Eğer aceleniz varsa, uçağı kaçırma riskiyle karşı karşıyasınız veya tüm bu ulaşım sıkıntısına girmek istemiyorsanız, taksi ve araç kiralama  gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz.

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan kalkan taksilerle direkt olarak havalimanına gidebilirsiniz. Ortalama 25-30 dakika sürecek olan bu yolculuk için ödemeniz gereken ücret ise 100 TL civarında olacaktır.

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Alibeyköy Cep Otogarı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında bulunan 54 kilometrelik mesafeyi toplu ulaşım araçları ile aktarmasız olarak gitmeniz mümkün değil.

En az üç aktarma yapmanız gereken bu güzergah üzerinde kullanabileceğiniz toplu ulaşım araçları ise metro, metrobüs, belediye otobüsü, finiküler, vapur ve havalimanı servisi.

Dilerseniz, hiç bunları düşünmeden, taksi ya da araç kiralama seçeneklerinden bir tanesini kullanarak yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Metro – Finiküler – Vapur – Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi, Metrobüs – Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi)

Metro – Finiküler – Vapur – Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi, Metrobüs – Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplu taşıma araçları ile gidecekseniz eğer, en az üç aktarma yapmanız gerekiyor.

İlk olarak metroyla 4. Levent veya Hacıoman’a yolculuk ediyorsunuz. Buradan Taksim metrosuna aktarma yapıyorsunuz ve fünikülere binerek Kabataş’a gidiyorsunuz. Kabataş’tan kalkan vapur, sizi ortalama 25 dakikada Kadıköy’e götürüyor.

Kadıköy’den de dilerseniz E-10 numaralı belediye otobüslerine dilerseniz de Havataş firmasının işlettiği havalimanı servisini kullanarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

Diğer bir alternatifte ise, otogardan metrobüse binerek Zincirlikuyu’ya gidiyorsunuz. Zincirlikuyu’dan Söğütlüçeşme’ye metrobüs seferleri düzenliyor. Söğütlüçeşme’de indikten sonra minibüs ya da belediye otobüsüyle tekrar Kadıköy’e gelerek, yine E-10 numaralı belediye otobüsleri veya havalimanı servislerini kullanmanız gerekiyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

Alibeyköy Cep Otogarı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı güzergahında kullanabileceğiniz en hızlı ve en rahat ulaşım aracı kesinlikle taksiler.

Alibeyköy Cep Otogarı’ndan kalkan taksilerle, trafiğin durumuna da bağlı olarak ortalama 75 – 85 dakika içerisinde havalimanına ulaşabilirsiniz. Tabii bu güzergahta taksi kullanmanızın size bedeli 100 – 120 TL civarında olacaktır.

Araç Kiralama

Nerede olursanız olun, araç kiralamak sizi büyük bir ulaşım derdinden kurtaracaktır.

Alibeyköy Cep Otogarı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında bir hayli fazla mesafenin bulunması ve toplu ulaşım araçları ile en az üç aktarma yapmadan seyahatinizi tamamlayamayacağınız gerçeği, araç kiralama seçeneğini iyi bir alternatif yapıyor.

Alibeyköy Cep Otogarı’nda veya çevresinde bulunan araç kiralama firmalarından herhangi bir tanesini tercih edebilirsiniz. Kiraladığınız araçla otogardan havalimanına gitmek, trafiğin durumuna da bağlı olarak ortalama 90 – 100 dakika sürecektir. Ayrıca, ön rezervasyon yaptırmanız durumunda firmaların size özel sundukları indirim ve kampanyalardan da yararlanabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’un dünyaya açılan kapısı olarak kabul edilen İstanbul Havalimanı ile Alibeyköy Cep Otogarı arasında 32 kilometrelik bir mesafe bulunuyor.

Bu güzergah üzerinde aktarma yapmadan kullanabileceğiniz herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor. Fakat, iki aktarma yaparak Alibeyköy Cep Otogarı’na metro, belediye otobüsü ve metrobüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tüm ulaşım dertleriyle uğraşmak istemiyorsanız da taksi veya araç kiralama seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Metro, Belediye Otobüsü/Metrobüs)

Metro

İstanbul Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na aktarmasız ulaşabileceğiniz bir metro hattı henüz mevcut değil.

Belediye Otobüsü/Metrobüs

İstanbul Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na gitmek için kullanabileceğiniz H7 İETT otobüsü bulunuyor. Ulaşım yaklaşık 30 dakika sürüyor.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

İstanbul’da şehir içi ulaşımda oldukça sık kullanılan bir ulaşım aracı olan taksilerle, hiç zahmete girmeden kolaylıkla İstanbul Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na gidebilirsiniz.

Bu güzergah üzerindeki en hızlı ulaşım aracı olan taksiler, havalimanı terminal binasının hemen önünden kalkıyor.

Trafiğe bağlı olarak ortalama 35- 40 dakika sürecek yolculuk için 60 – 70 TL civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Araç Kiralama

İstanbul, çok kalabalık bir şehir olduğu için trafik de asla eksik olmuyor. Bu nedenle, ister toplu ulaşım araçlarını kullanın, isterseniz de şahsi arabanızla gitmek istediğiniz yere ulaşmaya çalışın, her türlü büyük zaman kaybediyorsunuz.

Ancak, araç kiralama seçeneği, İstanbul Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na gitmenin taksiyle beraber en hızlı yollarından bir tanesi.

İstanbul Havalimanı’nda bulunan araç kiralama firmalarından (Rent Go, Hertz, Avis, Avro, Enterprise, Windy Car Rental, Euronetcar, Europcar) herhangi bir tanesini tercih edebilirsiniz.

Havalimanından kiraladığınız araçla Alibeyköy Cep Otogarı’na gitmek, trafiğin durumuna da bağlı olarak ortalama 45 – 50 dakika sürüyor.

Ayrıca, erken rezervasyon yaptırmanız durumunda firmaların size özel sunduğu indirim fırsatlardan da yararlanabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na Nasıl Gidilir?

Anadolu yakasında bulunan İstanbul Sabiha gökçen Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na aktarma yapmadan gitmek için kullanabileceğiniz herhangi bir toplu ulaşım aracı bulunmuyor.

En az üç aktarma yapmanız gereken güzergahın uzunluğu toplam 56 km. Havalimanından kalkan E-10 numaralı belediye otobüsleri ya da Havataş firmasının işlettiği havalimanı servisleriyle ilk olarak Söğütlüçeşme ya da Kadıköy’e, oradan Taksim veya Kabataş’a, oradan da Alibeyköy Cep Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Eğer bu kadar araç değiştirmek size göre değilse, yolculuğu rahat bir şekilde tamamlamak istiyorsanız taksi ve araç kiralama seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz.

Toplu Ulaşım Araçları (Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi – Vapur – Finiküler – Metro, Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi – Metro – Metrobüs)

Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi – Vapur – Finiküler – Metro, Belediye Otobüsü/Havalimanı Servisi – Metro – Metrobüs

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı’na gitmek için ilk olarak Pendik Metro İstasyonu’na ya da Kadıköy’e gitmeniz gerekiyor.

Eğer Pendik Metro İstasyonu’na giderseniz, buradan metroyla Söğütlüçeşme Metrobüs Durağı’na ya da Kadıköy’e gidebilirsiniz Söğütlüçeşme’den bineceğiniz metrobüsle ilk önce Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’na gitmeniz gerekiyor.

Ardından 49Z hattında çalışan Yeşilpınar – Zincirlikuyu metrobüsü ile Alibeyköy Cep Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Eğer belediye otobüsü veya havalimanı servisi ile yapacağınız yolculuğu Kadıköy’de sonlandıracaksınız, buradan vapurla Kabataş’a gitmeniz gerekiyor. Ardından Kabataş’tan fünikülere binerek Taksim’e çıkmalısınız.

Taksim Metro İstasyonu’ndan hareket eden 47F numaralı Finanskent – 4. Levent metrosu ile ya da 47L numaralı Binevler – Hacıosman metrosu ile Alibeyköy Cep Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Özel Ulaşım Araçları (Taksi, Araç Kiralama)

Taksi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Alibeyköy Cep Otogarı’na en kolay ve zahmetsiz şekilde gitmek için taksileri kullanabilirsiniz.

Havalimanı terminal binasının hemen önünden kalkan taksilerle 54 kilometrelik mesafeyi kat etmek, trafiğin durumuna da bağlı olarak 75 – 85 dakika sürebiliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Alibeyköy Cep Otogarı taksiyle gitmenin bedeli ise 100 – 120 TL civarında oluyor.

Araç Kiralama

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda birçok araç kiralama firmasının ofisi bulunuyor:

  • Rent Go (0 216 482 45 99)
  • Hertz (0 216 588 51 91)
  • Central Rent a Car (0 216 588 52 99)
  • Avis (0 216 426 00 14)
  • Budget (0 216 588 51 98)
  • Europcar (0 216 588 87 66)
  • Sixt (0 850 222 20 00)
  • Garenta (0 216 999 56 86) firmalarından size en uygun teklif vereni seçerek Alibeyköy Cep Otogarı’na doğru yolculuğa başlayabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kiraladığınız araçla Alibeyköy Cep Otogarı’na gitmek ortalama 90 – 100 dakika sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız