En Güzel 10 Antalya Plajı

0
36713

Hangimiz şu sıcak yaz günlerinde kendini kızgın kumlardan serin sulara atmak istemez ki? Bunu yapmak için ülkemizin yaz turizmi denilince akla gelen ilk şehri Antalya en güzel yerlerden birisi.

Listede her plajı ayrı güzel olan Antalya’nın plajlarından 10 tanesini bulabilirsiniz. Ayrıca listeyi hazırlarken seyahat planınızı belki ona göre yaparsınız diye plajları konumlarına göre batıdan doğuya doğru sıraladım. Her birinde keyifle yüzmeniz dileklerimle.

1) İnceboğaz Halk Plajı, Kaş

Kaş’taki Çukurbağ Yarımadası’nın en ince kısmında yer aldığı için bu ismi alan İnceboğaz Plajı, biri açık denize diğeri ise koya bakan iki plajdan oluşuyor.

Açık denize bakan plaj rüzgarlı ve dalgalı olabiliyor. Koya bakan kısımda ise pek dalga olmuyor, suyu daha ılık ve hemen derinleşmiyor. Dolayısıyla plajın bu kısmı çocuklu aileler tarafından daha çok tercih ediliyor.

Hem şehir merkezine yakın olduğu için hem de muhteşem manzarası sebebiyle çok fazla tercih edilen bir plaj. Merkezden 10 dakikalık bir yürüyüşle bu güzel plaja ulaşabilirsiniz. Ben öyle yapıp yoldaki doğal güzellikleri keşfetme fırsatı da bulmuştum.

Taşlı bir plaj olduğu için yanınıza deniz ayakkabınızı almayı unutmayın.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Mavi bayraklı olan İnceboğaz Halk Plajı’nı kendi eşyalarınızı getirerek ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bu kısımda dışarıdan yiyecek içecek getirmek serbest.
  • İnceboğaz Plajı’nda hizmet veren Çınar Beach’e giriş ücretsiz, belli bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. 2020 sezonunda 2 şezlong 1 şemsiye için 50 TL ödemeniz gerekiyor. Burada yemek yiyip içerseniz şezlong-şemsiye parası ödemenize gerek kalmıyor.

2) Kaputaş Plajı, Kaş

Kaputaj Plajı, Antalya

Turkuaz renkli sularıyla Antalya’nın en güzel plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ve Kalkan arasındaki sahil yolunda bulunuyor.

Kaş’a 20 kilometre, Kalkan’a ise 7 kilometre uzaklığında olan bu sahile kendi aracınızla veya ilçelerden kalkan minibüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

Kaputaj Plajı, Antalya

Antalya’nın en güzel plajlarından bir tanesi Kaputaş Plajı. Bu güzel plaj Kaputaş Kanyonu’nun denizle buluştuğu yerde bulunduğu için “Kanyonağzı Plajı” olarak da biliniyor.

Sit alanında yer alan ve mavi bayraklı olan Kaputaş Plajı, yol seviyesinin altında bulunuyor. Bu yüzden plaja erişmek için yaklaşık 190 basamak inmeniz gerekiyor. Sizlere tavsiyem merdivenlerden inmeden manzaranın tadını çıkarmanız. Hatta turkuaz renkli suların fotoğrafı en güzel bu kısımdan çekiliyor.

Denizin bu özel rengi plajda bulunan beyaza yakın renkli çakıl taşlarından geliyormuş.

Su çok hızlı bir şekilde derinleştiği için dikkatli olmanızda fayda var.

Plajın sahili kumla karışık olsa da biraz çakıllı. Denize girilen kısmı da taşlı olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanızı öneririm.

Deniz suyu çok temiz ve berrak. Fakat dağlardan akan kaynak suyunun yer altından denizle birleşmesi yüzünden denizin suyu biraz serin.

Kaputaj Plajı, Antalya

Çok popüler bir yer olduğu için plaja erkenden gitmeniz iyi olacaktır.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Kaş Belediyesi tarafından işletildiği için girişler ve duş kullanımı ücretsiz.
  • İsterseniz şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. 2 şezlong 1 şemsiye için 30 TL ödemeniz gerekiyor.

3) Gökliman Plajı, Finike

Finike merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından.

Görmenizi tavsiye ettiğim güzel bir koy olan Andrea Doria’dan bir yarım ada ile ayrılan bu plaj antik zamanlarda liman olarak kullanılıyormuş.

Denizi çok temiz ve berrak olsa da çakıllı bir plaja sahip. Burası sakin bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktası.

Suyu biraz soğuk olan Gökliman Plajı’nda Mendikli isminde ufak bir koy bulunuyor. Bu şirin koyda amatör balıkçıları avlanırken görürseniz şaşırmayın.

Finike Belediye Binası önünden Gökliman Koyu‘na giden servisler yer alıyor. Dönüş için de Gökliman Plajı’ndan kalkan bu servisleri kullanabilirsiniz.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • İşletmesi Finike Belediyesi tarafından yapılan plajın giriş ücreti şezlong ve şemsiye dahil 10 TL.
  • Tesiste tuvalet, sıcak duș, büfe, otopark ve mescit bulunuyor.

4) Olimpos (Olympos) Plajı, Kumluca

Olimpos (Olympos) Plajı, Kumluca

Kumluca’nın Yazır Köyü Olimpos mevkisinde yer alan bu plaj, aynı zamanda Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’nın bir parçası.

Olimpos Plajı, doğanın içinde huzurlu bir yer. Birinci derecede sit alanı olduğu için şezlong ya da şemsiye temin edebileceğiniz bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden kendi malzemelerinizle gelin mutlaka, yoksa zamanında benim yaptığım gibi taşların gölgesinde oturmak zorunda kalabilirsiniz.

Olimpos (Olympos) Plajı, Kumluca

“Yüksek dağ” anlamına gelen Olimpos çakıllı bir plaja sahip. Normalde ılık bir suyu olan denizde plaja yakın bir yerden çıkan kaynak suyu sayesinde ara ara soğuk su dalgaları ile karşılaşabilirsiniz.

Plajın sol tarafına doğru yürürseniz Çıralı Plajı ile birleşme yerini görebilirsiniz. Bu iki plaj da Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için sizlerden sahilde dikkatli davranmanızı rica ediyorum.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Olimpos Örenyeri’nin içinden geçerek ulaşabileceğiniz Olimpos Plajı’nın giriş ücreti 30 TL, fakat Müze Kart’ınız varsa bu güzel antik kente ve plaja ücretsiz olarak girebilirsiniz.

5) Adrasan Plajı, Kumluca

Adrasan Koyu

Rumca’da belde anlamına gelen Adrasan’ın eski ismi Çavuşköy’müş. Bu güzel sahil Kumluca merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Adrasan Plajı, 2 kilometrelik çok uzun bir kumsala sahip. Bulunduğu koyun çevresi çam ağaçlarıyla örtülü olduğundan bu güzel yerde doğa ile iç içe olabilirsiniz.

Adrasan, gün doğumunu izlemek için muhteşem bir yer.

Aynı zamanda sit alanı olan bu plaj dalış için de çok uygun.

Buradan kalkan gezi tekneleri ile yakınlarda bulunan Olimpos, Çıralı, Ceneviz koylarını keşfedebilirsiniz.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Kumluca Belediyesi tarafından işletilen Adrasan Plajı’nın girişi ücretsiz.
  • Şemsiye kiralamak için 5 TL, şezlong içinse 10 TL ödemeniz gerekiyor.

6) Atatürk Parkı Halk Plajı (Beldibi Plajı), Kemer

Atatürk Parkı Halk Plajı (Beldibi Plajı), Kemer, Antalya

Kemer’e 18 kilometre uzaklıkta yer alan Atatürk Parkı Halk Plajı mavi bayrağa sahip.

Beldibi’nin denizi çok temiz ama biraz taşlı olduğu için deniz ayakkabısı kullanmanız iyi olacaktır. 200 metre uzunluğundaki kumsalında keyifle yürüyüş yapabilirsiniz.

Ayrıca bu güzel plajda yapılan su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz. Bu etkinliklerin başında su kayağı, deniz paraşütü (parasailing) ve dalış (scuba diving) geliyor.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Beldibi Halk Plajı’nın girişi ücretsiz.
  • İhtiyacınız olursa şezlong (10 TL) ve şemsiye (5 TL) kiralayabilirsiniz.
  • Plajda duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi alanlar mevcut.

7) Phaselis Plajları, Kemer

Phaselis Plajları, Kemer, Antalya

Olimpos gibi Phaselis Plajları da antik kentin içerisinde yer alıyor.

Kemer’e 16 kilometre uzaklıktaki bu plajlar Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırlarının içinde. Bu güzel tarihi şehirdeki güney, merkez ve kuzey liman bölümlerinde denize girebilirsiniz.

Hem antik kenti gezme hem de denize girme fırsatı sunan Phaselis eşsiz bir tatil yeri.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Phaselis Plajları, antik kentin içerisinde bulunduğu için giriş ücreti 45 TL. Fakat Müze Kart’ınız varsa bu muhteşem plajları yılda iki kez ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.
  • Phaselis’te şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir yer bulunmuyor. Fakat çam ve sedir ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir ve piknik yapabilirsiniz.

8) Konyaaltı Halk Plajı, Konyaaltı

Konyaaltı Antalya

Ülkemizin en uzun plajlarından birisi olan Konyaaltı Plajı, 7 kilometre uzunluğunda.

Antalya il merkezinin sadece 4 kilometre uzağında yer alan bu plaj, şehir merkezinden denize girebileceğiniz müthiş bir yer.

Konyaaltı Antalya

Mavi bayraklı olan bu güzel plaj, turkuaz renkli sulara sahip.

Sahil kısmı çakıl taşlarından oluşan plajın denizi 2-3 metre ilerledikten sonra hızla derinleşiyor. O yüzden dikkatli olmanızı ve deniz ayakkabısı kullanmanızı öneriyorum.

Ayrıca plajda spor yapmak isteyenler için hem yürüyüş hem de bisiklet yolu bulunuyor.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Girişi ücretsiz olan plajda yeterli sayıda duş, tuvalet ve kabin bulunuyor.
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Plajı Sosyal Tesisi’nde şezlong (15 TL) ve şemsiye (10 TL) kiralayabilirsiniz.

9) Lara Halk Plajı, Muratpaşa

Lara Plajı Antalya

Antalya şehir merkeze 10 kilometre uzaklıkta olan Lara Plajı, mavi bayraklı plajlarımızdan biri.

Altın sarısı ince kumlara sahip olan sahili yürüyüş yapmak ve güneşlenmek için ideal.

Fakat kumlu tabana sahip olan her deniz gibi burası da insanların hareketinden dolayı biraz bulanık görünebiliyor ama biraz açıldığınızda berrak sulara ulaşabilirsiniz.

Konyaaltı Plajı’na göre daha sıcak olan deniz suyunun derinleşmesi de daha uzak bir noktada gerçekleşiyor.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen plaja ücretsiz bir şekilde girebilirsiniz.
  • Tuvalet, kabin ve duş gibi alanların yer aldığı plajda 10 TL karşılığında şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz.

10) Kleopatra Doğu Halk Plajı, Alanya

Kleopatra Plajı, Antalya

Antalya’da denize girilecek en güzel plajlardan bir tanesi de Kloepatra Halk Plajı. İsmini bu sahilde yüzdüğü rivayet edilen Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan bu plaj mavi bayrak sahibi.

2 kilometrelik bir kumsalı olan Kleopatra Plajı Alanya’da yer alıyor. Burası gün batımını izleyebileceğiniz en güzel plajlarımızdan birisi.

Kleopatra plajı Alanya

Damlataş Mağarası’nın yakınında yer alan bu plaj, Damlataş Plajı’nın hemen yanında yer alıyor. Alanya’da görülmesi gereken en güzel yerlerden birisi de kesinlikle Kleopatra Plajı!

Biraz dalgalı olabilen deniz suyu berrak olsa da tuzlu, o yüzden deniz gözlüğü kullanmanız iyi olacaktır.

Giriş ve Şezlong Ücretleri: 

  • Girişi ücretsiz olan Kleopatra Plajı’nda şezlong (10 TL) ve şemsiye (10 TL) kiralama imkanınız var.
  • Su sporları yapmak isterseniz jet ski, deniz bisikleti ve paraşütü gibi birçok alternatif bulunuyor.

***

Antalya’nın o güzelim turkuaz renkli suları ve altın renkli kumsallarını anlattığım bu yazıda yer alan plajları en kısa sürede ziyaret etmeniz dileğiyle.

Antalya ile ilgili diğer yazılarımız için: 

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya Havalimanı Ulaşım Rehberi

Antalya’da Nerede Ne Yenir?

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız