Berlin Gece Hayatı

0
1803

Cesur ve eğlenceli bir gece hayatı vadeden Berlin, en güzel organizasyonların düzenlendiği yerlerden biri adeta.

Ünlü isimleri ağırlaması ve uygun fiyatlarda hizmet sunması açısından Berlin’deki gece kulüpleri, geceyi uyuyarak değil de eğlenerek geçirmeyi isteyenlerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Neredeyse hiç uyumayan bu şehirde ortalama 15-20 avroyla giriş yapabileceğiniz kulüpler bulmanız mümkün.

Oldukça yetenekli DJ’lerin sahne aldığı ve enerjinin yüksek olduğu bu kulüplerin yanı sıra farklı eğlence anlayışına sahip insanlar için de alternatif mekanlar bulunuyor.

Bu mekanlarla ilgili henüz bir fikriniz yoksa sizi, Berlin’in her daim canlı tutulan gece hayatıyla ilgili yazımıza buyur ediyoruz.

Berlin Gece Hayatı’nın En İyi Mekanları

Watergate

Elektronik müziğin adresi Watergate, çarşamba ile cumartesi günleri arasında gece yarısından sonra hizmet vermeye başlıyor. Bu müzik türünün tutkunu olan misafirlerine ise sabahın ilk ışıklarına dek kapıları açık.

Hiçbir kıyafet zorunluluğu getirmeyen bu gece kulübü, Türklerin yoğun olarak ikamet ettiği Kreuzberg bölgesindeki Falckensteinstraße’da yer alıyor.

Berlin’deki en eski kulüplerden biri olduğu için kuyrukta çok uzun süre beklemeniz olası. Bu yüzden önceden ziyaretçi listesine adınızı yazdırmanızda fayda var.

Ancak bu gece kulübüne gitmeyi düşünürseniz 21 yaşın üzerinde olmanız ve kapıda kimlik ibrazında bulunmanız gerekiyor.

Fur Coat, Clint Stewart, Cinthie & Albert Vogt, Sven Dohse gibi ünlü DJ’lerle gecenin tozunu attırabileceğiniz bu gece kulübüne giriş ücreti sadece 15 avro.

Ayrıntılı bilgi için Watergate Gece Kulübü’nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

SO36

Irkçılık ve cinsiyetçiliğe karşı duruşuyla tanınan ve Oranienstraße’da konumlanan SO36, Gayhane gibi eşcinsel partilere ön ayak oluyor.

Bir gece kulübü olmasına rağmen panellerin, bingo ve karaoke gecelerin de gerçekleştiği SO36, her kesimden insanın bir arada keyifli vakit geçebileceği bir yer olarak ziyaretçilerine hizmet veriyor.

Bu çeşitliliğini müzik türlerinde de sağlayabildiği için metal, tekno, hip hop ve crossover gibi türlerden hoşlanan insanlar bir arada vakit geçirebiliyor.

Exploited, Dead Kennedys gibi ünlü isimlerin konserlerinin de yer aldığı bu gece kulübü, engelli insanların da eğlenebileceği bir yer.

Süren etkinliğe veya ağırlanan isimlere göre giriş ücretinin 15-25 avro arasında değişiklik gösterdiği SO36, Türk kültürüyle buluşabileceğiniz bir mekân.

Ayrıca herhangi bir kıyafet zorunluluğu bulunmasa da marka logosunun basılı olduğu çeşitli ürünlerin satışını yapıyorlar. Hatıra biriktirmeyi sevenlere duyurulur.

Prince Charles

Kreuzberg bölgesinde konumlanan Prince Charles, çeşitli konserlerin ve partilerin düzenlendiği Berlin’deki gece kulüplerinden biri.

LGBT organizasyonlarına da yer veren bu gece kulübü, elektronik ve hip hop müzik türlerinde eğlence imkânı sunuyor. Eğer bu müzik türlerinden birine ilgi duyuyorsanız yaklaşan etkinlikleri Prince Charles’ın sitesinden takip edebilirsiniz. Bu sayede zaman zaman caz türünde düzenlenen etkinliklerden de haberdar olma şansı elde edebilirsiniz.

Kredi kartıyla da ödeme imkânı bulunan gece kulübüne girmek için 10 dolar gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Prince Charles’ın açılış saatleri programdaki etkinliklere göre değişiklik gösterirken içeri girebilmek için uygulanan herhangi bir kıyafet yönetmeliği bulunmuyor. Yine de kulüp tarzına uygun kıyafet seçimleri yapmak, sizin için ideal olabilir.

A-Trane

Charlottenburg’de bulunan caz barların en iyilerinden olan A-Trane, Laila Biali, Miriam Aida ve George Colligan gibi cazın başarılı isimlerini ağırlıyor.

Cazın çeşitli türlerinin yanı sıra soul ve crossover türleri için de etkinlikler düzenliyor. Doğaçlama performansların da sergilendiği bu caz barda harika vakit geçireceğinize garanti veriyoruz.

Akşam 20.00’den itibaren bar olarak hizmet veren A-Trane’in 15.00’ten itibaren açık olan bir adet caz kafesi bulunuyor. Eğer akşam 19.00 civarı gelirseniz Jazzcafé’de akşam yemeğinizi yemeniz de mümkün oluyor. Eğer bir masada oturmak istiyorsanız rezervasyon yaptırmanız şart.

Girişte ise herhangi bir özel kıyafet yönetmeliği uygulaması bulunmuyor.

Paylaşımlı masa sisteminin kullanıldığı A-Trane’in barına giriş ücreti ise 20 avro.

Berghain/Panorama Bar

Wriezener İstasyonu’na yakın bir mesafede bulunan Berghain, eski bir elektrik santralinde hayat bulmuş bir gece kulübü.

Berghain’e girebilmeyi başarmak o kadar da kolay değil. Çünkü inanılmaz sıkı bir kapı politikası uygulanıyor. Kalabalık erkek grupları başta olmak üzere içeri girmek isteyenler arasında bir eleme gerçekleştiriliyor.  Bu yüzden midir, bilinmez ama burada eğlence cuma gününden pazartesiye kadar kesintisiz olarak devam ediyor.

En uzun soluklu eğlence fırsatını sunan mekanlardan biri olan bu barda karanlık oda ve dans pistleri bulunuyor.

Ancak Berghain’ın ünü o kadar çok yayılmış ki meraklıları kuyrukta en az bir saat beklemeyi göze alıyor.

Tekno müziğin müdavimi olanlar için belirtmiş olalım, Berghain’a giriş ücret 14 avro.

Cassiopeia

Friedrichshain bölgesinde konumlanan Cassiopeia, punk rock, hip hop, disko ve reggae türlerinde müzik yapan pek çok yerel ismi ağırlıyor.

Kimi etkinliklerin biletleri internet üzerinden satılabilirken bir kısmı için sadece kapıdan bilet alabiliyorsunuz.

Çeşitli temalı partiler de organize eden bu gece kulübünün birahane kısmında okuma ve film etkinlikleri de düzenleniyor.

Ayrıca film ve dizi setlerine de kiralanabilen mekânı özel etkinlikleriniz için kapatma şansınız da var.

DJ’ler ve canlı performansların Berlin gecelerini hareketlendirdiği Cassiopeia’ya giriş ücretleri 8 avro civarında seyrediyor.

Akşam 6’dan sonra giriş yapacağınız bu popüler mekân için herhangi bir kıyafet zorunluluğu yok.

Kapalı alanda bunaldığınızda bir şeyler atıştırıp biranızı içebileceğiniz bir de bahçesi bulunuyor.

Clärchens Ballhaus

Mitte bölgesindeki Auguststraße’da karşınıza çıkacak olan Clärchens Ballhaus, sabah 11.00’den itibaren son misafiri mekândan çıkana kadar hizmet veriyor. Ancak son siparişlerinizi 22.00’ye kadar verebiliyorsunuz.

Cuma ve cumartesi günleri 5 avro giriş ücreti bulunan mekâna dans etmek için geliyorsanız herhangi bir rezervasyona gerek yok, fakat öğle veya akşam yemeği için gelmeyi düşünüyorsanız mekân ile iletişime geçerek masa ayırtmanız gerekiyor.

Quentin Tarantino’nun yönetmenliğini yaptığı ve Türkiye’de Soysuzlar Çetesi adıyla gösterilmiş olan ünlü film Inglourious Bastards’in set yeri Clärchens Ballhaus’ta Rus çingenelerin şarkıları çalınıyor.

Müzik grubunun sergilediği performansta davulda Pan Marek, gitarda Alexej Wagner, vokal ve basçı Eugen Miller’ın bulunurken piyanist Konstantin Nazarov da mekânın özel konuğu oluyor. Bu performansa tanıklık etmek için ödemeniz gereken ücret ise yalnızca 11 avro.

Konzerthaus

Elbette ki Berlin’de gece hayatı gece kulüpleriyle sınırlı değil. Çeşitli eğlence imkanları tanıyan bu şehre geldiğinizde bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Örneğin, Konzerthaus klasik müzik tutkunlarının Berlin’de adeta nefes alabileceği ve huzur bulabileceği mekanlardan biri.

Aileler ve çocuklar için de eğlence vadeden bu mekânda çeşitli festivaller ve etkinlikler düzenleniyor.

Bunlardan en ünlüsü Espresso Concerts adını verdikleri çalışanlar için öğle molası niteliğindeki etkinlik oluyor.

Etkinlik programı inanılmaz yoğun olan Konzerthaus’ta 90 avro ödeyerek konser paketi de alabiliyorsunuz.

Klarnet sanatçısı Sabine Meyer, viyolacı Stefan Tetzlaff ve Nils Mönkemeyer gibi isimleri ağırlayan bu mekâna giriş ücreti konserler için 8 avro, opera ve bale gösterileri için 10 avro olurken Konzerthaus, bazı gruplar için indirimler de sunabiliyor.

Ayrıca mekana girebilmek için resmi bir kıyafet seçmeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Philharmonie

Dünyaca üne sahip Philharmonie, 50 yıldan daha uzun bir süredir Herbert-von-Karajan Sokak’ta hizmet veriyor.

Orkestra şeflerine göre dönemlere ayırdığı köklü tarihiyle adını sadece Berlin’in gece hayatına yazdırmakla kalmıyor, aynı zamanda orkestrasıyla da dünyada klasik müzik anlamında şehri üst sıralara taşıyor.

Sahneye yakınlığına göre 9 avrodan 269 avroya kadar değişik etkinlik fiyatları bulunan Philharmonie’de herhangi bir etkinlik için bilet bulamazsanız, nefis bir klasik müzik ziyafeti eşliğinde öğle yemeği yemeniz de mümkün.

Berlin pek tabi ki sadece gece hayatından ibaret değil aşağıdaki yazılarda Berlin’de gezilecek tüm yerleri ve şehri gezerken işinize yarayacak bir çok detay barındıran seyahat rehberini de okuyabilirsiniz:

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız