Çocuklarla Tatil İmkanı Sunan Türkiye’nin En İyi Otelleri

0
1075

Tatil vakti nihayet yaklaşıyor! 

Tatil çalışanlar için ne kadar elzemse ailelerimizin küçük üyeleri için de o denli elzem ve heyecan verici bir konu!

Anılarında yer edecek arkadaşlıklar kurdukları, kendi evleri ve mahalleleri dışında mekanları keşfettikleri, fiziksel olarak kendilerini yorup doyasıya eğlendikleri unutulmayacak anlar işte bu yaz ve sömestr tatillerinde birikiyor. Çocukluğun sağlıklı inşası için de bu anıların birikmesini sağlamak görevi ebeveynlere düşüyor.

Ülkemizde, ebeveynler için rahat bir tatil imkânı sunarken çocukların unutamayacağı ve doyasıya eğlenebileceği birçok otel mevcut. Tatil planlarınızı yapmadan önce tüm aile bireylerinin mutluluğunu düşünen, çocuk dostu otellere göz atmanızda fayda var.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye’nin en iyi  aile otellerini obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Küçüklerin bavulları hazırlandıysa keşfetmeye başlayalım mı? 

1) Rixos Premium Belek, Antalya

Türkiye’nin keşfedilmeye doyulamayan bir cenneti Akdeniz kıyıları. Belek; dünyaca ünlü golf sahaları, tertemiz suları, ipeksi kumu ve lüks otelleriyle dünya tarafından tanınan o kıyılardan biri.

Hem doğal güzellikleri hem de turistik bölge olmasının getirdiği imkanlarla unutulmaz ve konforlu bir tatil yaşatıyor ziyaretçilerine.

Çocuklar ile eğlence dolu bir tatil geçirmek isteyenleri de birbirinden özel otelleriyle mutlu ediyor. 

Rixos Premium Bebek’te, tüm aile bireylerinin rahat bir tatil geçirebilmesi için özel olarak hazırlanan 74 metrekarelik genişlikte Deluxe Family odalar mevcut. Odalar, çocukların her ihtiyacını karşılayabilecek şekilde özenle dekore edilmiş. Aynı zamanda bahçe manzarasıyla en küçük aile bireyinden en büyüğüne kadar huzur vermeyi de unutmuyor bu oda.

Elbette tatil heyecanı odanın dışına kadar taşan çocukları birçok sürpriz bekliyor. Rixy Kids Club, çocukların vakit geçirmekten asla sıkılmayacağı ebeveynlerin de gönül rahatlığıyla bu eğlenceden memnun kalacağı bir hizmet.

Kaydıraklarla donatılmış su parkları, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk sineması, Rixy disko, özel dersler ve daha nice faaliyet ile çocuklar harika bir tatil geçiriyor.

Çocuk dostu otelin hizmetlerine ek olarak, Rixos Premium Bebek’in misafirleri devasa bir eğlence merkez olan Land of Legends’tan ücretsiz olarak yararlanabiliyor. 

Hem çocuklar hem de ebeveynler için unutulmaz bir tatil yaşatan bu otelin dışında tüm güzelliğiyle Antalya bekliyor. Güney’in, doğası ve tarihiyle büyüleyen destinasyonuna gelmişken aile boyu bir kültür gezisi planlamanızı öneririz.

Otele arabayla 30 dakika uzaklıkta yer alan Aspendos Antik Kenti’ni ve Düden Şelalesi’ni keşif rotanıza mutlaka alın.

Ayrıca otelin Antalya Uluslararası Havalimanı‘na 40 km uzaklıkta yer aldığını da ekleyelim.

2) Golden Key Hisarönü, Muğla

Rotamızı Fethiye ile Ölüdeniz arasında yer alan, denizin dağlar ile birleştiği yere Hisarönü’ne çeviriyoruz! Burada karşımıza ağaç ve çiçeklerle çevrildiğinden adeta kokusu olan otel “Golden Köy Hisarönü” çıkıyor.

Otel, Hisarönü’nün doğasına yakışan bir şekilde taş ev mimarisinden ilham alınarak tasarlanmış. Abartıdan uzak bu görüntü, doğayla iç içe bir tatil geçireceğinizin garantisini veriyor. 

Aile tatiliniz için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz otelde, geniş bir alan ve rahatlık sunan Delüks Aile Suitleri’nde konaklayabilirsiniz.

Ayrıca özel plaj ve biri çocuklar için güvenli olan iki ayrı havuz bulunmakta. Elbette ağaçlar, çiçekler, sarmaşıklar çevreliyor bu havuzları. 

Yemekler ise daha önce konaklayan misafirlerden tam not almış.

Küçükten büyüğe tüm misafirlerini mutlu etmekte kararlı olan Golden Key Hisarönü’nde ailecek huzur dolu bir tatil geçirebilmeniz için her şey en doğal haliyle mevcut.

Doğanın güzelliklerine defalarca hayran kalacağınız bu tatili gülümsediğiniz fotoğraflarda saklamayı ve bölgedeki otele yakın mesafede bulunan tarihi güzellikleri keşfetmeyi unutmayın.   

3) Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa, İzmir

Kaydıraklar, eğlence nehri, çocuk havuzu… Selçuk Pamucak Plajı’nda denize sıfır bir konumda yer alan Aqua Fantasy’de, Türkiye’nin bir numaralı su parkı bulunmakta. Eğer aile tatilinizde bol bol su eğlencesi ve enerjik anılar olsun istiyorsanız bu renkli tesisle en yakın tatil planınızda tanışmalısınız.

Otelin oda hizmetlerinde istenilen konfor ve büyüklüğe sahip seçenekler bulunuyor. Kalabalık ve çocuklu aileler için özel olarak tasarlanmış odalar da mevcut. 

Tüm bunlara ek olarak, her şey dahil bir konseptte ağırlanan misafirler; A la carte restoranlar ve açık büfe hizmetlerden yararlanabiliyor.

Ayrıca Aqua Fantasy’den bir gastronomi haberimiz daha var ki hem çocukları hem de ebeveynleri çok sevindirecek! Otelde minikler için özel olarak hazırlanan lezzetli mi lezzetli çocuk büfesi de bulunuyor. Enfes yemeklerden bol bol enerji depolayan çocuğunuzun, güvenli bir şekilde eğlenmesini izleyeceksiniz.

Ayrıca gün boyu katılabileceğiniz çeşitli eğlence ve spor aktivitesiyle tatiliniz dolu dolu geçecek.

Spa ve Wellness konusunda da kaliteli hizmet anlayışı olan tesiste; sauna, buhar, jakuzi Türk hamamı, masajlar ve daha birçok hizmet bulunuyor.

Misafirlere de pozitif enerji yüklenmeden Aqua Fantasy’den dönmemek ve sadece keyifli anılar biriktirmek düşüyor. 

4) Kanara Hotel, Çanakkale

Doğa ve hayvanlarla iç içe atmosferi, zengin yöresel lezzetleri ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla Çanakkale’de yer alan Kanara Hotel, hem ebeveynlerin hem de çocukların kalbini çalmaya hazır. Çünkü burada çocuklu ailelerin konforlu ve eğlenceli vakit geçirebilmesi için her imkân en güzel şekliyle bulunuyor.

Özel oyun alanları ve birbirinden eğlenceli aktiviteler sunulurken, akşam vakti geldiğinde çocuklar için gerçekleştirilen film gösterimi dahi unutulmamış Kanara Hotel’de!

Gelin biraz daha yakından bakalım Assos cennetinde yer alan bu özel otele. 

Otelin doğayla uyumu son derece huzur verici. Yol boyu özenle yetiştirilmiş bitkiler, etrafta özgürce dolaşan hayvanlar ve dalından kopartıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz doğal meyveler size adeta bir masaldaymışsınız gibi hissettirecek.

Otelin denize sıfır plajında çocuklar için özel bir alan oluşturulmuş, böylece aileler çocuklarının güvenliğinden emin şekilde tertemiz denizin keyfini çıkarabiliyor. Buranın plajı çakıl olduğundan yanınızda deniz terliği bulundurmanız gerektiğini de ekleyelim.

Tertemiz odaları ve titiz personelleriyle de adından söz ettiren bu yeşil butik otel; taş fırından sıcacık pideler, organik sebzelerle oda kahvaltıları ve mutfakta özenle hazırlanan çeşitli yemeklerle misafirlerine eşsiz bir lezzet şöleni sunuyor. Güzelce karnınızı doyurduktan sonra odanızın hemen önünde yer alan hamaklarda dinlenmeyi unutmayın. 

Ayrıca yolu buralara kadar düşen tatilcilere birkaç önerimiz daha var. Kanara’nın çevresinde milli parklar, antik tapınaklar ve sunaklar gibi tarih ve kültür gezileri yapabileceğiniz birçok mekân bulunuyor. Homeros’un meşhur İlyada Destanı’nda methettiği Gülpınar (Chryse) ve Küçükkuyu’nun (Gargara) sunduğu antik manzaraları görmeden buradan ayrılmayın.

5) Kuştur Club Holiday Village, Aydın 

Bu kez rotamızı hayranlık uyandıran doğal güzellikleriyle Kuşadası’na, eğlence dolu çocuk kulübü bulunan bir diğer otele çeviriyoruz!

Çam ormanları ve rengarenk çiçeklerle donatılmış botanik bahçesiyle huzur dolu aile tatili yapmak için harika bir yer Kuştur Club Holiday Village.

Ayrıca tesiste ailelerin rahatça tatil yapabilmesi için geniş odalar da bulunuyor. Balkon ya da teras bulunan odalarda yemyeşil doğanın keyfini aile boyu çıkarabiliyorsunuz. Hem minik hem de yetişkin misafirler evinden uzakken de yuva sıcaklığını hissedebiliyor.

5 yıldız kategorisinde bulunan otelde şeflerin hazırladığı yemekler de son derece lezzetli. Ayrıca çocuklara özel yaratılan menüdeki seçenekler sayesinde minikler bol bol enerji toplayabiliyor.

Yetişkin misafirler ve çocuklar için 2 ayrı havuz bulunuyor. Dilerseniz otele özel plajdaki tertemiz suların da tadını aile boyu çıkarabilirsiniz.

Ailelerin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edebilecekleri eğlendirirken öğreten Mini Club’ün ayrıntılarını anlatmak için sabırsızlanıyoruz. Burada çocuklar için özel mini disco, çizgi film gösterimleri, oyunlar, yarışmalar, bol bol aktivite yapabilecekleri alanlar bulunuyor. Hatta çocuğunuzun kendisinin hazırladığı sahne gösterilerini de izlerseniz şaşırmayın!

Çocuklar yaşıtlarıyla sosyalleşerek unutamayacakları bir tatil yaşıyor. 

6) Voyage Sorgun, Antalya

Antalya bölgesindeki bir diğer çocuk dostu oteli soracak olursanız cevabımız belli: Voyage Sorgun! Burası yemyeşil Sorgun Ormanı’nın yanı başında yer alan, her yaştan ziyaretçisini hem doğasıyla hem de imkanlarıyla mutlu eden harika bir tesis.

Doğayla uyum içinde tasarlanan bungalovlar ya da modern dekora sahip odalarda ailenizle konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. 

Elbette bu otelle ilgili anlatacaklarımız bunlarla sınırlı değil! İster kendinizi Akdeniz’in serin sularına bırakabileceğiniz Mavi Bayraklı plaj, isterseniz de ikisi çocuklar için özel sekiz farklı havuzdan faydalanabilirsiniz.

Çocukları daha da heyecanlandıracak hizmetleri anlatacak olursak ilk önce Tugi Kids World ile başlamalıyız. Burası çocuklara özel renkli bir dünya yaratan mini club. Çocuklar tatiliniz boyunca katılabilecekleri birçok eğlenceli aktivite ile unutamayacakları anılar biriktiriyor.

Ayrıca mini club gece 00.00’a kadar hizmet veriyor. Böylece ebeveynler gönül rahatlığıyla dinlenirken çocuklar da saatler boyunca eğlenebiliyor. 

Voyage Sorgun’un mükemmel konumundan faydalanın ve otelin yakınlarında bulunan Apollon Tapınağı, Manavgat Şelalesi, Side Antik Kenti gibi turistik noktaları keşfetmeyi unutmayın.

Çocuklarınızı biraz daha şaşırtmak ve eğlendirmek için bir önerimiz daha var. Bolca fotoğraf çekinebileceğiniz Ters Villa’ya mutlaka uğrayın. Üstelik burası otelinize arabayla yalnızca 9 dakika uzaklıkta yer alıyor! 

7) Concorde Luxury Resort, Kıbrıs

Ailenizle biraz uzaklaşmak ve Yavru Vatan Kıbrıs’ı keşfetmeye ne dersiniz? O halde çocuk dostu ve Kıbrıs’ta yer alan Concorde Luxury Resort’u hiç geç kalmadan inceleyin! Bafra’da, denize sıfır konumda bulunan otelde huzur dolu aile tatili geçirebilmeniz için yok yok!  

Otelde yer alan Moppet Çocuk Kulübü’nde minik misafirlere özel özel yüzme havuzu, restoran, amfi tiyatro, sinema, su parkı ve keyifli aktivite alanları yer alıyor. Özel kulübün miniklere eşlik edecek birbirinden eğlenceli animatörleri de bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak tesisin odalara özel bebek ve çocuk bakıcısı hizmeti de var. Bu tatili ebeveynlerin gönül rahatlığıyla dinlenerek çocukların da bol bol eğlenerek geçireceğinden hiç şüphemiz yok.

Yetişkinler için casino, spa & wellnes ve daha birçok hizmet ultra her şey dahil prensibiyle veriliyor.

Ayrıca ünlü isimlerin bu otelde sık sık konser verdiğini de eklemeliyiz. İyi geçirilen bir aile tatilinde daha fazla neye ihtiyacınız olabilir ki?   

2018 yılından beri yüksek memnuniyetle hizmet veren otelin konumu Ercan Havalimanı’na yalnızca 45 dakika mesafede yer alıyor. Kantara Kalesi’ni ve değerli tarihini de keşfetmeyi unutmayın! 

8) Ridos Thermal Hotel & SPA, Rize

Şimdi de rotamızı Kuzey’e çeviriyoruz!

Aile ile yapılacak bir tatilde bol bol doğa yürüyüşleri yapmak ve temiz havaya doymak isteyenler buraya!

Ridos Thermal Hotel, Karadeniz bölgesinde yer alan en büyük termal tesis. İşte bu tesis, İkizdere’nin bol oksijenli ve yemyeşil doğasında belki de bugüne kadar yapacağınız en huzurlu tatillerden birine davet ediyor.

Aileler için özel olarak tasarlanmış geniş odalarda hem çocuğunuz hem de siz evinizde gibi siz rahat hissedebilirsiniz.

Tesiste çocuklar için ayrılan özel bölümler de elbette düşünülmüş. Ridos Thermal Hotel’in açık alanında çocuğunuzun oynamaktan sıkılmayacağı oyun parkı, kapalı alanında ise top havuzu bulunuyor.

Dünyada en çok mineral içeren suya sahip otelde, ebeveynler termal suyun gücüyle deşarj olurken çocuklar da güvenli bir ortamda otelin ve doğanın keyfini çıkarabiliyor.

Ayrıca tatilinizin keyfini ikiye katlamak için aile havuzu da kiralamayı unutmayın. 

Doğa geziniz için ilk destinasyonunuz otele yalnızca 11 dakika uzaklıktaki Manle Şelalesi olabilir. Gitmeden önce mutlaka bir keşif haritası çıkarmalısınız.

Bir diğer tavsiyemiz de güler yüzlü tesis çalışanlarına bu konuda bol bol danışmak ve hiçbir noktayı atlamamanızdan yana. 


Çocuklu aileler için seyahat önerilerimiz:

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız