Dubai’de Gezilecek En Güzel Yerler

0
8025

Geçmişte yalnızca balıkçılık ve inci ticaretiyle geçinen fakir halkın yaşadığı bir yer iken Dubai günümüzde elde ettiği petrol gelirleri sayesinde adeta baştan yaratılan bir yer olarak parlıyor.

Dünyanın en uzun gökdelenleri, en lüks otelleri, en büyük alışveriş merkezlerine ev sahipliği yapan Dubai’de lüks ve şatafata dair her şeyi bulabilmek mümkün.

Geçmişte kendi halinde bir çöl kasabasıyken günümüzde dünya sosyetesinin akın ettiği en modern yerlerin başında geliyor.

Dubai’de gezilip görülemeye değer yerleri sizler için araştırdık.

Dubai’de Gezilecek Yerler

Dubai’nin Gökdelenleri

1) Burj Khalifa

Burj Khalifa Dubai

Dünyanın en yüksek binaları listesininde 1. sırada yer alarak ün yapan Burj Khalifa Dubai gezilecek yerler denilince akla ilk gelenlerden.

Toplam 828 metre uzunluktaki bu görkemli binada 161 adet kat bulunuyor. Öyle devasa boyutta bir bina ki yanındaki en yüksek gökdelen olduğu iddia edilen bir bina bile ufacık görünüyor.

Her yıl binlerce turistin buraya gelerek kuş bakışı Dubai manzarasını izlediğini söylersek abartmış olmayız.

Bilindiği üzere binanın 124. katı turistlerin manzarayı gözlemlemesi için tahsis edilmiş durumda. Hem gece hem de gündüz ayrı bir güzelliğe sahip olan bu manzaranın en çok rağbet gördüğü saatler ise güneşin tepeden çekildiği akşamüzeri saatleri olarak öne çıkıyor.

Ancak buraya çok yoğun talep olduğunu ve biletlerin hızla tükendiği konusunda sizi uyarmak gerek. Dilerseniz seyahat planınızı yaparak bir iki gün öncesinden biletlerinizi alıp hazır edebilirsiniz.

Sabah, akşam ve prime olmak üzere ziyaret saatleri üçe bölünmüş durumda. Güneşin batmaya hazırlandığı saatler olan 17.00 ile 19.00 saatleri arasındaki zaman dilim fazlasıyla ilgi gördüğü için prime olarak sınıflandırılıyor. Prime saat diliminde Burj Khalifa’ya çıkmak isterseniz 200 Dirhem, onun dışındaki sabah ve akşam biletleri ise 125 Dirhemden satışa sunuluyor.

Yalnızca manzara izlemek yerine yanında keyifli bir yemek ziyafeti de çekme isteyenler için binanın 122. katındaki restoranı önerebiliriz. Burada bulunabilmek için de 300 dirhem tutarında harcama yapılması gerekiyor.

2) Burj Al Arab

Burj Al Arab Dubai

Duba’de gezilecek yerlerden biri olan Burj Al Arab devasa bir yelkenliye benzeyen görüntüsüyle dünyayı selamlıyor.

Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olma özelliğini elinde bulunduran bu otel sınırsız hizmeti, lüks konseptiyle dünyadaki en lüks oteller sıralamasında ilk sıralarda yer alıyor.

1999 yılında hizmet vermeye başlayan bu lüks otelin binası 321 metrelik bir yüksekliğe sahip.

Karaya ulaşmak için köprüden geçilmesi gereken Burj Al Arab’ta konaklayanlar özel plaj, lüks restoranlar, havuzlu teraslar ile unutmayacak bir deneyim yaşıyor.

Otelin bünyesinde yer alan Skyview Bar’da dilerseniz İngilizlere özgü 5 çayına katılabilirsiniz. Ancak bunun için 160 Euro’ya karşılık gelen 650 AED gibi bir hesap ödemeniz gerekiyor.

Son derece lüks, ihtişamlı ve bir o kadar da pahalı bir yer olan Burj Al Arab her yıl binlerce turistin görmeye geldiği duraklardan birisi.

Dubai’nin Yapay Adaları

1) Palmiye Adaları

The Palm Jumeirah Dubai

Yapay bir ada olan Palmiye Adaları dünya tarihinin en büyük mühendislik projelerinden biri olarak öne çıkıyor.

2001 yılında başlanan proje 7 yıl sonunda tamamlanmış. Burası öyle büyük bir yüzölçümüne sahip ki Palmiye Adası’nda dünyanın etrafına 3 metre yüksekliğinde bir duvar örmeye yetecek kadar kaya ve kumun kullanıldığı biliniyor.

Hollandalı mühendislerin elinden çıkan Palmiye Adası bünyesinde 3 adet adayı barındırıyor. Bu adaların adı ise Palm Jumeriah, Palm Deira ve Jebel Ali adlarını taşıyor. Bu sebeple Palmiye Adalarına yerel halkın arasında Palmiye Üçlemesi denildiği biliniyor.

Basra Körfezi’nin dibinden taşınan kumlarla doldurulan Palmiye Adaları kuş bakışı eşsiz güzellikte bir manzaraya sahip.

Üçlemenin bir parçası olan Palm Jumeriah’a tepeden bakıldığında adanın cidden bir palmiye görünümde olduğunu görebilirsiniz. Burada Rixos, W Hotel gibi dünyaca ünlü lüks oteller ile Nakheel Mall ve The Ponte adlı iki adet de alışveriş merkezi bulunuyor.

Dünya sosyetesinin akın ettiği Palmiye Adalarını mutlaka görmelisiniz.

Dubai’nin Tarihi Yerleri

1) Al Maktoum Evi

Saeed Al Maktoum Evi Dubai

Tarihi dokunun az olduğu Dubai’deki en eski yerlerden biri olan Saeed Al Maktoum House Dubai Koyu’nun hemen yakınındaki tarihi Al Shindagha Bölgesi’nde yer alıyor.

Burası 1912 ile 1958 yılları arasında ülkeyi yöneten Sheikh Saeed Al Maktoum’un evi olarak biliniyor.

1896 yılında yaptırılan bu tarihi bina günümüzün gökdelenlerle dolu Dubai şehrinde tüm farklılığıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

Saeed Al Maktoum House Dubai

Günümüzde müze olarak hizmet veren bu tarihi binanın en üst katına çıkarak Dubai’nin görkemli manzarasını seyre dalabilirsiniz.

Buraya giriş yapabilmek için 3 AED tutarında bir bilet satın almanız gerekiyor.

Şehir merkezinden 25 dakika uzaklıkta bulunan Saeed Al Maktoum House’a taksi ile kolayca ulaşabilirsiniz.

2) El Fahidi Hisarı

Dubai Avrupa’daki şehirler gibi tarihi bir geçmişe sahip değil. Bu nedenle de buraya geldiğinizde tarihi yapı görmeniz yalnızca birkaç tarihi binadan ibaret. Burada bulunan sınırlı sayıdaki tarihi yapıların başında gelen El Fahidi Hisarı’na seyahatinizde yer vermenizi öneriyoruz.

1787 senesinde inşa edilen El Fahidi Hisarı Dubai’deki en eski yapı olma özelliğini elinde bulunduruyor.

Hisarın doğuya bakan surlarının olduğu ana giriş kısmında ziyaretçileri iki adet top karşılıyor.

Hisarın içerisinde bir adet de Dubai Tarihi Müzesi yer alıyor. Müzede Dubai zenginleşmeden önceki dönemde halkın günlük yaşamı ve eşyaları sergileniyor. Bu müzede Dubai’nin geçmişini, bu topraklar üzerinde M.Ö 3000 yılında yaşamış olan medeniyetlerden kalma eserleri, Dubai’nin çöl ve kırsal yaşamını gözlemleyebilirsiniz. Dubai Müzesi’nde petrolden gelen zenginliğe giden süreçte yalnızca balıkçılık ve inci toplayıcılığı yaparak yaşamını sürdüren bir halkın geçmişine tanıklık edebilirsiniz.

Müze haftanın 7 günü boyunca ziyarete açık durumda. Cuma günleri saat 14.30 ile 20.30 arasında müzeye giriş mümkünken geri kalan günlerde sabah 08.30 ile 20.30 arasında burayı görmeye gelebilirsiniz.

Dubai’nin Şehir Simgeleri

1) Dubai Çeşmesi

Dubai Çeşmesi

Dubai’nin tam da kalbi denilecek bir yerde konumlanan Dubai Çeşmesi dünya üzerindeki en görkemli koreografiye sahip olmasıyla ünlenmiş bir yer.

Konum olarak Dubai Mall, Souk Al Bahar ile Burj Halifa arasında yer alan Dubai Çeşmesi ilginç gösterisiyle sizleri büyüleyecek.

İhtişamlı ışık oyunları ve canlı müzikleriyle buraya turistlerin adeta akın ettiğini görebilirsiniz. Çeşme 275 metre uzunluğa sahip olan kavisli fıskiyelere sahip.

Gösteri esnasında bu fıskiyelere 6000 adet ışık, 50 adet renge sahip olan projektör ve hayranlık uyandıran bir müzik eşlik ediyor.

Gündüz saat 13.00 ve 13.30’da olmak üzere iki adet ve akşam da saat 18.00’den 23.00’e kadar her 30 dakika bir tekrar edecek şekilde su gösterileri düzenleniyor. Gösteriler 5 dakikalık bir zaman dilimi sonunda bitiyor.

Dubai Çeşmesi’ndeki gösterilerde güncel poptan klasik müziğe uzanan çeşitlilikte koreografileri görebilirsiniz.

Özellikle akşamları çevresine yaydığı rengarenk ışıklarla binlerce insanı etrafına toplayan Dubai Çeşmesi’ndeki gösterileri izlemek tamamen ücretsiz.

Dubai Mall’un tam da karşısında konumlanan Dubai Çeşmesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Dubai’nin Çarşıları ve Alışveriş Merkezleri

1) Madinat Jumeriah

Cumeyra Şehri anlamını taşıyan Madinat Jumeriah toplamda 40 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan ve turistler tarafından fazlasıyla ilgi gören bir kompleks.

Burada ünlü restoranları, dünyaca ünlü markalara da ev sahipliği yapan alışveriş merkezini, seçkin butik otelleri ve tiyatro merkezini görebilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri topraklarındaki en büyük mesire yeri olma özelliğini elinde bulunduran Madinat Jumeriah’ın eski Arap köylerinden izler yansıtan bir mimari görünüşü var.

Geçmişteki Arap yaşantısıyla günümüzdeki tarzın harmanlandığı bu komplekste upuzun palmiye ağaçları arasındaki kanallarda kayıklarla keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Özellikle güneşin battığı saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen Madinat Jumeriah’ta yemyeşil teraslarda soluklanabilirsiniz.

Dilerseniz kompleksin içerisinde yer alan tiyatro salonundaki gösterileri de izleyebilirsiniz.

Ayrıca Souq Madinat Jumeriah’ta da zaman geçirerek hediyelik eşya ve takı alışverişi de yapabilirsiniz.

2) Dubai Mall

Dünya’nın en büyü alışveriş merkezlerinden birisi olan Dubai Mall size dünyaca ünlü markaları bir arada bulma şansını sunuyor.

Burası öyle büyük ki 1300 adet mağazaya ve 200 adetten fazla sayıdaki restorana ev sahipliği yapıyor.

Alışveriş yapmak, yemek yemek,  buz pateni yapmak, akvaryumda gezmek gibi farklı aktiviteleri de bulabileceğiniz bir yer.

548 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan Dubai Mall’da Orta Doğu’daki ilk Galeries Lafayette ve Blooming Dale’s adlı dünyaca ünlü büyük mağaza da ziyaretçilerini ağırlıyor.

Dünya üzerindeki en uzun bina olan Burj Khalifa’nın hemen yanında konumlanan Duba Mall tüm ihtişamıyla bir alışveriş merkezinden çok Dubai’deki gösterişli yaşamın özeti niteliğinde bir yer olarak görülüyor.

2018 yılında toplam 80 milyon adet ziyaretçiyi ağırlamış olan bu alışveriş merkezi 2008 yılından beri varlık gösteriyor.

Haftanın 7 günü boyunca açık olan Dubai Mall pazardan çarşamba gününe kadar saat 10.00 ile 22.00 arasında, Perşembe gününden cumartesiye kadar da saat 10.00’dan 24.00’e kadar açık bulunuyor.

Şehir merkezinin kalbinde yer alan Dubai Mall sizin de seyahatinizin öncelikli rotalarından biri olabilir.

3) Baharatçılar Çarşısı

Dubai’deki Baharatçılar Çarşısı’nda dünyanın dört bir yanından gelen baharatları bulabilirsiniz.

Birbirinden ilginç kokuların ve renkli görüntülerin hakim olduğu bu çarşı her daim alabalık ve turistlerin ilgi odağı olarak öne çıkıyor. Geleneksel çarşıyı mutlaka görmelisiniz.

Tarçın, zencefil, zerdeçal, kırmızı biber, dünya çayları, kurutulmuş meyveler ve bitki yaprakları gibi pek çok şeyi Baharatçılar Çarşısı’nda bulabilirsiniz.

Buradaki baharatların çoğunun Hindistan, Pakistan ve İran’dan günlük taze olarak geldiğini belirtmemiz gerek. Birbirinden renkli tezgahlardan alışveriş yaparken esnafla pazarlık yapmanızı öneriyoruz.

Haftanın 7 günü boyunca ziyaretçilerini ağırlayan Baharatçılar Çarşısı cuma günleri saat 16.00-22.00 arasında hizmet veriyorken diğer günlerde 10.00 ile 22.00 arasında ziyarete açık.

Baharatçılar Çarşısı’nda feribot, taksi veya metroyu kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

4) Altıncılar Çarşısı

Dubai’nin en turistik yerlerinden biri olan Altıncılar Çarşısı’nı günün büyük çoğunluğunda kalabalık görmek mümkün.

Labirenti andıran görünümüyle çarşıda altın, gümüş, elmas, pırlanta gibi çok sayıda değerli taşa ve mücevherata rastlayabilirsiniz.

Altın alışverişi yapmıyor olsanız bile cıvıl cıvıl hali ve otantik atmosferiyle Altıncılar Çarşısı’nın fazlasıyla ilginizi çekeceğinden eminiz.

300 adetten daha fazla dükkanın yer aldığı bu çarşıda hem yerli esnafı hem de dünyaca ünlü markalara ait mağazaları görebilmek mümkün. Eğer mücevher satın almak isterseniz mutlaka pazarlık yapmalısınız. Aksi halde size belirtilen ilk yüksek fiyatı ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Cuma günü pek çok dükkanın kapalı olduğu Altıncılar Çarşısı’nda esnaf genellikle 13.00 ile 16.00 saatleri arasında öğle tatilinde oluyor.

Onun dışında bu çarşıyı akşam saat 22.00’ye kadar güneşin sıcağından etkilenmeden gezebilirsiniz.

Baharatçılar Çarşısı’na oldukça yakın bir konumda olan Altıncılar Çarşısı’nı görmeden Dubai gezinizi noktalamamalısınız. Buraya hem feribota binere hem de taksi veya toplu taşımayı kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

5) İbn Battuta Mall

Bu alışveriş merkezi Orta Çağ’ın en büyük seyyahlarından biri olarak tanınan İbn Battuta’nın adını taşıyor.

İbn Battuta 1335 senesinde 21 yaşında bir gençken Tunus, Mısır, Hindistan, İran, Endülüs ve Çin olmak üzere dünyanın dört bir yanını gezmiş. Pek çok macera yaşayıp bir adet de seyahatname yazan İbn Battuta Dubai’de kendi adının verildiği sıra dışı bir alışveriş merkeziyle anılıyor.

İbn Battuta diğer alışveriş merkezlerinin aksine Dubai merkezden daha uzak bir konumda yer alıyor.

İbn Battuta’nın gezginlik yaptığı Mısır, Çin, Endülüs, İran, Hindistan ve Tunus’un atmosferini yansıtan 6 adet sarayın birleşiminden oluşan bu alışveriş merkezini mutlaka görmelisiniz. Burası öyle büyüleyici ve sıra dışı bir mimariye sahip ki kendinizi alışverişten çok sarayı incelerken bulabilirsiniz.

Dünya üzerindeki en büyük temalı alışveriş merkezi olan bu yer toplamda 521 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor.

50 adet restoran ve 400 adetten fazla sayıda mağazaya ev sahipliği yapan bu merkezde Dubai’nin otantik dokusunu hissedebilirsiniz.

Sheik Zayed Caddesi üzerinde konumlanan İbn Battuta AVM’ye otobüs kullanarak rahatça gelebilirsiniz.

Dubai’nin Camileri

1) Jumeriah Camii

1979 yılında halkın hizmetine sunulan Jumeriah Camii konum olarak Jumeriah Plajı Yolu üzerinde yer alıyor.

1500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir büyüklüğe sahip olan bu camii eski Mısır ve Suriye mimarisinden esinlenilerek inşa edilmiş.

Buraya metro değil de otobüsü kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Özellikle 90’lı yılların sonundan itibaren camiye çok sayıda turistik tur düzenleniyor. Ziyaretçilerin başlarını ve kollarını örtmeleri de isteniyor.

1 saatlik süreye sahip olan turistik turlara siz de katılabilirsiniz. Söz konusu turlar cuma günü dışında saat 10.00 ile 14.00 arasında düzenleniyor.

Dubai’nin Plajları ve Bahçeleri

1) La Mer Dubai

Dubai’nin sıcağından ve hareketli şehir yaşamından biraz olsun uzaklaşmak isterseniz La Mer Dubai tam da size göre. Burada altın renkli kumlara uzanarak kendinizi denizin serinliğine bırakabilirsiniz.

Plajda sörf yapanları, su parkında eğlenenleri, film izlemek için sinemaya gidenleri, dünyanın seçin butiklerinden alışveriş yapanları ve popüler restoranlarda gurme lezzetleri tadarken görebilirsiniz.

Özellikle çocuklu bir aileyseniz bu plaj sizin için fazlasıyla uygun. Konum olarak Jumeria Bay ve Pearl Jumeria arasında yer alan La Mer’de palmiye ağaçlarının arasında çocuklarınızla güvenli ve huzurlu bir şekilde denize girip güneşlenebilirsiniz.

Jumeriah Camisi’nden 23 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde yer alan La Mer her yıl binlerce turiste kucak açıyor.

2) Mucizeler Bahçesi

Dünya üzerindeki en büyük çiçek bahçesi olan Mucizeler Bahçesi toplamda 6 bin metrekarelik bir alana kurulu.

Kasım ayından mayıs ayına kadar binbir çeşit çiçekle karşılaşabileceğiniz bu bahçe sıcak hava koşulları sebebiyle yaz aylarında kapalı tutuluyor.

2013 senesinden beri varlık gösteren Mucizeler Bahçesi 150 milyon adet çiçeğe ev sahipliği yapıyor. Adeta bir cennet bahçesi hükmünde olan bu huzur verici yeri mutlaka görmelisiniz.

2016 yılında dünya üzerindeki en büyük çiçek heykeline sahip olması sayesinde Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren Mucizeler Bahçesi her yıl 1,5 milyondan fazla kişiyi ağırlıyor.

12 yaş üstündeki yetişkinlerin giriş yapabilmek için 40 AED bilet ücreti ödemesi gerekiyor.

Konum olarak Al Barsha Caddesi üzerinde yer alan Mucizeler Bahçesi saat 09.00’dan 23.00’e kadar haftanın yedi günü ziyaretçilerini ağırlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız