Ücretsiz Online Eğitim Alabileceğiniz En İyi 5 Web Sitesi

0
11656

Yeni bir program öğrenerek mesleğinizde ilerlemek, İngilizce seviyenizi artıracak pratikler yapmak, bir başka yabancı dil öğrenmeye başlamak ya da yeni bir hobi edinmek için bundan daha uygun bir zamanımız olmamıştı.

Sağlığımızı korumak için evde kaldığımız şu günlerde online eğitimler sayesinde yepyeni beceriler geliştirmek mümkün.

Birçoğu ücretsiz olan bu online dersler ve videolar, evde vakit geçirmek için birebir. Evde tamirat yapmak için göz atabileceğiniz, Photoshop öğrenebileceğiniz, temel aşçılık sertifikası alabileceğiniz web siteleri sayesinde evde kendinizin terzisi, bahçıvanı hatta tesisatçısı olabilirsiniz.

Büyük şirketlerin ve ünlü markaların yanı sıra alanında uzman birçok isim, kendini geliştirmek isteyenler için geniş kaynaklar sunuyor. Tek yapmanız gereken neyi öğrenmek istediğinize karar vermek.

“Kendin yap” DIY (do it yourself) videolarıyla birçok gereci evde yapabilir, bozulan şeyleri tamir edip yenileyebilirsiniz.

Dilediğiniz yerden ve istediğiniz zamanda kendinizi geliştirmenize imkan tanıyan online eğitimlerle hayat boyu kendi gelişiminize yatırım yapabilirsiniz.

Evde kaliteli ve verimli zaman geçirmek için ihtiyacınıza uygun online eğitimlere katılarak işinizde rakiplerinizin bir adım önüne geçme şansı yakalayabilirsiniz.

İş hayatınızda avantaj sağlayacak adımlar atmanın yanında yeni hobiler edinip kişisel gelişiminize de katkı sağlayabilirsiniz.

Birçok alanda bilgi kaynağı olan online akademilerin yanı sıra tek bir alanda uzmanlaşmak isteyenlere de eğitim veren kaynaklar arasından sizin için bunları seçtik:

1) Günlük Hayatta İşinize Yarayacak Bilgiler ve İpuçları-Koç Akademi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

İçinde Koç Var (@icindekocvar)’in paylaştığı bir gönderi ()

Sağlık, kişisel gelişim, hobiler, bilişim ve teknoloji gibi farklı disiplinlerde konusunun uzmanı isimlerin bilgilerini paylaştığı Koç Akademi, online eğitim için iyi bir başlangıç noktası.

“Sağlık ve Yaşam” başlığı altında; koronavirüsün psikolojimize etkisi, koronavirüs (Covid-19) hakkında bilinmesi gerekenler, koronavirüsten korunmak için neler yapılmalı ve sosyal izolasyon nedir gibi güncel sorularımıza Koç Üniversitesi hastanesi doktorları tarafından yanıt verilen birçok video yayında.

Evinde basit tadilat ve tamir işlerini yapmak isteyenler için de “kendin yap” (DIY) videolarının yer aldığı Koç Akademi, kişisel gelişim için de izlenebilecek bir kaynak.

Stres ve öfke kontrolünden etkili not tutma tekniklerine, kişisel SWAT analizinden temel diksiyon derslerine kadar hem özel hayatınızda hem de iş hayatınızda işinize yarayacak videolar sunuyor.

2) Profesyonel Hayatı Kolaylaştıran Online Eğitimler- Turkcell Akademi

Turkcell Akademi, profesyonel hayatta ilerlemenize yardımcı olacak online derslerin yanı sıra sonunda sertifika almaya da hak kazanabileceğiniz kurslarıyla öne çıkıyor.

Finans, pazarlama, teknoloji, girişimcilik ve inovasyon gibi başlıkların yanı sıra sınavlara hazırlık ve sertifika programlarına da yer veren Turkcell Akademi’de birçok eğitimin sonunda kısa sınavlara girerek başarınızı kanıtlayabiliyorsunuz.

“Pratik İngilizce” dersleri sayesinde sık kullanılan İngilizce kalıplara ve İngilizce deyimlere göz atabilirsiniz.

“Haberlerle İngilizce” kısmında güncel haberlerde geçen İngilizce kelimeleri kolayca öğrenebiliyorsunuz.

Microsoft Office programlarından Excel ve Powerpoint’i ileri seviyede kullanmanızı sağlayacak ipuçları, temel düzey Photoshop eğitimi, fotoğraf düzenleme ve efekt yapma ya da kendi web sitenizi, blogunuzu kurmanızı sağlayacak WordPress kurulum eğitimi de buradan erişebileceğiniz eğitimlerden birkaçı…

3) Basketbol Hakemi Olmaya Ne Dersiniz?- TBF Akademi

Sıkı bir basketbol izleyicisiyseniz, basket maçlarını kaçırmıyorsanız ve basketbol oyuncusu olmasanız da profesyonel hayatınızda da basketbola yer vermek istiyorsanız; size harika bir haberimiz var.

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbolda uzaktan eğitim vermek amacıyla TBF Akademi web sitesi ile yayına başladı.

Basketbola gönül veren herkes için bilgiye erişimde sınırları kaldıran TBF Akademi; basketbol hakemi olmak isteyenler için Hakemlik Eğitimi Programı ve Yöneticilik Eğitimi Programı’nı da başlattı.

60’ın üzerinde eğitmenin vereceği 185’in üzerinde ders ve 1.250’den fazla videoya ulaşma olanağı sunan TBF Akademi, kısa sürede hem bir basketbol kütüphanesine hem de dünyanın önde gelen uzaktan eğitim platformlarından birine dönüştü.

TBF Akademi’nin eğitmen kadrosunda, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra basketbol profesyonelleri ile Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticileri bulunuyor.

Ufuk Sarıca, Ergin Ataman, Zeljko Obradovic, Çetin Yılmaz ve Orhun Ene gibi duayen antrenörler de TBF Akademi çatısı altında ulaşabileceğiniz önemli isimler…

4) Temel Aşçılık Sertifikası Alın- Global Enstitü 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Global Enstitü (@globalenstitu)’in paylaştığı bir gönderi ()

Usta bir şef gibi menü hazırlama, tüm besin gruplarını kullanarak öğün planlama, sebzeleri pişirmeye hazırlama, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, bulaşık yıkama ve çöp atımı gibi temel mutfak bilgilerini edinmeye ne dersiniz?

Mutfak biliminin temellerini evinizde ücretsiz olarak öğrenmek için ücretsiz Global Enstitü Temel Aşçılık Eğitimi Sertifika Programı’na kaydolabilirsiniz.

Programın derslerini maksimum 14 günde izleyip tamamlamanız gerekiyor. Ancak dilerseniz eğitim programını dondurarak ara verebilirsiniz.

Dilerseniz dersleri daha kısa sürede tamamlayarak program sonunda sınava girip başarılı olursanız sertifika kodu alıyorsunuz. Sertifikanızı PDF formatında alabilmek içinse belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

5) Blog Yazarı Olun- İstanbul İşletme Enstitüsü

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

İstanbul İşletme Enstitüsü (@iienstitu)’in paylaştığı bir gönderi ()

Dijital çağa ayak uydurup kendi yayın organınızı kurmak yani blogger olmak kulağa nasıl geliyor?

Yazma yeteneğinizin olduğunu düşünüyorsanız, iyi bir hikâye anlatıcısıysanız veya ürettiğiniz bir şeyi tanıtmak istiyorsanız; sesinizi dünyaya duyurmanın en pratik yollarından biri de blog yazmak.

Fikirlerinizi paylaşmak, ürünlerinizin reklamını yapmak veya uzmanlığınızı öğrenmek isteyenlere aktarabileceğiniz bir eğitim platformu oluşturmak istiyorsanız, İstanbul İşletme Enstitüsü’nün ücretsiz blog yazarlığı eğitimine katılabilirsiniz.

Daha fazla okur çekmek için hedef kitleyi seçmek, kaliteli ve yaratıcı içerikler üretmek, hedef kitlenize uygun özgün bir dil ve üslup oluşturmak, yazım ve imla kurallarına uymak ve arama motoru optimizasyonu (SEO) kurallarına uygun blog yazmak için bu eğitimden faydalanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız