Dünyanın En Ünlü 10 Alışveriş Caddesi

0
3131

Dünyanın en ünlü ve en fazla tercih edilen alışveriş caddeleri hangileridir? Alışverişin kalbinin attığı ve dünyanın en ünlü markalarına da ev sahipliği yapan lüks alışveriş caddelerini yazımızda bulacaksınız.

Dünyanın En Ünlü Alışveriş Caddeleri

1. Ginza Caddesi, Tokyo, Japonya

Ginza Caddesi, Tokyo, Japonya

Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Ginza caddesinde sayısız mağaza ve butik yer almaktadır. Ginza caddesinin bulunduğu bölge ayrıca Japonya’nın en büyük lüks alışveriş ve eğlence bölgesidir.

Ginza, 1900’lerin başından beri Japonya’nın büyük ve köklü mağazalarının yer alması nedeniyle Japon seçkinlerinin ve üst sınıf zenginlerinin ilgi odağı olmuştur. Japonya’da faaliyet gösteren ünlü moda markaları için Ginza’da bir dükkâna sahip olmak önemli bir statü göstergesi olarak kabul edilmektedir. Bölgedeki dükkanların çoğu önde gelen markalara aittir.

Ginza Caddesi, Tokyo, Japonya

Ginza, mimarisi, yemek mekanları, çay salonları, sanat galerileri, gece kulüpleri ve kafeleriyle de alışverişin yanısıra eğlence ve buluşma mekanlarıyla da ön plana çıkmaktadır.

Ginza merkezinde bir metrekarelik bir dükkân yaklaşık 90 bin ABD doları değerinde olup, Japonya’daki en pahalı gayrimenkuller bu bölgede yer almaktadır. Bir fincan kahveyi 10 dolara satın alabildiğiniz bu caddede ve moda ve kozmetik ürünleri kapsamında neredeyse her markayı bulmanız mümkündür.

1612 ila 1800 yılları arasında, günümüzün Ginza bölgesi, bir gümüş para darphanesinin bulunduğu bir yerdi (Ginza, Japonca’da “gümüş darphanesi” anlamına gelmektedir). Bölge ismini söz konusu darphaneden almıştır. Ginza, 1923 Büyük Kanto Depreminin ardından lüks bir alışveriş bölgesi olarak gelişim göstermiştir.

Ginza bölgesindeki çoğu mağaza haftanın her günü açıktır. Merkez Chuo Dori caddesi 12: 00-17: 00 (Nisan-Eylül ayları arası 18: 00’a kadar) saatleri arasında otomobil trafiğine kapatılmakta ve cadde geniş bir yaya bölgesi haline gelmektedir.

2. Bond Caddesi, Londra, İngiltere

Bond Caddesi, Londra, İngiltere

Bond Caddesi, Piccadilly‘den Oxford Caddesi’ne kadar uzanan zarif mağazaların bolca bulunduğu bir caddedir. Cadde, Londra’daki en zarif ve pahalı mağazalara ev sahipliği yapmaktadır. Özel markalardan lüks ürünlere, kaliteli mücevherlere, sanat ve antikalara kadar hemen her sektörde faaliyet gösteren mağazaları bulmak mümkündür.

Bond Caddesi, Donna Karan, Prada, Louis Vuitton, Armani, Gucci, Versace, Chanel ve Ralph Lauren gibi dünyanın en büyük ve en iyi tasarımcılarının mağazalarına sahiptir. Özgün İngiliz stilini yansıtan Mulberry ve Burberry’nin merkez mağazaları da bu caddede yer almaktadır.

Bond Caddesi, 1700 yılındaki kuruluşundan bu yana toplumun en zengin, en şık ve en etkili kesiminin ilgi odağı olmuştur. Sokakta yaşayanlar arasında Amiral Horatio Nelson, Lady Emma Hamilton’un yanısıra birçok ünlü yazar ve şair bulunmaktadır.

Bond Caddesi, Londra, İngiltere

Bugün, 300 yıldan fazla bir süredir, Bond Caddesi ünlüler, cemiyet hayatının önde gelenleri ve uluslararası jet sosyetesi için çok tercih edilen bir destinasyon olmaya devam etmektedir.

Bond Caddesi ve çevresindeki bölge, sayısız kraliyet mülküne de ev sahipliği yapmaktadır ve Claridge ve The Ritz gibi dünyanın en önde gelen otellerinden ve restoranlarından bazıları da bu bölgede yer almaktadır. Ayrıca, Kraliyet Sanat Akademisi ve Sotheby’s Müzayede Evi gibi dünyaca ünlü kuruluşlara da ev sahipliği yapmaktadır.

3. Strøget Caddesi, Kopenhag, Danimarka

Strøget Caddesi, Kopenhag, Danimarka

Kopenhag şehir merkezinde bulunan Strøget Caddesi, Avrupa’daki en uzun yaya caddesi ve Kopenhag’ın en büyük alışveriş bölgesidir. Strøget Caddesi, Rådhuspladsen’den Kongens Nytorv’a kadar şehir merkezinde uzanmaktadır.

Bir dizi birbirine bağlı caddeyi içermekte ve çok sayıda butik, kafe, restoran, kebap evi, turist mağazası ve eğlenceli sokak sanatçılarıyla doludur.

Strøget Caddesi, kentin ana alışveriş bölgesidir ve her zaman yoğundur. Cumartesi günleri ise caddede tabiri caizse iğne atsanız yere düşmez.

Kopenhag’da geziyorsanız, gezinizin bir noktasında mutlaka kendinizi bu caddede bulursunuz. 1,1 kilometre uzunluğundaki cadde Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet ve Østergade caddelerini kapsar ve Belediye Meydanı’ndan Kongens Nytorv meydanına kadar uzanır. Strøget Caddesi bunların arasında alışveriş açısından en ünlü olanıdır.

Kongens Nytorv’a bakan caddenin sonunda Prada, Max Mara, Gucci, Louis Vuitton, Mulberry gibi büyük uluslararası markaların mağazaları bulunmaktadır. Bütçeniz biraz daha sınırlı ise, H&M, Vero Moda ve Zara gibi mağazaları Belediye Meydanı’na yakın olan bölgede bulabilirsiniz.

Strøget Caddesi alışverişin ötesinde bir deneyim sunmaktadır. Zira bir yandan alışveriş yaparken diğer yandan ara sokaklardan aşağıya doğru bakıp Kopenhag’ın en güzel manzaralarının tadını çıkarabilir ve ilgi çekici yerlerini ve sokak eğlencelerini de görebilirsiniz.

4. İstasyon Caddesi (Bahnhofstrasse), Zürih, İsviçre

İstasyon Caddesi (Bahnhofstrasse), Zürih, İsviçre

İstasyon Meydanından ana tren istasyonunun dışındaki göle kadar uzanan dünyaca ünlü İstasyon Caddesi (Bahnhofstrasse), Avrupa’nın en güzel alışveriş caddelerinden biridir.

Cadde restoranlar, hediyelik eşya dükkanları, mağazalar, lüks dükkanlar ve butiklerle doludur.

İsviçre’nin alameti farikası olan çikolatanın elbette ayrı bir yeri vardır ve ülkenin edn iyi çikolata markalarını (örneğin, Läderach) bu caddede bulmanız mümkündür.

Ayrıca, tanınmış İsviçre mağazaları COOP, Manor ve Globus gibi çeşitli mağazaların da caddede mağazaları bulunmaktadır.

Caddede tasarım, parfümeri, kuyumcu ve saat dükkânı gibi neredeyse her sektörden mağazayı bulmak mümkündür: Bucherer, Gübelin, Cartier, Omega, Swarovski ve IWC Schaffhausen.

Bugün ünlü moda markalarına ev sahipliği yapan caddenin gelişimi 19’uncu yüzyılda başlamıştır. Bir zamanlar kurbağaların bulunduğu bir kale hendeği olan bölgedeki hareketlilik 1864 yılında başlamıştır. Bölgeye atlı tramvay yolu ve ardından elektrikli tramvay ve otomobil yolu yapılmış ve şehrin en yoğun trafiğinin bulunduğu bir bölge haline gelmiştir. Bugün caddenin büyük bölümü trafiğe kapalıdır.

Bölge 20. yüzyılın başlarından itibaren Zürih‘in finans ve ticaret açısından en önemli yeri ve seçkinliğin, kalitenin ve çeşitliliğin buluştuğu ana merkez haline gelmiştir.

5. Montaigne Caddesi, Paris, Fransa

Montaigne Caddesi, Paris, Fransa

Fransa’nın başkenti ve moda endüstrisinin başkentlerinden biri olan Paris’te Champs-Élysées’nin hemen dışında yer alan ünlü Montaigne Caddesi, lüks alışveriş merkezleri arasında dünya çapında özel bir yere sahiptir.

Cadde, bir asırdan fazla bir süredir, olağanüstü şık bir yapıya sahip ultra seçkin bir bölge olmuştur. 20’nci yüzyılın ikinci yarısında, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Prada, Valentino, Chanel, Bulgari, Henry Winston, Salvatore Ferragamo ve Calvin Klein gibi önde gelen markaların da etkisiyle ününe ün katan cadde bugün dünyanın en önemli alışveriş merkezlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Montaigne Caddesi, Paris, Fransa

Montaigne Caddesi, Paris’in ünlü tasarımcılarının mağazalarının bulunduğu caddelerden biridir. Paris’in Altın Üçgeni’nin kalbinde yer alan cadde, Fransız markalarından İtalyan tasarımcılara kadar dünya standartlarında mağazalarla doludur. Ünlü Fransız moda markası Chanel’in iki mağazasına ev sahipliği yapan caddede Louis Vuitton ve Fendi gibi dünyaca ünlü markaların mağazaları da yer almaktadır.

Alışveriş mağazalarının yanısıra Hôtel Plaza Athénée ve Maison Blanche restoranı da cadde üzerinde bulunmaktadır.

Montaigne Caddesi’nin eski ismi Dullar Sokağı (Allene des Veuves)’dır. Zira savaşlar sonucu dul kalan kadınların toplandığı bir mekandı. Ancak 18. yüzyılın başlarından itibaren cadde ciddi bir dönüşüm geçirmiş ve süreç içinde bugünkü haline kavuşmuştur.

Caddeye ünlü Fransız Rönesansının yazarı Michel de Montaigne’in ismi verilmiştir.

6. Rodeo Caddesi, Beverly Hills, ABD

Beverly Hills Los Angeles

Rodeo Caddesi’ndeki mağazaların ve butikler yalnızca üç blok içinde yer alsa da Amerika Birleşik Devletleri’nin en ünlü alışveriş bölgesidir. Ayrıca dünyanın en pahalı alışveriş bölgelerinden biridir.

Dünyaca ünlü moda evlerine ev sahipliği yapan caddede Prada, Gucci, Valentino, Armani, Dior ve Cartier gibi önde gelen markaları bulmanız mümkündür.

Rodeo Caddesi çeşmeleri, bistroları ve ilginç parke taşı döşeli yürüme yolları ile Avrupa butiklerini andıran yapısıyla dünyaca ünlü Beverly Hills’in kuşkusuz en önemli merkezidir.

1906 yılında Burton E. Green ve diğer yatırımcılar bölgedeki ilk satın almaları gerçekleştirmişler ve bölgenin tarihi mirasını da göz önüne alarak şirketlerine Rodeo Arazi ve Su Şirketi adını vermişlerdir. Bölgenin ana caddesine de Rodeo Caddesi adı verilmiştir.

Bölgede ilk kurulan mağaza Beverly Hills’in bugünkü yıldız butiği Giorgios’tu. Rodeo Caddesi 1970’li yıllardan itibaren bir alışveriş merkezi haline gelmeye başlamış ve zaman içinde bugünkü halini almıştır.

Wilshire Bulvarı’ndan Santa Monica Bulvarı’na uzanan ticaret bölgesi, aynı zamanda özel bir alışveriş bölgesidir ve aynı zamanda önemli bir turistik mekandır.

Rodeo Caddesi iş bölgesi, her iki yönde de birkaç blok ötede bulunan sokaklardaki işletmeleri de içermektedir.

En ünlü mağazalardan bazıları şunlardır: Giorgio Armani, Bijan, Bulgari, Burberry, Cartier, Chanel, Dior, Dolce & Gabbana, Ermenegildo Zegna, Fendi, Gucci, Guess, Hermès, Hugo Boss, Lacoste, Louis Vuitton, Prada, Ralph Lauren, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo, Tiffany & Co., Tod’s, Valentino, Versace, Yves Saint-Laurent.

7. Monte Napoleone Caddesi, Milano, İtalya

Monte Napoleone Caddesi, Milano, İtalya

Milano, birçok kişi tarafından dünyanın en önemli moda başkenti olarak kabul edilir. Monte Napoleone Caddesi, Milano’nun moda bölgesi Quadrilatero della Moda’nın kalbinde yer almaktadır.

İtalya’nın ve dünyanın en iyi tasarımcıları haute couture ve hazır giyim mağazaları ile bu bölgede yer almaktadır.

Cadde aynı zamanda dünyanın en iyi moda markalarının çoğunun merkez ve ofislerine de ev sahipliği yapmaktadır. Milano’nun lüks moda bölgesi ve şehirdeki en prestijli bölgelerden biri olarak bilinen Montenapoleone bölgesi, tek başına kentin uluslararası alışveriş gelirinin %25’ini üretmektedir.

Monte Napoleone Caddesi’nin tarihi her şeyden önce İtalya’nın tarihini yansıtmaktadır. Seveso nehri yatağı boyunca uzanan antik Roma duvarlarının yolunu izleyen Monte Napoleone Caddesi, ismini 1786’da kapatılan bir banka olan ve kısa adı Monte olan Monte Camerale di Santa Teresa’ya borçludur.

Monte Napoleone Caddesi, Milano, İtalya

Burjuva devriminin başlangıcında, Milanolu aristokratlar, nüfusun yalnızca %9’unu oluşturmasına rağmen, Milano’nun daha fazla alana ihtiyaç duyduğuna karar vermişler ve daha önce kentin üçte ikisini oluşturan manastırlar 19. yüzyılda butiklere dönüştürülmüştür. Bunun üzerine özellikle Buscellati gibi mücevherat sektörünün büyük isimleri, Monte Napoleone Caddesi’nde gelişmeye başlamışlardır.

Monte Bank 1804 yılında Monte Napoleone adıyla yeniden açıldığında bugün sahip olduğu uluslararası üne kavuşmuş ve caddenin Quadrilatero della Moda olan ismi Monte Napoleone şeklinde değişmiştir.

Cadde yer alan binaların hemen hepsi, 19. yüzyılın ilk yarısı boyunca devam eden Napolyon Savaşları sırasında neoklasik bir tarzda yeniden inşa edilmiştir.

Monte Napoleone Caddesi 1950’lerde kesin olarak modaya ve uluslararası ticarete açılmadan önce antika dükkanları, terziler ve tedarikçilerine ev sahipliği yapmıştır.

8. Beşinci Cadde, New York, ABD

Beşinci Cadde, New York, ABD

ABD’nin finans, kültür ve iş dünyası başkenti olan New York’un dünyaca ünlü Beşinci Caddesi dünya modasının en iyi bilinen markalarına ev sahipliği yapan bir alışveriş merkezidir.

Dünyanın en tanınmış ve en pahalı alışveriş caddelerinden biri olan New York’un Beşinci Caddesi Gucci, Louis Vuitton, Prada, Versace, Tiffany ve Co ve Saks gibi prestijli mağazaların yanı sıra dünya standartlarında müzeler, Empire State, Rockefeller Center ve Apple merkez mağazası gibi ikonik simge yapılarının bir karışımını içeren 39. ve 60. Caddelerin arasında bulunmaktadır.

Daha sonra New York’un sosyal anlamda omurgasını oluşturacak olan Beşinci Cadde, ilk olarak 1811 yılındaki bir Komisyoncular Haritasında ortaya çıkmıştır. O zamanlar sadece Yorkville’e giden bir eyalet yolu olan cadde, normal şartlarda sıradan bir bulvar olmaktan öteye gidemezdi. Ancak, şehir büyüdükçe ve geliştikçe, Beşinci Cadde şık yaşam, konaklar, kültürel ve sosyal kurumlar ve seçkinlere hitap eden restoranlar ve dükkanlar ile eş anlamlı bir hale geldi.

Beşinci Cadde, New York, ABD

1907 yılında New York’un önde gelen tüccar ve sakinleri Beşinci Cadde Birliğini kurmuşlardır. Hatalı şehirleşme ve şehrin kontrolsüz büyümesine bir isyan olarak ortaya çıkan “New York’u Kurtarma Komitesi” hareketinden ilham alan Burton Welles, bu en önemli caddeyi Washington Meydanı’ndan Doğu 93. Caddesine kadar geniş açılı bir kamera kullanarak fotoğraflamıştır. 20. yüzyıl Beşinci Cadde’nin öneminin de artmasına şahit olmuştur.

Beşinci Cadde, ayrıca New York’taki birçok kutlama geçit töreni için kullanılan geleneksel bir yoldur ve geçit törenleri sırasında trafiğe kapatılır.

9. Pieter Cornelisz Hooft Caddesi, Amsterdam, Hollanda

Pieter Cornelisz Hooft Caddesi, Amsterdam, Hollanda

Müzeler Bölgesi semtinde bulunan Pieter Cornelisz Hooft Caddesi, üst düzey moda (Chanel, Gucci, Hermés, Louis Vuitton), mücevher (Chopard, Cartier) ve uzmanlık alanı (Mont Blanc, Henckels) mağazalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Daha uygun fiyatta alışveriş yapmak isteyen insanlar, Mexx ve Benetton gibi mağazalarda makul fiyatlı ürünlere de ulaşabilmektedirler.

Dolu bir cüzdana sahipseniz ve sevdiklerinize güzel hediyeler almayı düşünüyorsanız, o zaman Pieter Cornelisz Hooft Caddesi tam size göre. Tüm büyük markalar ve birçok moda tasarımcısı mağazası bu caddede yer almakta.

Pieter Cornelisz Hooft Caddesi araba severler için de mükemmel fırsatlar sunuyor. Zira cadde boyunca park etmiş vaziyette etkileyici son model arabaları görmek her zaman mümkün.

Cadde ismini Hollandalı ünlü tarihçi, şair ve oyun yazarı Pieter Corneliszoon Hooft’tan (1581–1647) almıştır.

1883 yılında caddede, Amsterdam-Zuid’deki yeni üst sınıf mahallelerden biri olan Willemsparkweg ile Amsterdam’ı birbirine bağlamak için bir atlı servis başlatılmıştır. 1903 yılında bunun yerini elektrikli tramvay hattı almıştır. Bu ulaşım imkanları caddeyi işlek ve popüler hale getirmiştir.

Son on yıl içinde Pieter Cornelisz Hooft Caddesi, Hollanda’nın en pahalı alışveriş caddelerinden biri haline gelmiştir.

10. Calle de Serano Caddesi, Madrid, İspanya

Calle de Serano Caddesi, Madrid, İspanya

Madrid’de birçok alışveriş caddesi bulunmakta ve çok geniş bir ürün seçeneği sunan çok sayıda bağımsız ve markalı mağaza bu caddelerde yer almaktadır. Özel tasarım kıyafetler arıyorsanız Madrid en iyi seçenekleri size sunmaktadır. Bunun yanında, daha uygun fiyatlı seçenekler de mevcuttur. Madrid’in en popüler alışveriş caddeleri, şehir merkezinde ve yakındaki Salamanca Bölgesi’nde yer almaktadır.

İndirimli fiyatlar İspanya başkentinde yıl boyunca geçerlidir, ancak Madrid’de alışveriş yapmak için en iyi zamanlar Ocak- Mart (kış satışları için) ve Temmuz- Eylül’dür (yaz satışları). “Kara Cuma” gibi belirli günler de (kasım ayındaki son cuma) alışveriş için uygun seçenekler sunmaktadır.

Calle de Serrano Caddesi, Salamanca semtinde, şehir merkezinin hemen kuzeyinde yer alan neredeyse 3 km uzunluğundaki bir caddedir.

Güney yarısı alışveriş merkezleri, saat ve mücevher dükkanları, tasarım mağazaları ve Gucci ve Louis Vuitton gibi birçok uluslararası lüks markayı barındırmaktadır.

Aynı zamanda, Serrano 43 gibi alışveriş merkezlerinde bulunan çok iyi yemek seçenekleri de sunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız