Kahramanmaraş Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1178

Şehir içi ulaşımda genellikle belediye otobüslerinin tercih edildiği Kahramanmaraş’ta her geçen gün ulaşım ağı genişliyor ve de gelişiyor.

Yüz ölçümü bakımından çok da büyük bir şehir olmadığından dolayı taksilerin de sıklıkla kullanıldığı şehirde özel minibüslere de binebilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralamak da ulaşım alternatifleriniz arasında olabilir.

Kahramanmaraş Havalimanı Ulaşım Rehberi

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine sadece 7 km mesafede yer alan Kahramanmaraş Havalimanı’na vardıktan sonra şehre gitmek için birden çok seçeneğiniz olacak.

Geliş terminalinden çıkınca karşınıza havalimanı taksileri ve havalimanı otobüslerinin durakları ile karşılaşacaksınız.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren özel havalimanı otobüslerini tercih edebileceğiniz gibi taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerini de değerlendirebilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, havalimanından Kahramanmaraş şehir merkezine ulaşmanız maksimum 15 dakika sürecektir.

Kahramanmaraş Toplu Taşıma Araçları

Özel Havalimanı Otobüsü

Yakın zaman önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sadece havalimanı – şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren özel havalimanı otobüslerini devreye soktu.

Genelde Kahramanmaraş Havalimanı varışlı uçuş seferlerinin saatlerine göre kalkış vakitleri belirlenen özel havalimanı otobüsleri hakkında daha detaylı bilgi almak için 0534 593 90 99 numaralı hattı arayabilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı geliş terminali dışında hazır bekleyen özel havalimanı otobüslerinin güncel sefer saatleri ve bilet tarifeleri hakkında bilgi alarak yerinizi önceden de ayırtabilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan özel havalimanı otobüsleri ile şehir merkezine ulaşmanız maksimum 15 dakika sürecektir.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan şehir merkezine en kısa sürede ve en konforlu şekilde ulaşmanın yolu taksilerden geçiyor.

Terminal dışında karşınıza çıkacak olan havalimanı taksilerinden dilediğinize binerek uygun fiyata ve yaklaşık 10 dakika içerisinde şehir merkezine varmanız muhtemel.

Havalimanı Taksi Durağı’na 0545 609 04 40 ve 0538 656 50 43 numaralarından ulaşarak uçuşunuzdan önce yerinizi de ayırtabilirsiniz.

Araç Kiralama

Kahramanmaraş şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen araç kiralama hizmetleri sayesinde havalimanından şehir merkezine çok kısa bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Hem Kahramanmaraş Havalimanı’nda hem de merkezde şubesi olan araç kiralama firmalarını araştırabilir ve aralarında fiyat karşılaştırması yaparak rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Sadece havalimanından şehir merkezine ulaşımda değil, aynı zamanda şehrin tüm turistik yerlerini gezmek için de oldukça karlı olan araç kiralamak, zamandan da büyük ölçüde kar etmenizi sağlayacak.

Transfer Hizmetleri

En masrafsız ulaşım yöntemlerinden biri olan transfer hizmetleri ile rahatlıkla şehir merkezine gidebilirsiniz.

Kahramanmaraş’ta konaklayacağınız otelin veya hizmet aldığınız tur acentesinin böyle bir hizmeti var mı yok mu araştırma yapmanızda fayda var.

Şayet yoksa Kahramanmaraş Havalimanı transfer hizmetleri sunan firmalara ulaşarak rezervasyon yaptırabilirsiniz. Böylelikle siz havalimanına varır varmaz hazır bekleyen transfer aracınıza binebilirsiniz.

Kahramanmaraş Havalimanı’ndan bineceğiniz transfer aracı ile şehir merkezine maksimum 10 dakikada ulaşmanız mümkün.

Şehir Merkezinden Kahramanmaraş Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Şehir merkezine sadece 7 km uzaklıktaki Kahramanmaraş Havalimanı’na giderken tercih edebileceğiniz birden çok ulaşım yöntemi var. Bunların başında şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen otobüsler bulunuyor.

Sadece havalimanı – şehir merkezi arasında ulaşım hizmeti veren özel havalimanı otobüslerini tercih edebileceğiniz gibi taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, şehir merkezinden Kahramanmaraş Havalimanı’na ulaşmak maksimum 15 dakikanızı alacaktır.

Kahramanmaraş Toplu Taşıma Araçları

Özel Havalimanı Otobüsü

Şehir merkezinden Kahramanmaraş Havalimanı’na en kısa sürede ve en uygun fiyatlı şekilde ulaşmanın yolu özel havalimanı otobüslerinden geçiyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren özel havalimanı otobüsleri sayesinde sadece 15 dakikada Kahramanmaraş Havalimanı’na varmanız muhtemel.

Eğer uçuşunuzdan önce +90 534 593 90 99 numaralı hattı ararsanız, otobüse bineceğiniz nokta ve saati söyleyerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Böylelikle havalimanı gidiş terminaline hiç aktarma yapmadan gitmeniz daha kolay olacaktır.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla kullanılan taksiler şehir merkezinden havalimanına ulaşımda en hızlı ve güvenilir yöntem.

Şehrin en merkezi noktalarında karşınıza çıkacak taksi duraklarından birine gidebileceğiniz gibi bulunduğunuz noktaya taksi de çağırabilirsiniz.

Haftanın 7 günü, günün 24 saati taksi bulabiliyor olmanız, uçuş saatiniz gece geç vakitte bile olsa ulaşımınızı kolaylıkla sağlamanıza yol açacak.

Bir diğer seçenek de gece gündüz aynı fiyat tarifesini uygulayan havalimanı taksileri.

Araç Kiralama

Şayet Kahramanmaraş’ta birkaç günden fazla kalma ya da çevre illeri de gezme gibi bir düşünceniz varsa eğer araç kiralamak sizin için en hesaplı ulaşım yöntemi olacaktır.

Şehrin merkezi noktalarında bulunan Holiday Autos, Europcar, Argus Carhire ve Rigorent gibi firmaların neredeyse tamamının Kahramanmaraş Havalimanı’nda da şubesi bulunuyor.

Şehir merkezinden özel araçla yaklaşık 10 dakikada ulaşacağınız Kahramanmaraş Havalimanı’nda aracınızı hızlıca teslim ederek uçuşunuza gidebilirsiniz.

Şehirde hizmet veren araç kiralama firmaları arasında fiyat karşılaştırması yaparak hızlıca rezervasyon yaptırabilir ve aracınızı dilediğiniz noktadan teslim alabilir ve Kahramanmaraş Havalimanı’na doğru yola koyulabilirsiniz.

Transfer Hizmetleri

Şehir merkezinden Kahramanmaraş Havalimanı’na ulaşımda konakladığınız otelin transfer araçlarından faydalanabilirsiniz.

Alternatif olarak, havalimanı transfer hizmeti veren firmalara da ulaşabilirsiniz. Böylelikle ayarladığınız transfer aracı sizi dilediğiniz noktadan ve saatte alarak Kahramanmaraş Havalimanı’na kısa sürede ulaştıracaktır.

Kahramanmaraş Havalimanı Hakkında

İnşaatına 1994 senesinde başlanan Kahramanmaraş Havalimanı, 24 Eylül 1996 tarihinden bu yana taşımacılık hizmeti vermektedir.

Anadolujet, Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları’nın uçuş seferi düzenlediği Kahramanmaraş Havalimanı’nın tam tamına bin 540 metrekarelik terminal binası bulunuyor.

Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan aktarmasız olarak gidebileceğiniz Kahramanmaraş Havalimanı yılda yaklaşık 300 – 400 bin yolcuya taşımacılık hizmeti veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız