Kastamonu Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2102

Kastamonu yüz ölçümü bakımından küçük bir yer olsa da şehir içi ulaşımın oldukça gelişmiş olduğu kentte en çok da belediye otobüsleri tercih ediliyor.

Şehrin bütün turistik ve tarihi noktalarına bu belediye otobüsleri sefer düzenlemediği için Kastamonu’ya gelen yerli ve yabancı turistler, taksi, araç kiralama ve transfer hizmetlerine yöneliyor.

Şehir içinde araç kiralayabileceğiniz ya da transfer hizmeti alabileceğiniz pek çok firma da bulunuyor.

Bunun yanı sıra araç girişinin yasak olduğu tarihi sokaklara ulaşım için yürüyüş veya bisikletle ulaşımı tercih edebilirsiniz.

Şayet Kastamonu’nun komşu illerini de ziyaret etme gibi bir düşünceniz varsa araç kiralamak sizin için en doğrusu olacaktır.

Kastamonu Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Şehir merkezinden sadece 15 km uzaklıkta bulunan Kastamonu Havalimanı’na vardıktan sonra tercih edebileceğiniz sayısız ulaşım yöntemi var.

Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları gibi firmaların havalimanı kalkışlı, şehir merkezi varışlı servislerini kullanabileceğiniz gibi sadece şehir merkezi değil, aynı zamanda Kastamonu’nun çok sayıda noktasına ulaşım hizmeti veren halk otobüslerine de binebilirsiniz.

Havalimanına vardıktan sonra Kastamonu şehir merkezine gitmek için araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabileceğinizi unutmayın.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak maksimum 20 – 25 dakikanızı alacaktır.

Toplu Taşıma Araçları

Halk Otobüsleri

Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımda en hesaplı yöntem olan halk otobüsleri Kastamonu Belediyesi tarafından işletiliyor.

Her salı günü sabah 09.30, perşembe günü 09.45 ve cumartesi günü de 09.05’te Kastamonu Havalimanı’ndan hareket eden halk otobüsleri, sırasıyla Kastamonu Havalimanı, Emirgan Konakları, Budamış, Doğakent Kavşağı, Anıt, Stadyum, Sinan Bey Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Migros, Kışla Parkı, SGK, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, Otobüs Terminali, Kuzeykent, Belediye Hizmet Binası, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi ve 5. Jandarma Eğitim A.K. otobüs durağı güzergahına sahip.

Toplam yolculuk süresi yaklaşık 1 saat olan halk otobüsleri ile Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınız ise ortalama 25 dakika sürecektir.

Yalnızca salı, perşembe ve cumartesi günleri hizmet veren halk otobüslerinin güncel sefer saatleri ve bilet tarifeleri hakkında bilgi sahibi olmak için Kastamonu Belediyesi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hava Yolu Servisleri

Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları’nın bünyesinde hizmet veren ve hiçbir ücret talep etmeyen hava yolu servislerinden faydalanmak için elbette ya Türk Hava Yolları ya da Pegasus Havayolları’ndan bilet almış olmalısınız.

Haftanın belli günlerinde ve saatlerinde Kastamonu Havalimanı’ndan hareket eden Pegasus Havayolları’nın servislerinin güzergahı neredeyse halk otobüslerininki ile aynı.

Türk Hava Yolları’nın bünyesindeki hava yolu servisleri ise iki farklı güzergaha sahip. Bunlardan ilki, Kastamonu Havalimanı, Müftülük önü durağı, Novitas Turizm Acentesi, Emekçiler Turizm Acentesi önü ve Kastamonu Belediye Hizmet Binası‘nı takip ederken diğeri de Kastamonu Havalimanı, Müftülük önü durağı, Salı Pazarı durağı ve Kastamonu Otobüs Terminali güzergahında ilerliyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Kastamonu Havalimanı’ndan şehir merkezine yapacağınız yolculukta sizin için konfor ve hız daha önemli ise taksileri tercih etmenizde yarar var.

Hem hızlı ve güvenilir hem de konforlu ulaşım sağlayan havalimanı taksilerini Kastamonu Havalimanı geliş terminalinin hemen dışına çıktığınızda görebileceksiniz.

15 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 15 dakikada kateden havalimanı taksilerinin ücret tarifeleri ise her yıl değişkenlik gösterebiliyor.

Araç Kiralama

Kastamonu Havalimanı kapasite olarak küçük olsa da Avis ve birkaç araç kiralama firmasının daha ofisini bünyesinde barındırıyor.

Hatta sadece şehir merkezinde veya Kastamonu’nun bir başka noktasında şubesi olan bir araç kiralama firması ile anlaşacak olsanız bile araç teslim alma noktasını Kastamonu Havalimanı olarak belirleyebileceğinizi unutmayın.

Kastamonu’da konaklayacağınız süre boyunca kendi aracınızla rahat bir şekilde seyahat etmek istiyorsanız mutlaka Kastamonu uçuşunuzdan önce araştırma yapmanızı ve ön rezervasyon işlemlerinizi tamamlamanızı öneriyoruz.

Kastamonu Havalimanı’ndan kiraladığınız araçla en fazla 15 dakikada şehir merkezine varacağınıza şüpheniz olmasın.

Transfer Hizmetleri

Kastamonu’da konaklayacağınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur şirketinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Uçuş bilgilerinizi ve gitmek istediğiniz noktayı detaylı bir şekilde ilettiğiniz takdirde Kastamonu Havalimanı’na varır varmaz transfer aracınız sizi bekliyor olacaktır.

Şehir Merkezinden Kastamonu Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Kastamonu şehir merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Kastamonu Havalimanı’na ulaşımda birden çok yönteminiz var.

Pegasus Havayolları veya Türk Hava Yolları’nın ücretsiz havalimanı servisleri ya da Kastamonu Belediyesi’nin işlettiği halk otobüslerini kullanabileceğiniz gibi şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksileri kullanabilirsiniz.

Alternatif olarak, araç kiralama ve transfer hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini tercih ederseniz edin, şehir merkezinden Kastamonu Havalimanı’na ulaşmanız maksimum 20 – 25 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Halk Otobüsleri

Şehir merkezinden Kastamonu Havalimanı’na ulaşmanın en hesaplı yöntemi, şehir içi ulaşımda da sıklıkla kullanılan halk otobüsleri.

Güzergahı, 5. Jandarma Eğitim A.K. Otobüs durağı, Kastamonu Üniversitesi, Efekent, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü, Yenişehir durağı, Divan Yapı Koop., Devlet Hastanesi, Otobüs Terminali, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, SGK, 100. Yıl (Salı Pazarı), Kışla Parkı, Cevizli Park, Kastamonu İl Müftülüğü, Sinan Bey Parkı, Stadyum, Anıt, Doğakent kavşağı, Budamış, Emirgan Konakları ve Kastamonu Havalimanı olan halk otobüslerinin sadece salı, perşembe ve cumartesi günleri şehir merkezi ile Kastamonu Havalimanı arasında ulaşım hizmeti verdiğini unutmamalısınız.

Halk otobüslerinin güncel bilet tarifeleri, güzergahı ve sefer saatleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için tek yapmanız gereken, Kastamonu Belediyesi’nin resmi web sitesini ziyaret etmek.

Hava Yolu Servisleri

Kastamonu Havalimanı’ndan Pegasus Havayolları veya Türk Hava Yolları ile uçacaksanız eğer şehir merkezinden bineceğiniz hava yolu servisine hiçbir ücret ödemenize gerek yok.

Her salı günü sabah 07.10, perşembe günü 07.10 ve cumartesi günü de 06.50’de Kastamonu şehir merkezinden hareket eden Pegasus Havayolları’nın servislerinin güzergahı neredeyse halk otobüslerininki ile aynı.

Kastamonu uçak biletinizi Türk Hava Yolları’ndan satın aldıysanız şayet iki ayrı güzergahı olan hava yolu servislerini kullanabilirsiniz.

Türk Hava Yolları’nın ilk hava yolu servisi sabah 09.35’te belediye hizmet binasının önünden hareket ederek 09:50’de Emekçiler Turizm Acentesi, 09:55’te Novitas Turizm Acentesi ve 10:00’da Müftülük önünden geçiyor ve 10:15’te Kastamonu Havalimanı’na varıyor.

Diğer güzergaha sahip Türk Hava Yolları servisi ise sabah saat 09.50’de Kastamonu Otogarı’ndan hareket ediyor ve 10:00’da Salı Pazarı ve 10:15’te Müftülük önünden geçerek 10:30’da Kastamonu Havalimanı’na ulaşıyor.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Kastamonu yüzölçümü bakımından küçük bir şehir olduğu için şehir içi ulaşımda en çok da taksiler tercih ediliyor.

Ayrıca şehir merkezinden Kastamonu Havalimanı’na ulaşımda da kullanılan taksiler hem konforlu hem de hızlı ve güvenilir ulaşım imkanı sunuyor.

Dilerseniz bulunduğunuz noktaya havalimanı taksisi çağırabilir, dilerseniz de şehrin en merkezi noktalarında konumlanan taksi duraklarından birine gidebilirsiniz.

Şehir merkezinden bineceğiniz taksiyle yaklaşık 10 – 15 dakikada Kastamonu Havalimanı’na varmanız muhtemel.

Araç Kiralama

Kastamonu’da birkaç günden fazla kalmayı planlıyorsanız eğer sadece havalimanına gitmek için değil, şehirde konakladığınız süre boyunca kullanmak için aracınızı önceden kiralamanızı öneriyoruz.

Yalnız uçuş bilgilerinizi de göz önünde bulundurarak aracın teslim etme noktasını Kastamonu Havalimanı olarak belirlemelisiniz.

Böylelikle şehir merkezinden 10 dakikada özel araçla ulaşacağınız Kastamonu Havalimanı’nda aracı teslim edip rahatlıkla uçuşunuza yetişebilirsiniz.

Transfer Hizmetleri

Kastamonu’da konakladığınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesi / tur firmasının varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Belli bir ücret karşılığında ek hizmet olarak sunan otellerin yanı sıra Kastamonu’daki transfer firmaları ile de iletişime geçebilirsiniz.

Dilediğiniz saatte ve noktadan sizi teslim alan şoförlü transfer aracınız hızlı bir şekilde Kastamonu Havalimanı’na ulaştıracaktır.

Kastamonu Havalimanı Hakkında

Yenilenme çalışmalarının ardından 2013 Temmuz ayında tekrar taşımacılık hizmeti vermeye başlayan Kastamonu Havalimanı şehir merkezine 15 km mesafede yer alıyor.

İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları; İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Havayolları ile aktarmasız bir şekilde Kastamonu Havalimanı’na uçabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız