Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
2133

Son yıllarda inanılmaz bir gelişme kaydeden Kocaeli, şehir içi ulaşımın büyük bir kısmı belediye otobüsleri, minibüs ve halk otobüsleri ile sağlanıyor.

Ayrıca son yıllarda şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan tramvay hattı da 2017 senesinden bu yana ulaşım hizmeti veriyor.

Tramvay ve belediye otobüslerinin güncel sefer saatleri ve bilet tarifeleri hakkında bilgi almak için tek yapmanız gereken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesini ziyaret etmek.

Kent Kart, Kobis Kart veya kredi kartı ile belediyenin toplu taşıma araçlarını kullanmanız mümkün.

Ayrıca şehrin merkezi noktalarında bulunan kiosk makinelerine giderek bisiklet de kiralayabilirsiniz.

Kocaeli Şehir İçi Ulaşım Hakkında

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na vardıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarını kullanabileceğiniz gibi taksi, araç kiralama ve transfer araçlarından da faydalanabilirsiniz.

Şehir merkezinden sadece 15 km uzaklıkta bulunan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın geliş terminalinden çıktıktan sonra havalimanı taksileri veya belediye otobüslerinin bulunduğu durağa gidebilir ya da araç kiralama firmalarına da uğrayabilirsiniz.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek ortalama 20 – 25 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Belediye Otobüsü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren belediye otobüsleri sayesinde Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak oldukça kolay.

Hafta içi ve hafta sonu her gün saat 16.00’da havalimanından hareket eden 250 C numaralı otobüsün durakları ise şöyle; Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı, Fabrika, Şirket, Işık, İbrikdere, Emekevler Depolama A, itfaiye, üstgeçit, Erdem, Gazoz, Vergi Denetim, İstasyon, Askeriye Sapağı, Yahyakaptan Işıklar, Orduevi, Dostluk Sitesi, 42 Evler, Kuruçeşme Işıklar, Postane, Yenisey, Kahveler, Samsun Mahallesi ve Petkim.

Bunun yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile de ulaşımınızı sağlamanız muhtemel.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı-54 K-Yenikent-Terminal arasında taşımacılık hizmeti veren bu otobüslerin durakları; Cengiz Topel Havalimanı – D 100 – Y.Terminal – Sedaş – Adnan M. Cad. – Z.Hanım Cad. – M.Egemenlik Cad. – Gar Meydanı – Atatürk Bulvarı – Unkapanı – Karaağaç Bulvarı – K.Terminal. D-100 Karayolu’nu kullanan Eşme ve Uzuntarla halk otobüsleri ile de şehir merkezine ulaşmanız mümkün.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da sıklıkla tercih edilen taksiler Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için en uygun, konforlu ve de hesaplı yöntem.

Kocaeli şehir merkezine taksiyle gitmek 15-20 dakika, 67 km uzaklıktaki Gebze merkeze gitmek de maksimum 1,5 saat sürüyor.

Uçuşunuzdan önce 0533 695 52 00 numarasını ararsanız taksiniz sizi hazır bekleyecektir.

Araç Kiralama

Kocaeli’nden Gebze’ye veya çevre illere gidecekseniz şayet Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan araç kiralamak en doğrusu olacaktır.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı içerisinde birden çok araç kiralama firmasının şubesi bulunuyor. Ayrıca şehir içinde hizmet veren araç kiralama firmalarından da fiyat alarak rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Transfer Hizmetleri

Kocaeli merkezde veya diğer ilçelerinde konaklayacağınız otelin veya hizmet aldığınız seyahat acentesinin varsa eğer havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Hem hesaplı hem de konforlu bir ulaşım yöntemi olan transfer araçları için tek yapmanız gereken, uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde vererek rezervasyon yaptırmak.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan, Kocaeli’nin Turistik Yerlerine Ulaşım

Maşukiye

Doğal güzellikler ile çevrili, özellikle sonbahar aylarında doğa tatili arayışında olanların uğrak noktası olan Maşukiye ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında 19 kilometrelik bir uzaklık söz konusu.

Havalimanı kalkışlı 250 numaralı otobüsle önce Kocaeli merkeze, ardından da 261 veya 262 numaralı otobüsle de Maşukiye’ye ulaşmanız mümkün. Ulaşımınız yaklaşık 25 – 30 dakika sürecektir.

Ayrıca havalimanı taksilerini kullanabilir ya da araç kiralayabilirsiniz, tercih sizin.

Kartepe

Türkiye’de kış turizmi der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Kartepe’ye en kısa sürede ulaşmak için taksileri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca yine 250 numaralı otobüsle önce Kocaeli merkeze, sonra da 210 veya 299 numaralı otobüse binerek Maşukiye’ye ulaşım sağlamanız mümkün.

Yaklaşık 10 – 12 dakikada varacağınız Kartepe, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan yaklaşık 6 km uzaklıkta konumlanıyor.

Şehir merkezinden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na nasıl gidilir?

Şehir merkezine sadece 15 km uzaklıkta bulunan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na gitmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda ulaşım yöntemi mevcut. Bunların başında gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren belediye otobüslerini kullanabileceğiniz gibi minibüsleri de tercih edebilirsiniz.

Ayrıca havalimanı taksileri, araç kiralama ve havalimanı transfer hizmetleri de tercihleriniz arasında olabilir.

Hangi ulaşım yöntemini seçerseniz seçin, şehir merkezinden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na ulaşmanız maksimum 25 – 30 dakika sürecektir.

Toplu Taşıma Araçları

Belediye Otobüsü

Şehir içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan belediye otobüslerinin sadece şehir merkezi ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında ulaşım hizmeti veren hatları bulunuyor.

Şehrin en merkezi noktalarında bulunan duraklardan birine giderek havalimanı otobüsüne binebilirsiniz.

250 C numaralı otobüs hattının geçtiği duraklar, Fabrika, Şirket, Işık, İbrikdere, Emekevler Depolama A, İtfaiye, Üstgeçit, Erdem, Gazoz, Vergi Denetim, İstasyon, Askeriye Sapağı, Yahyakaptan Işıklar, Orduevi, Dostluk Sitesi, 42 Evler, Kuruçeşme Işıklar, Postane, Yenisey, Kahveler, Samsun Mahallesi, Petkim ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini kullanmak isterseniz de Terminal- Karaağaç Bulvarı – Atatürk Buvarı – K.Meydanı – 1 Geçit – M.Egemenlik Cad. – Z.Hanım Cad. – Adnan M. Cad. – Sedaş – Y.Terminal – D100 – Aşağıdereköy – Eşme duraklarından birine gitmelisiniz.

Özel Ulaşım Araçları

Taksi

Şehir içi ulaşımda da tercih edilen taksiler şehir merkezinden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na gitmenin en konforlu ve en hızlı yöntemi olarak öne çıkıyor.

Şehrin en merkezi bölgelerinde bulunan duraklarına gidebileceğiniz gibi bulunduğunuz noktaya havalimanı taksisi çağırabilirsiniz. Bunun için 0533 695 52 00 numarasını arayabilirsiniz.

Gebze merkezden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na gitmek içinse taksiler pek hesaplı bir yöntem olmayacaktır. İzmit Taksi (0262 311 15 75), Üçyol Taksi (0262 321 29 96), Bozkurt Taksi (0262 321 88 40), Terminal Taksi (0262 311 62 55) gibi firmalardan birini de arayabilirsiniz.

Araç Kiralama

Kocaeli şehir içinde konforlu bir şekilde ulaşımınızı sağlamak için araç kiralama hizmetlerinden faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Kocaeli Oto Kiralama (02623230151), Budget (02623324499), Yağmur Oto Kiralama (05300387100), İrem Rent A Car (05438064141), Rich Rent A Car (02623355500), Filo (02622263797) ve City Rent A Car (05442456274) gibi firmalardan dilediğinize ulaşabilir ve detaylı uçuş bilgilerinizle birlikte rezervasyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Ayrıca Gebze veya çevre illerden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na gitmek için araç kiralamak daha hesaplı olacaktır.

Transfer Hizmetleri

Kocaeli’nde konaklayacağınız otel veya hizmet aldığınız seyahat acentesinin varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Böylelikle hem konforlu hem de hızlı bir şekilde ulaşımınızı sağlamak mümkün.

Uçuş bilgilerinizi detaylı bir şekilde belirttikten sonra dilediğiniz noktada ve yerde havalimanı transfer aracınıza binerek rahatlıkla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Turistik Yerlerden Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na Ulaşım

Maşukiye

Türkiye’nin en doğal güzelliğe sahip tatil yerlerinden biri olan Maşukiye ile Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı arasında sadece 19 kilometrelik bir mesafe var.

Maşukiye merkezden hareket eden 261 ve 262 numaralı otobüs hatları ile İzmit merkeze, ardından da 250 numaralı otobüsle doğrudan havalimanına ulaşabilirsiniz.

Bir diğer seçenek de Maşukiye’den taksiye binmek olacaktır.

Kartepe

Türkiye’de kayak yapılabilecek yerlerin başında gelen ve ekonomik bir kış tatili rotası olan Kartepe, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan 6 km uzaklıkta yer alıyor.

299 veya 210 numaralı otobüsle Kocaeli merkeze, sonrasında da 250 numaralı otobüsle doğrudan havalimanına ulaşma şansınız var.

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı Hakkında

Şehir merkezine sadece 15 km mesafede yer alan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı içerisinde banka ve ATM’ler, 150 araç kapasiteli otopark, taksi, rent a car ve transfer hizmetleri, kafe, restoran ve alışveriş imkanları bulunuyor.

Adapazarı merkeze ise 30 km uzaklıkta bulunan havalimanı, 2015 yılının istatistiklerine göre 1 yıl içinde toplam 40 binden fazla yolcuya taşımacılık hizmeti vermiş.

İnşa tarihi 1995 senesine kadar uzanan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı 1999 yılından bu yana hizmet veriyor.

Anadolujet, Pegasus Havayolları ve Türk Hava Yolları’nın seferleri ile direkt olarak Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’na ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız