Lima’da Gezilecek Yerler

0
653

Lima, Güney Amerika’nın sevilen ülkelerinden Peru’nun başkentidir. Peru’nun ekonomik, siyasi ve bilimsel açıdan da lider şehridir. Aynı zamanda Güney Amerika kıtasının en kalabalık üçüncü şehridir.

Lima, sıcak ve enerjik bir Güney Amerika şehri olmasının yanı sıra; UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan pek çok tarihi ve kültürel zenginliğe de sahip bir yerdir. Üstelik, dünyada Kahire’den sonraki en kurak ikinci metropol olmasına rağmen inanılmaz yeşildir.

Bu ilginç topraklarda gezecek, görecek, keyfi sürülecek çok şey var! Hepsini bir araya toplayıp, derlediğimiz bu rehberi sizler için hazırladık.

Lima’da Gezilecek Yerler

Lima’daki Tarihi ve Sembolik Yapılar

Plaza de Armas (Plaza Mayor)

Plaza de Armas (Plaza Mayor), Lima, Peru

Lima’nın ve Güney Amerika’nın tarihi açıdan büyük değere sahip meydanıdır.

Şehrin kurucusu olan Francisco Pizarro’nun “Krallar Şehri” adını verdiği Lima’yı kurduğu nokta, tam olarak burasıdır.

Kolonyal dönem etkisindeki binalarla süslü olan bu meydanın havası bile ziyaretçilerini mutlu etmeye yetiyor.

Plaza de Armas (Plaza Mayor), Lima, Peru

Meydanda görülmesi gereken yapılardan biri, mimarisiyle ilgi çeken ve Peru Başkanı’nın yaşadığı yer olan görkemli Hükümet Sarayı’dır. Hatta ziyaretinizi öğle vaktine denk getirip, askerlerin nöbet değişim seremonisini de izlemelisiniz.

Yine mimarisiyle göz dolduran Başpsikoposluk Sarayı, Belediye Binası ve Union Sarayı da görülecek yerler listesine eklenmesi gereken diğer yapılardır.

Lima Katedrali, Peru

Barok mimarisi eseri olan Lima Katedrali, meydanın en ilgi çeken yapılarından biridir. Yıllar içinde fazlasıyla tahribata uğramış olsa da günümüze kadar ayakta kalmayı başarabilmiş.

Meydanın merkezinde bulunan katedral, pazar günleri ziyarete kapalıdır. Pazartesi – cuma arası 09.00-17.00, cumartesi ise; 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Girişi ücretsizdir.

San Francisco Kilisesi, Lima, Peru

Heybetli kuleleri, sarı rengi ve harika mimari detaylarıyla dikkat çeken San Francisco Kilisesi, meydanın gözbebeğidir. Yer altı mezarlığı üzerine kurulmuş bu ihtişamlı kilisenin içerisinde müze de bulunuyor. Kiliseyi her gün 07.00-12.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında; müzeyi de her gün 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş ücretsizdir.

Tüm bu yapılara ev sahipliği yapan Plaza Mayor’un bulunduğu Lima Tarihi Şehir bölgesinin sokaklarında tur atmayı ihmal etmeyin. Kolonyal dönem esintilerini yakından görüp, keşfedebileceğiniz keyifli bir tur olacaktır.

Fakat akşam 17.00’den sonra bu bölgede gezmenin güvenli olmadığını da belirtelim. Programınızı ona göre ayarlayabilirsiniz.

Rezerv Park

Rezerv Park, Lima, Peru

Su ve ışık gösterileriyle şehrin sembolü haline gelmiş olan Rezerv Park, turistik açıdan önemli bir yapıdır.

Sekiz hektarlık alana kurulmuş olan park, sihirli su binası olarak anılıyor.

Fransız Mimar Claude Sahut tarafından tasarlanan bina, 1929 yılında inşa edilmiştir. Neo-klasik mimari dokunuşlara sahip olan yapı fazlasıyla ilgi çekicidir.

Rezerv Park, pazartesi günleri haricinde her gün 15.00-22.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Şehir merkezindeki en popüler caddeler olan Paseo de la Republica ile Arequipa arasında konumlandığı için yürüyerek ya da bisikletle ulaşabilirsiniz.

Lima’daki Müzeler

Larco Müzesi (Museo Larco)

Museo Larco, Lima, Peru

İspanyol dönemi öncesi Peru’ya dair her şeyi bulabileceğiniz Museo Larco, gezilecek yerler listesinde önemli bir sıradadır.

Çok küçük olmasına rağmen etkileyici ve zengin olan müzeyi verimli şekilde gezmek için rehber desteği almalısınız.

Müzenin olağanüstü güzellikte bir bahçesi ve restoranı da bulunuyor.

Haftanın her günü 09.00-22.00 saatleri arası ziyarete açık olan müzenin giriş ücreti 35 Nuevo Sol değerindedir. 60 yaş üstü ziyaretçiler için ise giriş ücreti 30, öğrenciler için ise 17 Nuevo Sol.

Plaza Mayor’dan yürüyerek ya da bisikletle gidilebilir.

Peru’nun Altınları ve Dünya Silahları Müzesi

Muhtemelen daha önce ismini duymadığınız bir müzeden bahsedeceğiz sizlere. Adından da anlaşıldığı üzere, şehrin en ilginç müzelerinden biri: Peru’nun Altınları ve Dünya Silahları Müzesi.

Politikacı Miguel Mujica Gallo’nun özenle topladığı kişisel koleksiyonunun sergilendiği müzede, eşsiz eserler görebilirsiniz.

İki binadan oluşan müzenin birinde altınlar; diğerinde ise, silahlar sergileniyor. Sayısı 8000’i bulan altınların ve 20.000’i bulan silahların her biri, Peru tarihine ışık tutmayı da başarıyor.

Müze, her gün 10.30-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müzeye yürüyerek ya da bisikletle gitmeniz mümkündür.

Lima’daki Doğal Alanlar ve Parklar

Miraflores ve Barranco bölgeleri

Miraflores, Lima, Peru

Lima’nın falezleri oldukça meşhurdur. Falezlerin bulunduğu Miralflores kıyılarında yüzebilir, sörf yapabilir, falezler üzerinde bisiklet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Burası; canlılığı, kalabalığı, eğlenceyi ve huzuru bir araya getiren yer olarak tanımlanabilir.

Barranco, Lima, Peru

Barranco, sanatsal etkinliklerin ve gece hayatının merkezi. Rengarenk binalarla dolu sokakları, kendine has ambiyansı ve farklı tarzda etkinlikleri ile ilgi çekici bir bölgedir. Öyle ki, sadece Barranco’ya özel gezi turları düzenlenmektedir.

Ayrıca şunu da belirtelim; Lima, bisikletle gezmek için oldukça ideal bir şehir. Zaten herkesin toplu taşımadan çok bisiklet kullandığını göreceksiniz. Size de şehri bu şekilde keşfetmenizi tavsiye ederiz.

Park Kennedy

Miraflores’te bulunan Park Kennedy, şehrin ortasındaki en büyük ve en etkileyici parktır.

Her yandan yükselen sokak sanatçıları ezgileri, yeşilin farklı tonları ve yüksek enerjinin buluşma noktası olan bu parkta; piknik yapın, yürüyün, çimlere yayılın, kısacası hayatın ve şehrin tadını çıkarın.

Dilerseniz, park içinde cafe ve restoranlar da var. Hatta semt pazarı tadında alışveriş noktaları da bulunuyor.

Bu parka gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz ya da daha önce belirttiğimiz gibi, bisikletle de gidebilirsiniz. Tabii ki yürümek de ulaşım yöntemleri arasında yer alıyor.

Exposition Park

Exposition Park, Lima, Peru

Şehir merkezinin aşağısında kalan Exposition Park, hem doğal hem de tarihi açıdan özel bir yer.

Parkın içinde; Sanat Müzesi, Japon Parkı, Metropolitan Müzesi, Perulu yazar ve şair Nicomedes Santa Cruz adına yapılan amfitiyatro ile La Cabana adlı bir tiyatro daha bulunuyor. Ayrıca; küçük bir göl, bol yeşil alan ve yürüyüş yolları da var.

Şehir halkının ve turistlerin gözde mekanlarından biri olan Exposition Park, 7/24 açıktır. Şehir merkezinden yürüyerek ya da bisikletle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Parque de al Muralla

Şehrin en hareketli yerlerinden biri olan Parque de al Muralla’da gün batımı seyredebilir, yürüyüş, yamaç paraşütü gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Şehrin en güzel gün batımı izlenen yeri olduğunu belirtelim.

Lima’nın diğer noktaları gibi buraya da yürüyüş, bisiklet ya da yakınından geçen toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız