Manisa’da Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
4445

Zeytinyağlı yemekleri, ot kavurmaları yeşilliklikleri ile Ege’den, etli yemekleriyle ise de İç Anadolu’dan esintiler taşıyan şehzadeler şehri Manisa’nın kendine has pek çok lezzeti var.

Geleneksel Manisa mutfağında şişe sarılarak pişirilen köftelerle yapılan Manisa kebabı, Salihli’nin meşe odununun ateşinde pişen odun köftesi, Alaşehir’in mantıyı andıran kapaması, Kula’nın odun ateşinde uzun saatler pişen güveci, bal kabağı sinkonta, şekerli pide, mantar tatlısı başta olmak üzere keşfedilmeyi bekleyen onlarca lezzet var.

Yemekleri kısaca tanıdığımıza göre şimdi de Manisa’nın kalbinizi Ege’de bıraktıracak lezzetlerine doğru mini bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Belki de yazıyı okuduktan sonra gerçek bir yolculuğa çıkmaya karar verip Manisa’ya bilet bakarsınız kim bilir?

Manisa mesir macunu

Manisa’ya giderseniz bol baharatlı mesir çayından, Akhisar’ın gazozundan, Kula’nın maden suyundan içmeden, Yeni Han’da oturup eskiden kız evlerine gelen görücülere ikram edilen üzeri bol bademli ‘cilveli kahve’den, Kırkağaç’ın baldan tatlı kavunundan tatmadan, nohutla yapılan simit ekmeğinden yemeden, Manisa’nın meşhur sultani üzümünün kurusu başta olmak üzere pekmez, şıra, sirke gibi hammaddesi üzüm olan ürünlerinden, uğruna festivaller düzenlenen şifa deposu mesir macunundan almadan dönmeyin.

Manisa’da nerede ne yenir:

Ege Çiftliği

Bu gönderiyi Instagram’da gör

🐓Ege Çiftliği🏡 (@egeciftligi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ege’ye özgü lezzetlerin en doğal halleri ile donatılmış bir sofrada saatler sürecek güzel bir kahvaltı etmek isterseniz hiç düşünmeden Ege Çiftliği’nin yolunu tutun derim.

Siz de benim gibi bir zeytin aşığıysanız Ege Çiftliği’nin zeytin salatasının tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yok böyle bir lezzet, çünkü malum Manisa demek zeytin demek.

Adres: Uncubozköy Mahallesi, Cemal ERgün Caddesi, Cemal Ergün Apartmanı, No:21, Yunusemre
Telefon: 0236 231 37 07

Tuzu Biberi

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Tuzu Biberi Manisa (@tuzubiberimanisa)’in paylaştığı bir gönderi ()

İnsanı seçim yapmakta zorlayan çeşitlilikte bir kahvaltı menüsü olan Tuzu Biberi, Manisa’nın en sevilen kahvaltı mekanlarından biri.

Tuzu Biberi’nde kahvaltının yıldızı bence kesinlikle lor peyniri üzerinde gelen karadut reçeli. Siz de peynir reçel ikilisini sevenlerdenseniz bu lezzeti yemelere doyamayabilirsiniz benden söylemesi.

Serpme kahvaltı etmek istemezseniz de Tuzu Biberi’nde pek çok yumurta çeşidi ya da kavurma, sucuk, sosis gibi sahanda gelen lezzetlerin de sizi beklediği aklınızda olsun.

Adres: Uncubozköy Mahallesi, Cemal Ergün Caddesi, No: 7/B, Yunusemre
Telefon: 0236 233 40 45

Dora’s Cafe & Brasserie

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Dora’s Cafe & Brasserie (@dorascafemanisa)’in paylaştığı bir gönderi ()

Serpme kahvaltıyı lokal lezzetleri bir kenara bırakıp biraz da şöyle tek tabakta önümüze gelen bir kahvaltı edelim derseniz hiç düşünmeden Dora’s Cafe & Brasserie’nin yolunu tutun derim.

Özellikle otlu omleti çok lezzetli ama öyle bir tabak beni kesmez kahvaltı dediğin şölen havasında olmalı diyenler için de Dora’s Cafe’nin içinde soslu biberden acukaya, boyozdan pişiye, çeşit çeşit peynirden zeytine şahane lezzetler bulabileceğiniz bir kahvaltısı da var.

Adres: Laleli Rıza Efendi Caddesi, No:4, Forum Magnesia AVM, No: 207, Yunusemre
Telefon: 0236 236 15 16

Keyf-i Pala Et ve Kahvaltı Bahçesi

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Keyfi Pala Et Kahvaltı Bahçesi (@keyfipala)’in paylaştığı bir gönderi ()

Güne açık havada edeceğiniz güzel bir kahvaltı ile başlamak isterseniz de Keyf-i Pala Et ve Kahvaltı Bahçesi güzel bir alternatif olacaktır.

Keyf-i Pala’ya giderseniz kahvaltınıza ek olarak çektikçe uzayan mis gibi kuymağından ve tadı damağınızda kalacak kavurmalı yumurtasından söylemeyi ihmal etmeyin derim.

Adres: 2. Anafartalar Mahallesi, Halim Erdoğan Caddesi, Şehzadeler
Telefon: 0236 232 39 39

Şafak Kebap Salonu

Manisa kebabı

Osmanlı’dan günümüze gelen, bir lezzet olan Manisa Kebabı’nın en lezzetlisini tadabileceğiniz yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor Şafak Kebap Salonu.

Üzeri mis kokulu tereyağlı, bolca sumaklı güzel bir kebap için istikametiniz Şafak Kebap Salonu olsun derim.

Adres: Yerhasanlar Mahallesi, 2108. Sokak, No:17, Vakıfbank Ara Sokağı, Şehzadeler
Telefon: 0236 231 40 83

Gülcemal Manisa Kebapçısı

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Gülcemal® Manisa Kebapçısı (@gulcemal1957)’in paylaştığı bir gönderi ()

Manisa Kebabı denilince akla ilk gelen yerlerden biri Gülcemal Manisa Kebapçısı.

Yıllardır lezzetinden ödün vermeden hizmet veren Gülcemal Manisa Kebapçısı’na giderseniz bir porsiyon kebapla yetinemeyebilirsiniz, demedi demeyin.

Son olarak Gülcemal’in Mehmet Yaşin’den de onay aldığını söylemeden olmaz.

Adres: 1. Anafartalar Mahallesi, 1603. Banka Sokak, No:3
Telefon: 0236 231 53 42

Güney Kebap

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Güney Kebap Salonları Manisa (@guneykebapmanisa)’in paylaştığı bir gönderi ()

Meşhur Manisa kebabı ve çeşidi bol ikramlıkları ile gönüllerde taht kuran Güney Kebap, Manisa’nın en sevilen kebapçıları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Güney Kebap’a giderseniz kebabınızın yanına en güzelinden bir soğan közleme bir de enfes acılı ezmesinden söylemeyi ihmal etmeyin derim.

Adres: Peker Mahallesi, 2301. Sokak, No: 10/A, Şehzadeler
Telefon: 0236 237 82 18

Manisaspor Kebapçısı

Manisa’da kebap denilince akla ilk gelen yerlerden biri de Manisaspor Kebapçısı.

Manisaspor Kebapçısı’na giderseniz tadı damağınızda kalacak kebabınızın üzerine yemelere doyamayacağınız üzeri bol tahinli bir Kemalpaşa tatlısı söylemeyi de unutmayın.

Adres: 1. Anafartalar Mahallesi, 1601. Sokak, No: 16 / A-B, Manisa Merkez
Telefon: 0236 232 07 20

Meşhur Köfteci Mustafa Usta

Türkiye’nin en lezzetli köfteleri arasında ilk ona girer bence Manisa köftesi.

Manisa’nın bu meşhur köftesini tadabileceğiniz en iyi yerlerden biri de Meşhur Köfteci Mustafa Usta.

Mustafa Usta’ya giderseniz sadece köfte yemekle kalmayın derim. Önden güzel bir çorba köftenin yanında ise minicik fasulyelerden yapılmış piyaz ve salata yemeyi ihmal etmeyin.

Adres: Üçpınar Mahallesi, Merkez Caddesi, Manisa Merkez
Telefon: 0236 265 72 59

Taş Fabrika

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Tasfabrika Café Restaurant Bar (@tasfabrika)’in paylaştığı bir gönderi ()

Tarihi dokusu bozulmadan restore edilmiş otantik bir mekanda canlı müzik eşliğinde keyifli bir yemek yemek isterseniz de Taş Fabrika’ya mutlaka bir şans verin.

Taş Fabrika’ya giderseniz de ana yemek tercihinizi Ege’nin en sevilen lezzetlerinden biri olan çökertme kebabından yana kullanın derim.

Tatlı olaraksa benim favorim kesinlikle cevizli incir tatlısı.

Taş Fabrika’nın yaz akşamlarında keyif yapabileceğiniz güzel bir bahçesi olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: 1. Anafartalar Mahallesi, Gaziosmanpaşa Caddesi, No: 50/A
Telefon: 0236 250 00 00

Köfteci Ali

Köfteden kokoreçe, uykuluktan karışık kebaba pek çok lezzet Köfteci Ali’de sizi bekliyor.

Salaş bir mekan olan Köfteci Ali’de yemekler kağıtlar üzerinde servis ediliyor.

Manisa’ya giderseniz nostaljik dekorasyonu ile içinizi ısıtacak, lezzeti ile midenizi şenlendirecek Köfteci Ali’ye mutlaka uğrayın derim.

Adres: 75. Yıl Mahallesi, Manisa merkez
Telefon: 0236 233 61 40

Litany Ristorante

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Litany Ristorante – Manisa (@litanyristorante.manisa)’in paylaştığı bir gönderi ()

Odun köfteye Manisa kebabına biraz ara verip bir İtalyan restoranında şöyle gönlümüzce keyif yapalım derseniz Litany Ristorante sizi bekliyor.

Litany’nin oldukça zengin bir menüsü var. Enfes soslu makarnalardan tadı damağınızda kalacak risottolara, çıtır çıtır pizzalardan lokum gibi etlere, deniz ürünlerinden tavuk etine pek çok lezzet Litany Ristorante’de sizi bekliyor.

Litany Ristorante’ye giderseniz benim önerim önden güzel bir füme kaburga ardından da enginarlı risotto söylemenizden yana.

Adres: Keçiliköy Mahallesi, Cumhuriyet Bulvarı, No: 16, Yunusemre
Telefon: 0236 236 28 28

Paçacı Önder

Selanik’ten göç eden bir dededen torununa miras kalan bir mekanda tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek, doğrama pideli bir kelle paça çorbası içmek isterseniz hiç düşünmeden Paçacı Önder’in yolunu tutun derim.

Paçacı Önder’in odun ateşinde on iki saat pişirilen çorbasının tadı bugüne kadar içtiğiniz tüm çorbaların lezzetini unutturacak türden, demedi demeyin.

Adres: Paşa Mahallesi, 19. Sokak, No: 42, Akhisar, Manisa
Telefon: 0538 852 17 17

Can Köfte

İsteyene yoğurt soslu isteyene domates soslu spesiyal köfte, Can Köfte’de her damak zevkine uygun bir köfte bulmak mümkün.

Ancak söylemeden de geçmek olmaz Can Köfte’nin menüsü sadece köfteden ibaret değil. Tavuktan hamburgere, keşkekten makarnaya pek çok lezzet Can Köfte’de sizi bekliyor.

Bu enfes yemek tatlısız bitmesin derseniz de Can Köfte’nin bol tahinli ve cevizli Kemalpaşa tatlısını asla es geçmeyin derim.

Adres: Paşa Mahallesi, 19. Sokak, No:44-46
Telefon: 0236 412 71 25

Yıldız Katmer

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Yıldız Katmer (@yildizkatmer1935)’in paylaştığı bir gönderi ()

Katmer denildiğinde aklınıza hemen üzeri bol fıstıklı Antep usulü katmer geliyorsa henüz Akhisar’a gitmemişsiniz demektir.

Yıldız Katmer’in Akhisar usulü katmeri tulum peynirli, maydanozlu ve yumurtalı olarak yapılıyor.

Akhisar’a giderseniz hızlı ve lezzetli bir kahvaltı için Yıldız Katmer’e mutlaka uğrayın derim. Yanına da bir bardak demli çay söyleyip parmak ısırtan katmerle gününüzü şenlendirebilirsiniz.

Adres: Has Hoca Mahallesi, 144. Sokak, No: 57, Akhisar, Manisa
Telefon: 0236 414 37 76

Tarihi Su Muhallebicisi

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Osman Usta (@tarihisumuhallebicisi)’in paylaştığı bir gönderi ()

Adana’nın bici bici tatlısını andıran az şekerli hafif tatlılarını sevenlerdenseniz Tarihi Su Muhallebicisi’nin alışkın olduğumuz su muhallebisinden biraz farklı olan muhallebisi tam size göre.

İmza tatlısı su muhallebisi ama benim gibi su muhallebiyle pek arası olmayanlardansanız Tarihi Su Muhallebicisi’ne gittiğinizde üzeri bol tahinli kaymaklı şambalinin tadına bakın derim. Hatta biraz ağır gelebilir ama üzerine dondurma bile koydurabilirsiniz.

Adres: İbrahim Çelebi Mahallesi, 2801. Sokak, No:25, Şehzadeler

Tatlı Talı Baklava & Pasta

Adı gibi tatlı mı tatlı bir yer Tatlı Tatlı. Manisa gezinize keyifli bir akşam üzeri molası vermek istiyorsanız adresiniz Tatlı Tatlı olsun.

Mini mini pastalardan profiterole, baklavadan kadayıfa, dondurmadan muhallebiye pek çok lezzet Tatlı Tatlı’da sizi bekliyor. Özellikle sütlü nuriyesini mutlaka deneyin derim.

Adres: Yarhasanlar Mahallesi, 8 Eylül Caddesi, No:12/A, Şehzadeler
Telefon: 0236 238 10 20

Manisa Kültür Kafe

Dekorasyonu ile insanı sarmalayan müzikleri ile içinizi ısıtan sıcak bir mekanda keyifli bir kahve molası vermek isterseniz Manisa Kültür Kafe’ye bir uğrayın derim.

Uzun uzun vakit geçirebileceğiniz Kültür Kafe’nin lezzetli bir menüsü olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Tunca Mahallesi, Kumludere Caddesi, No: 157, Şehzadeler
Telefon: 0507 984 10 51

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız