Mutfağını Ünlü Şeflerin Yönettiği Oteller

0
601

Tatil planlarken önceliğiniz güzel yemekler yemekse doğru yerdesiniz. Tatile gittiğinizde oradan oraya koşturmadan hem güzel bir otelde konaklamak hem de ünlü şeflerin elinden tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek yemekler tatmak istiyorsanız mutfağını ünlü şeflerin yönettiği oteller güzel birer alternatif olacaktır.

Hem her anı huzur ve keyif dolu birkaç gün geçirmek hem de tadı damağınızda kalacak yepyeni tatlar deneyimlemek isterseniz buyrun yazımıza.

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Türkiye’nin en iyi mutfaklarının bulunduğu otelleri obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

Mutfağını Ünlü Şeflerin Yönettiği Oteller

1) Teruar Urla, İzmir

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Teruar Urla (@teruarurla)’in paylaştığı bir gönderi

Bir yanım üzüm bağları, bir yanım zeytin ağaçları olsun diyorsanız hiç düşünmeden Teruar Urla’nın yolunu tutun derim.

Mutfağı Osman Serdaroğlu’na emanet olan Teruar Urla, sadece yerel üreticilerle çalışmayı, en doğal ve en taze ürünlerle hazırlanan lezzetleri misafirlerine sunmayı prensip edinen işletmelerden biri.

Tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetlerin eşlik edeceği, unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşamak istiyorsanız sonsuz huzur vadeden Teruar Urla mükemmel bir alternatif olacaktır.

Özellikle Ege’nin tazecik deniz ürünleri ile hazırladıkları muhteşem lezzetlerinden gözünüze kestirdiğinizi tatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Adres: Kuşçular Mahallesi, 8028. Sokak, No: 16, Urla, İzmir

Telefon: 0232 990 01 02

2) Od Urla Misafirhane, İzmir

Son yılların en gözde gastronomi merkezlerinden biri haline gelen İzmir’in şirin kasabası Urla’nın en popüler restoranlarından biri olan Od Urla’nın minik bir de misafirhanesi olduğunu biliyor muydunuz?

Siz de güne kuş sesleri eşliğinde uyanmak Şef Osman Sezener muhteşem lezzetlerinin tadını doyasıya çıkarmak, dönüş yolunu stresi yaşamadan zeytin ağaçlarının altında uzun saatler keyif yapmak isterseniz istikametiniz Od Urla Misafirhane olsun. Emin olun uzun süre hafızanızdan silinmeyecek bir deneyim olacak.

Od Urla’nın menüsü mevsimin en taze sebze, meyve ve deniz ürünlerine göre şekilleniyor ve sürekli yenileniyor olsa da bazı olmazsa olmazları var.

Tarladan sofraya mottosu ile hizmet veren Od Urla’nın özellikle balıkları ve dana eti ile hazırladıkları lezzetleri favorim.

Söylemeden de geçmek olmaz Od Urla’nın kokteylleri de nefis. Yemekten önce keyif yapmak isteyenlere duyurulur!

Adres: Rüsten Mahallesi, 2018/9. Sokak, No: 28, Süt Pınarı Mevkii, Urla, İzmir

Telefon: 0541 323 68 23

3) Casa Lavanda Boutique Otel, İstanbul

İstanbul’un keşmekeşine kısa bir mola vermek, hem doğayla baş başa huzurlu bir hafta sonu geçirmek hem de Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetleri eşliğinde keyif yapmak isterseniz istikametiniz Şile’deki Casa Lavanda Boutique Otel olsun derim.

Mutfağının aynı zamanda otelin de sahibi olan Emre Şen’e emanet olduğu Casa Lavanda Boutique Otel, gastronomi tutkunlarını için harika bir yer.

Şehir hayatına kısa bir mola vermek istiyor ama şehirden çok da uzaklaşmak istemiyorsanız rotanızı Şile’ye Casa Lavanda Boutique Otel’e çevirebilirsiniz.

Casa Lavanda Boutique Otel’e giderseniz özellikle ev yapımı makarnalarından ve mascarpone kremalı tatlısından tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yok böyle bir lezzet.

Adres: Ulupelit Köyü, Seçkin Sokak, No: 2, Şile, İstanbul

Telefon: 0216 736 56 40

4) Museum Otel, Nevşehir

Mutfağı Şef Saygın Sesli’ye emanet olan Museum Otel, 2017 yılında aldığı Türkiye’nin En İyi Lüks Gurme Oteli ödülü ile farkını ortaya koyuyor.

Menüsünde Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş yemeklerinin yanı sıra Kapadokya Bölgesi’nin yöresel lezzetlerine de yer veren Museum Otel unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşamak isteyenleri bekliyor.

Sadece mutfağı ile değil mimarisi ve dekorasyonu ile de keyifli bir atmosfer sunan Museum Otel, Türkiye’nin en otantik destinasyonlarından biri olan Kapadokya’da sizi bekliyor.

Siz de büyüleyici peri bacaları manzarasına karşı nefis bir yemek yemek istiyorsanız hemen Museum Otel’in yolunu tutun derim.

Adres: Tekeli Mahallesi, Göreme Caddesi, No: 1, Uçhisar, Kapadokya, Nevşehir

Telefon: 0384 219 24 44

5) Cercis Murat Konağı, Mardin

Türkiye’nin en meşhur kadın şeflerinden biri olan Ebru Baybara Demir’in başında olduğu Cercis Murat Konağı, Mardin mutfağının en özel lezzetlerini tatmak isteyenleri bekliyor.

Tarçınlı ve mahlepli pilav, ekşili erik yahnisi alluciye, Süryani usulü içli köfte kitel raha, ekşili nohut yemeği hımmisiye, bademli kuzu but dobo başta olmak üzere pek çok lezzet Cercis Murat Konağı’nda sizi bekliyor.

Siz de hem Mardin kültürünü daha yakından tanımak hem de tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetlerini keşfetmek isterseniz Cercis Murat Konağı hem konaklamak hem de yemek yemek için Mardin’deki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Cercis Murat Konağı’nda bir kere kalıp Şef Ebru Baybara Demir’in yemeklerinden bir kere tattınız mı kalbiniz ve aklınızı Mardin’de kalacak. Benden söylemesi.

Adres: Birinci Cadde, No: 517, Mardin

Telefon: 0482 213 68 41

6) Raffles, İstanbul

Pan Asya Mutfağı’nın İstanbul’daki en iyi temsilcilerinden biri olan Raffles Otel’in içindeki Isokyo Restaurant’ın mutfağının başında dünyaca ünlü bir şef olan Clinton Cooper var.

Clinton Cooper hayatını mutfağa adamış, yirmi beş yıldan uzun süredir bu sektörün içinde olan harika bir şef.

Isokyo Restaurant’a giderseniz ister tadım menüsü alıp çok daha fazla lezzeti deneyimleyebilir isterseniz de menüden seçeceğiniz lezzetlerle kendi tadım menünüzü yaratabilirsiniz.

Tadım menüsü almak istemezseniz de size birkaç önerim var: Ağır ateşte pişmiş hoisin soslu kuzu kaburga ve fırınlanmış ördek eti yapılan tako güzel birer alternatif olacaktır.

Söylemeden de geçmek olmaz. İsokyo Restaurant’ın fiyatları biraz yüksek. O yüzden özel bir kutlama yemeğinde tercih edebilirsiniz.

Adres: Koru Sokak, Zorlu Center, Raffles Otel, 1. Kat, Beşiktaş, İstanbul

Telefon: 0212 924 02 44

7) The Bodrum Edition, Muğla

Latin Amerika’nın en keşfedilesi, en lezzetli mutfaklarından biri olan Peru Mutfağı’nın en özel lezzetlerini deneyimlemek isterseniz istikametiniz The Bodrum Edition Otel’in içindeki Brava Restaurant olsun.

Dünyaca ünlü Şef Diego Munoz’un dokunuşları ile karşı konulmaz lezzetler sunan Brava Restaurant yaz sezonu boyunca misafirlerini ağırlıyor.

Başta balıkları olmak üzere deniz ürünleri ile hazırladıkları yemekler tek kelimeyle efsane. Giderseniz asla es geçmeyin derim.

Keyifli bir günbatımı ve deniz manzarasının da Brava’da sizi beklediğini söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Dirmil Mahallesi, Balyek Caddesi, No: 5A, Yalıkavak, Bodrum, Muğla

Telefon: 0252 311 31 31

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız