Olden 1772, Sirkeci (Muhsinzade Han)

0
1111

Tarihi atmosferi ile insanı büyüleyen, ferahlığı ile insanın içini açan keyifli bir avluda lezzetli bir yemek yemek isterseniz istikametiniz Olden 1772 olsun.

Tarihi yarımadadaki Hobyar Mahallesi’nin en dikkat çekici, en özel yapılarından biri olan Muhsinzade Han, 1772 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun ileri gelen devlet adamlarından biri olan Muhsinzade Mehmed Paşa tarafından yaptırılmış.

Hanın avlusu içinde yer alan meşhur restoran Olden 1772 de adını hanın inşa edildiği yıldan alıyor. 250 yıllık geçmişine uygun olarak restore edildikten sonra açılan Olden 1772, Türk Mutfağı’nı dünya mutfakları ile harmanlamış ve ortaya oldukça lezzetli bir menü çıkarmış.

Akşam atmosferi daha ihtişamlı olduğundan olsa gerek Olden 1772 genellikle yemek menüsü ile öne çıkıyor. Ancak Olden 1772’nin en güzel peynirlerin başrolde olduğu, ev yapımı reçelli, simitli, su börekli mükellef bir de kahvaltısı var.

Malta erikli pazı sarma, gerdan pate, beğendili bıldırcın, erişte ile yapılan kalamarlı trüf mantarlı, dana baconlı kalamar carbonara ve ekmek kadayıfı ise Olden 1772’nin yemek menüsünün en sevilenlerinden.

Söylemeden de geçmek olmaz, Olden 1772 vejetaryen beslenenleri de unutmamış ve çok keyifli sebzeli tabaklar hazırlamış.

Olden 1772’nin bar kısmının da çok keyifli olduğu aklınızda bulunsun. Yemek yemeseniz bile bir kokteyl molası için uğrayabilirsiniz. Ancak restoran bu aralar çok popüler o yüzden gitmeden web siteleri üzerinden rezervasyonunuzu yaptırmayı ihmal etmeyin derim.

Adres: Mimar Vedat Sokak, No:3, Sirkeci, Fatih

Telefon: 0541 168 47 36

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız