Online Otobüs ve Uçak Bileti Alımına Talep Artıyor 

0
1438
Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörümüz Sertaç Keleş, 12 Haziran günü Bloomberg HT Ana Haber Bülteni’nde Ali Çağatay’ın canlı yayın konuğu olarak normalleşme döneminin sektöre etkilerini ve sektörün geleceğini değerlendirdi.
Röportajı izlemek için:

1 Haziran itibarıyla tüm seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasıyla beraber otobüs ve uçak biletlerine yoğun bir talep oluştu. obilet.com verilerine göre online platformlar aracılığıyla otobüs bileti ve uçak bileti satın alma talebi geçen sene aynı döneme göre %90’a varan bir artış gösterdi.

COVID-19 salgını sonrasındaki normalleşme döneminde otobüs taşımacılığında yoğunluk yaşanırken yolcuların bilet satın alırken ağırlıklı olarak online kanalları tercih etmesi dikkat çekti. 

Sağladıkları ek avantajlarla dikkat çeken online seyahat acentelerinin de kriz sonrası normalleşme çalışmalarıyla birlikte önümüzdeki yaz döneminde de hızla büyümesi bekleniyor. 

Güvenli Seyahat İçin Online Satış 

obilet.com’un Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, bu yoğunluk döneminde şehirler arası yasal, güvenli ve sağlıklı yolculuk için yolcuların mutlaka güvenilir firmalardan bilet almasının önemini vurguladı. 

Geçtiğimiz dönemde online alışverişin öneminin arttığını belirten Keleş; “Hem uçak bileti hem de otobüs bileti aramalarının mayıs ortasından beri artışta olduğunu gözlemledik. Halihazırda online otobüs bileti alımı son 4 yılda %120 artmış, online uçak bileti alımı ise 2019’da %60’a ulaşmıştı, bu sene ise %90’a varan bir artış gerçekleşti. Her alanda etkisini artıran dijitalleşme ve e-ticaret, turizm ve ulaştırma sektöründe de etkisini göstermeye devam ediyor. Bahar dönemi boyunca virüs tehlikesi dolayısıyla her alanda internet alışverişinin konforuna alışan kullanıcılar bundan sonraki dönemde de seyahat ihtiyaçları için internet alışverişini tercih edecektir. Şu anda obilet.com’da 150’den fazla otobüs firması ve 1000’den fazla havayolu firmasının biletlerini kullanıcılarımıza sunuyoruz” dedi. 

Keleş sözlerine şu şekilde devam etti: “Seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte nisan ve mayıs ayına oranla artan otobüs ve uçak bilet satışları dikkate alındığında sektördeki canlanmanın beklenenden önce gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.” 

Kriz Sonrası Online Seyahat Acentelerinde Büyüme Bekleniyor

Yılda 10 milyona yakın otobüs bileti satışıyla online otobüs bileti pazarında sektör lideri olan obilet.com’un Strateji ve Kurumsal Gelişim Direktörü Sertaç Keleş, önümüzdeki yaz döneminde de özellikle online bilet satışı oranlarında yükselen bir ivme beklediklerini öne sürdü. 

Keleş, “Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs ve uçak bileti satış platformu konumundayız. Güvenli alışveriş ve yolculuk imkanı sağlayan platformumuz üzerinden farklı firmalara ait bileti karşılaştırma şansı bularak komisyonsuz, hızlı ve güvenli şekilde bilet satın alınabilir, iptal edilen biletlerden ve ek seferlerden anında SMS ile haberdar olunarak seyahat planlaması yapılabilir” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız