Rize’deki En Güzel Kamp Alanları 

0
1253

Muhteşem doğası, tertemiz havası ve bulut denizleriyle ünlü yaylalarıyla öne çıkan Rize’de kamp için en popüler alanları sizi bekliyor.

Kamplarda sunulan hizmetler neler, ücretsiz kamp alanları hangileri? Doğu Karadeniz’in bu büyüleyici atmosferinde doğayla baş başa kalabileceğiniz kamp alanlara gelin hep birlikte bakalım. 

Oksijeni Bol, Sosyal Mesafesi Geniş En Güzel Rize Kamp Alanları

Ayder Yaylası Kamp Alanı

Ayder Yaylası’na Nasıl Gidilir?

Yayla turizmi dendiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin’e 19 kilometre mesafede yer alıyor.

Yemyeşil çamlarla kaplanmış doğası, kaplıcaları ve dereleriyle öne çıkan Ayder Yaylası, yerli ve yabancı birçok turisti ağırlamakta.

Ayder Yaylası

Doğa turizminin gözde noktalarından biri olan yayla, kampçıların da ilk uğrak yerleri arasında. 

Ayder Yaylası’na ulaşım, yaz aylarında toplu taşıma ile kolayca sağlanabiliyor. Diğer aylar için ise özel araç gerektiğini belirtelim. 

Son derece popüler olan bölgede otel dahil olmak üzere birçok tesis bulunuyor. WC, market, gıda, elektrik gibi ihtiyaçları alandan karşılayabiliyorsunuz.

Ancak ekonomik olarak daha uygun bir bütçe düşünüyorsanız buraya gelmeden önce hazırlıklarınızı yapmanız konusunda sizi uyaralım. 

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçları gibi olanaklar mevcut. 

Huser Yaylası Kamp Alanı

Huser Yaylası Rize

Bulutların üzerinde yaşıyormuş hissi veren kareleriyle bildiğimiz Huser Yaylası, Rize’nin en yüksek rakımlı yaylası olduğundan şehrin zirvesi sayılıyor.

Çamlıhemşin ilçesinde yer alan yayla, Rize şehir merkezine 95 km uzaklıkta bulunuyor.

Bölgeye ulaşım Ayder üzerinden patika yolları takip ederek veya ilçeden kalkan araçlarla sağlanıyor. 

Huser Yaylası Rize

Huser Yaylası, ağırlıklı olarak sabah saatlerinde bir bulut denizinin ortasında kalıyor. Yüksekliği nedeniyle aşırı sis oluşan yaylada ortaya çıkan manzara gerçekten büyüleyici.

Bulut denizini yakalamak için özel bir tarih bulunmamakla birlikte yağışın çok yoğun olduğu zamanlarda görme şansınız yok. Fakat parçalı bulutlu havalarda manzarayı yakalamanız daha olası.

Huser Yaylası, sahip olduğu olağanüstü manzarası ile kamp yapmayı çok daha eşsiz kılarken alanın karavan kampına uygun olmadığını belirtelim.

Yayla ve çevresinde kamp ihtiyaçlarını karşılayacak tesis bulunmuyor

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.

Samistal Yaylası Kamp Alanı

Samistal Yaylası Kamp Alanı

Bölgenin en yüksek yaylalarından olan Samistal Yaylası, yine Rize’nin en turistik yeri olan Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor.

Toplu ulaşım bakımından elverişli olmayan yaylaya ulaşım, özel arazi araçlarıyla sağlanıyor.

Bakir bir doğayla baş başa kalmak, izole bir kamp tatili yapmak isteyenler için Samistal Yaylası eşsiz bir seçenek sunuyor.

Manzarası ve tertemiz havasıyla öne çıkan Samistal Yaylası, doğaseverlerin bölgede kamp yeri olarak en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor. 

Rize’de yer alan diğer yaylalara göre daha dingin olan Samistal Yaylası’nda çadır kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor.

Kamp alanı ve çevresinde kamp ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye gelmeden önce ihtiyaçlarınızı temin etmeniz gerekiyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kavrun Yaylası Kamp Alanı

Kavrun Yaylası Rize

Rize il merkezine 29 km uzaklıkta olan Kavrun Yaylası, Çamlıhemşin ilçesine bağlı.

Kaçkar Dağları’nın eteklerinde yer alan yayla, dağa tırmanış yapacak dağcıların ilk kamp noktası konumunda.

Nefes kesen yürüyüş rotalarıyla öne çıkan yayla doğaseverlere birçok imkân sunuyor.

Ayder Yaylası’na da oldukça yakın bir mesafede bulunan yayla, aynı zamanda Buzul Gölleri’ne giden güzergâh üzerinde yer alıyor.

Kavrun Yaylası’ndan başlayacağınız güzergahınıza Buzul Gölleri’ni de ekleyerek kamp yapmak mümkün. Yürüyüş hızınıza bağlı olarak yaklaşık iki saat süren bir yürüyüşten sonra göllere ulaşabiliyorsunuz.

Yayla ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir tesis mevcut değil.

Karadeniz Alpleri olarak da anılan bölge, özellikle dağcılık ve hiking tutkunlarını cezbediyor. 

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kapılı Göller Kamp Alanı

Kapılı Göller Kamp Alanı, Verçenik Dağı

Çamlıhemşin ilçe merkezine 48 km mesafede yer alan Kapılı Göller Kamp Alanı, düz ve yumuşak zeminiyle çadırınızı kolayca kurabilme olanağı sağlıyor.

Verçenik Dağı eteklerinde yer alan Kapılı Göller Kamp Alanı’na ulaşmak için öncelikle Verçenik Yaylası’na gitmeniz gerekiyor. Yol olmadığı için bölgeye ulaşım, araç ile sağlanamıyor. Kamp alanına ulaşmak için yaklaşık 5 kilometrelik bir yürüyüş rotasını geçmeniz gerekiyor. Bunun için kamp malzemelerinizi seçerken ağırlıklarını da hesaba katmanızı öneriyoruz. 

Yol durumu ve ulaşımın zorluğu nedeniyle daha az kişinin tercih ettiği kamp alanı, doğayla baş başa kalarak kamp yapmak isteyenler için son derece ideal. Göl kenarında muhteşem bir manzara eşliğinde kamp atmanın keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Kamp alanı etrafında sadece yaz döneminde açık olan bir pansiyon mevcut fakat olanakları son derece kısıtlı. 

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, duş-çeşme ve elektrik imkânı bulunmuyor. Yiyecek, içecek ve diğer ihtiyaçlarınızı gelmeden önce temin etmelisiniz.

Gito Yaylası Kamp Alanı

Gito Yaylası Rize

Rize şehir merkezine 86 km uzaklıkta yer alan Gito Yaylası, bölgenin nispeten daha az bilinen saklı cennetlerinden. Bulutların arasında bir yeşillik olarak nitelendirebileceğimiz yayla, Karadeniz’in tüm güzelliklerini ayaklarınız altına seriyor.

Çadır kampı için son derece uygun olan Gito Yaylası’na ulaşım, özel araçlarla sağlanabiliyor. Yaz sezonunda ise Çamlıhemşin’den kalkan minibüslerle alana ulaşmak mümkün. 

Kamp alanında kamp ihtiyaçlarının karşılanabileceği tesisler mevcut. Turizme yeni kazandırılan alanda fiyatların ortalamaya göre biraz yüksek olduğunu belirtelim.

Kamp Ücreti: Ücretsiz 

Kamp Olanakları: WC, otopark alanı, restoran ve elektrik olanakları mevcut. Elektrik ihtiyacı alan içinde bulunan restorandan karşılanıyor.

Pokut Yaylası Kamp Alanı

Rize Pokut Yaylası

Rize şehir merkezine 85 km uzaklıkta bulunan Pokut Yaylası, Şenyuva Köyü’nde yer alıyor. Şenyuva Köyü ise mis gibi süt kokan, üzeri nar gibi kızarmış bol fındıklı sütlacı ile ünlü.

Ulaşım olanakları kısıtlı olan yaylaya ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Bulut denizinin içinde bölgede yer alan birçok yaylayı izleme fırsatı sunan Pokut Yaylası, ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Pokut Yaylası Rize

Oldukça yüksek bir rakıma sahip olan yaylanın yazları bile çok serin olduğu konusunda sizleri uyaralım.

Kamp alanında bazı kamp ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler bulunuyor. Fakat biraz yüksek olan fiyatlar nedeniyle Pokut Yaylası’na giderken hazırlıklı gitmeniz gerektiğini belirtelim. 

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ve duş olanakları mevcut.

Kaçkar Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Kaçkar Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Oldukça geniş bir alanı kaplayan Kaçkar Dağları Milli Parkı, Erzurum ve Artvin il sınırlarını da içine alıyor.

Rize Kaçkar Dağları Milli Parkı

Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek dağları olan Kaçkarlar, Türkiye’nin en yağışlı kesiminde yer alıyor. Bu durum, milli parkı sadece akarsu zenginliğiyle değil olağanüstü flora yapısıyla da öne çıkarıyor.

Rize merkeze 115 km’lik mesafede yer alan milli parka ulaşım özel araçlarla sağlanıyor.

Kaçkar Dağları Milli Parkı Kamp Alanı

Doğaseverlerin vazgeçilmez noktalarından olan milli park; dağcılık, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık ve ekoturizm adına oldukça geniş alternatifler sunuyor. Kampçıların da yoğun olarak tercih ettiği alanda çadır dışında karavancılar için de kamp alanı da bulunuyor. 

Kaçkar Yaylası Artvin

Milli park olması nedeniyle girişlerin ücretli olduğu kamp alanında yetişkin giriş ücreti 4 TL olarak fiyatlandırılıyor. Çadır kampı için günlük 33 TL, karavan kampı içinse 30 TL ücret bedeli ödemeniz gerekiyor. 

Kaçkar Yaylası Artvin

Kamp alanı ve çevresinde kamp ihtiyaçları için birçok olanak bulunuyor.

Giriş Ücreti: Yetişkin 4 TL, öğrenci 2 TL, otomobil 12 TL. 

Kamp Olanakları: WC, konaklama tesisi, lokanta, otopark alanı, yöresel ürün satış noktaları, çay bahçesi, büfe olanakları mevcut.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız