Evde Spor Yapmaya Teşvik Edecek Sosyal Medyadaki 10 Fitness Kanalı

0
4706

Koronavirüs salgınından korunmak için alınan tedbirler kapsamında kısa süre için parklar, bahçeler ve sahillerden uzak kalıyoruz.

Açık havada uzun yürüyüşler, koşular yapmak ve spor aletlerini kullanmak için bir süre daha bekleyeceğiz. Bu süreçte fitness salonları, saunalar ve havuzlar gibi toplu kullanılan ortak spor alanları da bir süreliğine kapalı olacak.

Sosyal mesafeyi korumak ve izolasyon amacıyla evde geçirdiğimiz zamanlarda da sağlığımız için hayatımızdan sporu çıkarmamak büyük önem taşıyor.

Vücudunuzu şekle sokmak, kilo vermek, yağ yakmak, mutluluk hormonu salgılayıp moral bulmak veya bağışıklığınızı güçlendirmek… Amaç bunlardan hangisi olursa olsun evde de spor yapmak şart.

Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden en iyi fitness eğitmenleri, pilates hocaları, zumbacılar ve yogacılar en etkili egzersizlerini Youtube ve Instagram üzerinden paylaşıyor.

Siz de “Evde Kal, Sağlıklı Kal” hareketine katılmak için Instagram’daki en iyi fitness hesaplarına ve Youtube kanallarına mutlaka göz atın.

Sosyal Medyada Takip Edilmesi Gereken 10 Spor Hesabı

Sosyal Medyada Takip Edilmesi Gereken 10 Spor Hesabı

1) Yeni Başlayanlar İçin Evde Yürüyüş- Walk at Home by Leslie Sansone 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Walk At Home by Leslie Sansone (@walkathome)’in paylaştığı bir gönderi ()

Dünyayı evde yürüyüş kavramıyla tanıştıran Amerikalı fitness eğitmeni Leslie Sansone, evde aletsiz spor yapmak isteyenler ve yeni başlayanlar için muhteşem programlar sunuyor.

Walk At Home yani Evde Yürüyüş programı ile evinizin salonunda mat, dumble, atlama ipi vb. spor aletlerine ihtiyaç duymadan rahatça egzersiz yapabilirsiniz.

Farklı seviyelere uygun olarak seviyesi ve süresi giderek uzayan 1 mil, 2 mil, 3 mil ve yağ yakma programlarını rahatça deneyebilirsiniz.

Program İngilizce ve altyazısız ancak takip etmesi çok kolay ve eğlenceli. Üstelik her yaş grubuna uygun.

Şimdi rahat bir şeyler giyin ve Youtube’da Walk At Home With Leslie kanalını açın. Uzun ve tempolu bir yürüyüş yapın.

Eğer mümkünse dışarıda giymediğiniz veya altını yıkadığınız bir spor ayakkabı giymenizde yarar var. Bu şekilde hareketleri daha hızlı ve sağlam yapabilirsiniz. Ayakkabı giymeyecekseniz de parke üzerinde kaymayan çorapları tercih etmenizde yarar var.

Halı üzerinde egzersiz yapacaksanız tatsız durumlarla karşılaşmamak için halı kaydırmaz kullanarak halınızın kaymayacağından emin olun.

2) Ekipmansız ve Kolay Ev Egzersizleri – Seda Altın

Havlu, tabure, sandalye, oklava ve aklınıza ne gelirse… Bunların hepsini spor yaparken ekipmana dönüştürmeye ne dersiniz?

Seda Altın, genç ve yetenekli fitness influencer’larından biri. Instagram’da 400 bine yakın takipçisi olan Seda Altın, isteyenler için sağlıklı yaşam ipuçları ve beslenme programları da sunuyor.Instagram hesabında koltukta otururken ya da kitap okurken bile yapabileceğiniz pek çok basit egzersiz ve esneme hareketi gösteren Seda Altın, sağlıklı beslenme ve fit yaşam tüyoları dışında günlük hayatından ve gezilerinden de paylaşımlar yapıyor.

Sırt, göğüs, kol, bacak ve karın egzersizlerini peş peşe gruplar halinde kısa video postlarıyla gösteren Altın, kısa zamanda Instagram’da en çok takip edilen fitness hesapları arasına girdi.

3) Belirli Bölgelere Yoğunlaşmak İsteyenler İçin Aletsiz Fitness – Fitness Blender

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fitness Blender (@fitnessblender)’in paylaştığı bir gönderi ()

Karın düzleştiren egzersizler, baldırı incelten hareketler, six pack’leri ortaya çıkaran antrenmanlar veya HIIT (Yüksek Yoğunluklu Interval Antrenman) yapmak isteyenler için FitnessBlander Youtube kanalı oldukça ideal.

6 milyondan fazla abonesi olan kanalda 500’den fazla tam uzunlukta antrenman videosu bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fitness Blender (@fitnessblender)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kanalda ayrıca sağlıklı beslenme tüyoları, 3 veya 5 günlük challange’lar ve spor ve sağlıklı yaşama dair sıkça sorulan sorulara yer veriliyor.

Hem başlangıç seviyesindeki hem ileri seviyedeki için fitness severler için iyi bir kaynak olan kanal, İngilizce ancak anlaşılması oldukça kolay.

4) Dans ve Egzersizi Birleştirin, Eğlenceyi İkiye Katlayın! – The Fitness Marshall

İtiraf edin dans ve spor denince aklınıza ilk olarak zumba geldi! Ancak bu sefer sizi farklı bir egzersiz deneyimi ile tanıştırmak istiyorum.

Body roll ve slide gibi yumuşak hareketler ile her türden müziği dansla buluşturan Caleb Marshall ile sevdiğiniz şarkılara klip çeker gibi spor yapıyorsunuz.

Dans ederken arkasında amatör dansçılara da yer veren Caleb Marshall’ın videolarında farklı seviyelerden, farklı etnik kökenlerden ve vücut yapılarında insanları izlemek de ayrı bir keyif.

Yani çekinmeden rahatça dans edip, eğlenerek kalori yakabilirsiniz.

Dans figürlerini takip ederken arada Caleb Marshall’ın yüzünün şekilden şekle girmesine de tanık olarak egzersize gülme molası vermeye ihtiyaç duyabilirsiniz.

5) Kıpır Kıpır Türkçe Şarkılarla Zumba – Raxdance

Türkçe pop veya kıvrak oryantal ezgileriyle zumba keyfi bir başka… Raxdance isimli Youtube kanalıyla Tuğra Enfiyeci, en eğlenceli zumba derslerini takipçileriyle paylaşıyor.

Oryantal dans figürlerini zumba ile harmanlayan Tuğra Enfiyeci, Latin danslarından figürlere de yer veriyor.

Zumbaya yeni başlayacaklar için genellikle takip etmesi kolay bir koreografi hazırlayan eğitmen, güncel şarkılarla dans ve spor keyfini bir arada yaşamak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor.

Sevdiğiniz hareketli şarkılarla yorulmadan kalori yakmanın keyfini yaşayın.

6) Yazı Mükemmel Bir Vücutla Karşılamak İsteyenler İçin BBG

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kayla Itsines, dünya çapında Instagram’da en çok takip edilen fitness eğitmenlerinden biri.

BBG yani Bikini Body Guide (Bikini Vücudu Rehberi) programını 12 milyondan fazla Instagram kullanıcısının takip ettiği Itsines, takipçilerini bolca terleten kardiyo egzersizleriyle ünlü.

Doğum sonrası kilolarını vermek isteyen kadın kullanıcıların en sevdiği fitnessçılardan biri olan Itsines, kolay görünen antrenmanlarında kısa sürede bolca kalori yakmanızı sağlıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)’in paylaştığı bir gönderi ()

Hamileler için uygun egzersizler de paylaşan Itsines, ekipmanı olanlar için de olmayanlar için de uygun hareketler gösteriyor.

Stay Home, yani Evde Kal hareketini destekleyen Itsines; plank, squat, burpee gibi ekipmansız hareketlerin yanı sıra dumble, mat, atlama ipi ve top gibi ekipmanları da kullanıyor.

Instagram hesabında takipçilerinden gelen öncesi-sonrası (before-after) fotoğraflarını da paylaşan Itsines, kendisini disiplinle takip eden fitness severlere fit bir görünüm vadediyor.

7) Çocuklar İçin Evde Yapılabilecek Egzersizler- Ebru Karaduman, Fitness Partnerim

Okulların örgün eğitime ara vermesi ve evden eğitime başlaması çocukların hayatlarında çok büyük değişimlere neden oldu.

Okulundan, arkadaşlarından, parklardan, bahçelerden uzak kalan küçükleri unutmamak gerek. Evde vakit geçiren çocukların bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak egzersizlerle moral ve motivasyonlarını yükseltmeyi ihmal etmemeli…

Evin içinde enerjilerini sağlıklı bir biçimde aktarabilmeleri için çocuğunuzla evde egzersiz yaparak ailece eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Gün içinde hareket eden ve yorulan çocuğun daha rahat bir gece uykusu geçirmesi de size artı puan kazandırıyor.

Fitness eğitmenlerinin veya çocuk gelişimi uzmanlarının çocuklar için özenle seçtiği jimnastik hareketleri ve egzersizler, çocuklarınızla spor yaparken size ilham verebilir.

8) Kaygı ve Endişelerden Arınmak İçin Çigong Egzersizleri

Çigong (Qigong) Egzersizleri

Bir zamanlar savaş sanatı olan Çigong (Qigong), günümüzde doğadaki elementlerden ilham alarak bedeni ve zihni güçlendirmeyi hedefleyen egzersizleri kapsayan bir disipline evrilmiş.

Basit vücut hareketlerini nefes egzersizleri ve meditasyonla birleştiren çigong, bedenini ahenkli ve yavaş hareketlerle rahatlatmak, zihnini boşaltmak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Isınma, duruş, güç testi ve kapanıştan oluşan seanslar halinde yapacağınız çigong, beş duyunuza da hitap eden, geçmişi yüzyıllara  dayanan önemli bir disiplin.

9) Facefit – Yüz Yogası ile Yılların İzlerini Yüzünüzden Silin! – Ayşe Tolga

Sağlıklı bir bedenin en büyük göstergelerinden biri de sağlıklı bir cilt ve ışıldayan bir yüz. Güneşe, soğuğa, zamanın yıpratıcı etkilerine maruz kalan yüzümüzün daha dinç ve genç bir görünüme kavuşması içinse yüz yogası etkin bir yöntem.

Ciltte sarkmaları önlemek, mimik kırışıklarını azaltmak, kaz ayaklarının derinleşmesini engellemek ve dudak çevrenizdeki kırışık oluşumunun önüne geçmek için yüz yogasına başvurabilirsiniz.

Uzun yıllardır sağlıklı yaşam ve alternatif tıp alanında çalışmalar yapan Ayşe Tolga’nın Youtube kanalında yüz yogası için rehber videolar yer alıyor.

10) Nefes Egzersizleriyle Yenilenin!

Doğru nefes alma tekniklerini öğrenerek spor yaparken vücudunuza alacağınız oksijen miktarını artırarak yağ yakımını kolaylaştırabilirsiniz.

Ayrıca farklı nefes egzersizleriyle gün içinde sakinleşebilir, enerji depolayabilir veya uykuya daha rahat dalabilirsiniz.

Göğüs nefesi veya diyafram nefesi alma egzersizleri ile göğüs kafesinizi genişleterek daha doğru nefes almayı başarabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız