Yalova Gezilecek Yerler: 2 Günlük Gezi Rotası ve 31 Özel Durak

0
18646
Yalova Gezilecek Yerler: 2 Günlük Gezi Rotası ve 31 Özel Durak
Yalova Gezilecek Yerler: 2 Günlük Gezi Rotası ve 31 Özel Durak

Yalova’da bir günde ne yapılır? 

Yalova’da sadece bir gününüz varsa şehir merkezinde yer alan Yürüyen Köşk, Deprem Anıtı, Yalova Kent Müzesi, Rüstem Paşa Cami, Elmalık Kalesi gibi tarihi yerleri gezdikten sonra deniz kenarında güzel bir yemek yiyebilirsiniz.

Yalova’nın neyi meşhur? 

Yalova Termal suları ve muhteşem yemeklerinin yanı sıra, dokuma halıları, kilimleri, çini işlemeleri, el yapımı sabun çiçekleri ve hat sanatı tabloları çok meşhur.

Yalova’nın doğal güzellikleri nelerdir?

Suları ile şifa dağıttığına inanılan kaplıcalar, şelaleler, göller ve ormanlar başta olmak üzere pek çok doğal güzellik Yalova’da sizi bekliyor.

İlk yerleşimin M.Ö 3000’li yıllarda başladığı bilinen Yalova geçmişte Hititlerden Friglere, Perslerden Roma İmparatorluğu’na pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Mustafa Kemal Atatürk’ün de zaman zaman kaldığı ve ‘Benim kentimdir’ dediği Yalova’da keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer, tadılmayı bekleyen pek çok lezzet var. 

Yalova’da gezilecek yerler:

2 Günlük Yalova Gezi Rehberi

1. Gün: Muhteşem lezzetler eşliğinde şehir merkezini keşfedin

Yürüyen Köşk, Yalova Kent Müzesi, Karaca Arboretumu gibi merkezi yerleri gezdikten sonra keyifli bir kahve tatlı molası verebilirsiniz. Kahvenin yanında geleneksel bir tatlı denemek isterseniz şehrin tescilli ilk tatlısı olan Yalova sütlüsünü denemenizi öneririm. 

Sıla’nın Notu: Yalova’ya giderseniz yumurta dolması, Yalova sütlüsü, tavuklu mantı, milföylü Yalova kebabı gibi damak çatlatan lezzetlerinden tatmadan dönmeyin. Yalova’da nerede ne yenir merak ediyorsanız da aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

2. Gün: Şifalı termal suların tadını çıkarın

İlk gününüzde yürüyüp yorulduğunuza göre sıra şifalı suların tadını çıkarmaya geldi. Bütçenize uygun olan bir termal otel seçip gününüzü kaplıcalarda geçirebilirsiniz. Otelde kalmak istemezseniz Kurşunlu Hamamı’na giderek de termal sularla şifalanabilirsiniz. 

1) Yürüyen Köşk

Yürüyen Köşk
Yürüyen Köşk

1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk için inşa edilen köşkün oldukça ilginç bir hikayesi var. Mustafa Kemal’in köşkün bahçesinde yer alan ağacın kesilmesine karşı çıkması üzerine köşk özel bir raylı sistem kullanılarak taşınmış. O gün bugündür de Yürüyen Köşk olarak bilinen tarihi yapı Yalova’da görmeden dönmemeniz gereken yerlerden biri.  

Yürüyen Köşk konumu

Yürüyen Köşk giriş ücreti
  • Giriş ücreti: 5 TL
  • Öğrenci giriş ücreti: 3 TL
  • 65 yaş üstü giriş ücreti: ücretsiz
Yürüyen Köşk ziyaret saatleri
  • Müze saat 10:00 – 17:00 arasında ziayert edilebiliyor.

2) Atatürk ve Çocuk Müzesi

Modern müzecilik anlayışına göre dizayn edilen Atatürk ve Çocuk Müzesi 2014 yılında ziyarete açıldı. Çocukların ilgisini canlı tutan tasarımların yer aldığı müzenin öncelikli hedef kitlesi ilköğretim öğrencileri olsa da giden herkes müzede keyifli zaman geçirebilir. İki katlı olan müzenin giriş bölümünün zeminin bir kısmı Yalova’daki tarihi yerlerin işaretli olduğu bir harita ile kaplı. 

Atatürk ve Çocuk Müzesi konumu

Atatürk ve Çocuk Müzesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri
  • Girişlerin ücretsiz olduğu Atatürk ve Çocuk Müzesi’ni hafta içi 09:00-12:00 / 13:00-17:30 saatleri arasında hafta sonları ise 10:00-17:30 saatleri arasında gezebilirsiniz.

3) Yalova Kent Müzesi 

Yalova Kent Müzesi
Yalova Kent Müzesi

Yalova’nın merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan müzede Yalova’nın tarihi geçmişine dair pek çok eser sergileniyor. Yalova Kent Müzesi’nde sergilenen eserlerin geçmişi neredeyse sekiz bin yıl öncesine dayanıyor. Müzede şehre ilk yerleşimin başladığı yıllardan Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan geniş bir dönem yansıtılıyor. Yalova Kent Müzesi’nde sergilenen eserlerde Yalova’nın yöresel hayatından izlere de tanıklık edebilirsiniz. 

Kent Müzesi ziyaretçilerine görsel bir Yalova turu da vaat ediyor desem yeridir. Müzede şehrin pek çok tarihi ve turistik yerinin minyatür halini, maketini ya da fotoğrafını görebilirsiniz.

Yalova Kent Müzesi konumu

Yalova Kent Müzesi giriş ücreti
  • Pazartesi günleri kapalı olan Yalova Kent Müzesi’ni haftanın kalan günleri 09:30-17:30 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

4) Yalova Marina

Yalova Marina
Yalova Marina

Yalova’nın modern tarafını görmek isterseniz rotanızı 2010 yılında açılan Yalova Marina’ya çevirebilirsiniz. Özellikle gün batımında muhteşem manzaralara tanıklık edebileceğiniz Yalova Marina’da akşam keyfi yapabileceğiniz pek çok kafe ve restoran var. Aklınızda bulunsun!

Yalova Marina konumu

5) Yalova İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi
İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Osmanlı İmparatorluğu’nun kanıtlanabilen ilk kağıthanesi, ilk matbaacımız İbrahim Müteferrika tarafından Yalova’da kurulmuş. İlk yerli kağıdın üretildiği bu fabrika günümüze müze olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nde kağıdın tarihi, üretimi ve korunması hakkında bilgilerin yanı sıra kağıt sanatları, kağıt sanayi, kitabın ve kütüphaneciliğin tarihi gibi önemli konular hakkında da bilgi panoları yer alıyor. 

Yalova İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi konumu

Yalova İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi ziyaret saatleri
  • Yalova İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni pazartesi günleri hariç 10:00-17:30 saatleri arasında gezebilirsiniz.


Sıla’nın Notu: İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’nde oluşturulan üretim atölyesinde ziyaretçiler kendi kağıtlarını üretebiliyor. Meraklılarına duyurulur!

6) Termal Atatürk Köşkü

Termal Atatürk Köşkü Yalova
Termal Atatürk Köşkü

Termal Atatürk Köşkü 1929 yılında Mimar Prof. Hakkı Eldem önderliğinde 38 günde inşa edilmiş. Mustafa Kemal, tamamen ahşap olan iki katlı köşkte pek çok yabancı devlet insanını ağırlamış. Yerli yabancı pek çok sanat eserinin de yer aldığı köşk Yerli Malı Haftası, Türk Tarih ve Dil Kurumu’nun kuruluşu gibi tarihi olaylara da ev sahipliği yapmış. Hem Atatürk’ten izler taşıyan hem de tarihi açıdan önemli anlara tanıklık eden Termal Atatürk Köşkü Yalova’da gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. 

Termal Atatürk Köşkü konumu

Termal Atatürk Köşkü ziyaret saatleri
  • Pazartesi günleri kapalı olan Termal Atatürk Köşkü’nü haftanın kalan günleri 09:00 – 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

7) Sinema Binası

Sinema Binası
Sinema Binası

Yeşil doğası ile beğeni toplayan Termal İlçesi’nde bulunan Sinema Binası Yalova’nın en dikkat çekici yapılarından biri. 19. Yüzyılın sonlarında inşa edilen tek katlı ahşap yapı mimarisi ile beğeni topluyor. İnşa edildikten sonra bir süre restoran olarak hizmet veren bina 1947 senesinde sinemaya dönüştürülmüş. Bu güzel bina sinema salonları şekil değiştirmeye başladıktan sonra da kafe olarak kullanılmaya başlamış.

Sinema Binası konumu

8) Elmalık Kalesi

Ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı kesin olarak bilinmese de Elmalık Kalesi’nin güvenlik ve kontrol amaçlı yapıldığı tahmin ediliyor. Minik bir de tavsiyede bulunacak olursam Elmalık Köyü’nden Elmalık Kalesi’ne çok keyifli bir yürüyüş rotası var. Doğa yürüyüşü sevenlere duyurulur! 

Elmalık Kalesi konumu

Sıla’nın Notu: Elmalık Kalesi özellikle Marmara Denizi’nden çok net bir biçimde görülüyor. Yalova’ya deniz yoluyla giderseni çok daha güzel görebilirsiniz.

9) Hersekzade Ahmed Paşa Cami

Hersekzade Ahmed Paşa Cami
Hersekzade Ahmed Paşa Cami

Külliyeye bağlı olan bu minik cami II. Bayezid ve I. Selim dönemlerinde vezir-i azam olarak görev yapan Hersekzade Ahmet Paşa tarafından yaptırılmış. Caminin yapılış tarihi net olarak bilinmese de vakfiyesi hakkında ilginç bir bilgi var. Hersekzade Ahmed Paşa Cami’nin 1511 yılının aralık ayında tasdik edilen vakfiyesi günümüzde Amerika’da bulunan Philadelphia Free Library’de saklanan John Frederecik Levis Koleksiyonu’nda yer alıyor. 

Yaşanan depremlerde bir çok kez hasar gören cami her seferinde restore edilerek yeniden hizmete açılmış. 

Hersekzade Ahmed Paşa Cami konumu

10) Rüstem Paşa Cami

Rüstem Paşa Cami
Rüstem Paşa Cami

Mimar Sinan’ın Yalova’daki tek eseri olan Rüstem Paşa Cami 17.yüzyıldan beri tüm ihtişamı ile ibadete gelenleri ağırlıyor. Adından da tahmin edebileceğiniz üzere Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli paşalarından olan Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a inşa ettirilen cami Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de yer alıyor. 

Rüstem Paşa Cami konumu

11) Çınarcık Merkez Cami

Çınarcık Merkez Cami
Çınarcık Merkez Cami

İlçenin en dikkat çekici tarihi yapılarından biri olan Çınarcık Cami’nin üzerinde iki adet kitabe yer alıyor. Birinci kitabe üzerinde 1911 senesinde inşa edildiği, ikinci kitabe üzerinde ise 1725 senesinde Sadrazam İbrahim Paşa tarafından yaptırıldığı yazıyor. İlk inşa edildiğinde minaresiz olarak yapılan camiye yüz yıllar sonra gönüllü bir vatandaşın desteği ile 2000 yılında bir minare eklenmiş.

Giriş ücreti bulunmayan Çınarcık Merkez Cami’ni dilediğiniz gün ve saatte ziyaret edebilirsiniz.

Çınarcık Merkez Cami konumu

12) Azize Pareskevi Kilisesi

Tarihi Kilise olarak da bilinen Azize Pareskevi Kilisesi mimarisi itibariyle eski taş evlere benzetiliyor. Günümüzde özel mülk olduğu için içerisine girilmiyor. Ancak mimariye merakınız varsa taş, tuğla ve dağınık moloz kullanılarak inşa edilen kiliseyi görmenizi öneririm. 

Azize Pareskevi Kilisesi konumu

13) Hasan Baba Türbesi

Hasan Baba Türbesi
Hasan Baba Türbesi

Yalova, 1325 yılında Osmanlı hakimiyetine geçmiş. Ancak Bizans İmparatorluğu bölgeyi ele geçirmek için pek çok savaş başlatsa da başarılı olamamış. Bizans ile Osmanlı arasında yaşanan savaşlardan birinde büyük kahramanlık sergileyen Hasan Baba ağır yaralanmış ve sonrasında şehit olmuştur. Hasan Baba’nın gömüldüğü yere bir türbe yapılmış ve o yıldan beri ziyaretçisi hiç eksik olmamış. 

Hasan Baba Türbesi’ni dilediğiniz zaman ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Hasan Baba Türbesi konumu

14) Güneyköy

Güneyköy
Güneyköy

Güneyköy ilçesi 1896 yılında Dağıstan’dan gelen göçmenler tarafından kurulmuş. Dağıstanlıların geleneklerini ellerinden geldiğince yaşatmaya çalıştığı Güneyköy farklı kültürleri tanımayı sevenler için keyifli bir destinasyon olacaktır. Güneyköy kaya tırmanışı için de oldukça ideal bir bölge. Eğer ekstrem sporlara merakınız varsa önce kaya tırmanışı yapıp sonrasında da kendinizi ödüllendirmek için köydeki mantıcılardan birinde Dağıstan Mutfağı’nın en sevilen lezzetlerinden olan hinkal mantısından yemenizi öneririm. 

Güneyköy konumu

15) Çiftlikköy

Çiftlikköy
Çiftlikköy

Palmiye ve çam ağaçlarının gölgesindeki sahili ile hem Yalovalıların hem de şehri ziyarete gelenlerin favori yerlerinden biri de Çiftlikköy İlçesi. Denize sıfır yürüyüş yolu, tarihi yapıları, su parkları ve kafeleri ile keyifli zaman geçirmeniz için pek çok alternatif sunan Çiftlikköy Yalova’da gezilecek yerler listenizde mutlaka olsun derim.

Çiftlikköy konumu

16) Kara Kilise

Kara Kilise
Kara Kilise

Kara Kilise, Çiftlikköy İlçesi’nde bir sitenin sınırları içerisinde yer alıyor. Kara Kilise’nin tarihi ile ilgili farklı bilgiler var. Bunlardan birine göre yapı M.S 6. yüzyılda hamam olarak inşa edilmiş ve uzun yıllar hamam olarak kullanılmış. 8. yüzyıldan itibaren ise kilise olarak kullanılmaya başlandığı söyleniyor. Başka bir kaynağa göre ise Roma Dönemine ait su mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Kara Kilise Bizans Dönemi’nde kiliseye dönüştürülmüş. 

Kara Kilise konumu

17) Deprem Anıtı

Deprem Anıtı
Deprem Anıtı

Yalova Deprem Anıtı, 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenlerin anısına 2000 yılında yapıldı. Şehir merkezinde bulunan 17 Ağustos Parkı’nın içinde yer alan anıtın mermer sütunlarında depremde hayatını kaybedenlerin adı yazıyor. İnsanı hüzünlendiren bir durak olsa da ziyaret edip hayatını kaybedenleri anmadan dönmeyin derim. 

Deprem Anıtı konumu

18) Yalova Bonsai Müzesi

Yalova Bonsai Müzesi
Yalova Bonsai Müzesi

Müze Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa’nın ise en büyük bonsai müzesi olma ünvanına sahip. İçerisinde çeşit çeşit bonsai ağacının sergilendiği müze sadece doğa tutkunları için değil sanat severler için de es geçilmemesi gereken bir durak bence. Yalova’nın doğal güzelliklerini bonsai ağaçları ile buluşturan bu müzede keyifli yürüyüşler de yapabilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

Yalova Bonsai Müzesi konumu

Yalova Bonsai Müzesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri
  • Yalova Bonsai Müzesi’ni pazartesi günleri hariç 09:30 – 17:30 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

19) Karaca Arboretumu

Karaca Arboretumu
Karaca Arboretumu

Canlı ağaç müzesi olarak da bilinen arboretum Hayrettin Karaca tarafındana yaptırılmış. 13.5 hektarlık bir arazi üzerine kurulan Karaca Arboretumu’nda yedi binin üzerinde farklı bitki türü yer alıyor. Türkiye’nin ilk özel arboretumu olma özelliğine sahip Karaca Arboretumu’nda Magnolia, Betula, Pinus cinslerine ait çok özel bitki türleri de yer alıyor. Botaniğe merakınız var Karaca Arboretum’u mutlaka listenizde olsun. 

Karaca Arboretumu konumu

Karaca Arboretumu giriş ücreti
  • Haftanın yedi günü açık olan Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi’ni 10:00 – 12:00 / 13:00 – 17:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

20) Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu
Atatürk Arboretumu

Türkiye’nin ilk canlı ağaç müzesi olarak da bilinen Atatürk Arboretumu 19 Ağustos 1929 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile açılmış. Yerli ve yabancı olmak üzere toplam 1844 farklı ağaç türüne ve yüzlerce farklı çiçek çeşidine ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu ziyaretçilerine unutamayacakları bir görsel şölen sunuyor. Fotoğraf çekmeye doyamayacağınız bir canlı ağaç müzesinde vakit geçirmek ve doğada huzur bulmak isterseniz hiç düşünmeden Atatürk Arboretumu’nun yolunu tutun derim. 

Atatürk Arboretumu konumu

Atatürk Arboretumu giriş ücreti
  • Yetişkin giriş ücreti: 45 TL
  • Öğrenci giriş ücreti: 17 TL
Atatürk Arboretumu ziyaret saateleri
  • Atatürk Arboretumu’, 09:00 – 17:00 saatleri arasında açık.

21) Altınova Deniz Feneri Müzesi

Altınova Deniz Feneri Müzesi
Altınova Deniz Feneri Müzesi

1863 yılında Fransızlar tarafından yapılan Dilburnu Deniz Feneri Osmanlı İmparatorluğu zamanında uzun yıllar boyunca Marmara Denizi’nde yol alan gemilere yol gösterdi. 2009 yılında ise Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edildi. Ardından, orijinal malzemeler kullanılarak aslına uygun olarak restore edilen Dilburnu Deniz Feneri müzeye çevrildi. 

Altınova Deniz Feneri Müzesi konumu

Altınova Deniz Feneri Müzesi ziyaret saatleri
  • Pazartesi günleri kapalı olan Altınova Deniz Feneri Müzesi’ni pazartesi günleri hariç 11:00 – 16:00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

22) Altınova Kent Müzesi

 Altınova Kent Müzesi
Altınova Kent Müzesi

Antik Çağ’ın en önemli güzergahlarından biri olan Altınova ilçesi Hac ve Tarihi İpek Yolu’nun kesiştiği noktada yer alıyor. Ayırca Evliya Çelebi’nin  seyahatnamesini yapmaya başladığında ilk ziyaret ettiği yer olan Altınova’nın tarihini daha detaylı öğrenmek isterseniz Altınova Kent Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Altınova Kent Müzesi konumu

Altınova Kent Müzesi ziyaret saatleri
  • Pazartesi günleri kapalı olan Altınova Kent Müzesi’ni 09:30 – 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

23) Kurşunlu Hamamı

Kurşunlu Hamamı
Kurşunlu Hamamı

Yalova’nın en tarihi yapılarındana biri olan Kurşunlu Hamamı Bizans Dönemi’nde inşa edilmiş. Sultan II. Abdülhamid döneminde ise Fin Hamamı tarzında restore edilen hamam şifalı suları ile günümüzde de ziyaretçilerini ağırlıyor. 

Termal İlçesi’nde yer alan Kurşunlu Hamamı’na Yalova merkezden kalkan minibüslerle 30 dakika da ulaşabilirsiniz. 

Kurşunlu Hamamı konumu

22) Armutlu Kaplıcaları

Bizans Dönemi’nden beri aktif bir şekilde hizmet veren Armutlu Kaplıcaları’nın sularının şifalı olduğuna inanılıyor. Suların sıcaklığının 57 ile 73 derece arasında değiştiği kaplıcaların radyoaktivitesi oldukça yüksek. Doğayla iç içe bir mekanda sıcacık sularda şifa bulmak isterseniz Armutlu Kaplıcaları güzel bir alternatif olacaktır. 

Armutlu Kaplıcaları konumu

23) Yalova Kent Ormanı

Yalova Kent Ormanı
Yalova Kent Ormanı

2005 yılında düzenlenerek kullanıma açılan Yalova Kent Ormanı Erikli Yaylası’nda yer alıyor. Yaklaşık doksan beş hektarlık bir alanı kaplayan Yalova Kent Ormanı’nın içinde şelalelerden yürüyüş yoluna, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına pek çok farklı bölüm sizi bekliyor. Meşe, ıhlamur, gürgen, kayın ve çam ağaçları ile çevrili Yalova Kent Ormanı’nda piknik yapabileceğiniz özel alanlar da var. Aklınızda bulunsun!

Yalova Kent Ormanı

22) Çobankale Kalıntıları

Çobankale Kalıntıları

Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’nden kalıntıların yer aldığı Çobankale kalıntılarının geçmişi 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Osmanlı Beyliği’nin devlet olma sürecinde önemli bir rol oynayan Çobankale’de o döneme ait pek çok eser gün yüzüne çıkartılıyor. 

Çobankale Kalıntıları konumu

23) Dipsiz Göl

Dipsiz Göl
Dipsiz-Gol

Kent Ormanı’ndan kısa bir yürüyüş ile ulaşabileceğiniz Dipsiz Göl Yalova’da görülmesi gereken doğal güzelliklerden biri. Deniz seviyesinden 530 metre yükseklikte yer alan Dipsiz Göl’e giderseniz hemen yanı başındaki Erikli Yaylası’nı da es geçmeyin derim. 

Dipsiz Göl konumu

24) Erikli Yaylası

Erikli Yaylası
Erikli Yaylası

Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olan Erikli Yaylası deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte yer alıyor. Buz gibi kaynak suyuyla meşhur olan Erikli Yaylası ıhlamur, çam, kestane ve elma ağaçları ile çevrili. 

Erikli Yaylası’nın muhteşem doğasının tadını gönlünüzce çıkarmak isterseniz giderken yanınıza mini bir piknik çantası hazırlayabilirsiniz. Ancak belirtmekte fayda var. Erikli Yaylası’nın yakınında bir tesis yok. O yüzden yiyecek içeceğinizin yanı sıra kamp sandalyenizi de yanıza almayı unutmayın. 

Erikli Yaylası konumu

25) Karlık Yaylası

Karlık Yaylası
Karlık Yaylası

Denizden yaklaşık yedi yüz metre yükseklikte yer alan Karlık Yaylası özellikle kampçıların gözdesi. Farklı ağaç ve endemik bitki türleri ile çevrili Karlık Yaylası kışın sular altında kaldığından dolayı göl gibi olurken yaz mevsiminde ise yayla olarak kullanılıyor. 

Karlık Yaylası konumu

26) Delmece Yaylası

Delmece Yaylası
Delmece Yaylası

Yalova’nın doğal güzelliklerinden biri olan Dipsiz Gölü’nde yer aldığı Delmece Yaylası Yalova’nın en popüler yaylalarından biri. Ağırlıklı olarak kestane, ıhlamur, meşe ve çam ağaçlarının çevrelediği, doğal bir yürüyüş parkurunun yer aldığı Delmece Yaylası sahilden yaklaşık on yedi kilometre içeride yer alıyor. 

Delmece Yaylası konumu

27) Sudüşen Şelalesi

Sudüşen Şelalesi
Sudüşen Şelalesi

Her yıl sadece yerli değil yüzlerce yabancı turisti de ağırlayan Sudüşen Şelalesi Yalova’nın es geçilmemesi gereken doğal güzelliklerinden biri. Samanlı Dağları’nın ortasından yeşilin binbir tonunun arasından akan Sudüşen Şelalesi piknik ve kamp alanları ile keyif yapmayı sevenlerin, doğa yürüyüşü parkurları ve bisiklet turları ile de sporseverlerin Yalova’daki favori destinasyonlarından biri. 

Sudüşen Şelalesi konumu

28) Termal Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplıcaları
Yalova Termal Kaplıcaları

Samanlı Dağı’nın yamacında yemyeşil bir vadi olan Termal İlçesi’nde yer alan kaplıcalar sadece Yalova’nın değil ülkemizin de en önemli kaplıcaları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bölgenin tarihine kısaca bir bakacak olursak, Termal Kaplıcaları’nın şifalı sularının Roma Dönemi’nden beri pek çok hastalığa iyi geldiği söyleniyor. Bu yüzdendir ki her yıl binlerce kişi Termal Kaplıcaları’na şifa bulmaya gidiyor.

Termal Kaplıcaları konumu

29) Çınarcık

Çınarcık Yalova
Çınarcık

Geçmişi M.Ö 4000’li yıllara kadar uzanan Çınarcık İlçesi’nde Frigyalılardan Kimiryalılara, Romalılardan Bizans’a ait izlere rastlamak mümkün. Yalova’nın sayfiyesi diyebileceğim Çınarcık’ta yaz aylarında denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz pek çok plaj da var. Aklınızda bulunsun!

Çınarcık konumu

Sıla’nın Notu: Çınarcık’a gittiğinizde denk gelirseniz perşembe günleri kurulan semt pazarına uğrayıp ev yapımı lezzetlerden satın alabilirsiniz.

30) Armutlu Plajı

Yalova’nın en popüler plajlarından biri de Armutlu Plajı. Dingin ve bir anda derinleşmeyen berrak suları ile özellikle çocuklu ailelerin çokça tercih ettiği Armutlu Plajı’nda ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz yerler oldukça kısıtlı. O yüzden hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Armutlu Plajı konumu

31) Altınova Plajları

Altınova Plajları
Altınova Plajları

Yaz aylarında Yalova’ya giderseniz Altınova’nın mavi bayraklı plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarmayı ihmal etmeyin. Altınova İlçesi’nde hem belediyeye ait hem de özel plajlar var. Buralarda gün boyu denizin güneşin tadını çıkarabileceğiniz gibi kafe ve restoranlarında bir şeyler de atıştırabilirsiniz.

Altınova Plajları konumu

Önceki İçerikİstanbul’un En İyi 16 Dondurmacısı
Sonraki İçerikManisa’da Gezilecek Yerler
Sıla Uçan
Saint Benoit Fransız Lisesi, Koç Üniversitesi Tarih mezunuyum. Bir süre kurumsal hayatta çalıştıktan sonra kendi yolumu çizmeye karar verdim ve uçanmutfak adlı blogumu kurdum. Böylece hayatıma en büyük tutkularımdan ve vazgeçilmezlerimden olan seyahat ve yemek ikilisinin serüveninde devam etmeye başladım. Hayallerim ışığım tutkularım ise mesleğim oldu. http://www.ucanmutfak.com

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız