İstanbul’un En İyi 16 Dondurmacısı

0
26146

Bazen sade bazen çikolatalı bazense meyveli ya da hepsi bir arada. Kim sevmez ki çıtır çıtır külah üzerine kat kat dondurma koydurup yaz akşamlarında keyif yapmayı?

Her ne kadar dondurmadan yaz kış vazgeçemeyenlerden olsam da yazın dondurma yemenin tadının da keyfinin de bambaşka olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Kahramanmaraş Dondurma

Gelato denilen İtalyan tarzı dondurma son yıllarda oldukça popüler bir hal almış olsa da bizim klasik usül dondurmalarımızın gönüllerdeki yerinin her zaman çok başka olduğunu düşünmüşümdür. Böyle özel olmasının sebebi belki de çocukluk günlerimi anımsattığındandır, kim bilir…

Gelin hem çocukluğumuzun klasik dondurmalarını tadabileceğiniz hem de İtalyan işi dondurma gelatonun tadına varabileceğiniz İstanbul’un en lezzetli dondurmacılarına bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi Dondurmacıları:

Avrupa Yakası’nın En İyi Dondurmacıları

Mua, Yeniköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muà Gelatieri d’italia (@muadondurma) on

Tam bir gelato, yani İtalyan işi dondurma cenneti olan Mua klasik tatların haricinde bir çok farklı lezzet de sunuyor.

Mesela Snickers çikolatasını seviyorsanız Mua’da ‘tuzlu fıstık’ ve ‘bitter çikolata’ ikilisini bir arada tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ya da ‘Brüksel Bisküvili’ veya ‘tuzlu karamelli’ gibi değişik lezzetleri de tadabilirsiniz.

Mua’da sipariş vermeden önce dondurma çeşitlerini tatma şansınız olması da bence ayrı bir güzel.

Tattığınız bir lezzet aklınızda kalmasın istiyorsanız da çocuk topunu tercih edin derim. Böylelikle daha küçük porsiyonlarda daha çok çeşit deneyebilirsiniz benden söylemesi.

Dondurmacci, Nişantaşı

 

View this post on Instagram

 

İşte “aktif karbon” ve “kara susam “ #blackfoodfestival için özel yapıldı 🖤

A post shared by dondurmacci (@dondurmacci) on

Dondurmacci, mevsime göre değişkenlik gösteren ve tamamen katkısız olarak hazırladığı dondurma çeşitleri ile gönüllere taht kuran dondurmacılar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Dondurmacci’da manda sütlü, bademli, fıstıklı gibi seçeneklerin yanı sıra güllü, lavantalı, karpuzlu gibi farklı dondurma çeşitlerini de tadabilirsiniz.

Dondurmacci’nin en güzel yanlarından biri de bence şekersiz dondurma seçeneklerinin olması. Özellikle şekersiz bitteri bir harika.

Mini Dondurma, Bebek

Adı gibi mini minnacık bir yer olan Mini Dondurma için bir Bebek klasiği diyebilirim.

Yıllardır lezzetinden ödün vermeyen Mini Dondurma kış aylarında kapalı. Bu yüzdendir ki açılmasını dört gözle bekleyen kalabalık bir müdavim kitlesi var. Hatta pek çok kişi Mini Dondurma’nın açılması yazın habercisi olarak görüyor.

Siz de yazın keyfini doya doya çıkartmak adına Mini Dondurma’dan dondurmanızı alıp Bebek Parkı’nda keyif yapmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse mini dondurmanın enfes sadesinden ve çikolatasından yemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tabi ki üzeri bol fındıklı olarak.

Damla Dondurma, Kurtuluş

İstanbul’un en eski semtlerinden biri de şüphesiz Kurtuluş. Siz de mahalle kültürünü çokça hissedebileceğiniz bu güzel semtte yıllardır hizmet veren harika bir dondurmacıda keyif yapmaya ne dersiniz?

Lezzeti mahalle sınırlarını aşmış Damla Dondurma’nın müdavimlerinin favorileri arasında sade ve tuttu frutti seçeneklerini var.

Damla Dondurma klasik dondurmadan vazgeçemeyenleri Kurtuluş’taki minik yerine bekliyor.

Hakiki Roma Dondurmacısı, Yeşilköy

Küçükken hep annemlerden duyardım ‘Ahh nerede o çocukluğumuzdaki Roma dondurmaları…’ İşte o merakla tuttum Roma Dondurmacı’nın yolunu.

Belli bir yaşın üzerinde iseniz Yeşilköy’deki Roma Dondurmacı’sı sizi gençliğinize götürecek. Şayet gençseniz de sizi tadına doyamayacağınız klasik bir dondurma ile buluşturacak, benden söylemesi.

Girandola, Arnavutköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Girandola Gelato (@girandolagelato) on

Geloto denilince akla ilk gelen yerlerden birinde Girandola. İster Arnavutköy’de bir şeyler atıştırdıktan sonra isterseniz de sahilde yaptığınız yürüyüş sonrası kendinizi ödüllendirmek için gidebilirsiniz Girandola’ya.

Girandola’nın başta meyveli seçenekleri olmak üzere bütün dondurmaları enfes. Ancak, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuzlu ve şeftalili dondurmalarını kesinlikle tek geçerim.

Cremeria Milano, Nişantaşı

İtalyan işi dondurma yiyebileceğiniz en iyi yerlerden biri de Cremeria Milano. Son yılların trendi, benim de favorilerimden olan tuzlu karamelli dondurma yapan İstanbul’daki en iyi yerlerden biri olan Cremeria Milano’nun en dikkat çeken özelliklerinden biri de çölyak hastalarına özel glutensiz dondurma seçeneği olması.

Birçok farklı noktada şubesi bulunan Cremeria Milano’yu görür görmez girin ve kendinize enfes bir dondurma ısmarlayın. Asla pişman olmazsınız.

Dondurmino, Karaköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dondurmino (@dondurmino) on

İtalyan tarzı dondurma yapan yerlerden biri de Fransız Geçidi’nde yer alan Dondurmino.

Küçük bir dükkan olmasına rağmen Dondurmino’da oldukça fazla çeşit var o yüzden karar vermekte zorlanabilirsiniz.

Benim önerim bir çok çeşitle harika bir uyum içinde olan çikolata parçacıklı sade dondurma ‘Straciatella’nın tadına bakmanızdan yana olacaktır.

Meşhur Büyükdere Dondurmacısı, Büyükdere

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meşhur Büyükdere Dondurmacısı (@meshur.buyukdere.dondurma1935) on

İstanbul’un en nostaljik semtlerinden biri olan Büyükdere’nin favori lezzet duraklarından biri de Meşhur Büyükdere Dondurmacısı.

Yıllardır lezzetinden ödün vermeden müdavimlerini ağırlayan Büyükdere Dondurmacı’na uğrarsanız semtin nostaljik havasına uyum sağlamak adına tercihinizi sade ve çikolatalı gibi klasik lezzetlerden yana kullanın derim.

Yasemin & Tuncel, Göktürk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yasemintuncel (@yasemintuncel) on

Yasemin & Tuncel’in günlük çıkan tazecik dondurmaları kesinlikle bir efsane.

Hiç aklınıza gelmeyecek lezzetleri dondurmayla buluşturan Yasemin Tuncel’de, muhtemelen başka yerde bulamayacağınız, mısır gevrekli, yanık sütlü, tahin pekmezli ve brownili gibi farklı dondurma çeşitlerinin tadında bakabilirsiniz.

Şehirden biraz uzak olsa da dondurmaları o kadar lezzetli ki bir kere gittiniz mi yollar gözünüz de büyümeyeye başlıyor.

Pioppo Gelato, Levent-Kanyon

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pioppo Gelato (@pioppogelato) on

Küçücük bir yerde tadına doyamayacağınız dondurmalar sunuyor Pioppo Gelato. Özellikle yoğurtlusu ve Hindistan cevizlisi kesinlikle favorim.

Tercihinizi yoğurtludan yana kullanırsanız yanına mutlaka bir top da meyveli bir dondurma ekleyin derim.

Özellikle çilek, karadut gibi kırmızı meyvelerden birini seçerseniz tadına doyum olumuyor benden söylemesi.

Bena Dondurmaları, Kapalıçarşı

Bilenler bilir Kapalıçarşı’nın gizli lezzet duraklarından biridir Bena Dondurmaları. Kapısındaki her daim bir kalabalık olan Bena Dondurmaları’nda enfes dondurmalar tadılmayı bekliyor.

Kapalıçarşı’ya giderseniz Bena Dondurmaları’na mutlaka uğrayın ve kendinize enfes bir dondurma ısmarlamadan dönmeyin derim.

Anadolu Yakası’nın En İyi Dondurmacıları

Vero Gelato, Caddebostan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vero Gelato (@verogelato.tr) on

Sahibi İtalyan olunca harika gelatolar hazırlamak kaçınılmaz oluyor sanırım. Vero Gelato’da bir İtalyan dokunuşu ile tatlanan harika dondurmalar tadabilirsiniz.

Farklı tatlar denemeyi seviyorsunuz lime ve fesleğenli, naneli-zencefilli ve frambuazlı dondurma seçeneklerinin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Serez Dondurmacısı, Maltepe

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serez Dondurmacısı (@serezdondurmacisi) on

Taze, yerli ve doğal olma mottosu ile yola çıkan Serez Dondurma Anadolu Yakası’nın en iyi dondurmacıları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Serez Dondurmacısı’nın en çok tercih edilen seçenekleri ise duble kaymak ve çikolata.

Aklınızda bulunsun dondurma yemek istemezseniz de Serez’in taze mevsim meyveleri ile hazırladığı içinizi ferahlatacak enfes sorbeleri var.

Yaşar Usta Sorbe Dondurması, Bostancı

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yaşar Usta Sorbe ve Dondurması (@yasarustakadikoy) on

Keçi sütü ve gerçek meyvelerle hazırladığı dondurmalarla kırk yılı aşkın süredir hizmet veren Yaşar Usta’nın müdavimleri bir hayli fazla. Yaşar Usta’ya giderseniz bence bir top tahinli cevizli yanına da çikolatalı dondurma alın derim.

İkinci turu yapmak isterseniz de meyveli çeşitlerden birini tercih edebilirsiniz. Onlarca meyve çeşidi arasında seçim yapmakta zorlanırsanızda hafif mayhoş vişnelisini ya da kavunlusunu tatmanızı öneririm.

Meşhur Dondurmacı Ali Usta, Moda

Üzeri çikolata soslu ve bol fındıklı bir dondurmadan daha güzel ne olabilir ki? İstanbul’da dondurma keyfi yapmak isteyenlerin yıllardır değişmeyen adreslerinden biri de Meşhur Dondurmacı Ali Usta.

Özelikle bademli ve fıstıklı dondurmasını yemelere doyamayacaksınız benden söylemesi.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız