Ankara’da Araç Kiralamak İçin 6 Neden

0
9717

13 Ekim 1923’te başkent olarak kabul edilen güzel Ankara, ülkemizin en kalabalık ikinci şehri. İç Anadolu Bölgesi’nde bulunan şehir yüzölçümü bakımından Türkiye’nin üçüncüsü. Ankara, tarihi olarak büyük önem taşısa da doğal güzellikleriyle de öne çıkıyor.

Ankara öyle bir yer ki herkesin yolu hayatının bir bölümünde buraya düşüyor. Hangi sebeple gelmiş olursanız olun bu kadar kalabalık ve büyük bir şehri rahatça gezebilmek için araba kiralama hizmeti kullanmak karşımıza güzel bir seçenek olarak çıkıyor.

Gelin Ankara’da araç kiralamanın neden çok güzel bir fikir olduğunu sizlere anlatalım.

Ankara’da Araç Kiralamak İçin 6 Neden

1) Havalimanından Şehir Merkezine Kolayca Ulaşabilirsiniz.

Eğer Ankara’ya havayolu ile seyahat edecekseniz havalimanı araç kiralama hizmetlerini kullanarak kolayca şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda aracınızı kiralamak için yapmanız gereken ilk şey kiralama yapmak istediğiniz araç kiralama firmasını seçmek.

Havalimanında erişebileceğiniz araç kiralama acentelerinden sizin için en uygun olanını seçtikten sonra aracı ne zaman teslim alacağınızı ve ne zaman bırakacağınızı belirlemeniz gerekiyor.

Tüm bunlara karar verdikten sonra kendinize en uygun aracı bulabilmek için kiralama şirketinin internet sayfasında istediğiniz özelliklere sahip bir araç bulabilmek için sayfadaki filtreleme özelliğini kullanabilirsiniz.

Bu sayede uçağınız iner inmez kiralık aracınızı havalimanında teslim alarak Ankara’daki gitmek istediğiniz yerlere kolayca ulaşabilirsiniz. 

2) Hijyenik ve Konforlu Bir Şekilde Seyahat Edebilirsiniz.

Ankara’da araba kiralama hizmetini kullanırsanız rahat bir biçimde yolculuk yapma fırsatı elde edersiniz. Halen devam etmekte olan COVİD-19 salgını sebebi ile çoğumuz toplu taşıma araçlarını kullanmaktan çekiniyoruz.

Günümüzde kalabalık ve kapalı yerlerde uzun süre kalmamızı gerektiren toplu taşıma araçları ile yolculuk yapmak çoğu kişi tarafından tercih edilmiyor. 

Ankara araç kiralama şirketlerinden faydalanarak şehirdeki yolculuğunuzu konforlu bir hale getirebilirsiniz. Araç kiralayarak başka insanlarla olan temasınızı en az indireceğiniz için sağlıklı ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. 

Salgın döneminde getirilen kurallar sebebiyle araç kiralama şirketleri dezenfeksiyon işlemlerini de arttırmış durumda. Kiralık araçlar her kullanımdan sonra güzelce temizlenip havalandırıldığı için bu araçları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.   

3) Toplu Taşıma ile Ulaşılamayan Yerlere Gidebilirsiniz.

Ankara’da gezilecek tarihi yerlerin çoğu Ulus ve Kızılay gibi merkezi yerlerde konumlanmış olsa da Eymir Gölü ve Kızılcahamam gibi şehir merkezinden uzak doğal güzelliklere ulaşmak için Ankara oto kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Bu sayede şehri ziyaret etmişken Ankara’nın yakınında bulunan ama toplu taşıma ile ulaşılamayan yerleri de gezebilirsiniz.

Ayrıca bu güzel yerlerde piknik veya farklı aktiviteler yapabilmek için yanınıza istediğiniz kadar eşya alabilirsiniz.

Şehirdeki gezi planınızı yapabilmek için Ankara’daki gezilecek yerlerin ayrıntılı bir biçimde anlatıldığı blog yazımızı okuyabilirsiniz: Ankara’da Gezilecek Yerler

4) Uzun Süreli Kiralama Yaparak Tasarruf Edebilirsiniz.

Ankara’da sürekli olarak kiralık araca ihtiyacınız olursa uzun süreli kiralama seçeneği ile daha az ödeme yaparak araç kiralayabilirsiniz.

Araç kiralamada fiyatlar aracı kiralama sürenize göre değişiklik gösteriyor. Kiralama hizmetinde vade süresi arttıkça alabileceğiniz indirim miktarı da artıyor.

Dolayısıyla uzun süreli kiralama işlemi yaparsanız ödeyeceğiniz para miktarı azalacağından tasarruf etme şansı elde ediyorsunuz. Bu yüzden Ankara’da uzun süreli bir araca ihtiyacınız olursa kiralama seçeneğini aklınızdan çıkarmayın.

Aylık veya yıllık araç kiralama fiyatları şirketten şirkete değişiklik göstereceği için ucuz araç fırsatlarını yakalamak için araba kiralama firmalarının sayfalarını inceleyebilirsiniz. Piyasadaki araç kiralama fiyatlarını inceleyerek uygun fiyatlı kiralık araçlar bulabilirsiniz.

5) İstediğiniz Model Araba ile Seyahat Edebilirsiniz.

Herkesin beğendiği ve kullanmak istediği araba modelleri vardır.

Araç kiralama hizmetlerini kullanarak seyahat etmek istediğiniz araba modelini seçebilirsiniz. Bu sayede sadece bir tane arabaya sahip olmak yerine birçok marka ve model arabayı kullanabilirsiniz. 

Araç kiralama firmalarının internet sitesindeki araç bilgilerini detaylıca inceleyerek hayalinizdeki arabayı kiralayabilirsiniz. Birçok farklı model ve markadaki arabaları karşılaştırabileceğiniz bu sayfalar araç seçimi yaparken sizlere çok yardımcı olacaktır.

6) Sigorta ve Bakım Maliyetlerinden Kaçınabilirsiniz.

Zorunlu maliyet sigortası ve motorlu taşıtlar vergisi gibi giderler araç kiralama hizmetine dahil olduğu için kiralık araç kullanırken bunları düşünmenize gerek kalmaz.

Aracın bakım masrafları da kiralama şirketleri tarafından karşılandığı için araç kiraladığınızda bakım için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Yani bir aracı kiraladığınızda kiralama ücreti dışında herhangi bir gideri düşünmek zorunda kalmazsınız. Bu sayede kafanız rahat bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. 

Yazımızı bitirirken verdiğimiz bilgilerin sizler için faydalı olduğunu umuyoruz. Araç kiralama işleminizi yapmadan önce tüm bu süreci nasıl yapabileceğinizi detaylı bir biçimde anlattığımız yazımıza mutlaka göz atmanızı öneririz: 5 Adımda Araç Kiralama Nasıl Yapılır? 


obilet.com üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde ihtiyaçlarınıza uygun aracı kiralayabilirsiniz.

Güzel Ankara’da keyifli bir araç kiralama deneyimi yaşamanız dileğiyle.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız