Avrupa’da Görülmesi Gereken 4 Doğal Su Kaynağı

0
781

Popüler bir endüstri trendi olan doğal, yeşil veya organik havuzların maliyeti geleneksel havuzlarla aynı olabilir. Aslında, geleneksel olarak yüzme havuzlarıyla ilişkilendirilen kimyasallar ve makineler olmadan doğal su kaynakları kendi kendini temizleyen, sulak alan ekosistemleridir.

Ticari havuzlar için üst kenarlar taşlardan, tuğladan veya betondan yapılmış olsa da, bir doğal su kaynağı bu tür resmi bir görünüm gerektirmez. Bunun yerine, toprağın havuza dökülmemesi için bir plaka kompaktörü ile önlem alınabilir ve çevre doğal bir görünüm vermek için tahta veya taşla çevrilebilir.

Diğer bir seçenek de havuzun kenarına kadar ağaç ya da bitki dikmektir. Bitkilerin kök sistemleri erozyonu önler ve yüzme boşluğu hissine katkıda bulunur. Genelde, dikkatlice seçilmiş doğal veya adapte edilmiş su bitkilerinin bir kombinasyonu kullanılır. Yine de, doğal bir yüzme havuzu bile daha geleneksel bir tasarımla inşa edilebilir ve çeşitli ayarlara uyan çok çeşitli stillere izin verir.

Elbette, bir havuzu temiz tutmak için filtreleme çok önemlidir. Bu filtrelenmiş su daha sonra güvenli ve sağlıklı kalması için klor veya brom gibi kimyasallarla dezenfekte edilir.

Doğal yüzme havuzları farklı çalışır, havuzun kenarındaki bitki bölgesi, doğal bir filtreleme sistemi olarak işlev görür ve yüzme suyunun alanda hareket etmesini sağlar. Su bitkilerin kök yapısından geçtiğinde, bakteri kirleticileri giderir. Bitki köklerinde bulunan mikroorganizmalar bakteri ve yosunları tüketerek atık birikimini önler ve havuzu aydınlatır. Bu doğal filtreleme işlemini en üst düzeye çıkarmak için, bir doğal su kaynağında yüzey alanının en az yüzde 50’si bitki ömrüne ayrılır. Başka bir deyişle, bitki bölgesi yüzmeye ayrılan alanın büyüklüğüne eşittir.

Bitkiler doğal bir yüzme havuzunun kritik bir bileşenidir ve uygun türler iklime bağlı olacaktır. Nilüferler, ördek otu ve potamogeton en yaygın görülen bitkilerdir. Hornwort ve elodea yüksek oksijen çıktısına sahiptir ve güvenilir su altı bitkileridir. Yüzey ve su altı yapısı, bitki ömrünün iyi bir karışımı etkinliğin en üst düzeye çıkarılmasına yardımcı olur. Algler doğal yüzme havuzlarında sıkça görülen bir yapıdır.

Geleneksel bir havuzda su tesisatı, suyu dolaştırmak için bir emme deliği içerir. Bir doğal yüzme havuzunun durgun kalmasını önlemek için, bazıları mekanik sirkülasyon sistemi ile donatılmıştır. Bu havalandırma bitkilere ihtiyaç duyulan oksijeni verir ve ayrıca suyun filtrasyon için bitki köklerinden geçmesine yardımcı olur.

Su bitkileri mükemmel filtreler olsa da, tüm kirletici maddeleri sudan çıkaramazlar. Suyun olabildiğince temiz kalmasını sağlamak için temel önlemler alınır. Tuvalet eğitimi almayan bebekler ve küçük çocuklar, kazaları önlemek için su bezleri ve lastik pantolonlar dahil olmak üzere uygun yüzme kıyafetleri giyer. Hasta olan veya açık yaraları olan hiç kimsenin doğal bir yüzme havuzuna girmesine izin verilmez.

Düzgün bir şekilde yapıldığında, doğal bir yüzme havuzu manzaralarla harmanlanan ve yüzücünün kimyasal maddelere maruz kalmasını azaltan güzel bir yüzme alanı sağlayabilir.
Siz de doğal bir su kaynağında doğal yüzme havuzu tecrübesi yaşamak isterseniz Avrupa’da yüzlerce seçenekle karşılaşacaksınız. Bu yazıda, onlar arasından en iyileri bulabilirsiniz.

1) Thasos Adası, Yunanistan

Thasos Adası, Yunanistan

Thasos Adası, onu ziyaret edenlerin çoğu tarafından şöyle tanımlanır: “Dünyadaki cennet”.

Thasos’un görkemli ormanları, dağları, olağanüstü plajları ve elbette doğal su kaynakları, muhteşem bir tatil için uygun ortam sunuyor.

Yalnızca yazın değil, yılın her döneminde bu bölgeye gelebilirsiniz. Gelin ve Thasos’un doğal havuzunun tadını çıkarın; meşhur zeytinlerin ve şarapların tadına bakın.

Thassos gerçekten birçok insan için Ege denizinin mücevheridir. Yeryüzünde bu özel yerle tanışmayanlar için Thassos’u tarif etmek kolaydır: Anakara Keromotti Limanı’na yaklaşık 8 mil mesafedeki en kuzey Yunan adasıdır. En yakın şehir ana karadaki Kavala’dır. Burası, Türk tarihinde de meşhur olan Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın ismini aldığı yerdir!

Thasos Adası, Yunanistan

Thassos ayrıca mükemmel bir sıcak yaz güneşine eşlik eden ılıman kışı ile harika bir iklime sahiptir. Ancak sıcaklık hızla değişebilir: Nisan ayı sonlarında kar yağdığı ve daha sonra mayıs ayının başlarında 30 derece sıcaklığa ulaştığını görebilirsiniz!

Kerromotti’den Thassos’a feribotların seferleri yaz tatili sezonunda sıktır. Bu Aneth ve NEK feribotları yılın diğer zamanlarında hala düzenli olarak çalışmaktadır. Tarifeler düzenli olarak değişiyor, bu yüzden Ferryhopper.com ile kontrol etmeniz önerilir.

Uçakla gelen tatil ziyaretçileri, Kavala yakınlarındaki Büyük İskender Havaalanı‘na iner ve Kerromotti Limanı’na on dakikalık keyifli bir yolculuk yaparlar.

Thasos Adası, Yunanistan

Mite göre, Thassos adını Asya’da Tyre veya Sidon’un kralı olan Agenor’un oğlu Thasus’a borçludur. Zeus boğa şeklini alıp Europa’yı çaldığında, babası olan Agenor dört güneşine onu aramasını ve onlarsız doğdukları yere geri dönmemelerini emreder. Böylece Phoenix, güneye doğru yöneldi, Cilix kuzeye, Cadmus Yunanistan ve Thasus’un etrafında dolaştı, diğer versiyonlara göre Cilix’in oğlu oldu, uzak yerlere seyahat ettikten sonra yeşil ada Thasos’a ulaştı ve böylece adaya adını verdi. Diğer bir versiyon ise Thasus’un Poseidon’un oğlu olduğunu söyler.

Doğal güzellikleri, huzur veren plajları, şirin kasabaları, köyleri ve insanları ile Thassos, mükemmel bir rotadır. Thassos, etkin bir turizm altyapısı, cana yakın adalılar ve adayı saran düzenli otobüs hizmetleri gibi avantajlara sahiptir.

Toplamda, Ege adalarının en çekici yerlerinden biridir. Şimdi paket tatil haritasında sağlam bir yere sahip olan Thassos, artan popülaritesine rağmen şirin yapısından hiçbir şey kaybetmedi.

Temelde dairesel olan Thassos dağlıktır ve volkanik kökenlidir. Ipsario Dağı’nın (Ypsario), yüksekliği 1.203 metredir ve bölgenin coğrafi merkezini oluşturur. Kuzey sahili adalarında bulunan Thassos Town (Limenas), modern binalar ve arkeolojik kalıntıların ilginç bir kargaşasıdır. Tapınaklar, tiyatrolar, kapılar, bazilikalar, duvar kalıntıları, modern konutlar, tavernalar, kafeler ve idari binalar bir arada etkileyici bir görünüm sunar.

Denizi zaten meşhur olsa da bölge asıl doğal su kaynaklarıyla dikkat çeker. Burada bulunan çok sayıda doğal su kaynağı, yüzmeye elverişlidir. Deniz ve havuzdan bıkan, ya da yalnızca farklı şeyler denemek peşinde olan kişiler için bu şirin Yunan adası mükemmel bir seçenek olacaktır.

2) Krka Milli Parkı, Hırvatistan

Krka Milli Parkı, Hırvatistan

Krka, Sibenik, Split, Zadar, Nin, Dubrovnik gibi meşhur Hırvat şehirlerine çok yakındır.

Ayrıca size Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Hırvatistan’da unutulmaz bir yolculuk sunar.

Krka Milli Parkı, Avrupa’nın en güzel milli parklarından biridir. Şelalelerine hayran kalacaksınız ve çok çarpıcı bir manzarada yıkanmaya bayılacaksınız.

Krka Milli Parkı, Hırvatistan

Krka Milli Parkı, Dalmaçya’da, Sibenik’ten yaklaşık 10 km içeridedir. Krka Nehri’nden sonra başlayan park, 142 kilometrekarelik bir alanı kaplar ve nehrin üçte ikisini içerir.

Parkın en ilgi çekici yeri, Hırvatistan’ın en ünlü turistik yerlerinden biri olan ünlü Skradinski Buk şelaleleri dahil olmak üzere doğal su kaynakları bölgesidir. Burada yüzmek mümkündür ve fazlasıyla eğlencelidir.

Diğer ilgi çekici yerler arasında küçük Visovac adası ve Roski Slap Şelalesi yer almaktadır. Parkın içinden geçen bir tekne turu (giriş biletine dahildir), parkın çoğunu görmek için harika bir yoldur.

Split, Omis veya Makarska’dan organize bir gezi arıyorsanız, bu kıyı kasabalarından doğrudan Krka Milli Parkı’na giden küçük grup veya özel turlar bulabilirsiniz. Alternatif olarak, kendinizi diğer gezginlerle birlikte küçük bir grup turuna ekleyebilirsiniz.

Parka, Split, Zadar, Sibenik, Dubrovnik, Zagreb ve başka yerlerden toplu taşıma araçları ile ulaşmak mümkündür.

Krka Milli Parkı, Hırvatistan

Parkın tüm alanlarına tam giriş için biletler yetişkinler için 50.000 Kunas (7 – 18 yaş arası çocuklar için 30.000 Kunas). 7 yaşın altındaki çocuklar yıl boyunca ücretsiz giriş hakkına sahiptir.

Varışta şahsen bilet alma sorunu yoktur, ancak yılın yoğun saatlerinde (yani en yoğun yaz) sıraya girmeniz gerekebilir. Ayrıca parkın yalnızca belli bölgelerini kapsayan daha ucuz biletler de bulunur.

Parkta çok çeşitli bitki örtüsü ve fauna bulunmaktadır. Milli Park’ta 800’den fazla bitki türü tespit edilmiştir. Hayvan yaşamının büyük bir kısmı, şaşırtıcı biçimde, farklı amfibi ve sürüngen canlılara ev sahipliği yapan Krka Nehri’nin sularında ve çevresinde yaşar. Ayrıca birçok farklı kuş türünü (200’den fazla var) ve muhtemelen Park’ı kendi evleri haline getiren 18 farklı yarasa türünü görebileceksiniz!

Skradinski Buk Şelaleleri, yüksekliği 45 metreyi aşan 17 şelalenin toplamıdır. Bu bölgelerin bir kısmında yüzmek mümkündür. Ancak güvenlik tedbirlerinizi almayı ve bölgedeki görevlilerin uyarılarını uygulamayı unutmayın!

Bölgedeki doğal su kaynaklarında yüzdükten sonra parkta bulunan diğer alanları gezebilirsiniz. Roski Slap Krka Milli Parkı içinde yer alan ünlü bir manzara alanıdır. En fazla 22 metre yüksekliğinde ve en fazla 60 metre genişliğinde, 450 metrelik bir alanda 12 şelale serisine sahiptir.

Kuşkusuz, Park’ın manzaralarını görmenin en iyi yolu, Skradin’den başlayan tekne gezileridir . Bu gezilerde sadece Park’ın güzelliğini yakından (ve rahat bir şekilde) görmekle kalmayacaksınız, aynı zamanda bu geziler arasında sunumlar ve konuşmalara katılabilecek; diğer ilgi çekici yerlerin yanı sıra sudaki patikalarda dolaşıp durma şansı da bulacaksınız.

Parka çok yakın kalmak istiyorsanız, o zaman Skradin şehri en iyi seçimdir. Bu bölgede Hotel Skradinski Buk başta olmak üzere çok sayıda turistik konaklama tesisi bulunur. Daha fazla konaklama seçeneği için Sibenik’teki alternatifleri de değerlendirebilirsiniz.

3) Saturnia, İtalya

Saturnia, İtalya

Floransa ve Roma arasında yer alan Saturnia, termal banyo sevenler için ideal bir yerdir. Güzel doğal havuzları antik Roma’dan beri ünlüdür. Adı, bu havuzun kendisine tahsis edildiği Tanrı Satürn’den gelir.

Saturnia’daki termal sular, Toskana ve Maremma’yı keşfederken büyüleyici ve cazip bir duraktır. Saturnia kasabasının 6 km’den dışında ve Terme di Saturnia Resort’tan 3 km uzaklıkta bulunan Cascate di Mulino adlı sıcak su kaynaklarına ücretsiz girebilirsiniz.

Maremma’daki ünlü termal kaynaklara bakan bir tepenin üzerinde duran küçük bir kasaba olan Saturnia’yı keşfetmeden önce bölgedeki küçük kasaba için biraz zaman ayırabilirsiniz. Bu küçük ama kalabalık yerleşim birimi, Aurelia ve Cassia yolları arasında yer alan Roma yolu Clodia boyunca bir Etrüsk nekropolüne yakın bir konumdadır.

Kökenleri oldukça eskidir. Öyle ki, M.Ö. 60 yıllarından bir Yunan tarihçisi, bu bölgede Yunanistan’ın klasik öncesi topluluklarının nasıl yerleştiğini anlatır! Daha sonra Etrüskler gelir, ardından Romalılar…

Kasaba 1300’lerde haydutlar için bir gizlenme yeri haline geldi ve bu nedenle yerle bir edildi. Böylece termal sular uzun bir süreliğine unutuldu.

Bu antik kültürlerin kalıntıları, merkeze birkaç kilometre uzaklıktaki bir antediluvian kutsal yeri olan Bagno Santo’da, Aldobrandeschi ailesinin inşa ettiği küçük mezrayı çevreleyen orta çağ duvarlarında görülebilir.

Saturnia, İtalya

Saturnia’da 1900’lerin başlarında yeniden inşa edilmiş ortaçağdan kalma Santa Maria Maddalena Kilisesi, muhteşem sanatsal başyapıtları ile Arkeoloji Müzesi ve Aldobrandeschi Kalesi (halka açık değil) bulunmaktadır.

Kasabadaki çeşmenin yanında, Via Ciacci’nin (Ciacci Cadesi) önünde iki ana Roma yolu: “Il Cardo” ve “Il decumanu massimi” geçer. Buradaki restoranın önünde kükürtlü suların karışmadığı Roma hamamları bulunur.

Saturnia’nın termal banyoları, Amiata Dağı’ndan Albenga ve Fiora’nın tepelerine kadar uzanan ve Roselle ve Talamone’ye ulaşan bir alandaki kabuğun içinden geçen “köpüren sular”dır. Sular mineral birikintileri bakımından zengindir.

Tortuların bileşimi, bilimsel bakış açısına göre “bir sülfür-karbonik, sülfat-bikarbonat-alkalin maden suyundan oluşur ve özellikleri arasında, hidrojen sülfit ve karbon dioksit gibi çözünmüş iki gazın varlığını içerir. Termal sular, 37.5 ° C’lik bir sıcaklığa ve terapötik ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir.

Saturnia’nın sıcak kükürtlü suları, ilk önce Etrüskler ve sonra Romalılar tarafından iyi bilinmektedir. Aslında onların tanrıların armağanı olduğuna inandılar ve suları ve iyileştirici güçlerini iyi kullandılar. Yıllarca geçmesine rağmen, yerel batıl inançlar zayıfladı, sular da gittikçe azaldı.

Roma efsanesine göre Jüpiter’in yıldırımının Satürn’e karşı bir savaşta düştüğü ve şimşek tarafından bırakılan izlerin cehenneme açılan portallar olduğu ve bu nedenle burada buharlı ve kokulu suların çıktığı söylenir. Ancak halk bu suları çok sevdi ve bölgeye bakımlı bir tatil köyü inşa ettiler.

Saturnia’daki lüks sağlıklı yaşam ve spa merkezlerine ek olarak iki ücretsiz açık hava şelalesi olan Cascate del Mulino ve Cascate del Gorello vardır.

Cascate del Mulino muhtemelen Toskana bölgesindeki en ünlü doğal kaynaklardır. Şelaleler, çeşitli doğal ılık termal su havuzlarından ve rahatlatıcı bir su kaynağından yapılmıştır. Halka açık ve tüm yıl boyunca ücretsizdir.

Saturnia ve termal kaynakları, Maremma’nın sunduğu hazinenin bir başka cevheridir; vahşi doğanın ve tarihin mükemmel bir şekilde eridiği bu bölge, Toskana’yı İtalya’daki tatilleriniz için mükemmel bir yer yapar!

Bu kaplıcaları seyahat programınıza dahil etmeyi planlıyorsanız, gerçekten bilmeniz gereken birkaç şey var:

  • Umumi soyunma odaları yoktur, bu nedenle mayoyla giyinmek isteyebilirsiniz. Çoğu kişi, ılık sularda uzandıktan sonra kuru elbiselere geçişi kolaylaştırmak için büyük havlular kullanır.
  • Otopark ücretsizdir ancak sınırlıdır. Şelalenin hemen yanında bulunur. Yaz sezonunda, bir yer bulmak gerçekten zor olabilir. Bu yüzden aracınızı nereye park ettiğinize dikkat edin!
  • Şelalenin ve havuzların etrafındaki alan çakıl ve kumla çevrilidir; korunmasız ayaklarla yüzmek çok zor ve tehlikelidir. Su ayakkabılarıyla ya da en azından ıslanmasına aldırmadığınız terlikler veya spor ayakkabılarla gelmeniz gerekecektir.
  • Yanınızda mutlaka bir havlu ve güneş kremi getirin. Suların sizi aşırı bir güneşten koruyacağına inanmayın. Bölgede çok az gölgelik alan bulacaksınız!
  • Kendi içkileriniz ve atıştırmalıklarınızı önceden hazırlayıp getirin. Bölgedeki otel bünyesindeki bar bazı temel şeyler sunacaktır ancak bunlar lezzetli Toskana mutfağının en iyi örnekleri olmayacaktır!
  • Kaynaktan akan terapötik suların altında durabileceğiniz bir havuz bulmak eğlencelidir, ancak biraz daha fazla mahremiyet arıyorsanız, daha sessiz alanlar için ana havuzlardan ayrılan suyu takip edebilirsiniz.

4) Mavi Lagün (Blue Lagoon), İzlanda

Mavi Lagün (Blue Lagoon), İzlanda

Muhteşem yapısına rağmen doğal su kaynakları listelerinde Mavi Lagün birinci sırada yer almaz çünkü kısmen yapaydır: Yani bir kısmı insan eliyle inşa edilmiştir. Ancak yine de genel olarak doğal su kaynağı sınıfına girer. Zaten bu durum, onun muhteşemliğinden bir şey kaybettirmez.

Volkanik bir bölgede, 200 metre derinliğinde, üstelik İzlanda’da sıcak doğal sularda yüzmek sizce de yeterince ilginç değil mi? Bu lagünün suyu elektrik santralinden 40 derece sıcaklıkta çıkıyor. Su mavi alg bakımından zengindir ve etkileyici bir renge sahiptir.

Mavi Lagün, güneybatı İzlanda’daki bir jeotermal kaplıcadır. Spa, Reykjanes Yarımadası’ndaki Grindavík yakınlarındaki bir lav sahasında, jeotermal enerjiye elverişli bir konumda bulunur ve yakınlardaki Svartsengi jeotermal elektrik santralinden buraya sıcak su sağlanır.

Mavi Lagün (Blue Lagoon), İzlanda

Mavi Lagün, Keflavík Uluslararası Havaalanı’na yaklaşık 20 km uzaklıktadır ve İzlanda’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.

Suyun sütlü mavi rengi, yüksek silika içeriğinden kaynaklanmaktadır. Silika, gölün tabanında, banyo yapanların kendilerine sürtünebildiği yumuşak beyaz çamurun içinde bulunur. Su ayrıca tuz bakımından da zengindir.

Lagünün banyo ve yüzme alanındaki su sıcaklığı ortalama 37–39 ° C’dir. Konukların jeotermal kaplıca kullanmadan önce duş almaları gerekmektedir. Ortak duşlar cinsiyete göre ayrılmıştır. 8 yaş ve altındaki çocukların, yalnızca ücretsiz olarak temin edilen kolluklarla yüzmesine izin verilir. Lagün, 2 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir.

Lagüne, suya uzanan bir rampalı tekerlekli sandalye vasıtasıyla erişilebilir; bu ekipman engelli ziyaretçilerin kullanımına da açıktır. Ayrıca özel ihtiyaçları olanlara ayrı bir soyunma odası da mevcuttur.

Mavi Lagün (Blue Lagoon), İzlanda

Su, yakınlardaki jeotermal enerji santrali Svartsengi’nin bir yan ürünüdür; burada aşırı ısıtılmış su, bir lav akışı yakınındaki yerden havalandırılır ve elektrik üreten türbinleri çalıştırmak için kullanılır.

Türbinlerden geçtikten sonra, buhar ve sıcak su, bir belediye su ısıtma sistemine ısı sağlamak için bir ısı eşanjöründen geçer. Sonra su, lagünün içine aktarılır.

Zengin mineral içeriği yeraltı jeolojik katmanları tarafından sağlanır ve bitki tarafından kullanılan sıcak su yaklaşık 1.2 MPa – 170 psi basınç ve 240 ° C (464 ° F) sıcaklıkta yüzeye çıkarılır.

Mineral konsantrasyonu nedeniyle, su geri dönüştürülemez ve kalınlığı yaklaşık 50 cm ila 1 m arasında değişen, geçirgen bir lav alanı olan yakındaki araziye atılır.

Mineraller bir tortu oluşturduktan sonra, su toprağı yeniden süzer, ancak tortular zamanla toprağı sızdırmaz hale getirir.

Su her 2 günde bir yenilenir. Ortalama pH 7.5 ve tuz içeriği % 2.5’tir. Suyun içinde yapay olarak dezenfekte edilmemesine rağmen, fekal bakteri, çevresel bakteri, mantar ve bazı mavi-yeşil algler vardır. Bu açıdan bölge, su altı ve doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çeker.

Svartsengi santralinin 1976’da açılmasından kısa bir süre sonra, bölgede su havuzları yapılmıştı. 1981’de, sedef hastalığı olan bir hasta suya daldı ve suyun semptomlarını hafiflettiğini belirtti ve lagün daha sonra popüler hale geldi. Banyo tesisleri 1987’de açıldı ve 1992’de Blue Lagoon şirketi kuruldu.

90’lı yıllarda yapılan çalışmalar, lagünün cilt hastalığı sedef hastalığı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu doğruladı. 1994’te bir sedef kliniği açıldı ve 1995’te Blue Lagoon şirketi, silika, alg ve tuz içeren cilt ürünlerini pazarlamaya başladı.

2017’de lagün toplamda 1.3 milyon ziyaretçi ağırladı.

Mavi Lagün, The Amazing Race 6’nın ilk ayağı için pit stop olarak kullanıldı. Bölge ayrıca Hostel: Part II’nin çekimlerinde termal kaplıca sahneleri için de kullanıldı. Bu açıdan, sinema severler için tanıdık bir yer olabilir.

Avrupa’nın en etkileyici doğal su kaynağı, Türkiye’den gelen ziyaretçiler için Pamukkale’yi hatırlatabilir. Ancak burada son yıllarda yapılan tesisler, çok daha geniş bir ziyaretçi kitlesine hitap edilebilmesini sağlıyor. Siz de soğuk İzlanda’da sıcak suların keyfini çıkarmak isterseniz Mavi Lagün’e mutlaka uğramalısınız.

İstanbul’dan İzlanda’nın başkenti Reykjavik’e uçakla geldikten sonra Mavi Lagün’e kara yolu ile ulaşabilirsiniz. Uçak seferlerini inceleyebilir, şimdiden rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız