Avrupa’nın En Ucuz 5 Kayak Merkezi

0
1854

Kayak bir zevktir, macera dolu bir zevktir. Adrenalin tutkunları için kayak ve snowboard kış aylarını renklendirmek için vazgeçilmez bir aktivitedir. Bununla birlikte, profesyonel olarak kayak sporu yapmasanız dahi, kış tatilinizi kayak merkezlerinde eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Büyüleyici beyaz bir örtü üzerinde metrelerce sürüklenmek, nefes kesici manzaraları keşfetmek, yüzünde temiz hava hissetmek ve güneşin yumuşaklığına dokunmak…

Bu tesislerde ailenizle birlikte kayak sporunu başlangıç seviyesinde öğrenebilir, düşük zorluktaki parkurlarda kayak yapma deneyimine sahip olabilirsiniz. Ayrıca, muhteşem doğa manzarasına sahip bu şehirleri keşfe çıkabilir, yerel restoranlarda ve barlarda farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Nitekim Avrupa çok sayıda lüks kayak merkezine ev sahipliği yapmaktadır, ancak kıtada çok daha uygun fiyatlı konaklama imkanı sunan çok iyi kayak merkezleri de bulunur. Genel bir prensip burada da geçerlidir: Her zaman en pahalı olan en kaliteli değildir!

Sizin için ortalamadan çok daha uygun fiyatlı en iyi eğim ve altyapıya sahip kayak merkezlerini seçtik.

Avrupa’daki en iyi ve en ucuz kayak merkezlerinden birinde garantili en iyi fiyatla konaklamanız için rezervasyonunuzu şimdiden yaptırabilirsiniz. Tercih edeceğiniz merkezin bulunduğu şehre veya yakın bir merkeze İstanbul’dan direkt uçak seferleri ile ulaşabilirsiniz.

1) Bansko, Bulgaristan

Bansko, Bulgaristan

Bansko, etkileyici doğası, ucuz otelleri, güzel manzarası, sakinlerinin nazik tavrı ve aynı zamanda kayak merkezlerinin kalitesi sayesinde büyüyen bir turizm ülkesi olan Bulgaristan’ın gözde mekanları arasında bulunuyor.

Bansko, Bulgaristan

Yeni başlayanlar, orta dereceli kayakçılar snowboardçular için fırsatlar sunar. Geleneksel Alpler tarzı kayaktan daha farklı, egzotik bir şeyler arayanlar için çok iyi bir destinasyondur.

Bansko, Bulgaristan’ın en ünlü kayak merkezlerinden biridir. 50 km’lik pist ve 14 asansör ile Avrupa’nın en ucuz kayak merkezlerinden birinin haftalık ücretinin yalnızca 400 avro olduğuna inanır mısınız? Zor da olsa inanabilirsiniz, nitekim dünyanın dört bir yanından gelen gezginler arasında Bansko son yıllarda son derece popüler bir yer haline geldi.

Bansko, Bulgaristan

Bulgaristan’ın önde gelen uluslararası standartlardaki kayak merkezi, UNESCO Dünya Mirası Alanı çevresinde, Pirin Milli Parkı’nın sınırlarında bulunuyor.

Bansko, 10. yüzyıla kadar yaklaşık 10.000 nüfuslu büyük bir kasabadır ve eski kentinin kalbinde toplanan geleneksel taştan yapılma evler ve tarihi hanlar bu gururlu tarihi korurlar.

Bansko, Bulgaristan

Şehrin devam eden gelişiminin yanında Bankso kayak merkezi de zamanla modern bir dağ tatil beldesi haline gelmiştir.

Tesiste altyapı son yıllarda iyi bir standartta tamamlanmıştır. Tesis günümüzde, kaliteli giriş seviyesi kayak tatillerini çok uygun fiyatlarla sunmakla ünlüdür.

bansko bulgaristan

Bansko’nun kompakt kayak alanı, doğrudan kasabaya bakan ve tesisin güney ucundaki 8 kişilik modern bir gondol ile erişilebilen Chalin Valog adlı bir dağ eteğinde kurulmuştur.

Buradaki kayak alanı sınırlıdır, ancak ilk defa kar sporu yapan tatilcileri ve orta derecede yetenekli kayakçıları ve snowboardculara daha zorlayıcı bir ortam sunan pistleri de bulunur.

Pist çeşitliliği anlamında tesisin kalitesi yüksektir. Dağın üst kesimlerinde mavi ve kırmızı pistlerin iyi bir karışımı bulunmaktadır.

bansko bulgaristan

Bansko, tarihi eskilere dayanan geleneksel bir kasaba olduğundan çevresinde gezilecek çok sayıda yer de bulunur.

Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından eski kentin büyüleyici dar sokaklarına ve klasik tarza sahip butik alışveriş merkezlerine ulaşabilirsiniz. Burada, yöresel el sanatları ürünlerini bulabilir, hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Bansko, Bulgaristan

Tesisin fiyatlarına benzer şekilde buradaki eşyalar da oldukça uygun rakamlara satışa sunulmaktadır. Tesiste kayak ve snowboard sporlarının yanı sıra tenpin bowlingi, buz pateni ve kar arabası gezileri de yapılmaktadır. Ayrıca, ziyaretçiler için spor dışında özel eğlence aktiviteleri de düzenli olarak organize edilmektedir.

Apres tarzı kayak oldukça hareketlidir ve gondol terminalinin yanındaki ana alanda yer alan yamaç tarafındaki barlarda asansörün kapanış saatinde başlamaktadır.

Bansko, Bulgaristan

Happy End, burada anahtar mekandır ve canlı müzik ve dans sunmaktadır. Tesis çevresinde birçok benzer tarzda animasyonlu disko ve bar bulunmaktadır. Ayrıca şehir merkezinde daha büyük bir gece kulübü de bulunmaktadır.

Daha otantik bir Bulgar deneyimi için Mehana hanlarını ziyaret edebilirsiniz. Doyurucu yerel yemekler ve şaraplar, folklorik canlı müzik, şarkı ve dans gösterileri sunan bu hanlar, Bansko kayak merkezine gelen ziyaretçilerin mutlaka uğradığı mekanlardır.

Avrupa’daki en iyi ve en ucuz kayak merkezlerinden birinde ekonomik bir tatil için garantili en iyi fiyata konaklamanızı seçebilir, şimdiden uçak biletinizi ayırtabilirsiniz.

2) Borovets, Bulgaristan

Borovets, Bulgaristan

Haftada ortalama 500 avroluk bir ücret karşılığında, Avrupa’nın en ucuz kayak merkezlerinden biri olan Borovets’te kayak tatilinin keyfini çıkarabilirsiniz.

60 kilometrelik eğim ve 13 asansöre sahip olan Borovets kayak merkezi, aralık ayından mayıs ayının başlarına kadar sizi, ailenizi ve arkadaşlarınızı bekliyor.

Kayak pistlerinin eteğinde bulunan Yastrebets Wellness & Spa oteli en çok tercih edilen seçeneklerin arasındadır. Ancak bölgede farklı bütçe gruplarına hitap eden çok sayıda başka alternatife de ulaşabilirsiniz.

Borovets Kayak Merkezi

Bulgaristan’daki Borovets Kayak Merkezi, uzun yıllardır İngiltere ve İrlanda’yla yarışarak giriş seviyesi kayak paketi tatilleri için en ucuz seçeneği sunmuştur. Zamanla, Bulgaristan’daki diğer merkezler gibi Borovets gibi rakiplerini geride bırakarak büyük popülerlik kazanmıştır.

Bulgaristan’ın bu en canlı kış sporları tesisi, bir zamanlar büyük ölçüde bozulmamış olan Rila Milli Parkı’nın bir bölümünü oluşturan, Bulgar krallarının kraliyet avlanma alanı olarak kullandığı geniş bir olgun çam ormanının derinliklerine kurulmuştur.

Tesisin kayak alanı, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın 70km güneyindeki doğu Rila Dağları’nda, Bulgaristan ve Balkanlar’ın en yüksek dağı olan Musala zirvesinin eteklerindedir. Bu bölge ortalama üstü bir kar yağışına sahipken, sezon ortasında ya da sonunda ideal seviyelere ulaşır.

İleri seviye arazinin bulunmaması ve tesisin ucuz ve neşeli doğası nedeniyle Bovovets genellikle yeni başlayanlar için her zaman ideal bir kayak merkezi olarak görülmüştür.

Borovets Kayak Merkezi Bulgaristan

Bovovets kayak alanı, bitişik fakat zayıf bağlantılı üç sektörden oluşmaktadır: tesisin ana üs alanı olan Sitnyakovo yamaçları, kalın ormanlık komşu Yastrebetz sektörü ve Markudjik sektörü. Sitnyakovo sektörü yeni başlayanlar için kompakt bir alana sahiptir ve elverişli bir şekilde konumlandırılmış orta alan etrafında toplanmış canlı bir bar ve restoran düzenine sahiptir.

Üst yamaçları, ağaçlarla kaplı çekici mavi ve kırmızı pistlerin bir karışımıdır; bu, maalesef ağır kullanım nedeniyle çok hızlı bir şekilde yıpranabilmektedir. Ancak tesisin bakımları düzenli olarak yapıldığından, söz konusu durum kayak sporuna engel teşkil etmez.

Yastrebetz sektörü genellikle çok daha sessizdir. Ormanın içinden geçecek şekilde benzersiz bir parkur sağlar. Burada bulunan 4 telesiyej, köy merkezine bir kilometre uzaklıktadır.

Bu yamaçlarda ayrıca dağ bisikleti de sürülebilir, ancak tesise geri dönmek ya da diğer sektörlere devam etmek istediğinizde zorluk çekebilirsiniz.

Romantik bir alternatif olarak sektörler arasında atlı kızakları da tercih edebilirsiniz.

Gondol tesisin açıkta bulunan kubbe şeklindeki zirve sektörüne yolculuk etmek yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Çoğu zaman baz terminali önünde uzun kuyruklar oluşur. Bu yüzden, açılış saatinin hemen ardından bölgede bulunmak bekleme sürenizi azaltacaktır.

Borovets, çok hareketli bir kayak öncesi ve kayak sonrası etkinlikleriyle ünlüdür. Tesiste bol miktarda animasyonlu pub ve disko tarzı müzik barları bulunur. Bunlardan birçoğu happy hours içki ikramları ve eğlence temalı geceler sunar. Ayrıca Rila ve Samokov otellerinin bünyesinde çeşitli gece kulüpleri vardır.

En hareketli apres-kayak derzleri, ana Rila yamaçlarının dibinde ve gondol üs terminaline yakın olanlardır: Black Tiger, Happy Duck ve Alpina en popüler yerler arasındadır.

Tesis çevresinde Yunan ve İtalyan mutfağından lezzetler sunan gurme restoranlarının yanı sıra Hunters, Zelen Kral ve Salamander adlı egzotik restoranlar da bulunur.

Bulgar usulü geleneksel bir tatil için folklorik temalı akşam etkinliklerini deneyebilir, yerel müzikler eşliğinde bölgenin meşhur şaraplarından tadabilirsiniz.

Borovets’te gurme restoranının, piyano barının unutulmaz akşamlarının ve odanızın terasından muhteşem kayak pisti manzarasının keyfini çıkaracaksınız.

Avrupa’nın en iyi ve en ucuz kayak merkezlerinden biri olan Borovets için otel ve uçak rezervasyonunuzu erkenden yaparak avantaj sağlayabilirsiniz.

Bulgaristan’ın diğer kayak merkezlerinde olduğu gibi buraya da Sofya aktarmalı olarak gelebilirsiniz. İstanbul’dan Sofya’ya direkt uçak seferlerini buradan inceleyebilirsiniz.

3) Vogel-Bohinj, Slovenya

Vogel-Bohinj, Slovenya

Her geçen gün daha fazla gezgin Slovenya’yı ve güzel bozulmamış doğasını keşfediyor. Gerçekten de bu şirin Balkan ülkesi kış sporları için rüya gibi bir yer.

Çevreye olan özel özeninden dolayı burada bulunan Vogel-Bohinj tesisleri, Avrupa Komisyonu tarafından “mükemmellik” ödülüne layık görülmüştür.

Bohinj, güzel gölü ile beldesinden daha ünlü olan, sıra dışı bir kayak merkezidir. Aslında tatil köyü gölün etrafına yayılmış bir köy topluluğudur. Kobla ve Vogel, Bohinj gölünün her iki ucunda konumlanan yerleşim birimleridir.

Triglav Milli Parkı’nda yer alan Bohinj’de, kayak teleferiklerinin erişememesine rağmen yukarıda bir buzul bulunmaktadır.

Julian Alpleri’nin dağ manzarası muhteşemdir ve Adriyatiklerin nemi bu dağlara ilk önce karadan çıkarken ilk kez çarptığı için kar koşulları genellikle ülkede en iyisidir.

Bölgede çok sayıda tatil köyü bulunmaktadır. En büyük köy, Kobla arazisinde yer alan Bohinjska Bistrica’dır. Kobla aynı zamanda, Slovenya’da trenle erişilebilen tek kayak merkezidir.

Vogel-Bohinj, Slovenya

Gölün diğer ucundan kalkan teleferik kayakçıları 1500 metre yükseklikte taşımaktadır. Vogel Dağı’na, deneyimli kayakçılar için ayrılan patikalardan bu teleferik ile ulaşılmaktadır. Kar örtüsü yeterli olduğunda, göl kenarı Bohinjska Bistrica’ya kadar uzanır.

Vogel, 22 kilometrelik yamaç ve bir snowboard parkına sahiptir. Kış sezonunda Vogel-Bohinj tesislerinde iki kişi için haftalık ortalama 600 Euro karşılığında tatilinizi yapabilirsiniz.

Gelişmiş kayakçılar için çok fazla siyah pist yoktur, ancak koşullar uygun olduğunda Vogel’de bir Arjagarjev Graben pisti kullanılabilir.

Asansörün tepesinden dağın arka tarafına gidebilir ve 1230 dikey metre boyunca göl kenarına kadar, 8,5 km boyunca kayabilirsiniz.

Julian Alpleri’nde heyecan verici rehberli kayak turlarına kaydolmak da mümkündür. Julian Alpleri’ndeki en uzun pist yolu da uzak değildir. Bu 15 kilometrelik tur Kanjavec’te başlamakta ve toplam yüksekliği 2000m olan Stara Fuvina’da sona ermektedir.

Pokljuka Platosu’nun yanı sıra Bohinjska Bistrica’dan Polje Köyü’ne kadar mükemmel koşu yolları bulunmaktadır. Kayak dışında, sabah sporunuz için bu koşu alanlarını kullanabilirsiniz.

Ayrıca Ribcev Laz ve Stara Fuzina’da ve tüm kayak merkezlerinde kros kursları da bulunur.

Vogel’de üç yaş ve üstü çocuklar için kardan bir anaokulu vardır. Ayrıca 5-11 yaş arası çocuklar için asansör bileti indirimi uygulanır. Bununla birlikte, otellerin birçoğu ailelerin çocukları için indirim veya ücretsiz konaklama imkânı sunmaktadır ve eğer özel bir donanıma gerek duyulmazsa Bohinj, çok kişiyle gelen ziyaretçiler için ideal bir tesistir.

Ekolojiye önem veren, aynı zamanda konforlarını önemseyenler için, Bohinj Eco Hotel misafirlerini Alpler’in panoramik manzarasına sahip bir huzur vahasında karşılayacaktır. Burada manzara Bohinj Vadisi, çevresindeki Julian Alpleri, Triglav ve güney Bohinj Dağları, Karavanke dağ silsilesi ve Kamnik Alpleri’ni kapsamaktadır.

Siz de sevdiklerinizle birlikte hem kaliteli hem de uygun fiyata sıra dışı bir kar tatili yapmak isterseniz Slovenya’da ünlü Vogel-Bohinj tesislerini tercih edebilirsiniz.

4) Serre-Chevalier-Briançon, Fransa

Serre-Chevalier-Briançon, Fransa

Fransa kayak merkezleri anlamında daha çok lüks tesislerle öne çıkmaktadır. Ancak düşük bütçeli ziyaretçiler için de bazı alternatifler bulunur. İki kişi için haftada 800 avroluk paketler sunan Serre-Chevalier-Briançon onlardan biridir.

Konaklama biriminin cazip fiyatına ek olarak bu kayak merkezi, güzel manzaralar ve el değmemiş doğanın arayışı içinde snowboardçular ve kayakçılar için yaklaşık 250 kilometre uzunluğunda bir kayak pisti sunuyor.

Serre Chevalier, bir dizi kayak merkezi köyünün ve onları birbirine bağlayan kapsamlı bağlantılı kayak alanının ortak adıdır. Güney Fransız Alpleri’ndeki en büyük kayak alanlarından biri olan Serre Chevalier, orta dereceli meraklılar için en uygun olanıdır, ancak kayakçı olmayanlar için de uygun eğitim olanakları sunar. Serre Chevalier’in ana tatil köyleri [doğudan batıya ve en alçaktan en yükseğe]: Briancon; Chantemerle; Villeneuve; ve Monetier-les-Bains köyleridir.

Briançon, 17. yüzyıldan kalma, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan güzel bir müstahkem kent ve hareketli bir ticari merkezdir. Fransa ve İtalya arasında küçük bir geçiş olan Col de Montgenevre’nin güney ucunda bulunur.

Serre-Chevalier-Briancon

Kasabanın askeri tarihi, kayak tarihiyle kesişir, çünkü 19. Yüzyılın sonunda burada görev yapan askerler, kayak devriyeleri olarak yetiştirilen ilk Fransız birliklerinden bazılarıdır. Bu ilk günlerde oluşturulan ilkel durma tekniği olan basitçe yere düşmek, hala “Briancon Stop” olarak adlandırılır.

Serre Chevalier kayak bölgesi, Briancon’dan batıya doğru uzanır. Chantemerle ve Villeneuve’nin ortadaki ikiz köyleri başlıca merkez üslerdir ve çekirdek kayak alanının büyük kısmını paylaşır. Alanın tamamına yakını ağaç korumalı ve eğimlidir. Bu sebeple, özellikle orta seviyedeki kayak tutkunlarının deneyim kazanması için fırsat sunar. Yeni başlayanlar ise Villeneuve ve Monetier-les-Bains’deki taban alan yamaçlarını tercih eder.

Briancon’un tarihi kalesi, etkileyici surları ile ziyaretçilerin ilgisini çeker. İçinde çok sayıda küçük dükkan, kafe-bar ve restoran bulunan hoş Arnavut kaldırımlı sokaklara sahip kalede bir gününüzü geçirebilirsiniz.

Briancon’un modern alt kısmında ayrıca birçok restoran, bar ve birkaçı hipermarket olmak üzere yine çok sayıda mağaza bulunur. Burada ayrıca sinema, kumarhane, buz pateni pisti, bowling ve oyun salonları, yüzme havuzu ve eğlence havuzları içeren bir su-eğlence merkezi de bulunur. Ayrıca Villeneuve’de küçük bir kapalı yüzme havuzu vardır. Aynı bölgede yer alan Le Frog adlı pub, turistler arasında çok popülerdir.

Monetier-les-Bains, doğal kaplıcaların yanındadır. Bölge kapalı ve açık yüzme havuzları, su masajı imkanları, buhar odaları, saunalar ve Roma banyoları ile muhteşem bir termal spa kompleksine (Les Grands Bains) sahiptir.

Villeneuve’de küçük bir gece kulübü ve Briancon’da birkaç tane büyük gece kulübü vardır ama Serre Chevalier’deki gece hayatı genellikle zayıftır. Gece hayatı için ilk iki bölgeyi tercih etmeniz gerekir.

Tüm köyler arasında, gündüzleri ücretsiz kayak otobüsleri ve akşamları yerel otobüs servisi vardır. Ancak Gece geç saatlerde bir köyden diğerine dönüşler için ticari taksi tutmanız gerekir.

Kaliteli ve uygun fiyata bir kış tatili yapmak isterseniz Fransa’nın bu ünlü merkezi beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayacaktır.

5) Jasna – Demänovská Dolina, Slovakya

Jasna Slovakya (1)

Slovakya’nın Tatras dağlarında sık ormanlarla kaplı güzel bir tatil yeri olan Jasna, dünya standartlarında bir destinasyona ve Doğu Avrupa’nın en iyi pist dışı tatil yerlerinden birine dönüştürüldü.

Günümüzde Slovakya’nın sembolik tatil beldeleri arasında yer alan Jasna, uygun fiyatları ile yalnızca Avrupa’dan değil dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

Jasna, son on yılda yüksek hızlı asansörler ve eğimli tesislere büyük bir yatırım yapmıştır. Bu sayede bölge artık modern ve popüler bir kayak merkezi haline gelmiştir. Kayak alanının büyüklüğünü sürekli artıran yatırımlar devam etmektedir.

Tesis, en yüksek zirvesi 2043 metrede daha düşük olan milli parkın bir parçası olan Low Tatras dağ bölgesinde yer almaktadır. Asansör sistemi, bölgedeki en iyilerden biridir ve çoğu yüksek hızda çalışmaktadır.

Jasna Slovakya (1)

46 kilometre uzunluğundaki bir alanda 12 farklı bölgeye yayılan tesiste farklı seviyelerde kayak sporu yapmak için uygun imkanlar bulunur.

Jasná, Chopok dağının kuzey ve güney tarafında, aralık ayından mayıs ayına kadar çeşitli kayak seçenekleri sunmaktadır.

Ayrıca iki ışıklandırmalı yamaçta gece saatlerinde de kayak yapılabilmektedir.

Tesiste saatte 30.000’den fazla kayakçı taşıyabilecek 40 yeni teleferik ve asansör bulunmaktadır.

Yeni başlayanlar, Biela Put’daki kayak otobüsü iniş noktasından erişilebilen mükemmel bir öğrenme parkuruna sahiptir. Burada temel eğitimi aldıktan sonra, yeni geliştirilen Grand Jet ve Rovna Hola – Zahradky yamaçları çiçeği burnunda kayakçıları karşılamaktadır.

Jasna, kırmızı renkli parkurlar açısından en zengin tesislerden biridir. 2012’den bu yana dağın kuzey ve güney taraflarını birbirine bağlayan Lucky Teleferik asansörü, sporcular için daha fazla araziyi kullanıma açmıştır.

Konaklama tesisleri tesislerin geri kalanıyla birlikte son yıllarda çağ atlamıştır. Yamaçlarda konumlanan Hotel Grand, harika spa imkanları sayesinde ziyaretçilerin en çok tercih ettiği mekanlar arasında yerini almaktadır.

Jasna’da Happy End barın eklenmesiyle gece hayatı da bir üst boyuta taşınmıştır ancak Avrupa’nın diğer kayak merkezlerine kıyasla sakin bir yapıdadır.

Gece hayatı için Jasna yakındaki Liptovsky Mikulas kasabasına da gidebilirsiniz. İtalya ve Fransa’daki merkezlere alışıksanız, buradaki gece hayatı büyük ihtimalle cansız gelecektir. Ancak Jasna’nın son on yılda aldığı mesafe düşünüldüğünde mevcut durum oldukça başarılı olarak görülebilir.

Tesislerde klasik Slovakya spesiyalitelerinden burgerlere kadar her şeyi sunan yaklaşık 15 restoran ve dağ kulübesi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, küçük şarap mahzenine sahip, 1670 metre mesafede Luková dağ istasyonundaki Von Roll Restauranttır.

“Hut mutfağı” için yamaçta Klobúk’u deneyebilirsiniz. 13 Biela Pút adlı mekanda eski ev ortamında etinizi kendiniz pişirebilirsiniz. Akşamları ise yine Route 66, Atlas ve Soda Club gibi restoranlar iyi seçenekler olarak karşınıza çıkacaktır.

Kar tatili için Avrupa’da ilk akla gelen ülkelerin arasında Slovakya bulunmayabilir. Ancak daha düşük bütçeye sahip olan ve uygun fiyata kaliteli tatil arayan kişiler için bu ülkedeki tesisler her anlamda ideal olacaktır.

Gerek Jasna’da gerekse ülkenin genelinde fiyatlar uygundur. Ayrıca Jasna’nın son yıllarda artan kalitesi sayesinde tatiliniz oldukça keyifli bir şekilde geçebilir. Doğayla iç içe, karın tadını çıkartmak isterseniz Jasna tesisleri sizleri bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız