Demre Nerede? Demre’ye Nasıl Gidilir?

0
2649

Tarihi geçmişi oldukça eskilere dayanan ve Türkiye’nin en popüler gezi rotaları arasında gösterilen Demre, Antalya’nın 150 km batısında konumlanıyor.

Finike ve Kaş ilçeleri arasında mükemmel bir konuma sahip olan Demre nerede, Demre’ye nasıl gidilir ile ilgili soru işaretleriniz var ise buyurun yazının devamına…

Demre Hakkında Genel Bilgiler

Akdeniz’in en özel ve en güzel yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih boyunca çeşitli efsanelere konu olmuş Demre, ev sahipliği yaptığı birbirinden görkemli kiliseleri ve tarihi mekanları ile her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlıyor.

Dünya çapında “Noel Baba” olarak bilinen Aziz Nikolaos’un adını taşıyan St. Nikolaos Kilisesi, Demre’nin tam da kalbinde yer alıyor. Ayrıca zamanında Noel Baba’nın piskoposluk yaptığı Myra Antik Kenti de yine Demre sınırları içerisinde bulunuyor.

Demre’de Gezilecek Yerler

Demre Myra Antalya

Antik dönemde Likya Birliği’nin en önemli kentlerinden biri olan Demre’de şüphesiz ilk gezip görmeniz gereken yer Myra Antik Kenti olmalı.

Ayrıca Andriake Antik Kenti, Noel Baba Kilisesi, Andriake Likya Uygarlıkları Müzesi, Andriake Kuş Cenneti, Soura (Sura) Antik Kenti, Hoyran (Sorouda) Nekropolü, Trysa Antik Kenti ve Heroon Anıtı, Çayağzı, Sülüklü Plajı, Taşdibi Plajı, Beymelek Lagünü, Kekova, Antik Kyaenai Kenti, Arykanda Antik Kenti, Burguç Suyu, Üçağız Köyü (Teimiussa) ve Kaleköy (Simena Antik Kenti) de Demre’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

Demre’de Ne Yenir? Nerede Yenir?

Akdeniz’in mütevazı, şirin ve küçük ilçesi Demre’de Antalya mutfağının en özel lezzetlerini tadabilirsiniz.

Akdeniz mutfağının esintilerini hissedeceğiniz ilçe birbirinden şık ve güzel yeme içme mekanları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca Türk, Yunan ve uluslararası mutfaklardan da lezzetler tadabilirsiniz.

Demre’nin En İyi Restoranları

Kaya Restaurant Mavi Yengeç

Demre yeme içme der demez akla ilk gelen yerlerden biri olan Kaya Restaurant Mavi Yengeç, Demre ilçe merkezine ortalama 9 km mesafede bulunuyor.

Meşhur Beymelek Lagünü sahilinde konumlanan bu mekanda adından da anlaşılacağı üzere ilk tatmanız gereken lezzetler, yengeç, kalamar ve levrek olmalı.

Likya Cafe & Restaurant

Demre ilçe merkezinde yer alan ve zengin menüsü ile beğeni toplayan Likya Cafe & Restaurant’ta başta Akdeniz olmak üzere Türk ve uluslararası mutfaklardan lezzetler de tadabilirsiniz.

Etibol Ocakbaşı

Deniz ürünleri ile arası iyi olmayanlar için harika bir mekan olan Etibol Ocakbaşı’nda tek kelimeyle kırmızı ete doyacaksınız.

Türk mutfağına özgü ocakbaşı kültürünü devam ettiren bu mekanda mutlaka tatmanız gereken lezzetler ise şiş köfte, kuzu şiş, lahmacun ve pide.

İpek Restaurant

Demre’nin en işlek yeme içme mekanlarından olan İpek Restaurant, Müze Caddesi üzerinde yer alıyor.

Noel Baba Kilisesi’ne yürüme mesafesinde bulunan mekanı öğle ve akşam yemekleriniz için tercih edebilirsiniz. Vegan ve vejetaryenler için de harika lezzetlerin olduğunu not düşelim.

Demre Nerede? Demre’ye Nasıl Gidilir?

Hava Yolu ile Ulaşım

Antalya’nın en güzel ve en eski yerleşim yerlerinden biri olan Demre’ye hava yolu ile ulaşım oldukça kolay.

Antalya şehir merkezine sadece 10 km uzaklıktaki Antalya Havalimanı varışlı uçuş seferlerini araştırabilir ve havalimanına vardıktan sonra da dilediğiniz ulaşım yöntemi ile Demre’ye gidebilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan Demre’ye Nasıl Gidilir?

Tramvay

Antalya Havalimanı’nda durağı olan tramvaya binerek Antalya Otogarı’na gidebilir ve oradan da Demre minibüsüne binerek ilçe merkezine ulaşabilirsiniz.

Belediye otobüsleri

Antalya Havalimanı’na geldikten sonra 600A numaralı belediye otobüsüne binerseniz sizi doğrudan Antalya Şehirlerarası Otogarı’na ulaşabilirsiniz. Buradan sonrası için tek yapmanız gereken, Demre minibüsüne binmek olacaktır.

Taksi

Havalimanı geliş terminalinin hemen dışına çıktığınızda taksiler ile karşılaşacaksınız. Hem konforlu hem de hızlı bir şekilde Demre’ye ulaşmak isteyenler havalimanı taksilerini kullanabilir.

Daha uygun fiyatlı olsun diyorsanız eğer Antalya Havalimanı’ndan Antalya Otogarı’na taksiyle giderek oradan Demre minibüsüne binebilirsiniz.

Havalimanı servisleri

Antalya Havalimanı’na vardıktan sonra çeşitli hava yolu firmaları veya özel transfer şirketlerinin havalimanı servislerini kullanarak hem konforlu hem de ekonomik bir şekilde Demre’ye ya da Antalya Otogarı’na ulaşabilirsiniz.

Transfer hizmetleri

Demre’de veya Antalya’da konaklayacağınız oteliniz varsa şayet havalimanı transfer hizmetlerinden, belli bir ücret karşılığında faydalanabilirsiniz.

Ayrıca çeşitli tur firmaları ve seyahat acentelerinin de havalimanı transfer hizmetleri olabiliyor.

Araç kiralama

Sadece Antalya Havalimanı’ndan Demre’ye ulaşım için değil, hem Demre hem de Kaş, Kemer, Finike, Alanya gibi Antalya’nın diğer ilçelerini gezmek için de tercih edebileceğiniz araç kiralama hizmetleri şüphesiz en konforlu ve de bütçe dostu ulaşım alternatifi.

Antalya’ya gitmeden önce Antalya Havalimanı’nda hizmet veren yerli ve yabancı araç kiralama firmalarını araştırabilir, aralarından seçim yaparak ön rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede havalimanına vardıktan sonra sadece dakikalar içerisinde aracınızı teslim almanız mümkün.

Kara Yolu ile Ulaşım

Antalya’nın Demre ilçesine kara yolu ile ulaşım gayet kolaydır. Dilerseniz özel aracınızla dilerseniz de otobüsle Antalya Demre’ye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Antalya otobüs bileti veya Demre otobüs bileti alabilir, varacağınız noktaya göre sonraki ulaşım yöntemlerinizi planlayabilirsiniz.

Herhangi bir şehirden direkt olarak Demre’ye götüren otobüs seferi bulmanız pek mümkün değil. Dolayısı ile Antalya Şehirlerarası Otogarı varışlı Antalya otobüs bileti satın almanız gerekiyor. Antalya Havalimanı’na vardıktan sonra ise tek yapmanız gereken Demre minibüslerine binmek.

Antalya Otogarı ile Demre ilçe merkezi arası sefer düzenleyen minibüs ve otobüslerin bilet ücretleri kişi başı ortalama 20 – 30 TL arasında değişiyor. Antalya şehir merkezinden Demre’ye doğrudan ulaştıran minibüs ise bulunmuyor.

Antalya Otogarı – Demre arası seferi olan minibüsler için önceden rezervasyon yaptırmanıza veya bilet almanıza gerek yok, minibüse bindikten sonra biletinizi satın alabilirsiniz.

Demre ile çevre il ve ilçeler arasındaki mesafeler:

  • Antalya şehir merkezi – 141 km (2-2,5 saat)
  • Antalya Havalimanı – 155 km
  • Antalya Otogarı – 142 km
  • Kaş – 45,5 km (40-45 dakika)
  • Finike – 47,5 km (1 saat 10 dakika)
  • Manavgat – 218 km (3-3,5 saat)
  • Kekova – 20 km (20-25 dakika)
  • Kemer – 99 km (1,5-2 saat)
  • Alanya – 276 km (4-4,5 saat)
  • Fethiye – 149 km (2-2,5 saat)
  • Datça – 338 km (4 saat 50 dakika)
  • Eskişehir – 526 km (7 saat 15 dakika)
  • Muğla – 273 km
  • İzmir – 481 km (6-6,5 saat)
  • İstanbul – 850 km (10,5-11 saat)
  • Ankara – 628 km (8,5-9 saat)

Demre’de Nerede Kalınır?

Antalya başlı başına turistik bir kent olduğu için haliyle bu durum en güzel ilçelerinden biri olan Demre’ye de yansımış durumda. Hal böyle olunca da konaklama olarak birden çok alternatifinizin olacağını söylemek mümkün. Dileyen butik tarzda daha mütevazı bir tesiste, dileyen de denize sıfır ve ultra her şey dahil bir otelde konaklayabilir.

Tüm bunlara ek olarak, muhteşem plajları ile de ön plana çıkan Demre’deki kamp ve karavan alanlarını da değerlendirebilirsiniz.

Konaklama bütçenizi daha uyguna getirmek adına ön rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Apart otel, pansiyon, butik otel, her şey dahil otel gibi çok sayıda konaklama seçeneğinin olduğu Demre’de konaklayacağınız süre kadar havuzlu bir villa da kiralayabilirsiniz, tercih sizin…

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız