En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları

0
1289

Dünyanın hemen hemen her yerinde en çok tercih edilen görüntülü konuşma uygulamaları hangileri ve neden bu kadar fazla tercih ediliyorlar? Bu yazımızda ise en merak edilen bu soruların cevaplarını ve en fazla tercih edilen görüntülü konuşma uygulamalarını mercek altına alacağız.

Geçmişten bugüne iletişim insan hayatının vazgeçilmez bir noktası olmayı başarmıştır. Video toplantılar ve karşılıklı yapılan görüntülü konuşmalar, insan ilişkilerini ve yapılan sohbetlerin verimliliğini arttırır, sizden uzakta yaşayan tanıdıklarınız ile yüz yüze görüşme imkanı sağlar ve iş hayatında farklı bir etkileşim olanağı sağlar.

Görüntülü konuşma uygulamaları sağlamış olduğu bütün avantajlar karşılığında ya hiçbir ücret ödenmemektedir ya da sunulan hizmet için az miktarda ücret talep edilmektedir.

Bu yazımızda görüntülü sohbet, ekran paylaşımı ve diğer kolaylaştırıcı özellikler sayesinde iş hayatında yapılan görüşmeleri basitleştirecek uygulamaları bir araya getirdik. Şimdi gelin, popüler görüntülü konuşma uygulamalarını daha yakından inceleyelim.

1) Zoom Cloud Meetings

Zoom Cloud Meetings

Zoom Cloud Meetings, hizmet sağlayanların ve müşterilerin yer kavramına bakmaksızın aynı bağlantı üzerinde kalmalarının en kolay yoludur.

Akıllı telefonların sahip olduğu uygulama mağazalarından ücretsiz bir şekilde indirebileceğiniz bu uygulama, kullanıcılarına yüksek kalite görünümüne sahip olan video, ekran paylaşımı, kullanıcılar arası kolay mesajlaşma ve ses özellikleri sunar.

Bulut toplantısı ve web seminer yazılımını bir arada sunan Zoom Cloud Meetings; 3G, 4G, LTE ve Wi-Fi ağları üzerinden kolaylıkla kullanılmaktadır.

Bahsettiğimiz bu uygulama, Android ve iOS işletim sistemlerine sahip olan tabletlerde ve masaüstü bilgisayarlarda da rahatlıkla kullanılmaktadır. 

Her aramada 40 dakikalık arama hakkı sunan Zoom’un ayrıca sınırsız kullanım hakkı sunan ücretli paketleri de varmış.

2) Skype

Skype

Görüntülü konuşma denildiği zaman akla gelen ilk uygulamalar arasında olan Skype pek çok kişinin bir dönem sıklıkla kullandığı uygulamaların başında gelir.

Günümüzde binlerce kişinin ve iş dünyasının en fazla tercih ettiği Skype, ücretsiz görüntülü konuşma, sesli konuşma, konferans çağrısı oluşturma, kişiler arası anlık mesaj gönderip alma ve dosya paylaşımı gibi birden fazla avantajı bir arada sunmayı başarıyor.

Uygulama kullanımı genel olarak ücretsiz olsa da Skype’ta, çağrı ve SMS yönlendirmesi yapmak için cüzi miktarda ücret ödenmesi gerekmektedir. 

3) Free Conference Call

Kullanımı oldukça kolay olan Free Conference Call, çevrimiçi toplantıların ilk adresi olmayı başarıyor.

Diğer uygulamalara göre sunmuş olduğu HD kalitedeki ses, ekran paylaşımı, video konferans ile bir adım öne çıkıyor.

Tamamen ücretsiz bir kullanım sunan uygulamanın dikkat çeken özellikleri arasında 1000 kişiye yakın kullanıcı aynı anda çevrimiçi toplantı hizmeti bulunmaktadır.

4) Google Meet

Google Meet

Google’ın görüntülü konuşma için tasarladığı Google Meet kullanıcılar tarafından pek fazla ilgiyle karşılanmamıştır. Fakat pek çok işletme tarafından da beğenilerek kullanılmaya devam etmektedir.

30 farklı kullanıcıya aynı anda görüşme imkanı sunan uygulama, HD görüntü ve ses uygulamalarını da bir arada sunmayı başarıyor.

5) GoToMeeting

GoToMeeting

GoToMeeting, 25 farklı kullanıcıya aynı anda çevrimiçi toplantı hizmeti sunmaktadır.

Konferans yazılımı olarak piyasaya çıkan bu uygulama, çevrimiçi toplantı esnasında ekran paylaşımı desteği de sunmaktadır.

İlk 1 ay ücretsiz kullanabileceğiniz bu uygulama, tercih edilen diğer görüntülü konuşmalara göre ücretinin pahalı olduğu söylenebilir. 

6) Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook Messenger, bilinen en eski görüntülü konuşma uygulamaları arasındadır. Facebook her ne kadar kitlesini kaybetmeye başlasa da sunmuş olduğu görüntülü uygulama ile canlılığını korumayı başarıyor.

Görüntülü uygulamayı kullanmak için tek yapmanız gereken bir adet Facebook hesabına sahip olmak. 

7) WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp mesajlaşma odaklı bir uygulama olarak hayatımıza girmiş olsa da, sunmuş olduğu görüntülü konuşma imkanı ile listemize girmeyi başarmıştır.

Facebook’un sahip olduğu WhatsApp en düşük işletim sistemlerine sahip olan akıllı telefonlarda bile yüksek kalitede ses ve görüntü sunmaktadır.

8) Discord

Discord

Discord bilgisayar oyuncuları tarafından oldukça sevilmektedir. Discord farklı kullanıcılar arasında mesajlaşma, sesli çağrı ve görüntülü konuşma özellikleri sunuyor.

Ücretsiz olarak sunduğu sunucuları ve kapsamlı özellikleri ile son dönemin trend uygulamaları arasında yer alıyor. Discord’un bilgisayar sürümünde ekran paylaşımı da bulunmaktadır.

9) Google Duo

Google Duo

Google’ın sunmuş olduğu hizmetler arasında yer alan Google Duo, tamamen görüntülü görüşme yapmak için tasarlanmıştır.

Uygulamanın web site kullanımı da bulunmaktadır. Sunmuş olduğu bu avantaj ikili görüşmeler sırasında kolaylık sağlamaktadır. Yani taraflardan biri telefondan katılım sağlarken bir diğeri bilgisayar üzerinden katılım sağlayabilir.

Bu özelliklere ek olarak Google Duo üzerinden sevdiklerinize videolu mesajlarda paylaşabilirsiniz.

10) FaceTime

Popüler görüntülü konuşma uygulamaları arasında yer alan FaceTime kaliteli görüşme sağlayan uygulamaların başında gelmektedir.

Uygulamayı kullanmak için aramak istediğiniz kişinin iOS işletim sistemi kullanması, sizde kayıtlı olan e-posta adresi veya telefon numarası olması gerekmektedir. 

Bu adımdan sonra Wi-Fi ya da hücresel ağ yardımı ile görüşmelerinize hız kesmeden devam edebilirsiniz. 

11) WeChat

WeChat

WeChat sunmuş olduğu özellikler ile diğer görüntülü konuşma uygulamaları arasından sıyrılıyor.

Görüntülü konuşma uygulamasından çok sosyal medya platformu olarak da kullanılabiliyor. Uygulama içerisinde haber okuyabilir, oyun oynayabilir ve görüntülü sohbet edebilirsiniz.

Sosyalleşmek ve kendini geliştirmek için kullanılabilecek bu uygulama, farklı kültürleri de bir araya getirmeyi başarıyor.

12) Snapchat

Snapchat

Snapchat görüntülü konuşma uygulaması olmasa da arkadaşlarınızla farklı tarzlarda videolar paylaşabileceğiniz bir platform olarak karşınıza çıkıyor. Özellikle Amerika’da oldukça popüler bir uygulama olan Snapchat ülkemizde beklediği ilgiyi alamamıştır.

Farklı ülkelerden kişilerle tanışmak için kullanılabilecek uygulamalar arasındadır. 

13) JustTalk

Kullanımı oldukça basit olan, JustTalk güvenilir ve bir o kadar da keyifli bir uygulamadır. HD kalitede video konferanslar yapmak, arkadaş çevrenizle konuşmak ve farklı çevrelerle tanışmak için kullanabileceğiniz bir uygulama.

Görüntülü görüşme sırasında sticker atabilir, anlık fotoğraf paylaşabilirsiniz. Karşılıklı görüşme yapmak için karşınızda ki kişinin JusTalk uygulamasına sahip olması gerekmez. Bağlantı paylaşımı ile anında görüşme sağlayabilirsiniz. 

14) ICQ

ICQ

Bir dönemin unutulmaz isimlerinden olan ICQ, mobil mesajlaşma ve görüntülü görüşme olarak hayatımızda yer alıyor.

Diğer uygulamalardan farklı olarak yapılan tüm görüşmeler özel olarak şifreleniyor. Basit ve güvenli bir kullanıma sahiptir.

Ayrıca 3D animasyonlar fikirleri de oluşturabilirsiniz. 

15) Line

Dünya üzerinde büyük bir üne sahip olan Line bir mesajlaşma uygulaması olarak bilinse de, görüntülü sohbet ve sesli aramalar içinde kullanılan bir uygulamadır.

Line’ı oldukça popüler hale getiren çıkartmaları da görüşmeler esnasında sıklıkla kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

16) Viber

Viber

2013 yılından bugüne hayatımızda olan Viber, 500 milyondan fazla indirmeye sahip olan popüler uygulamalar arasına girmeyi başarmıştır.

Ücretsiz olarak uluslararası görüntülü görüşme olanağı sağlıyor. Güvenliğiniz için yapılan bütün görüşmeler şifrelenmektedir.

Güvenilir ve basit kullanımı ile en sevilen görüntülü konuşma uygulamalarının başında geliyor. 

*obilet yazarları, en iyi uygulamaları arayan okuyuculara bazı seçenekler sunarak çözüm sağlamaya çalışmaktadır. Listede yer alan uygulamalar, obilet yazarlarının okuyucular için derlediği bazı seçeneklerden oluşmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız