İstanbul’un En İyi 16 Kitap Kafesi

0
40870

Kitap kafeler, taze kahve kokusunun kitap kokusu ile birleştiği, yeri geldiğinde kendinizle baş başa kalabildiğiniz yeri geldiğinde ise kitaplar ve sanat üzerine sohbet edebileceğiniz en keyifli yerler bence.

Her ne kadar gün geçtikçe sayıları azalsa da kitapseverlerin de desteği ile ayakta kalan, her birinin kendine has bir güzelliği olan harika kitap kafeler var İstanbul’da.

Gelin insanı düşünmeye, hayal kurmaya ve tabi ki okumaya teşvik eden bu kafelere bir göz atalım.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İstanbul’un En İyi Kitap Kafeleri:

1) Minoa, Akaretler

 

View this post on Instagram

 

A post shared by minoabooksandcoffee (@minoabooksandcoffee) on

Avizesi bile kitaplarla süslü olan Minoa bence İstanbul’un en iyi kitap kafesi olmaya aday.

Özellikle gastronomi meraklısıysanız bir çok kitapçıda rastlayamayacağınız harika kitaplar bulabilirsiniz Minoa’da.

Kitaplar arasında kaybolmak ama aynı zamanda kendinizi evinizde gibi huzurlu ve mutlu hissetmek istiyorsanız hiç düşünmeden Minoa’nın yolunu tutun derim.

Ayrıca Minoa’nın sadece kütüphanesi değil mutfağı da bir efsane, benden söylemesi. Özellikle tatlılarının tadına doyum olmuyor.

2) Fil Books, Karaköy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filbooks (@filbooks) on

Bence İstanbul’un en keyifli semtlerinden biri de şüphesiz Karaköy, siz ne dersiniz?

Fil Books’ta Karaköy’de hem kitap okuyup hayallere dalabileceğiniz hem de taze demlenmiş kahveler ya da harika soğuk içecekler içebileceğiniz ya da harika bir kahvaltı edebileceğiniz tatlı mı tatlı bir mekan.

Üstelik üst katında instagram tutkunlarının çok seveceği tam fotoğraf çekmelik iki salıncağın yanı sıra daktilo gibi nostaljik eşyalar var.

Fil Books’ta her köşede bol bol fotoğraf çekmekten kendinizi alıkoymanız neredeyse imkansız, demedi demeyin.

3) Moc, Nişantaşı

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOC Türkiye (@mocturkiye) on

Üçüncü dalga kahvenin öncülerinden olan Moc’un bir çok yerde şubesi var. Ancak Nişantaşı’ndaki yeri keyifli bir kitap kafe olma özelliği taşıyor.

Moc Nişantaşı’nda bir duvar boydan boya kütüphane olarak tasarlanmış. Buradan dilediğiniz kitabı ya da dergiyi alarak tek başınıza hiç sıkılmadan kahve keyfi yapabilirsiniz.

Küçük bir tüyo verecek olursam da alt kat biraz kalabalık oluyor. O yüzden, nispeten daha sakin bir yer arıyorsanız MOC’un üst katını tercih edebilirsiniz.

4) Cafe Lumiere, Çukurcuma

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cafe Lumiere Çukurcuma (@lumierecihangir) on

Neredeyse 200 yıllık bir binada hizmet veren Cafe Lumiere sadece kitap tutkunlarının değil tarih severlerinden favori mekanlarından.

Kütüphanesindeki kitapların sayısı fazla olmasa da Cafe Lumiere’de başka yerlerde bulamayacağınız çok özel eserler var.

Yalnız belirtmekte fayda var Lumiere’deki kitaplar satılmıyor. Sadece oturduğunuz süre boyunca okuyabiliyorsunuz.

Cafe Lumiere’in makarnadan burgere, pideden salataya pek çok seçenek bulabileceğiniz oldukça lezzetli bir de mutfağı var.

5) Mephisto Kitabevi, Beyoğlu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mephisto Kitabevi (@mephistokitabevi) on

Kitabınızı alır almaz okumayı sevenlerdeniz İstiklal Caddesi, Beşiktaş ve Kadıköy’de şubeleri bulunan Mephisto Kitabevi tam size göre.

Güzel bir kahve eşliğinde kitap okumayı sevenlerdeniz Mephisto’nun size en yakın şubesine mutlaka uğrayın derim.

6) Nostalji Kitap Kahve, Osmanbey

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nostalji kitap&kahve☕📚 (@nostaljikitapkahve) on

Duvarlarını boydan boya kitaplıkların süslediği kafelerden biri de Nostalji.

İki katlı bir kafe olan Nostalji’de alt katta siparişinizi verdikten sonra üst kata çıkarak edebiyat ve sanata doyabilirsiniz.

Hatta denk gelirseniz keyifli bir edebiyat sohbetine bile dahil olabilirsiniz.

7) Türk Alman Kitabevi & Cafe, Beyoğlu

Türk Alman Kitabevi İstiklal Caddesi’nin gizli mabetlerinden.

Savaştan kaçan bir Alman tarafından kurulan kitabevinde kolay kolay bulamayacağınız Almanca kitaplara rastlayabilirsiniz.

İstiklal Caddesi’nin gürültüsünden ve kalabalığından uzakta sessiz ve huzurlu bir ortamda keyifle kitabınızı okumak isterseniz Türk Alman Kitabevi harika bir alternatif olacaktır.

8) Tasarım Bookshop and Coffee, Moda

Adından da anlaşıldığı üzere Tasarım Bookshop mimarlık, dekorasyon, sanat ve de fotoğraf alanlarındaki arşivi ile dikkat çekiyor.

Moda’ya yolunuz düşerse insana ilham veren, farklı dekorasyonu ile sizi bekleyen Tasarım Bookshop and Coffee’ye mutlaka uğrayın derim.

9) Page Cafe & Gallery, Caferağa

 

View this post on Instagram

 

Huzur dolu bir pazar akşamı..☕️🌼 #pagecafegallery #kadıköy #coffee #kahve #kitap #moda #book

A post shared by Page Cafe&Gallery (@pagecafegallery) on

Harika bir kütüphaneye karşı lezzetli bir pazar kahvaltısı etmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise Page Cafe & Gallery güzel bir alternatif olacaktır.

Kim bilir belki kahvaltının ardından gözünüze kestirdiğiniz bir kitabi alır ve kahvenizi yudumlarken kitabınıza göz gezdirirsiniz.

10) Nail Kitabevi & Cafe, Kuzguncuk

Nail Kitabevi & Cafe, Kuzguncuk (1)

Kitap tutkunlarının favori mekanlarından biri de İstanbul’un en renkli, en keyifli semtlerinden biri olan Kuzguncuk’taki Nail Kitabevi & Cafe.

Geniş bir oturma alanı olan Nail Kitabevi’nin en güzel yanlarından biri de sessizliğe verdiği önem. Sessizliğin huzurunda kitaplar ve hayallerinizin arasında kaybolmak istiyorsanız tavana uzanan kütüphanesi ile Nail Kitabevi Kuzguncuk’ta sizi bekliyor.

Burada zamanın nasıl geçtiğini anlamadan akşamı edebilirsiniz benden söylemesi.

11) Akademi 1971, Caferağa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Akademi1971 Kitabevi&Kafe (@akademi1971) on

Bir kafeden çok daha fazlası Akademi 1971. Sadece kütüphanesi ile değil düzenlediği imza günleri ve film gösterimleri ile de dikkat çekiyor Akademi 1971.

Sanat tutkunlarının favori mekanlarından olan Akademi 1971 tüm içtenliği ve sıcaklığı ile, kitapla, filmle kısacası sanatla iç içe zaman geçirmek isteyenleri bekliyor.

12) Sancho Panza, Yeldeğirmeni

Adını en sevilen klasiklerden biri olan Don Kişot romanının kahramanlarından olan Sancho Panza’dan alan kafe Yeldeğirmeni’nin en sevilen mekanlarından.

Sancho Panza’nın bir kitap kafe olduğu dışardan bakıldığınca pek anlaşılmasa da ikinci katında çıktığınızda sizi harika bir kütüphane karşılıyor.

13) Fahriye, Moda

Adını Müjde Ar’ın başrolünde olduğu Yeşilçam’ın efsane filmi Fahriye Abla’dan alan mekan aynı zamanda mini bir kitap kafe.

Nostaljik aksesuarları, anneannelerimiz evinde görmeye alışkın olduğumuz koltukları ile Fahriye Kafe, kitabının sayfalarını çevirirken zamanda nostaljik bir yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor.

14) Cherry Bean Coffees, Moda

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cherrybeancoffees (@cherrybean_coffees) on

Sadece taze kahveleri ile değil müdavimlerini okumaya teşvik eden ‘değişim kitaplığı’ ile dikkat çekiyor Cherry Bean Coffees.

Cherry Bean Coffees’de çiğ kahve çekirdekleri mekanda kavruluyor. Bu sebeple Cherry Bean Coffees’de kahve kitap keyfinize buram buram bir kahve kokusu da eşlik ediyor. Bu enfes kokudan ayrılmak biraz zor olabilir benden söylemesi.

15) Kitap Kahve, Altunizade

Kimsenin sizi rahatsız etmediği samimi bir ortamda kütüphaneden seçtiğiniz kitabı alıp okumak istiyorsanız Kitap Kahve güzel bir alternatif olacaktır.

Kitap Kahve’de kahvenize eşlik edecek harika tatlılar ya da gözleme, tost, mantı gibi yiyecek alternatifleri olduğunu da belirtmeden geçmek olmaz.

16) Pasaj Cook and Book, Kadıköy

Kitap keyfinize annenizin elinden çıkmış gibi taze lezzetler de eşlik etsin istiyorsanız Pasaj Cook and Book’a mutlaka bir şans verin derim.

Pasaj Cook and Book’ta harika zeytinyağlılar, bulgur köftesi, maş fasulyesi salatası gibi ev tadında lezzetleri ile kitap keyfi yapmak isteyenleri bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız