İstanbul’un En İyi Şef Restoranları

0
3239

Sayıları her geçen gün artan şef restoranları sadece İstanbulluların değil yolu İstanbul’dan geçen herkesin yüzünü güldürüyor.

Kimi şefler sokak lezzetlerine kendi tarzlarında dokunuşlar yaparak ortaya farklı tatlar çıkarıyor. Kimi şefler ise Anadolu ve Türk mutfağının yemeklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Sonucunda ise ortaya insanın yemeye kıyamayacağı, sanat eseri gibi tabaklar çıkıyor.

Siz de uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız en beğendiğiniz şefin restoranına bir an önce rezervasyonuzu yaptırın diyorum ve sizi İstanbul’un en lezzetli şef restoranları ile baş başa bırakıyorum.

1) Neolokal – Maksut Aşkar

Türkiye’nin en güler yüzlü en tatlı şeflerinden biri olan Maksut Aşkar’ın Neolokal’ine hala gitmediyseniz çok şey kaybetmişsiniz demektir.

Neolokal’e giderseniz üçlü tadım menüsündeki seçeneklerden gözünüze kestirdiklerinizi seçerek kendi tadım menünüzü yaratabilirsiniz.

Ancak yemeklerin hepsi o kadar iştah kabartıcı ki insan seçim yapmakta zorlanıyor. Özellikle palamutlu pırasa dolması, katmer, tirit ve portakallı şekerpare tek kelimeyle efsane.

Söylemeden de geçmek olmaz Neolokal vejetaryenleri de unutmamış ve nefis bir de vejetaryen tadım menüsü hazırlamış. Tercihinizi vejetaryen seçeneklerden yana kullanmak isterseniz de İzmir tulum peyniri ile tatlandırdıkları pancarlı kuskusu ve fırın kereviz böreğini asla es geçmeyin derim.

Adres: Bankalar Caddesi, SALT Galata, Karaköy

Telefon: 0212 244 00 16

2) Mikla – Mehmet Gürs

Karşınızda nefes kesen bir İstanbul manzarası önünüzde damak çatlatan yemekler olsun istiyorsanız Şef Mehmet Gürs’ün restoranı Mikla, İstanbul’daki en keyifli adreslerden biri olacak.

Dünya’nın en iyi 50 restoranından biri seçilen Mikla’ya giderseniz beş aşamalı tadım menüsü alabileceğiniz gibi üç aşamalı ‘A la Carte’ menüden kendi seçimlerinizi de yapabilirsiniz.

Mikla’ya giderseniz Çanakkale domatesi ve bamya turşusu ile tatlandırdıkları Saros Ahtapotu’nun, Antakya’nın halhali zeytini ve incir sirkesi ile tatlandırdıkları fenerin, tatlı olaraksa hardaliyeli çikolatanın tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Son bir bilgi daha verecek olursam Mikla’da veganlara özel bir tadım menüsü de var.

Adres: Meşrutiyet Caddesi, No:15, The Maramara Pera

Telefon: 0212 293 56 56

3) Araka – Pınar Taşdemir

İstanbul’un en güzel semtlerinden birinde sahile sıralanan balıkçıları pas geçip, keyifli bir sokakta nefis bir yemek yemek isterseniz hiç düşünmeden Araka’nın yolunu tutun derim.

Bulmaca çözenler aşinadır ama ben yine de söyleyeyim. Şef Pınar Taşdemir’in Araka’sı adını bir bezelye türünden alıyor.

Araka’da siparişinizi verdikten sonra masanıza sizi ne kadar nefis yemeklerin beklediğinin habercisi niteliğinde maydanoz yağında nefis bir isli peynir geliyor.

Menüsü mevsimin getirdiklerine göre şekilenen Araka’ya bir kere gittiniz mi müdavimi olabilirsiniz, demedi demeyin.

Bir de tatlı sohbeti ile yemeğinizin tadına tat katan Pınar Şef’e denk gelirseniz değmesinler keyfinize.

Adres: Yeniköy Mahallesi, Kapalı Bakkal Sokak, No: 8, Sarıyer

Telefon: 0212 223 72 23

4) Hodan – Çiğdem Seferoğlu

Eminim pek çoğunuz onu televizyon programlarından tanıyordur. Ekranların tatlı dilli güler yüzlü şefi Çiğdem Seferoğlu’nun artık çiçeği burnunda bir restoranı var: Hodan.

Adını Anadolu’da yetişen bir ottan alan Hodan’ın geleneksel Anadolu mutfağını esas alan muhteşem bir menüsü var. Çiğdem Şef adına da tadına da aşina olduğumuz lezzetlere öyle güzel, öyle farklı dokunuşlar yapmış ki tüm yemekler, her lokmasında insanı kendine hayran bırakıyor.

Ballı bademli eritme peynir, kızarmış enginar, pilakili levrek, Hodan’da sizi bekleyen lezzetlerden sadece birkaçı.

Son olarak pazar günlerine özel olarak hazırlanan nefis bir kahvaltı deneyiminin de Hodan’da sizi beklediği aklınızda bulunsun. Ama alt tarafı kahvaltı deyip geçmeyin Hodan’ın pazar kahvaltıları çok başka.

Adres: Firuzağa Mahallesi, Hayriye Caddesi, Beyoğlu

Telefon: 0533 304 76 34

5) Lokanta Kru – Ufuk Ügümü

Genç bir şefin mutfağına konuk olmak isterseniz de modern esnaf lokantası tadındaki Lokanta Kru’nun yolunu tutun derim.

Lokanta Kru’nun mutfağında efsane kruvasanları ile Nişantaşı’nda fırtınalar estiren Ufuk Ügümü var.

Lokanta Kru’nun menüsü günlük olarak hazırlanıyor. Spesiyal lezzetlerinin pek çoğu her gün menülerinde yer alıyor olsa da Lokanta Kru’nun mevsimin getirdiklerine göre şekillenen bol çeşitli parmak ısırtan bir menüsü var.

Eğer denk gelirseniz Bandırma lor peynir ile hazırlanan pancarın, kuru kayısılı ıspanak kökünün ve sebzeli palamutunun tadına mutlaka bakın derim. Tatlı olaraksa cevizli tahinli bal kabağından şaşmayın.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokak, No:13, Nişantaşı, Şişli

Telefon: 0212 230 25 00

6) Primitif Birahane – Burak Zafer

En iyi şef restoranları dedik hep süslü tabakları, farklı lezzetleri yazdık. Hadi gelin bu sefer de şöyle bir yandan patates kızartmasını sosa banıp bir yandan da hamburger yiyebileceğiniz bir şef restoranına uzanalım.

Yemekle ilgisi olanlar onu sosyal medyadan tanıyordur ama biz yine yazalım. Lezzet patlaması yaşatan nefis sokak lezzetleri sunan Primitif Birahane’nin mutfağında Şef Burak Zafer var.

Aptal tavuk, Konya Küflü gibi parmak ısırtan burgerler, mozarella peynirli sarımsaklı waffle, acı şeftali reçelli, Antep fıstıklı pizetta gibi Şef Burak Zafer’in spesiyallerinin yanı sıra, közlenmiş mısır, mac’n cheese topları, füme sosis gibi efsane yancılar Primitif Birahane’de sizi bekliyor.

Adres: Caferağa Mahallesi, Dr. Esat Işık Caddesi, No: 98, Kadıköy

Telefon: 0533 306 57 62

7) Fireroom – Hazer Amani

Ekranların en sevilen şeflerinden biri olan Hazer Amani’nin mutfağına konuk olmak isterseniz de istikametiniz Fireroom olsun derim.

Hazer Amani, yöresel lezzetlerin yanı sıra dünyanın en sevilen sokak lezzetlerini Fireroom’da kendi imzasıyla yorumluyor.

Bamya turşusu, gravyer peynir dolgulu ızgara sosis, kokoreç, nachos, kara trüf burger gibi lezzetlerin haricinde Hazer Amani’nin spesiyallerinden olan ‘Bumblebee’, ‘Fat Boy’, ‘Flank Burrito’ gibi pek çok lezzet Fireroom’da sizi bekliyor.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Caddesi, No: 30/1, Ataşehir

Telefon: 0216 575 99 69

8) Yeni Lokanta – Civan Er

Civan Er, Yeni Lokanta’da geleneksel yemekleri kendine has tarzıyla yorumluyor ve misafirlerine insanın aklını başından alan tabaklar sunuyor. Özellikle patlıcanlı mantısı ve bal kabaklı tuzlu karamelli panna cottası tam anlatılmaz yaşanır türden.

Siz de tadı damağınızdan uzun süre silinmeyecek lezzetler eşliğinde keyifli bir akşam yemeği yemek isterseniz Yeni Lokanta’ya mutlaka bir şans verin derim.

Londra’da bir restoranı daha olan Civan Er’in yerine gitmişken daha fazla lezzet tatmak isterim derseniz de tercihinizi tadım menüsünden yana kullanabilirsiniz.

Adres: Tomtom Mahallesi, Kumbaracı Yokuşu, No: 66, Beyoğlu

Telefon: 0212 292 25 50

9) Turk – Fatih Tutak

Yaşadığımız toprakların ürünlerinden ilham alan, pek çoğuna aşina olduğumuz lezzetler Şef Fatih Tutak’ın önderliğindeki Turk’te sıradaşı diyebileceğim bir boyutta yeniden yorumlanıyor. Ortaya çıkan sonuç ise bence muazzam.

Basitliği en kusursuz şekilde sunmak‘ mottosu ile yola çıkan Fatih Tutak imzalı Turk’te siyah borazan mantarlı yumurta, soğan tarhanalı sarıkanat balığı, yanık yoğurtlu kuzu eti gibi pek çok lezzet sizi bekliyor.

Sıradışı bir yemek deneyimi yaşamak isterseniz Turk’un yolunu tutun derim.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Hacıahmet Silahşör Caddesi, Yeniyol Sokak, No: 2

Telefon: 0212 709 56 79

10) The Steeve – İsmet Saz

Türkiye’nin en ünlü şeflerinden biri olan İsmet Saz, dünya mutfaklarının en sevilen lezzetlerini The Steeve’de misafirleri için hazırlıyor.

İspanyol mutfağından karşı konulmaz tapaslar, Peru mutfağından enfes ceviche’ler, Meksika mutfağından tacolar, İtalyan mutfağından risotto ve makarnalar olmak üzere damak çatlatan pek çok lezzet The Steeve’de sizi bekliyor.

The Steeve’in insanı karar vermekte zorlayan oldukça geniş bir menüsü var. O yüzden size birkaç önerim var. Karidesli fasulye turşusu kavurması, hamsili soğan turşulu taco, İzmir tulumlu trüf mantarlı risotto, 29 gün dinlendirmiş dana pirzola benim The Steeve favorilerimden.

The Steeve’e giderseniz tatlı olarak da tuzlu karamelli churrosun ya da acılı bitter çikolatalı cannolinin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No: 11, Beşiktaş

Telefon: 0212 258 00 29

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız