İstanbul’un En İyi Sokak Yemeği “Street Food” Restoranları

0
4469

‘Fast Food’ kültürünü bambaşka bir boyuta taşıyan ‘street food’ restoranlarının popülerliği hızla artıyor. Hatta pek çok ünlü şef ‘fine dining’ restoranlarını bir kenara bırakıp sokak lezzetlerini yeniden yorumladıkları restoranlar açmaya başladı.

O yüzden sokak lezzeti deyip geçmemek lazım. Aşina olduğumuz tatlar usta şeflerin mutfağında bambaşka lezzetlere dönüşebiliyor.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

Gelin tacodan kokoreçe, sosisli sandviçten tavuk kanata dünya mutfaklarından pek çok lezzetli harmanlayan İstanbul’un en iyi street food restoranlarına bir göz atalım.

1) Coni & Co

Sokak lezzetleri denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de farklı soslara bandırıp keyifle yediğimiz tavuk kanatları olsa gerek.

Kendilerini çıtır dükkan olarak tanımlayan Coni & Co’nun çıtır çıtır tavukları aklınızı başınızdan alabilir, demedi demeyin.
Dışı çıtır içi sulu tavukları ile lezzet patlaması yaşatan Coni & Co’ya giderseniz tatlı trüflü mayonezini ya da tatlı ekşi sosunu denemenizi tavsiye ederim.

Tavuk kanatla çok aranız yoksa da Coni & Co’da fileto seçeceğinizin olduğu da aklınızda olsun.

Bir de Anadolu Yakası uzak gelirse Coni & Co’nun Arnavutköy’de de bir şubesi var.

Adres: Cafer Ağa Mahallesi, Ferit Tek Sokak No:23 C, Kadıköy

2) Snob Street Food

#letitsnob sloganı ile yola çıkan Snob Street Food’un Caddebostan’da ve Moda’da olmak üzere iki şubesi var.

Mac & Cheese topları, rock fries, satır sucuk dürüm, snob dogg gibi efsane lezzetlere menüsünde yer veren Snob Street Food’a giderseniz benim önerim brioche ekmeğine hazırlanan cheddar peynirli acı soslu sosisli sandviç ‘Snob Dogg’un tadına bakmanızdan yana.
Sosisli sandviç beni kesmez ben daha fazla lezzetin tadına bakmak istiyorum derseniz de üzerinde ‘Mac & Cheese’ topları ve yanında tadı damağınızda kalacak bir mısır ile servis edilen Benji Burger güzel bir alternatif olacaktır.

Tavuk severler, Snob Street Food sizi de unutmamış, ev yapımı coleslaw ile servis ettikleri tavuklu ‘Zinger Rock Burger’ de kesinlikle denemeye değer.

Adres: Caddebostan Mahallesi, Bağdat Caddesi, No: 292, Kadıköy

3) Basta! Street Food

İstanbul’daki Street Food akımının öncülerinden biri olan Basta Street Food sadece Anadolu Yakası’nda oturanların değil, Avrupa Yakası’nda yaşayanların da favori mekanlarından biri.

Füme dana kaburga etinden yapılan dürüm ve ev yapımı brioche ekmeğine hazırladıkları kuzu burgerleri Basta Street Food’un öne çıkan lezzetlerinden.

Sıklıkla değişen menüsü ile kendini sürekli yenileyen Basta Street Food, Anadolu Yakası’na geçmek için başlı başına bir sebep olabilir.
Söylemeden de geçemeyeceğim Basta’nın öyle bir sütlacı var ki, tarifi imkanız mutlaka tatmanız lazım.

Adres: Caferağa Mahallesi, Sakız Sokak, No: 1/A, Kadıköy

4) Mini Eatery

Adı gibi mini bir yer olan Mini Eatery’nin lezzetleri uzun süre damaklarınızdan silinmeyecek türden.

Kendi yaptıkları özel bir sosta marine ettikten sonra kızarttıkları soğan halkaları, kızarmış keçi peyniri, çıtır çıtır patatesler ve mini mini burgerler Mini Eatry’de tadılmayı bekliyor.

Siz de bu lezzetlerden mahrum kalmak istemiyorsanız Mini Eatery’e mutlaka uğrayın derim.

Bu arada duymadık demeyin, Mini Eatery kısa bir süre önce de Akaretler’e ikinci şubesini açtı.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 55/C, Kadıköy

5) Gangon Mutfak

“Düşünürken, konuşurken ağzımızı ne sulandırıyorsa ve aklımıza ne düşüyorsa onu sunmaya çabalıyoruz. Tabir yerindeyse ‘ekmek arası’ felsefesi ile yola çıktık” diyen Gangon Mutfak’ta birbirinden güzel ekmek arası lezzetler sizi bekliyor.

Gangon Mutfak’ın parmak ısırtan lezzetleri bazen yumuşacık bao ekmeği ile, bazen lavaş bazense bazlama ile sunuluyor.

Tüm lezzetleri kendi yaptıkları soslarla birleştiren Gangon Mutfak’a giderseniz benim önerim yumuşacık bao ekmeği ile hazırlanan dana gerdanlı ‘Deli Oğlan Bao’nun tadına bakmanızdan yana olacak.

Adres: Rasimpaşa Mahallesi, Duatepe Sokak, No: 9/A Yeldeğirmeni, Kadıköy

6) Fire Room

Hepimizin televizyonlardan tanıdığı Şef Hazer Amani’nin hayat verdiği Fire Room, sokak lezzetlerinin peşinden koşanların favori mekanlarından.

Menüsünde farklı soslarla tatlandırılmış çıtır tavuk kanatları ‘Buffalo wings’ten Hot dog’a, ekmek arası sucuktan yine ekmek arası kuzu kokoreçe pek çok lezzet sizi bekliyor.
Yerel lezzetleri dünya mutfakları ile birleştirmeyi sevenlerdenseniz de Fire Room’un kokoreç tacosunun tadına mutlaka bakın derim.

Dünya mutfakları ile Türk mutfağının en muhteşem şekilde buluşturan Fire Room’da bir Amerikan klasiği olan Philly Cheese Steak Sandviç, Hazer Şef’in Tostu, falafel dürüm gibi pek çok lezzet sizi bekliyor.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Işıklar Caddesi, No:30, Ataşehir

7) Muutto Street Food & Meze Bar

‘Göç’ mottosu ile yola çıkan Muutto’da her ay farklı bir mutfak kültüründen ilham alarak enfes dürümler hazırlanıyor.

‘Dünyayı bir dürüme sığdıracağız’ sloganı ile yola çıkan şef Umut Karakuş sokak lezzetlerini bir adım ileriye taşıyor ve lezzetlere fine dining yemek havası veriyor.

Yaratıcı sunumlarla servis edilen dürümleri ile öne çıkan Muutto’ya giderseniz dana kaburgalı dürümün tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Dürümünüzün yanında farklı bir eşlikçi isterseniz de Muutto’nun mezelerinden size en cazip gelenleri seçebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Cemal Süreya Sokak, No: 57, Kadıköy

8) Primitif Sokak Yemekleri

Yerel lezzetlerle hazırladığı efsane hamburgerlerle dikkat çeken Şef Burak Zafer’in Primitif Sokak Yemekleri, İstanbul gastronomi dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız, her şeyi çatal bıçak kullanmadan yiyebileceğiniz Primitif Sokak Yemekleri’ne mutlaka bir şans verin.

Primitif’e gittiğinizde farklı bir şeyler denemek isterseniz küflü peynir ve isli sucuk ile hazırlanan ‘Konya Küflü Burger’i tadabilirsiniz.

Tercihinizi daha klasik lezzetlerden yana kullanmak isterseniz de ballı hardallı sosla hazırlanan ‘Aptal Tavuk’un tadına bakın derim. Aptal Tavuk, tavuk sevmeyenleri bile kendine hayran bırakır, benden söylemesi.
Yemek tercihiniz ne olursa olsun Primitif’e giderseniz Burak Zafer’in elinden bir Belem Turta yemeden asla kalkmayın derim. Bilmeyenler için söyleyeyim Belem Turta ya da orijinal adıyla Pasteis de Nata, son yıllarda popülerliğini iyice arttıran muhteşem bir Portekiz tatlısı. Hele bir de hafif ılık haline denk geldiniz mi yemelere doyamayabilirsiniz.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Bilgiç Sokak, 25/A, Şişli

9) TRC American Diner

Beşiktaş Çarşı’ya farklı bir soluk getiren TRC American Diner, Amerikan tarzı kahvaltıları ile önce çıksa da sokak lezzetleri ile de harikalar yaratıyor.

Zerdeçallı soğan turşusu başta olmak üzere pek çok farklı lezzet ile süslendikten sonra servis edilen siyah nacho cipsi kesinlikle favorim.
Daha klasik, bizim usül sokak lezzetleri tadalım derseniz de halka kokoreç ya da brioche ekmeğine hazırlanan ‘kokoreç bun’ı tatmanızı öneririm.

Adres: Has Fırın Caddesi, Sinan Paşa İş Merkezi, 1. Kat, Beşiktaş

10) Madre Street Food & Bar

Street Food restoranlarının sadece ekmek arası lezzetlerden ibaret olmadığını gösteren en keyifli yerlerden biri de Madre.

Madre’de mutfağımızın olmazsa olmazlarından nohutlu ya da kavurmalı pilava, midye tavadan kokoreçe pek çok farklı lezzet sizi bekliyor. Meraklılarına duyurulur, Madre’de kokoreç İzmir usulü yapılıyor.

Madre’ye giderseniz kokusuyla insanı kendine çeken sıcacık Meksika usulü churroslarından yemeyi de sakın unutmayın.

Son bir öneri daha verecek olursam Madre Street Food & Bar’da yemeklerinizi harika kokteyllerle şenlendirebilirisiniz.

Adres: Francalacı Caddesi, No:10, Arnavutköy

11) Zuko Street Food & Pub

Zuko’nun lezzetleri sizin damak zevkinize göre şekilleniyor. İster lavaşa sarılı dürüm isterseniz de tombik pide arasında.

Zuko’da kokoreç, ızgara köfte, yaprak ciğer gibi pek çok lezzetle kendinize sıcacık sandviçler ya da dürümler hazırlatabilirsiniz.

Daha az ekmekli bir şeyler yiyelim derseniz de Zuko’nun çıtır tavuklarını acı sosa banıp yemenizi öneririm.

Civarda çalışan beyaz yakalıların favori mekanlarından olan Zuko, öğlen saatlerinde bir hayli kalabalık oluyor, benden söylemesi.

Adres: Orjin Maslak Binası, Eski Büyükdere Caddesi No: 27, Maslak

12) Takoria by Melina Kantina

Kahvaltıları ve tatlıları ile İstanbulluların favori mekanlarından biri olan Melina Kantina’nın yanı başındaki kardeş dükkanı Takoria, Meksika’nın en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan tacoya bambaşka bir boyut kazandırıyor.

Konseptine uygun dekorasyonu ile de beğeni toplayan Takoria by Melina Kantina’ya giderseniz, lezzetinin özel beyaz sosunda saklı olduğu, tavuk dönerden yapılan Al Pastor tarzındaki tacolarının tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Adres: Arnavutköy Mahallesi, Kamacı Sokak, No:12, Arnavutköy

13) Kis Rotisserie – Keep It Smile

Tavuk sepeti, etli veya sebzeli taco, ızgara sosis ya da mini burger tabağı gibi pek çok lezzet bulabileceğiniz Kis Rotisserie’nin yıldızı bence kesinlikle kokoreçli nachos, ya da menüdeki adıyla ‘Koko Nachos’. Kokoreç seviyorsanız bu lezzetli kaçırmayın derim.

Kokoreçle pek aranız yoksa da kendinize en güzelinden bir tavuk yanına da Kis’in kendi yaptığı soslardan birini seçin derim.

Eğer acı seviyorsanız benim önerim kesinlikle tatlı – acı sosu tatmanızdan yana olacak.

Kis Rotisserie’de farklı marine edilmiş birkaç farklı tavuk kanat seçeceğinizin olduğunu da söylemeden geçmek olmaz.

Adres: Reşitpaşa Mahallesi, Tuncay Artun Caddesi, No: 141 / A, Sarıyer

14) Dirty Hands

Burada konsept her şeyi doya doya ellerinizle yemek. Muhteşem pidelerden enfes tacolara, çıtır çıtır lahmacunlardan tadı damağınızda kalacak hafif acılı tavuk kanatlarına pek çok seçenek Dirty Hands’de sizi bekliyor.

Akıl çelen bunca lezzet arasında ne yiyeceğinize bir türlü karar veremezseniz Dirty Hands’in kararsızlara özel hazırladığı içinde kızarmış karidesten patatese, falafelden nachosa pek çok lezzet bulabileceğiniz ‘Dirty Tabak’ imdadınıza koşuyor.

Dirty Hands’e giderseniz soslu mısırlarından tatmayı da ihmal etmeyin derim.

Adres: Akatlar Mahallesi, Zeytinoğlu Caddesi, No:7, Beşiktaş

15) Cross Fingers

Burritodan tacoya, wrapten burgere pek çok farklı lezzet bulabileceğiniz Cross Finger İstanbul’un en keyifli Street Food restoranlarından biri.

Cross Fingers’in en güzel yanlarından biri de menüsünde mini sandviç seçeneklerinin de olması.

Cross Fingers’a giderseniz yan ürünlerden ev yapımı soğan halkası sipariş verip sweet chili sos eşliğinde tatmayı da ihmal etmeyin derim.

Son olarak Cross Fingers’in vejetaryenleri de unutmadığını belirtmek isterim. Cross Fingers’da harika bir vegie burger de sizi bekliyor.

Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Düzoğlu Sokak, No: 5/A, Şişli

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız