İzmir’de Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
10200

Havasıyla suyuyla ziyaretçilerinin hayranlığını kazanan İzmir’de yemek yemek bambaşka bir boyuta taşıyor sizi her zaman. Çünkü İzmir hakikaten ağzının tadını çok iyi biliyor.

Türk mutfağının her bir lezzetine farklı anlamlar katan İzmir’de yemek işi bir şölene dönüşüyor her seferinde. Öyle ki tadanları İzmir’e yerleşmeyi düşündürebilir.

İzmirlileri bile şaşırtacak enfes lezzetlere sahip birkaç mekânı sizin için derledik. Olur da yolunuz İzmir’e düşerse mutlaka bu lezzetleri denemenizi öneriyoruz.

Liste hazırlanırken belli bir kıstas üzerinden sıralama yapılmamıştır.

İzmir’de Ne Nerede Yenir?

1) Tuzu Biberi – Kahvaltı

Boyozuyla ünlü olan İzmir’de elbette ki kahvaltı konusunda isim yapmış pek çok mekân bulunuyor. Bunlardan en iyisi olan Tuzu Biberi, birden fazla yerde hizmet veriyor.

Balçova’daki Ege Park Alışveriş Merkezi’nde karşınıza çıkacak bu ismi Çeşme Marina’da, Karşıyaka, Mavişehir, Bostanlı ve Alsancak İskele yakınında da göreceksiniz. Tüm bunların yanı sıra şöyle Kordon’da denize nazır bir kahvaltı edeyim derseniz burada bir tane daha Tuzu Biberi bulabilmeniz mümkün.

Türkiye’nin en iyi 10 kahvaltı listesine adını yazdırmış olan Tuzu Biberi’nde yumurta ve omlet çeşitleri, aperatifler, kreplere ek olarak envaiçeşit de tost ile buluşacaksınız.

Her biri üründe lezzetiyle akılda kalan bu mekânda yer bulabilmek için önceden rezervasyon yapmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Eğer yer bulamazsanız da üzülmeyin, çünkü Şirince’de de birbirinden güzel kahvaltı hizmeti veren yerler mevcut.

2) Yengeç Restaurant – Deniz Ürünleri

Deniz ürünlerinin tutkunu olanların yolu İzmir’e düşerse bu konuda meyhaneler dahil pek çok ünlü mekanla karşılaşacaklar.

Ahtapot vantuz, ballı kalamar, buharda karides ve enginarlı levrek gibi inanılmaz malzemeleri buluşturarak ortaya çıkardığı lezzetlerle öne çıkan Yengeç Restaurant da bu mekanların arasında en iyilerinden olmuş.

Sadece deniz ürünlerinin değil aynı zamanda mezelerinin de aşığı olacağınız Yengeç Restaurant’ta başka yerde bulmakta zorlanacağınız deniz ürünleriyle karşılaşacaksınız.

Burada mevsimine göre hizmet verildiğinden hangi ürünü tadarsanız tadın enfes bir lezzet ve tazelikle buluşacaksınız.

Urla’da bulunan Yengeç Restaurant, İzmir şehir merkezinden 34 km uzaklıkta bulunuyor. Yengeç Restaurant’a dilerseniz kendi aracınızla direkt ulaşabilir dilerseniz de merkezden aktarmalı olarak ESHOT otobüsleriyle gelebilirsiniz.

3) Cin Ali Hisarönü Dönercisi – Döner

Yıllardır Kemeraltı ziyaretçilerine hizmet veren Cin Ali Hisarönü Dönercisi, ağızları sulandıran döneriyle yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak mekânı haline gelmiş durumda.

Hızlı servisi ve güler yüzlü hizmetiyle önce gönlünüzü fethedecek Cin Ali, özellikle kış aylarında içinizi sıcacık yapacak dönerleri servis ediyor. Gözünüzün önünde hazırlanan bu lezzeti tatmadan bu şehirden ayrılmazsanız dönerken enfes bir tadı damağınızda hatıra olarak taşıyacaksınız.

Konak’taki Hisar Camii yakınında hizmet verdiğinden de bu adı taşıyan Cin Ali Hisarönü Dönercisi ekmek arası, dürüm veya porsiyon olarak servis ettiği dönerin yanı sıra İskender gibi lezzetleri de sevenlerine sunuyor.

4) Kızlarağası Hanı – Kumda Kahve

İster İzmir’in yerlisi olun isterseniz turisti mutlaka yolunuz Kemeraltı’na düşecektir. Alışverişte ucuzluğun adresi olan Kemeraltı, merkezi bir yerde bulunmasıyla da çok kişinin ilgisini çekiyor.

Elbette buradaki alışveriş çılgınlığınızın ardından soluklanacak yer aramaya başlayacaksınız bir süre sonra. Çünkü hem upuzun sokaklarındaki dükkanların çokluğu hem de kalabalık sizi yoracak.

Kızlarağası Hanı’na yolunuz düştüğünde sizi dinlendirecek bir tavsiyemiz var: Kumda kahve. Hisarönü’nde birden fazla mekânda bu eşsiz kahveyi tatmanız mümkün.

Kum üzerinde ağır ağır pişirilen kahvenin tadını alınca başka kahveleri beğenmeyeceksiniz. Bir de fal baktırabileceğiniz bir mekâna düşerseniz demeyin keyfinize.

5) Kartal Büfe – Sandviç

Sandviç kavramına gerçek anlamda yepyeni bir boyut getiren Kartal Büfe, Çamdibi’nde yer alıyor.

Rotanızı değiştirmenize sebep olacak sandviçlerinin içi öyle dolu ki bitirmek için büyük çaba sarf edeceksiniz. Üstelik masalarda bulunan ketçap ve mayonez makinaları sayesinde başka yerlerde gıdım gıdım servis edilen bu ürünleri her ısırıktan sonra dahi kullanabileceksiniz.

Zaman zaman evden sadece Kartal Büfe’deki sandviçlerden yemek için çıkacağınız konusunda uyarmak istiyoruz sizi.

Siz de bu sandviçlerle tanışmak isterseniz ulaşım konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz Kartal Büfe’ye otogar yönüne doğru giden dolmuşlarla ve otobüslerle gelebilirsiniz.

6) Cavit’in Yeri – Kasap Köfte

Güzelbahçe’de bulunan Cavit’in Yeri, kasap köftede çığır açmış durumda. İzmir’deki en güzel kasap köfteyi yiyebileceğiniz bu mekân, bu lezzetiyle sizi defalarca buraya çekecek.

Misafirlerine mangal yapma şansı da sunun Cavit’in Yeri, duman altında kalmadan sevdiklerinizle ete doyabileceğiniz bir nokta haline dönüşmüş. Bunu da oluşturduğu baca sistemine borçlu elbette.

Gittiğiniz zaman parmaklara dikkat, zira kasap köfte başta olmak üzere pek çok çeşit size parmaklarınızı yedirecek.

Haftanın her günü gece yarısına kadar hizmet veren Cavit’in Yeri’ne Fahrettin Altay’dan 8 numaralı ESHOT otobüsüne binerek buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

7) Kumrucu Şevki – İzmir Kumrusu

Ünü sadece İzmir’e değil, aynı zamanda tüm Türkiye’ye yayılmış olan İzmir kumrusu en iyi nerede yapılır diye soracak olursanız, vereceğimiz ilk cevap Konak’taki Kumrucu Şevki olur.

Kumruyu aperatif bir lezzet olarak düşünebilirsiniz, ancak Kumrucu Şevki’de önünüze gelecek kumruyu bitiremeyeceğinizin garantisini veriyoruz.

Kumrucu Şevki’yi diğer kumru yapılan mekanlardan ayıran en büyük özelliği ise ekmeğini kendileri üretiyor olmaları.

Kumruyla aram yok diyorsanız da sadece görüntüsüyle bile karnınızı doyuracak olan kumpiri önerebiliriz.

İzmir’in Konak ilçesindeki Kumrucu Şevki merkezi bir konumda bulunduğu için diğer ilçelerden ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

8) Dostlar Fırını – Boyoz

İzmir’de yiyebileceğiniz en ünlü şey boyoz ama nerede yiyeceğinizi bilmiyorsunuz. O halde size hemen adres gösterelim: Dostlar Fırını.

Alsancak’taki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan bu mekânda yiyeceğiniz boyozlar gibisini başka bir yerde tatmanız mümkün değil. Envaiçeşit boyoz yüzünden kafanız karışmasın lütfen. Buraya defalarca gelmek isteyeceğiniz için her seferinde başka bir ürünü tadabilirsiniz.

Boyozun yanına fırında pişirilmiş yumurta istemeniz gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. Karışık Ege otlu boyoz ile ıspanaklı boyozu mutlaka denemizi öneriyoruz.

Eğer başka bir şehirden geliyorsanız ve boyozu çok sevdiyseniz dondurulmuş boyozları paket halinde alarak bu lezzeti taze olarak evinizde tüketmeniz de mümkün olacak.

9) Akın’ın Yeri – Denizci Böreği

Urla’nın özlenen köşesi Özbek Köyü’nde deniz ürünleri restoranı olarak hizmet veren Akın’ın Yeri’nde tadabileceğiniz onca enfes lezzetin içinde seçme zorluğu yaşamamanız için size önerimiz mutlaka tatmanız gereken denizci böreği olacak.

Müptelası olacağınız bu lezzetle buluşmak için defalarca Urla’da limanın karşısında bulunan bu mekânda bulacaksınız kendiniz. O yüzden İzmir’in merkezinden arabanızla İzmir-Çeşme Otoyolu’ndan Urla’ya sapıp Özbek Yolu’ndan bir süre ilerledikten sonra sağ tarafta karşınıza çıkacak Akın’ın Yeri’ne uğrayabilirsiniz.

10) Ferhat Balık Ekmek – Balık

Gerektiğinde bir saat sıra beklemeyi göze alan müşterilerinin olduğu bir balıkçı öneriyoruz şimdi sizlere: Ferhat Balık Ekmek. Öyle ki İzmir’in dört bir yanından sadece bu balığı yemek için gelenler var.

Bir yiyenin aklından senelerce çıkmayan bir lezzete sahip bu balıkta keşfedemeyeceğiniz bir güzellik, değişik bir lezzet var. Dilerseniz porsiyon olarak dilerseniz de ekmek arasında tüketebileceğiniz bu lezzet, sardalyenin sanata dönüşmüş hali resmen.

Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nda bulunan Ferhat Balık Ekmek’te yer sıkıntısı çekmek istemiyorsanız hafta içi gündüz saatlerini tercih etmenizi öneririz. Özellikle akşam 6’dan sonra yer bulmak için beklemeniz gerekebilir. Müşteri yoğunluğundan dolayı servisi bir süre sonra kapatmaları bile gerekebiliyor.

Eğer ESHOT’u tercih edecekseniz Fahrettin Altay’dan hareket eden 8 numaralı otobüse binebilirsiniz.

11) Yedi Uyuyanlar Mağarası Askerin Yeri – Patlıcanlı Gözleme

İzmir’deki pazarlarda dahi adım başı karşınıza çıkacak olan lezzetlerden bir tanesi de gözleme. O kadar çok gözleme yapan yer var ki seçmekte zorluk yaşayacaksınız. Bu yüzden listemizin assolisti olarak gözlemeyi seçerek size güzel bir adres vermek istedik.

Özellikle patlıcan sevenlerin Yedi Uyuyanlar Mağarası’nı ziyaret ettiğinde karşısına çıkacak ve yüreğindeki aşkı kabartacak patlıcanlı gözlemesiyle meşhur Askerin Yeri’ne mutlaka uğramalısınız. Çeşitli gözlemelerle sizi şaşırtacak Askerin Yeri’nde dilerseniz patlıcanlı kıymalı gözlemeyi de deneyebilirsiniz.

Selçuk’ta rastlayacağınız Askerin Yeri’ne gidebilmek için Tepeköy yönünde hareket eden TCDD trenine binebilirsiniz. Her dört saatte bir hizmet veren bu trenle yolculuk yaklaşık 12 TL ödediğinizde sizi Cumaovası’ndan Selçuk’a götürecek.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız