Kurban Bayramı’na Özel 9 Günlük Yurt Dışı Tatili: Madrid

0
270

İspanya’nın başkenti olan Madrid, simge yapıları, efsane lezzetleri, köklü geçmişi ve eğlenceli hayatı ile sene boyunca milyonlarca yerli yabancı turist ağırlıyor. Avrupa’nın en kalabalık beşinci şehri olan bu güzel ülkede gezmek için birçok seçenek var. Kurban Bayramı tatilini fırsat bilip bu güzel şehri gezmek isterseniz şehir hakkında her detayı yazımızda bulabilirsiniz.

Madrid Nerededir?

İspanya’nın başkenti olan Madrid, İber Yarımadası’nın kuzeydoğusunda ortalama 650 metrelik bir yükseklikte yer alıyor. Hemen hemen tüm turistik bölgeler Plaza Mayor, Plaza de Colon, Puerta del Sol’un da bulunduğu şehrin merkezinde bulunuyor. 

Madrid’e Nasıl Gidilir?

Ülkemizden Madrid’e direkt uçuşlar bulunuyor. İstanbul’dan yaklaşık olarak uçuş süresi ortalama 4 saat 30 dakika. Ayrıca farklı şehirlerden ve ülkelerden de aktarmalı olarak ulaşmanız mümkün. Buna ek olarak gerekli evrakları hazırlamanız halinde aracınız ile de Madrid’e ulaşabilirsiniz. 

Madrid’de Nerede Kalınır?

Nostaljik binaları, tarihi, renkli gece hayatı ile adından sıkça söz ettiren Madrid’de tatilin keyfini çıkarmak için kaliteli oteller oldukça gözde. Madrid’in bu geniş alanı yirmiye yakın bölgeye ayrılmış durumda. Bu geniş alanda 2000’in üzerinde otel yer alıyor. Çok sayıda tesis bulunduğu için her bütçeye ve tarza uygun otelin yer aldığı geniş bir skalaya sahip. 

Madrid’de Gezilecek Yerler Nelerdir?

Plaza Mayor:  Bu meydan belkide Madrid’de bulunan ve en bilinen meydan olarak anılıyor. Herhangi bir turist ziyareti sırasında il uğranılan durak genelde Plaza Mayor oluyor. Bu meydan başlangıçta surların dışında inşa edilmiş ve zamanında boğa güreşlerine, turnuvalara ve infazlara şahitlik etmiş köklü bir tarihe sahip. Bugün ise turistik kafe ve restoranlara ev sahipliği yapan gösterişli bir meydan.

Puerta del Sol: Kent meydanında yer alan Puerta del Sol şehrin ana meydanlarından biri. Burada yıl boyunca siyasi eylemler, gösteriler ve sokak sanatçıları sahne alır. Meydanın ortasında Kral 3. Charles heykeli yer alıyor. Bu heykel 1997 senesinde buraya dikilmiş. Puerta del sol “Güneş Kapısı” anlamına geliyor ve şehrin meydanlarının kesişme noktasında yer alıyor.

Madrid Kraliyet Sarayı: Çevresinde Avrupa’nın en büyük saraylarından biri olan Kraliyet Sarayı, muazzam bir saray. İspanya Kralı’nın resmi ikametgahı olarak bilinsede aslında kraliyet ailesi burada yaşamaya devam ediyor. Genelde devlet görüşmeleri için kullanılan saray, sadece üzerinde bulunduğu vadi ile değil mimarisi ve odalarında yer alan sanatsal hazineleri ile Madrid’i sembolize eden önemli bir bina. 

Almudena Katedrali: Palacio Real’e bakan bu muhteşem katedral Neo-Gotik tarzda bir yapı. 20. yüzyılın sonlarına doğru inşası tamamlanan bu katedral Asturias Prensleri’nin 2004 yılında evliliğine şahitlik etmiş. Dışarıdan gördüğünüzde adeta sizi büyüleyen ve sarayı andıran bu katedrali ziyaret ettiğinizde, Hristiyanlığa ait boyamaları ve sanatsal figürleri görebilirsiniz. 

Cibeles Sarayı: Madrid’in en ikonik binalarından biri olan Cibeles Sarayı, 20. yüzyılın başında Ulusal Posta Servisi’nin merkezi olarak tasarlanmış. Günümüzde bina içerisinde sanat sergileri ve önemli etkinliklerin gerçekleştiği kültür merkezi bulunuyor. 

Prado Müzesi: 200 yaşında olan Prado Müzesi, kentin turistik mekanları arasında yerini alıyor. Müze içerisinde 8600 resim ve 700’den fazla heykel bulunuyor. 0.9 euro ek bedel karşılığında önceden telefonla veya internetten bilet alarak kağıda oluşan uzun bilet kuyruğunun önüne geçebilirsiniz.

Debod Tapınağı: Yerel adıyla Templo de Debod, Madrid’in en güzel parklarından birinde yer alan Mısır tapınağıdır. Kraliyet Sarayı ve Plaza de Espana’nın yakınında yer alan bu tapınak gün batımını izlemek için harika bir durak. 

Gran Via:  Gran Via, Madrid’in en popüler ve işlek caddesi. Cadde 1300 metre uzunluğunda ve 100 yıldan uzun bir süredir her yıl 10 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Cadde için gerçek bir açık hava alışveriş merkezi desek yanılmış olmayız sanırım. 

Las Ventas Boğa Güreş Arenası: Dünyadaki en prestijli ve önemli boğa güreşi olan Las Ventas’ı ziyaret etmek İspanyol geleneğine dair bilgi edinmek için iyi bir yol. Muhteşem mimarisi ile boğa güreşi ile ilgilenmeyenlerin bile dikkatini çekmeyi başarıyor. Öyleki mimarı burayı tasarlarken tam olarak bunu düşünmüş. Mayıs ayından eylül ayına kadar burada boğa güreşleri devam ediyor. 

Madrid Rio Parkı: 6 kilometre uzunluğunda eşsiz peyzaj bahçesi, istediğiniz zaman bir taraftan diğerine geçmenize olanak sağlayan 33 köprü, 33.00 ağaç ile devasa bir park Madrid Rio. Asfalt yolları ile bisikletçilerin de sıklıkla tercih ettiği bu park içerisinde dinlenme alanları ve sahil boyunca kafeler bulunuyor. 

Salamanca: Salamanca Madrid şehrini oluşturan 21 bölgeden biri. Hem yerleşim hem de turistik gezi açısından genellikle en çok bu bölge tercih ediliyor. Cadde, dikey ve paralel geçişleri ile düzenli bir ızgara modelinde bir tasarıma sahip. Cadde üzerinde özenli ve devasa binalar dikkat çekiyor. 

Madrid’de Ne Yenir?

İspanya genelinde dünyada popüler olmuş lezzetleri bulmanız mümkün. Fakat buraya kadar gelmişken yerel yemekleri deneyimlemenizi tavsiye ederiz. Yağda kızartılmış geleneksel kuzu yemekleri, nohut ve etle yapılan sebzeli güveç en çok tercih edilen yemeklerden. Sebzeli güvecin özelliği sunumunda gizli. Nohut, çorba ve et olarak ayrı şekilde servis ediliyor ve sizin birleştirmeniz gerekiyor. Sopa de Ajo denilen çorba ise rendelenmiş İspanyol jambonu, kırmızı biber ve haşlanmış yumurta ile tüketilen yağlı bir çorba. 

Madrid İçin Faydalı Bilgiler

Polis: 091

Yangın: 080

Acil Yardım: 112

Madrid Türkiye Dış Temsilciliği

Madrid, Türkiye Büyükelçiliği’nin görev alanı içerisinde yer alıyor. 

T.C. Madrid Büyükelçiliği

Telefon: +34 913 103 904

e-posta: [email protected]

Adres: Rafael Calvo 28010 Madrid

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız