Baharın Gelişini Müjdeleyen Rotalar: Mart Ayında Keşfedebileceğiniz 11 Yer

0
536
Baharın Gelişini Müjdeleyen Rotalar: Mart Ayında Keşfedebileceğiniz 11 Yer
Baharın Gelişini Müjdeleyen Rotalar: Mart Ayında Keşfedebileceğiniz 11 Yer

Bahar ayının ilk ayı olan mart, farklı bölgelerde farklı mevsimler deneyimlemek için biçilmiş kaftan olabilir. Martta hem Türkiye’nin hem de dünyanın pek çok yerinde farklı aktiviteleri keyifle yapabilir, yepyeni yerler keşfederek tatilin tadını çıkarabilirsiniz. 

Baharın ilk ayında keyifli bir tatil yapmak ve baharı güzel bir seyahat ile kutlamak istiyorsanız sizin için hazırladığımız rota önerilerilerimize bakarak kendinize en uygun seyahat destinasyonuna karar verebilirsiniz. 

İşte mart ayında keşfedebileceğiniz harika 11 rota:

1) Antalya

Antalya
Antalya

Yaz aylarının vazgeçilmez seyahat rotası olan Antalya, bahar mevsimi için de en güzel seçenekler arasında bulunuyor. Mart ayında ısınan havası, açmaya başlayan çiçekleri ile rengarenk ve keyifli bir ortam sunan Antalya, mart ayına sıcak bir giriş yapmak istiyorsanız size uygun bir rota olabilir. 

Bahar mevsiminin ilk ayı olan mart, 2024 yılında aynı zamanda Ramazan ayı olduğu için Antalya ziyaretinizde hem belediye hem de alışveriş merkezleri tarafından düzenlenen çeşitli Ramazan etkinliklerine de katılabilirsiniz. Ramazan ruhunu yaşayıp aynı zamanda seyahate çıkmak istiyorsanız rotanızı Antalya’ya çevirebilirsiniz. Fakat Antalya’da bulunduğunuz süre içinde etkinliğe katılmak istiyorsanız önceden etkinlik takvimlerini incelemenizde ve seyahatinizi buna göre planlamanızda fayda var. 

Mart ayı, Ramazan etkinlikleri dışında Antalya’da bulunan antik kent ve şelaleleri gezmek için de harika bir ay. Çünkü ay boyunca Antalya’da yaz kalabalığı olmuyor. Havaların da genel olarak güzel olduğu mart ayı Antalya’yı keşfetmek için en uygun zamanlardan. Baharın ilk ayında Antalya’yı keşfetmek için ayrıntılı bir seyahat planı yapmak istiyorsanız Antalya’da Gezilecek Yerler: Antalya’da Görülmesi Gereken 113 Yer adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

2) Kapadokya

Kapadokya
Kapadokya

Baharın gelişiyle başka bir mistik hale bürünen Kapadokya da bahar ayı için en güzel rotalar arasında bulunuyor. Havaların ısınması ile bu harika diyarda gezmek daha kolay olduğu için eğer soğuk havalarda açık alanlarda gezi yapmayı sevmiyorsanız mart ayında rotanızı Kapadokya’ya çevirebilirsiniz. 

Peri Bacaları’nı, Göreme Milli Parkı’nı ve daha pek çok ören yerini gezmek için ister kendiniz birkaç günlük bir plan yapabilir isterseniz de bu yerleri daha verimli gezebilmek için rehberli turları araştırabilirsiniz. Kapadokya’ya gitmişken sıcak hava balonlarını izlemek için en az bir gün erken kalkmanızı öneriyoruz. Tabi isterseniz bu balonlarla yükseklerde bir gezintiye de çıkabilirsiniz. 

Kapadokya’da gezebileceğiniz yerlerin yanı sıra mart ayında katılabileceğiniz çeşitli Ramazan etkinlikleri de olacak. Bu etkinliklerin tarih ve mekanlarını öğrenmek için Kapadokya seyahatinizi düzenlemeden önce etkinlik takvimlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca Kapadokya’daki çeşitli mekanlardaki Ramazan’a özel menüler ile Kapadokya’nın meşhur lezzetlerinden oluşan keyifli Ramazan yemekleri yiyebilirsiniz. 

3) Fethiye

Fethiye
Fethiye

Yaz aylarının en sevilen rotalarından olan Fethiye, mart ayında yaz aylarına kıyasla daha sakin oluyor. Isınmaya başlayan havası ile bunaltıcı sıcaklar olmadan Fethiye’nin doğal güzelliklerini keşfettiğiniz keyifli bir tatil için baharın ilk ayında Fethiye’ye doğru yola çıkabilirsiniz. 

Fethiye’de havalar pek çok yere göre daha hızlı ısındığı için eğer serin sularda yüzmeyi dert etmiyorsanız denize girmeyi bile deneyebilirsiniz. Ek olarak sky diving gibi oldukça meşhur olan su sporlarını bu mevsimde denemek de oldukça keyifli olabilir. Hem eğlendiğiniz hem de gezdiğiniz bir tatil hayaliniz varsa Fethiye sizi için doğru destinasyon olabilir. Bunun yanı sıra diğer şehirlerde olduğu gibi Fethiye’de de düzenlenen Ramazan özel etkinliklerine katılabilir ve restoranların özenle hazırladıkları Ramazan menülerinin olduğu harika restoranlarda keyifli Ramazan yemekleri yiyebilirsiniz.  

4) Erzurum

 Erzurum
Erzurum

Bahar ve ısınan havalardan bahsetmişken, İstanbul dahil Türkiye’nin pek çok yerinde kışın oldukça hafif geçtiğini göz önüne bulundurursak kış mevsimine doyamamış ve hala kar tatili yapmak istiyor olabilirsiniz. Bahar mevsimi bütün ülkede etkisini göstermeden önce gidebileceğiniz ve kar tatili yapabileceğiniz en güzel lokasyonalardan bir tanesi ise Erzurum.  

İster kayak tatili için isterseniz de sadece karda yürüyüş yaptığınız sakin bir kış tatili için Erzurum’u seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra Erzurum’da keyifli bir kültür gezisi yapabilir ve şehri keşfe çıkabilirsiniz. Ramazan ayına özel yapılan aktivitelere katılmak isterseniz de önceden etkinlik programlarına bakmanız yeterli. Ayrıca Erzurum’a kadar gelmişken bölgeye ait harika lezzetleri keşfetmenizi de kesinlikle öneriyoruz. 

5) Şanlıurfa

Şanlıurfa
Şanlıurfa

Sıcak havaların derinden hissedildiği Şanlıurfa, bahar ayında gezilebilecek en keyifli yerlerde. Havanın yakıcı sıcaklıkta olmadığı bu güzel şehrimiz hem lezzetli yemekleri hem kültür varlıkları ile tatil için harika bir rota.

Şanlurfa’da gezilecek pek çok yer var. Bu yüzden tatilinizi 1-2 günlük planlamanızı kesinlikle önermiyoruz. Buraya en az 3 gün ayırmanız her yeri keyifli bir şekilde gezebilmeniz açısından önemli. Fakat kısıtlı bir zamanınız da olsa Göbeklitepe, Urfa Kalesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi gibi yerleri kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bunun yanı sıra Urfa’ya ait harika lezzetleri de kesinlikle denemelisiniz. Ramazan ayı marta denk geldiği için Urfa’da hem keyifli geziler yapabilir hem de harika Şanlıurfa lezzetlerinden oluşan iftar yemekleri yiyebilirsiniz. 

6) İstanbul

İstanbul
İstanbul

Mart ayında gezebileceğiniz yerlerden birisi de İstanbul. Türkiye’nin en popüler gezi rotaları arasında her zaman en başta olan İstanbul’da yapabileceğiniz etkinliklerin, gezebileceğinzi yerlerin ve keşfedebileceğinzi mekanların herhangi bir sınırı yok. 

İstanbul’da isterseniz müzeleri gezdiğiniz bir tatil, isterseniz tarihi sokaklarda uzun uzun yürüdüğünüz ve bolca fotoğraf çektiğiniz kısa bir tatil isterseniz de bunların hepsini yaptığınız uzun bir tatil planlayabilirsiniz. İstanbul’a gelmişken seyahat ettiğiniz tarihlerde düzenlenecek çeşitli etkinlikleri araştırabilir ve tatilinizi farklı etkinliklere katılarak da değerlendirebilirsiniz. İstediğiniz her şeyi kolayca bulabileceğiniz ve dolu dolu geçireceğiniz bir tatil yapmak istiyorsanız İstanbul seyahati planınız hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Ayrıca eklemek isteriz ki ramazan ruhunu yaşamak isteyenler için de camileri ile etkinlikleri ile ve restoranların hazırladıkları özel Ramazan menüleri ile İstanbul en doğru yerlerden biri. Eğer bu ay Eyüp Sultan Camii, Süleymaniye Camii ve Sultanahmet Camii gibi tarihi camileri gezdiğiniz bir seyahat yapmak istiyorsanız Ramazan’da İstanbul’da Ziyaret Edilecek 15 Yer yazımızı okuyarak harika bir seyahat planı yapabilirsiniz. 

7) İzmir

İzmir
İzmir

İzmir, sıcak bölgeleri ve denizin o etkileyici kokusuna doğru yolculuğa çıkmak isteyenler için en güzel rotalardan. Ege’nin keyifli denizlerine inmek ve İzmir henüz yaz sıcakları ile sarmalanmamışken bu toprakları keşfetmek istiyorsanız mart ayında keyifli bir İzmir seyahati planlayabilirsiniz. 

Yaz kalabalığının olmadığı, havaların çoğu zaman makul derecede güzel olduğu mart ayında İzmir’de yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor. Gün batarken İzmir Saat Kulesi’nin estetik fotoğraflarını çekebilir, Konak Meydan’da keyifli ve uzun bir yürüyüş yapabilir, Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan geleneksel ürünler satın alabilir ve Symrna Antik Kenti, İzmir Arkeoloji Müzesi, Efes Antik Kenti gibi yerleri de keyifli bir şekilde gezebilirsiniz. Eğer İzmir tatilinizde nereleri gezebileceğinizi daha detaylı öğrenmek ve ayrıntılı bir plan yapmak istiyorsanız İzmir’de Gezilecek Yerler: İzmir’de Keşfedebileceğiniz 101 Harika Yer yazımıza da mutlaka göz atın. 

Ayrıca diğer şehirlerde olduğu gibi İzmir’de de mart ayında Ramazan özel etkinliklere katılabilir ve İzmir’e özgü lezzetler ile keyifli iftar soflarında Ramazan ruhunu yaşayabilirsiniz. 

8) Meksika

Meksika
Meksika

Baharın ilk ayında gezebileceğiniz yerler tabi ki de sadece Türkiye ile sınırlı değil. Mart ayında farklı ülkelere yolculuk yapma planınız varsa bizim de sizler için birkaç önerimiz var. Bunlardan ilki ise sıcak havası ile bahar mevsiminde değil de yaz mevsiminde gibi hissetmek isteyenler için harika bir seçenek. 

Mart ayında rotanızı Meksika’ya çevirecekseniz çoğunlukla güneşli ama çok bunaltıcı olmayan havalar sizi bekliyor diyebiliriz. Fakat yine de önceden hava durumuna bakmanızda fayda var çünkü bu mevsimde ara ara yağışlar ve hafif serin havalar olabiliyor. Hava durumunun yanı sıra Meksika’yı gezerken görebileceğiniz pek çok doğal güzellik de bulunuyor. Doğal güzelliklerin yanı sıra şehri keşfedebilir ya da hem denize hem de okyanusa kıyısı olan ülkede kendinize seveceğiniz bir plaj seçerek plajda keyif yapabilirsiniz.

Meksika’ya mart ayında gitmenin avantajlarından bir diğer ise, bu ayda Meksika’da bir festivalin olması. Genellikle mart ayının 3. pazartesi günü kutlamaları yapılan “Cadıların Gecesi” veya İspanyolca olarak “Noche de Brujas” festivalinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Meksika’nın geleneksel bir kutlamasına ve çeşitli etkinliklerine şahitlik edebileceğiniz bu festivale katılarak kendinizi Meksika’nın bir yerlisi gibi hissedebilir ve eğlenebilirsiniz. 

9) Paris

Paris
Paris

Aşıklar ya da ışıklar şehri olarak anılan Paris, her mevsim için en iyi gezi rotalarından bir tanesi. Fakat kabul edelim kış soğunda Paris’i gezmek bazen zor olabiliyor. Özellikle de soğuk havaları seven biri değilseniz. Bu yüzden bahar ayı gelmişken romantik ve etkileyici bir seyahate çıkmak için Paris’e bir bilet alabilir ve bu güzel ülkenin sokaklarını kışa kıyasla daha az üşüyerek gezebilirsiniz. Fakat yine de ülkeye gitmeden önce hava durumuna bakıp ona göre bavul hazırlamanızda fayda var. Mart ayı baharın ilk ayı olsa da bazen kış gibi davranabiliyor. 

Paris’i keşfetmek için illa ki çok meşhur yerlerine gitmeniz gerekmez. Sokak sokak gezseniz ve bir kafede oturup kruvasan eşliğinde kahve içseniz de kendinizi Fransız kültürüne yaklaşmış hissedebilirsiniz. Fakat tabi ki de özellikle bu ilk Paris ziyaretiniz ise birkaç yeri görmenizi kesinlikle öneriyoruz. İlk olarak Paris denilince ilk akla gelen Eyfel Kulesi’nin şöyle bir yakınına gitmeden geri dönmeyin deriz. Neredeyse şehrin her yerinden görülen bu kule ile ilgili pek çok hikaye de bulunuyor. Kule hakkındaki hikayeleri araştırabilir ve Eyfel Kulesi’nin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Tabi kendinizin de. 

Bunun yanı sıra Lüksemburg Bahçeleri’ne gidebilir, Champs-Elysees’de uzun bir yürüyüş yapabilir, Montmartre yani Ressamlar Tepesi’nde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Paris’te yapabileceğiniz ücretsiz etkinlikler içinse Paris’te Yapılacak Ücretsiz Aktiviteler yazımıza göz atabilir ve seyahatiniz ile ilgili daha ayrıntılı plan yapabilirsiniz. 

10) Dubai

Dubai
Dubai

Bahar ayında çok keyifli bir şekilde ziyaret edilebilen yerlerden biri de Dubai. Yaz aylarında genelde aşırı bunaltıcı sıcaklarla maruz kalan ülke turistleri çoğunlukla kış ve bahar aylarında ağırlıyor. Havaların ne soğuk ne de aşırı sıcak olduğu mart ayında Dubai’ye seyahat ederek keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Dubai’de yapabileceğiniz pek çok etkinlik bulunuyor. Çünkü Dubai gerçekten dolu dolu vakit geçirebileceğiniz ve her türlü zevke uygun tatile uyum sağlayabilecek bir yer. Sahra Çölü’nde safari yapabilir, Art Dubai’de sanatın tadını çıkarabilir, bol bol alışveriş yapabilir, Dubai’nin gece hayatına karışabilir ve bol bol yüzebilirsiniz. Tabii Dubai’ye kadar gitmişken Burj Khalifa ve Burj Al Arab gibi yapıları görmemek ve fotoğraflarını çekmemek olmaz. Eğer mart rotanız Dubai olacaksa ve daha detaylı bir plan yapmak istiyorsanız Dubai’de Gezilecek En Güzel Yerler yazımıza da göz atabilirsiniz. 

11) İtalya

İtalya
İtalya

Mart ayı için son rota önerimiz ise İtalya. İtalya her ne kadar bahar ayında en sıcak dönemlerini yaşamasa da bahar oraya da en güzel şekilde uğruyor. Sakin bir yurt dışı tatili yapmak aynı zamanda etkileyici mimariye, lezzetli pizza ve makarnalara doymak istiyorsanız rotanızı İtalya’ya çevirebilirsiniz. 

Mart ayında İtalya’da hava durumu genellikle 5-15 derece arasında değişse de bu gitmek istediğiniz şehre göre değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden gitmek istediğiniz şehrin hava durumuna bavulunuzu hazırlamadan önce bakmanızda fayda var. Ek olarak İtalya’da gezilecek pek çok harika şehir var. Venedik, Roma, Floransa ve diğer şehirlerde isterseniz birini isterseniz ise birkaçını ziyaret edebilirsiniz. Hangi şehir ya da şehirleri gezmek istediğinize önceden karar vererek güzel bir seyahat planı hazırlayabilirsiniz. Çünkü bu şehirlerin hepsi görülmesi gereken sanat eserler, müzeler, meydanlar ve mimari eserler ile dolu. 

Mart ayında seyahat rotanızı nereye çevirirseniz çevirin, hem yurt içinde hem de yurt dışında keşfedebileceğiniz birçok harika yer var. İster doğa ile iç içe ister tarihi ve kültürel mirasları keşfettiğiniz bir tatil planlayın, baharın gelişini çok keyifli seyahatler ile karşılayabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller. 

Önceki İçerikHalkalı – Bulgaristan Treni Hakkında Merak Edilen Her Şey
Sonraki İçerikAvrupa’da Euro Kullanmadan Gezebileceğiniz Ülkeler
Dehan Fulya Türeler
İstanbul Üniversitesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı mezunu. Yazmayı, araştırmayı ve okumayı çok seviyor. Kariyerine içerik uzmanı olarak devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız