Avrupa’nın En İyi Nehir Cruise Rotaları

0
305

Cruise tatilleri hemen hemen herkes için ilgi çekici bir seçenektir.  Pek çoğumuz, cruise tatilinin denizlerde olmasına aşinayız fakat nehir cruise rotaları olduğunu da biliyor muydunuz?

İşte, bu yazımızda size dinginliğin ve huzurun kapılarını açacak o enfes tatil rotalarından bahsedeceğiz.

Neden Cruise Tatili?

Cruise turları, deniz ve nehir seven insanları kalbinden vuran bir tatil türü. Ancak bununla sınırlı değil, gerçek anlamda hayatın yorgunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin de aradığını bulduğu bir tatil. 

Yüzen bir otelin içinde olmak huzurla birlikte lüks ve konforu da vadediyor. Her yaş grubu için ideal olması da büyük avantajlardan biri. 

Nehir turlarını, denize göre daha cazip kılan yanlarından biri, denizden korkan kişiler, küçük çocuklu aileler ve yaşlılar için daha güvenli olması.

Nehir kenarlarında şehirler kurulu olduğundan dolayı, gemi içerisinde çözülemeyen acil durumlar için şehre ulaşımın kolay olması da aynı gruplar açısından tercih edilir olmasını sağlıyor. Bununla birlikte rotalar, deniz üzerinden düzenlenen turlara göre daha kısa olduğu için daha ekonomik de oluyor. 

Hangi Rotalar Var?

Avrupa’nın göz kamaştıran pek çok nehrinde cruise turları düzenleniyor. En çok tercih edilen rotalara göz gezdirelim.

Tuna Nehri 

Tuna Nehri 

Tuna, Volga Nehri’nden sonra Avrupa’daki en büyük ikinci havzadır. 10 ayrı ülkeden dolaşarak Karadeniz’e ulaşan bu nehrin büyüklüğü, gezebileceğiniz şehirler için ipucu vermeye yeter de artar bile!

Tuna Nehri turları, acenteden acenteye farklılık gösteren rotaları olsa da gemiler çoğunlukla Almanya’daki Passau Limanı’ndan kalkıyor ve başlangıç rotası olarak Avusturya’nın Melk şehrini seçiyor. Ardından yola devam edip nehir üzerinde seyahatin tadını çıkarırken bir anda kendinizi klasik müziğin ve şinitzelin başkenti Viyana’da buluyorsunuz. 

Viyana’dan sonra sırasıyla, neredeyse onun kadar etkileyici olan Budapeşte ve Bratislava’da uyanıyor olacaksınız.

Tur acentelerinin her biri, bu ana şehirlerden farklı olarak, nehir kenarına kurulmuş daha küçük ve çekici rotalara da uğruyor fakat hepsinin tercihi başka oluyor.

Rhone Nehri

Rhone Nehri

Fransa ile başkenti Paris bir bütün ve herkes ondan bahsediyor olsa da bu ülkede çok daha fazlası var. Fransa’nın büyüleyici ve niş rotalarını keşfetmek için nehir cruise turu doğru bir seçim olacaktır. O enfes şehirlere bir de nehirden bakın!

Rhone Nehri turlarında ilk durak genellikle Lyon olur. Damaklarınızı ödüllendirecek lezzetlerin diyarı, Rhone ve Saone nehirleriyle çevrili olduğundan rotanın önemli bir kısmı buraya aittir.

Lyon’dan sonra bu kez meşhur Fransız şaraplarının merkezi Tournon şehrine geçilir hatta pek çok cruise, bu iki şehir arasında yer alan Vienne antik kentinde de küçük bir mola verir.

‘Bu zamana kadar nasıl bu şehirlere gelmedim’ dedirten Vivers, Arles ve Avignon da sizi bu enfes turun son üç durağı olarak bekliyor olacaklar.

Genel itibariyle gastronomi, tarih ve mimari kokan bir gezi olacağını söylemek mümkün.

Ren Nehri

Ren Nehri

Alplerden doğup Fransa, Almanya ve Hollanda’dan geçen Ren Nehri turunda keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Bu tur genellikle, eğlencenin tarihini yazan Amsterdam’dan başlıyor, moda ve sanayi başkenti Düsseldorf ile devam edip mimari ve tarihi ile etkileyen Köln ile son buluyor.

Her tur acentesi, bu güzergahın aralarında görülmesi gereken küçük ve etkileyici şehirleri de ekliyor. Bunlara şehirler üzerinden kara yoluyla gidilen yerler de dahil olabilir.

Pek çok duyguyu bir araya getiren bir rota olduğunu belirtebiliriz.

Douoro Nehri

Douoro Nehri

Spesifik bir grubun gözdesi olan ve her gidenin aşık olduğu Portekiz’i kapsayan bir cruise turuna kim hayır diyebilir?

Porto’da başlayan bu tur, tarih, lezzet, aşk ve sanat dolu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Ardından, İspanya’nın az bilinen ve yine tarihi doyuruculuğu yüksek Salamanca şehri ile doğa harikası Douro Vadisi’ne uzanan bu seyahatten büyülenerek eve dönebilirsiniz. 

Nehir Cruise Turlarına Nasıl Katılmalı?

Ülkemizde ve yurt dışında nehir cruise turları düzenleyen acenteler bulunmaktadır. Buradaki acenteler aracı olarak yurt dışındakilerle bağlantıya geçmenize yardımcı olabilirler.

Bunun dışında istediğiniz rotaya dahil olan şehirlerden herhangi birine gidip oradaki acenteyle direkt iletişime geçmeniz de mümkün. Ayrıca, arama motorlarının gücünden faydalanıp hoşunuza giden firma ya da firmalara internet üzerinden de erişebilirsiniz.

Dünya çapında, birbirinden farklı nehir cruise seyahatleri için 4, 5 ve 6 yıldızlı cruise gemiler hizmet veriyor. Bütçeniz ve planlarınız dahilinde herhangi biriyle iletişime geçerek tatilinizi planlayabilirsiniz.

Unutulmaz bir tatil geçireceğinizden ve muhteşem anılar biriktireceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız