Nisan Ayında Seyredebileceğiniz Tiyatro Oyunları

0
360

Tiyatroya gitmek ve sanatsal faaliyetlere katılım sağlamak kişisel gelişim ve sosyal becerilerin yetkinleştirilmesine yardımcı olabilir. Yapılan araştırmalar tiyatronun empati yeteneğinin gelişmesine katkı sağladığını ortaya koyuyor. 

Kendisini sahnedeki diğer karakterler ve anlatılar aracılığıyla ifade eden izleyiciler, yaşamlarından kesitler bularak olay örgüsüne kolay bir şekilde dahil oluyor. Çocukları ve gençleri bu ortamlara katılmaları için teşvik etmek, gerek karakter gelişimleri gerekse de yaratıcılık yetilerini sürdürmeleri için önemli bir adım. 

İşte bu yüzden çeşitli illerde ve farklı mekanlarda sahne ışıkları altında sayısız avantajı olan tiyatro seyretmenin zevkini yaşayabileceğiniz Nisan ayında sahnelenen kaliteli oyunları sizler için bir araya getirdik.

Şahları da Vururlar 

Şahları da Vururlar oyunu aslen 1980 yılında ünlü oyuncu ve yazar Ferhan Şensoy tarafından yazılmıştır. Batılılaşmanın nasıl yaşandığı ve aslında nasıl yaşanması gerektiğine dair olay örgüsünün ilerlediği oyun İran’ı konu alıyor. 

Yaklaşık 43 yıl sonra yeniden tiyatroseverlerle buluşturulan Şahları da Vururlar, 1 Nisan 2023 tarihinde saat 20.00’de kaliteli oyuncu kadrosuyla birlikte İstanbul Ses Tiyatrosu’nda izleyici ile buluşuyor.

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz

Aziz Nesin tarafından yaratılan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz eseri Metin Zakoğlu tarafından dramaturjik yöntemle ve seyirciyi de oyunun içine katarak interaktif bir şekilde yeniden sahnelendi. 

Eğer interaktif oyunlara meraklıysanız ve hem izleyici hem de oyuncu modunu gerçekleştirmeyi istiyorsanız 1 Nisan 2023 tarihinde saat 20.30’da İstanbul’da yer alan Evde Tiyatro sahnesine davetlisiniz. 

Bu eşsiz komediye katkı sağlamanın sizlere hem eğitici hem de keyifli bir ortam sunması hem oyuncu hem de yönetmen olan Metin Zakoğlu tarafından temenni ediliyor. 

Korkuyu Beklerken

Oğuz Atay’ın oldukça beğenilen eserinden yola çıkılarak sahnelendirilen Doğukan Uludağ tarafından yönetilen Korkuyu Beklerken oyunu İzmir’de 3 Nisan 2023 Narlıdere AKM’de saat 20.30’da gösterime giriyor. 

İnsanın iç dünyası ile dış dünya arasındaki yabancılaşmayı konu alan oyunda kimi izleyici için kendi yaşam öyküsünden bir parça bulması kaçınılmaz. İzleyicileri kendi iç dünyaları ile başbaşa bırakan bu oyun yabancılaşma konusundaki farkındalığı artırabilecek düzeyde izler taşıyor.

Pinokyo 

Cem Şehri tarafından yönetilen çocuk tiyatro oyunlarından biri olan Pinokyo, 8 Nisan 2023’te saat 14.00’te Ankara Arcadium AVM Actor Studio sahnesinde çocukların beğenisine sunuluyor. Geleneksel Pinokyo hikayesinin canlandırıldığı oyun daha çok 2 yaş ve üzeri çocuklara hitap ediyor. 

Çocuklarınıza tiyatroya gitme alışkanlığı kazandırmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı dileyen ebeveynler için Pinokyo tiyatro oyunu eşsiz bir fırsat sunuyor. Hem dansın hem de müziğin bir arada bulunduğu oyun oldukça dikkat çekici bir olay örgüsüyle zenginleştirilmiş.

Seninle Evlenir miyim?

“Yaparsın Şekerim” diyerek oyuncuları motive eden duayen isim Haldun Dormen’e öğrencilerinden Şebnem Özdil ve Yosi Mizrahi eşlik ediyor. Oyunun yönetmeni ise Barbaros Uzunöner. 

Nisan ayında bir çok farklı şehirde sahnelenecek olan oyun 14 Nisan 2023’te Bursa Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi’nde 20.30’da izleyicilerle buluşuyor. Romantik komedi tadındaki oyunda aşkın her halini bulmanız mümkün. İster sevgiliniz, isterseniz de eşiniz veya dostlarınızla keyifli ve eğlenceli saatler geçirebilmek adına bir gecenizi bu oyuna ayırabilirsiniz.

Operasyon Şeker Ahmet

Kaan Erkam tarafından yazılan ve  Onur Şenay tarafından yönetilen oyunda soyguncu ve dedektif hikayesi sizlerin beğenisine sunuluyor. Operasyon Şeker Ahmet oyunu 15 Nisan 2023 tarihinde 21.00’da İstanbul Gayrettepe Kats Sahne’de izlenebilecek. Komedi türünde değerlendirilebilecek olan tiyatro oyunu eğlenceli vakit geçirmenize yardımcı olacak.

Nihayet Bitti

Emre Kınay ve Başak Akan tarafından yönetilen tiyatro oyunu Peter Turrini tarafından yazılmış. Nihayet Bitti oyunu Ankara Panora Sanat Merkezi’nde 30 Nisan 2023 tarihinde 19.00’da izleyenlerin beğenisine sunuluyor. 

Tek perde olarak gösterimde olan oyunun konusu sosyolojik ve psikolojik anlamda sıkıntıda olan bir bireyin kimlik karmaşasına değiniyor. Sahne ışıklarının altında üst düzey oyunculuklarla kimliğinizi ve kendinizi sorgulamanızı sağlayacak bir oyuna şahit olacak ve keyifli vakit geçireceksiniz.

N’SİN- Bir Ceviz Ağacı Operasyonu

N’SİN oyunu yaşanmış bir hikayeyi mizah unsurları kullanılarak anlatıyor. Oyunu Deniz Fırat Aksoy uyarlamış ve Serhat Nalbantoğlu’nun yönetmiş. Aziz Nesin’in Moskova dönüşü sonrası tutuklanmasına dayanan oyun ilk kez  2, 8, 15, 25 Nisan 2023 tarihlerinde Ankara Sanat Tiyatrosu prodüksiyonu ile tiyatroseverlerle bir araya geliyor. Hem güldüren hem düşündüren hem de ağlatan hikayesiyle N’SİN, hiciv tiyatrosu örneği olarak değerlendiriliyor. 

7 Kocalı Hürmüz

30 Nisan 2023 tarihinde saat 17.00’de 7 Kocalı Hürmüz oyunu, Fuego Yapım organizasyonu ile Ankara Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi’nde izlenebilecek. Cantuğ Turay tarafından yönetilen ve Sandık Şendil tarafından yazılan hikayenin akışı sizleri sarıp sarmalamayı vadediyor. 

Geleneksel olarak sıklıkla adını duyduğunuz Hürmüz’ün ve resmi olarak evli olmadığı 7 kocası etrafında dönen olayların anlatıldığı bir hikaye. Oyuna eşlik eden şarkılar, koreografiler, danslar ve başarılı oyunculuklarla size belki de daha önce hiç deneyimlemediğiniz güzellikte anlar yaşatacak.

Farklı illerde çeşitli mekanlarda düzenlenen yukarıda sıralanan tiyatro oyunlarına gidebilmek için plamalarınızın önceden yapılması gerektiğini düşünüyorsanız, obilet üzerinden alternatif güzergahlara ulaşımınızı kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Sevdikleriniz için de obilet üzerinden bir otobüs bileti ayırarak onları mutlu edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız