Prag’ta Ne Yenir, Nerede Yenir?

0
1932

Öyle bir şehir ki Prag insanda sürekli bir şeyler yeme isteği uyandırıyor. Bir yanda kokuları ile insanı kendine çeken enfes sokak lezzetleri bir yanda muhteşem menüleri ile kendine hayran bırakan restoranlar.

Bana sorarsanız Prag’a gittiğiniz de öğlen yemeklerinde sokak lezzetlerini akşam yemeklerinde ise restoranları keşfe çıkın. Çünkü Prag yedikçe yediren, gezdikçe gezdiren, adım attığı anda insanı etkisi altına alan bir şehir. Prag lezzet duraklarına geçmeden önce birkaç sokak lezzetinden bahsetmek istiyorum.

Prag’da hemen hemen her köşe başında bulabileceğiniz sosisçiler var. Bir öğlen mutlaka gözünüze kestirdiğiniz bir tanesinde dana sosis ile yapılan kocaman bir sosisli sandviç yiyin derim. Emin olun ertesi gün tekrar bu sosisli sandviçin peşine düşeceksiniz.

Trdelnik, Prag

Prag’ın öne çıkan sokak lezzetlerinden biri de her on adımda bir karşınıza çıkacak tarçınlı hamur tatlısı ‘trdelnik’. Pişerken yaydığı tarçın kokusu ile kendine çeken ‘trdelnik’in seveni de çok sevmeyeni de ben kesinlikle seven taraftayım. Sade olarak da alabileceğiniz gibi içine kakaolu fındık kreması sürdürebilir, dondurma ya da krem şanti ekletebilirsiniz. Ama benim önerim sadece kakaolu fındık kremalı olanı tercih etmenizden yana. Çünkü dondurma ve şanti eridikçe hamur yumuşuyor ve çıtırlığını kaybediyor.

Sokak lezzetlerinden kısaca bahsettiğimize göre artık Prag lezzet duraklarına geçebiliriz. Hadi gelin Prag lezzet duraklarına doğru mini bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Prag Yemek Rehberi

Prag’ta Kahvaltı Adresleri

Bistro Sisters

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bistro Sisters (@bistrosisters)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bir dilim ekmek üzeri mutluluksa sizin için, kahvaltı hiç düşünmeden Bistro Sisters’ın yolunu tutun derim.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bistro Sisters (@bistrosisters)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ama sanmayın ki Bistro Sisters sadece ekmek üzeri lezzetlerden ibaret. Bistro Sisters insanın aklını başından alan tatlıları, kavanozda sunulan meze vari lezzetleri ile lezzet patlaması yaşatan bir mekan.

Siz de farklı lezzetleri bir arada sunan mekanları seviyorsanız güzel bir kahvaltı için Prag’daki adresiniz Bistro Sisters olsun derim.

If Cafe

Bu gönderiyi Instagram’da gör

@ifcafe’in paylaştığı bir gönderi ()

Prag’da kahvaltı edebileceğiniz en keyifli mekanlardan biri de If Cafe. Özel kahvaltı tabaklar, ekmek üstü poşe yumurtalı lezzetler, çıtır çıtır waffle If Cafe’de sizi bekleyen kahvaltı seçeneklerinden sadece birkaçı.

If Cafe’ye giderseniz benim önerim menüden size en cazip gelenleri seçip her şeyi ortaya ortaya söyleyerek kendinize mini bir ziyafet çekmenizden yana.

Monolok Cafe

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Monolok Cafe (@monolokcafe)’in paylaştığı bir gönderi ()

Masamızda en güzelinden bir Eggs Benedict yanında da tazecik bir bagel olsun şöyle Avrupai bir kahvaltı edelim derseniz Monolok Cafe Prag’daki en güzel alternatiflerden biri olacaktır.

Monolok Cafe’nin tatlıları da çok lezzetli; yumurtalı kahvaltı etmek istemezseniz de güne kahve ve tatlı bir tatlı bir başlangıç yapabilirsiniz.

Muj Salek Kavy

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Můj šálek kávy (@mujsalekkavy)’in paylaştığı bir gönderi ()

Sizin için de kahvaltı günün en güzel öğünüyse ve şölen havasında geçen kahvaltıları seviyorsanız Prag’daki adresiniz Muj Salek Kavy olsun derim.

Kahvaltı kaseleri, yumurtalı tabakları ve kahveleri bence enfes.

Son bir öneri daha verecek olursam Mus Salek Kavy’nin pankekleri de efsane, kahvaltıda tatlı bir şeyler yemeyi seviyorsanız asla es geçmemelisiniz.

Prag’ın En İyi Restoranları

U Pavouka

Bu gönderiyi Instagram’da gör

U Pavouka🕷 (@krcma_upavouka)’in paylaştığı bir gönderi ()

Geleneksel Orta Çağ dans şovları eşliğinde Çek mutfağının öne çıkan lezzetlerini tatmak isterseniz U Pavouka’ya bir şans verebilirsiniz.

Biraz turistik bir mekan olsa da U Pavouka farklı deneyimler yaşamak için Prag’da gidilmesi gereken mekanlardan biri bence.

Nase Maso

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Naše maso (@nase_maso)’in paylaştığı bir gönderi ()

Siz de gerçek bir et severseniz Prag’a gittiğinizde Nase Maso’ya da mutlaka uğrayın derim. Farklı et çeşitlerinden burgere pek çok lezzet Nase Maso’da sizi bekliyor.

Küçücük bir mekan olan Nase Maso aynı zamanda bir kasap dükkanı. Siz etinizi seçiyorsunuz onlar lokum gibi pişirip masanıza getiriyor. Daha güzel ne olabilir ki.

George Prime Steak

Bu gönderiyi Instagram’da gör

George Prime Steak (@georgeprimesteak)’in paylaştığı bir gönderi ()

Prag’da doya doya et yiyebileceğiniz en lezzetli yerlerden biri de George Prime Steak. Ama et dediysem George Prime Steak’te sadece et var sanmayın. Balıktan vejetaryenlere özel yemeklere pek çok lezzet George Prime Steak’te sizi bekliyor.

George Prime Steak’e giderseniz yemekten önce gözünüze kestirdiğiniz imza kokteyllerinden içmeyi de es geçmeyin derim.

Kofein Restaurant

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Kofein Restaurant (@kofein_restaurant)’in paylaştığı bir gönderi ()

Çek mutfağına mini bir mola verip bir akşam üzeri tapas keyfi yapmaya ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse Prag’daki adresiniz İspanya’daki lezzetleri aratmayacak güzellikte tapaslar hazırlayan Kofein Restaurant olsun derim.

Dish

Bir gün de şöyle nefis bir burgerle kendimizi şımartalım derseniz hiç düşünmeden çok keyifli bir ara sokakta yer alan Dish’in yolunu tutun derim.

Burgerinizin yanına bol baharatlı çıtır çıtır bir patates kızartması ve buz gibi bir Çek birası söylemeyi de ihmal etmeyin.

Bistro 8

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bistro 8 (@bistro_8_letna)’in paylaştığı bir gönderi ()

Yemekle fazla zaman kaybetmeyelim şöyle ayaküstü bir şeyler atıştırıp Prag gezimize devam edelim derseniz Bistro 8 lezzetli bir alternatif olacaktır.

Hem lokallerin hem de turistlerin uğrak mekanlarından biri olan Bistro 8’in özellikle sandviçleri oldukça lezzetli, benden söylemesi.

Cantina

İnsana dünya mutfaklarından pek çok farklı deneyim sunan şehirlerden biri Prag. Siz de bir akşamınızda şöyle tacolu, nachoslu, bolca avokadolu güzel bir Meksika yemeği yemek isterseniz Cantina’ya bir şans verin derim.

Hep hamur olmasın masamızda biraz da et olsun derseniz acılı ‘Chilli con Carne’ güzel bir alternatif olacaktır.

Lokal Inn

Şöyle güzel bir sosisli sandviç yanında patates kızartması ve bira eşliğinde keyifle bir şeyler atıştırmak için gidebileceğiniz en lezzetli adreslerden biri de Lokal Inn.

Siz de sosisli sandviç, patates kızartması ve bira üçlüsünü sevenlerdenseniz Prag gezinizde Lokal Inn’i asla es geçmeyin derim.

Prag’taki Kahveciler ve Tatlıcılar

Mama Coffee

Bu gönderiyi Instagram’da gör

mamacoffee (@mama_coffee)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ev yapımı tatlıları ile beğeni toplayan Prag cafelerinden biri de Mama Coffee.

Siz de Prag gezinize keyifli bir kahve tatlı molası vermek isterseniz Mama Coffee güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle havuçlu tarçınlı mini kekleri kahvenin yanına çok yakışıyor benden söylemesi.

Cafe Slavia

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Café & Restaurant Slavia (@cafeslavia_official)’in paylaştığı bir gönderi ()

Bir zamanlar Nazım Hikmet’in de oturup şiirlerini kaleme aldığı bir yer Cafe Slavia.

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Café & Restaurant Slavia (@cafeslavia_official)’in paylaştığı bir gönderi ()

Cafe Slavia’ya giderseniz kendi spesiyalleri olan Slavia tatlısının tadına bakmayı ihmal etmeyin derim.

Yanında bol köpüklü bir fincan cappucino ile enfes oluyor, benden söylemesi.

Cafe Savoy

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Café Savoy (@cafe.savoy)’in paylaştığı bir gönderi ()

Prag’ın en şık en popüler kafelerinden biri de Cafe Savoy.

Siz de tatilde olmak biraz da turist gibi takılmayı gerektirir diye düşünenlerdenseniz Cafe Savoy’da bir kahve molası verebilirsiniz. Özellikle günlük olarak hazırladıkları kekleri çok lezzetli.

I Need Coffee

Bu gönderiyi Instagram’da gör

I Need Coffee! (@ineedcoffee_prague)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kahvesiz yapamayanların Prag’daki en sevdiği kahvecilerinden biri de I Need Coffee.

I Need Coffee’ye giderseniz ister kahvenizi elinize alıp çıkın ve Prag sokaklarını keşfetmeye devam edin, isterseniz de oturup yanında havuçlu cupcake ile kahve tatlı keyfi yapın

Cakeshop

Tatlısız duramayanlardanız Prag’a gittiğiniz de Cakeshop’u asla es geçmemelisiniz.

Minik porsiyonlar halinde hazırladıkları tatlıları ile gönülleri fetheden Cakeshop’un kahveleri de harika.

Prag’ın En İyi Barları 

Bilenler bilir Çeklerin biraları çok meşhurdur. Siz de onlarca çeşit bira tadıp favori Çek biranızı bulmak istiyorsanız Prag’da pek çok alternatifiniz var.

Benim birayla pek aram yok ben kokteylciyim diyenlerdenseniz de merak etmeyin Prag size de pek çok seçenek sunuyor. Hadi gelin şimdi de Prag’da keyifle bir şeyler içebileceğiniz mekanlara bir göz atalım.

Hemingway Bar

Bu gönderiyi Instagram’da gör

HEMINGWAY BAR PRAGUE (@hemingwaybarprague)’in paylaştığı bir gönderi ()

Şahane kokteyller için hiç düşünmeden Prag’ın en popüler barlarından biri olan Hemingway Bar’ın yolunu tutun derim.

Ancak belirtmek de fayda var Hemingway Bar oldukça popüler; o yüzden gitmeden rezervasyon yaptırmanızda fayda var aksi halde kapıdan dönebilirsiniz.

Absinthere Original Bar & Shop

Prag’ın Absinth ile yapılan özel kokteylleri ile dikkat çeken mekanı Absinthere Original Bar & Shop kokteyl severlerin favori mekanlarından biri.

Siz de farklı kokteyller denemeyi sevenlerdenseniz Absinthere’yi es geçmeyin derim.

Pivovar U Tri Ruzi

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Pivovar U Tri Ruzi (@utriruzi)’in paylaştığı bir gönderi ()

1500’lü yıllardan beri aynı yerde hizmet veren Pivovar U Tri Ruzi, Prag’da bira içebileceğiniz en keyifli mekanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tüm biraların bardakla servis edildiği Pivovar U Tri Ruzi’nin ev yapımı bira menüsü oldukça geniş.

Seçim yapmakta zorlanırsanız çalışanlardan destek almaktan çekinmeyin.

U Fleku

Bu gönderiyi Instagram’da gör

U Fleku • Craft Beer Pub • Skg (@u.fleku)’in paylaştığı bir gönderi ()

Dünyanın en eski birahanelerinden biri olan U Fleku’nun siyah biralarından içmeden Prag’dan ayrılırsanız üzülürsünüz.

Tarihi ambiyansı ve dekorasyonu ile beğeni toplayan U Fleku’ya giderseniz kendinizi Orta Çağ’a ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz, benden söylemesi.

Bad Flash Bar

Bu gönderiyi Instagram’da gör

Bad Flash Bar Karlín (@badflashbarkarlin)’in paylaştığı bir gönderi ()

Özellikle Prag’da yaşayan gençlerin uğrak mekanlarından biri olan Bad Flash Bar, sadece biraları ile değil uygun fiyatları ile de gönülleri fethediyor.

Siz de bütçe dostu bir yerde güzel biralar içmek istiyorsanız istikametiniz Bad Flash Bar olsun derim.

Bohemian Craft Beer Tasting

Menüsünde yüzün üzerinde bira çeşidi olan bir yerde bira tadımı yapmak isterseniz Bohemian Craft Beer Tasting’e bir şans verin derim.

Bohemian Craft Beer Tasting’de ister kendi merak ettiğiniz biraları seçin isterseniz de seçimi barmene bırakın. Tadım menüsü her halükarda size farklı deneyimler yaşatacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız