THY’nin Yeni Dreamliner Uçağı

0
1550

Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye getirilecek olan Türk Hava Yolları’nın en yeni uçağı Boeing 787-9 Dreamliner’ın fotoğrafları paylaşıldı.

THY, bu yıl 6 adet 787-9 Dreamliner alacak.”Rüya Uçak” olarak adlandırılan Dreamliner uçaklarının ilki, 25 Haziran Salı günü İstanbul’da olacak. 300 kişi kapasiteli uçak ilk ticari uçuşunu ise 8 Temmuz Pazartesi saat 08:35’de İstanbul’dan Antalya’ya yapacak.

Kalan uçuşların üçü Temmuz’da, ikisi Ağustos ayında yeni evine gelecek.

Business tipi koltuklara sahip uçak, uzun yolculuklar için ideal. Konforlu ve sessiz iç kabine sahip olan uçağın elektronik karartma özelliğine sahip pencereleri de bulunuyor.

Tüm yolculara koridora erişim imkanı sunan Dreamliner, yenilikçi ve teknolojik tasarımıyla dikkat çekiyor. Boeing 787’lerin aynı büyüklükte benzer uçaklardan yüzde 20 daha az  yakıt tükettiği, yüzde 20-45 arasında daha fazla kargo taşıyabildiği biliniyor.

THY’nin Boeing 787-9 tipi uçaklarının ilk dış hat uçuşları 17 Temmuz’da İstanbul’dan Denpasa’ya (Bali), 8 Ağustos’ta İstanbul’dan Washington’a, 10 Eylül’de İstanbul’dan Bogota-Panama City’ye ve 11 Eylül’de de İstanbul’dan Atlanta’ya gerçekleşecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız