Türkiye’deki Tiny House -Küçük Ev- Oteller

0
3431

Tiny house, yıllardır yabancı televizyon kanallarında ya da sosyal medya hesaplarında gördüğümüz ve pek çoğumuzun özendiği güzelliklerden. Hatta tutku olduğunu söylesek de abartmış olmayız. Bu tutku, ülkemizde de yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Yaşadığı evi, yazlığını ‘tiny house’ olarak tasarlamayı tercih eden insanlar kadar, bu stilde işletme olarak hizmet vermeyi tercih edenler de var. Ve iyi ki varlar da tiny house severler için büyük bir boşluğu dolduruyorlar.

Türkiye’deki tiny house mekânları günden güne artış gösteriyor. Fakat şu an o kadar güzel bir boyutta ki bu artış, ‘özel’ olma kavramını da yitirmiyor. Tatilde doğaya kaçıp mini minnacık haliyle güzellikler sunan bu evlerde kalmak istiyorsanız bu yazı tam da size göre! 

obilet.com’da otel rezervasyonu da yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Tiny House temalı en iyi otelleri obilet.com’da bulabilir, hızlıca seyahat planınıza uygun otelde oda ayırtabilirsiniz.

İşte, Türkiye’deki tiny house evler ve bulundukları şehirler:

Türkiye’deki Tiny House Mekanları

Hayal Tadında – Birgi, İzmir

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hayal Tadında® (@hayal.tadinda)’in paylaştığı bir gönderi

Birgi, bilindiği üzere İzmir’in en otantik, en korunaklı ve en keyifli köylerinden biridir. Tarih ve doğayı birlikte sunacak kadar cömert, mimarisi ile gözleri mest edecek kadar güzeldir. Böylesi güzel bir yerde yeni bir akımın esintilerini görmek de hiç şaşırtıcı değil. 

Hayal Tadında” ismiyle daha görmeden insanı içine çeken bu tiny house’lar, 14 dönümlük bir çiftlikte yer alıyorlar. Eski İngiliz çoban evi olarak bilinen mimari stilin etkisinde tasarlanmış olan iki adet ev ve kocaman bahçeleri… 

Birgi’nin güzelliklerini keşfetmek bir yana, orada ‘yaşıyor’ olmayı hissetmek için gidilmesi gereken yerler listesine eklemelisiniz.

Oliva Ahşap – Bayındır, İzmir

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ahşap Ev Oliva (@olivahsapev)’in paylaştığı bir gönderi

Minik bir ahşap ve doğa yeter bana” diyenleri kalbinden vuracak bir yer Oliva Ahşap. İzmir merkezden kolayca ulaşılabilen ancak çok uzaklaşmış hissi veren Bayındır’ın içinde bulunuyor.

Her bir metrekaresini zeytin ağaçlarının süslediği 4 dönüm arazi içindeki bu minik yuva, size çok büyük güzellikler vadediyor. Yıldızları seyrederek uykuya dalmanızı sağlayacak tavan penceresi detayını da belirtmeden geçmeyelim. 

Sakinliği arıyorsanız burası size göre demektir. 

Pamera Garden – Beykoz, İstanbul

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Pamera Garden🌴 (@pameragarden)’in paylaştığı bir gönderi

İstanbul’da yaşayıp da çok uzaklaşmadan doğa içinde olmak isteyenlerin en seveceği adres olacak türden bir işletme Pamera Garden. Beykoz’da konumlanmış olan bu tiny house işletme, Karadeniz ve Marmara esintilerinin ortasında misafirlerini kucaklıyor. 

Pamera Garden’ın arazisinde birden fazla ev olduğu için otel olarak da tanımlanabilir. Alışılır tiny house’lardan farklı olarak kahvaltı hizmeti de veriyor. Üstelik her evin ayrı bahçesi olduğu için başkalarının varlığını hissetmenizi de önleyen bir yapıya sahip.

Kısa kaçamaklar için Pamera Garden’ı not edin ve en kısa sürede deneyimleyin.

The Cabin – Yanıklar Köyü, Fethiye

Yanıklar Köyü, Fethiye’nin en nev-i şahsına münhasır köylerinden biridir. Belirli bir kitle tarafından özellikle sevilen hem modern hem kendi geleneklerini yürütebilen türden bir köy olduğu söylenebilir.

Ekolojik yaşam biçimini benimseyen kişi ve işletmelerin yoğun olduğu bu köyde tam da bu tanıma uygun bir tiny house var: The Cabin. Koca bahçesinde aromatik bitkilerin yer aldığı serası ve yanı başındaki orman ile nefesinizi açacak türden bir işletme. Plaja yürüme mesafesinde olması da cabası!

Doğa içinde doğal bir tatil için burayı tercih edebilirsiniz.

Albizia – Gökova, Muğla

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Albizia Boutique Hotel (@albiziahotel)’in paylaştığı bir gönderi

Muğla’nın kite surf durağı Gökova, tertemiz havası ve doğasıyla Ege’nin en sevilen tatil beldelerinden biridir. Bu bölge baştan aşağı doğa ve sakinlik temalarıyla doluyken içine bir de bunu iyi yansıtan yapıları almış durumda. O yapının adı Albizia.

Yüzme havuzu, açık hava sineması, açık hava jakuzisi gibi çarpıcı ve konforlu detaylarla donatılmış Albizia, anlatılmaz yaşanılır türden bir tesis. Tiny house oteli olarak geçen mekânda bazı alanlar ortak kullanımdadır.

Ödüllendirildiğinizi hissetmek istiyorsanız buraya tatile gelmelisiniz. 

Kasaba – Kayaköy, Fethiye

Kayaköy, tarihi dokusuyla büyüleyici ve etkileyici bir alan. Fethiye’nin içinde bulunmasının doğal güzellikler açısından da şanslı olduğunun kanıtı. 

Sessizliğin sesini dinleyebileceğiniz Kayaköy’de bulunan Kasaba, çok tatlı bir tiny house işletmesi. Koca bahçe içinde yer alan bu evden hiç ayrılmak istemeyebilirsiniz. 

Gerçek anlamda dinlenmek için tatil rotanızı buraya çevirebilirsiniz.

Gölevi – Sapanca, Sakarya

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Gölevi Konaklama & Restaurant (@golevikonaklamarestaurant)’in paylaştığı bir gönderi

Sapanca Gölü’nün güzelliğini penceresinden içeri davet eden Gölevi, adıyla müsemma bir tiny house işletmesi. Otel olarak da tabir edilebilecek bu tesiste, birden fazla ev var ve her evin de farklı bir tasarımı mevcut.

İstanbul, Ankara gibi şehirlerde olup da nefes alma ihtiyacınızı yolda çok vakit kaybetmeden karşılamak istiyorsanız Sapanca ideal bir lokasyon olacaktır. Tesisin kendine ait restoranı olduğunu ve sizi yemekle ilgili tüm dertlerden kurtardığını da belirtelim.

Minik evlerde huzur içinde dinlenmek isteyenler direksiyonu Gölevi’ne çevirebilirler.

Sapanca Kıyı Bungalov – Sapanca, Sakarya

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

KIYI BUNGALOV & CAFE🏡 (@sapancakiyibungalovcafe)’in paylaştığı bir gönderi

Sapanca, çevresindeki illerin sakinleri için her zaman ilk akla gelen kaçamak bölgesi olmuştur. Hafta sonu için gelinip günlerce tatil yapmış hissi verir insana. 

Sapanca Kıyı Bungalov, Sapanca’da en çok seveceğiniz işletme olabilir. Göl kıyısına iliştirilmiş bir tiny house’dan daha huzurlu bir ortam hayal edebilir misiniz? 

Hayal ederek yorulmak yerine oraya gidip tüm güzelliklerini yaşayın deriz. 

Vagona Tiny House – Çamlıhemşin, Rize

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

vagona tiny house (@vagonatinyhouse)’in paylaştığı bir gönderi

Çamlıhemşin, Rize’nin bambaşka bir yüzü haline geldi diyebiliriz. Pek çok lokal üretici ve işletmecinin kendine yuva bildiği Fırtına Deresi, artık birilerinin sadece memleketi olduğu için gittiği bir yer değil.

Vagona Tiny House, Fırtına Deresi kenarına kondurulmuş bir Karadeniz evi. Adından da anlaşılacağı üzere, bir tren vagonunu anımsatan mimariye sahip. Harika konumu, nefes kesen manzarası, ciğerleri okşayan havasıyla Vagona, size bir tatilden fazlasını bahşediyor.

Karadeniz’in koynunda inzivaya çekilmek isterseniz buraya gelmelisiniz.

Abant Camping – Abant, Bolu

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

abantcamping (@abantcampingg)’in paylaştığı bir gönderi

Ankara ve İstanbulluların en çok sevdiği, yakın tatil bölgelerinden biridir Abant. Hatta Sapanca ile bu konuda yarışırlar diyebiliriz. 

Her mevsim ayrı bir güzellikle kendisini ziyarete gelenlerin karşılayan Abant’ta birbirinden özel işletmeler hizmet veriyor. Ve tabii ki çok özel bir tiny house işletmesi de bulunuyor. 

Abant Camping, bölgedeki diğer tesislere nazaran daha ekonomik bir konaklama seçeneği. Dağ ve göl manzarası arasında konumlanmış olan minicik evlerin izolasyonu da Abant koşullarına uygun. 

Sakinlik ve doğanın kendisiyle tatil arkadaşı olmak isterseniz Abant Camping’e gelebilirsiniz. 

Gezerev – Assos, Çanakkale

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Sönmez Özmen (@gezerev.evsoz)’in paylaştığı bir gönderi

Rüzgârı, denizi, doğası ve tarihiyle dillere destan Çanakkale, her yaz milyonlarca insan ağırlıyor. Her köşesi ayrı cennet olan Çanakkale’nin Assos’u da bir başkadır.

Assos sınırlarındaki Kadırga Koyu yakınlarına konumlanmış olan Gezerev, çok tatlı bir tiny house işletmesi. Sahipleri aynı zamanda bu evlerin üretimini de yapıyor. Yani, çok beğenip bir araziye de siz tiny house yaptırmak isterseniz, o konuda da size yardımcı olacaklardır. 

Denizle sarmalanmış bu minicik ev, yalın ve keyifli tatil arayışında olanlar için ideal bir tesis. 

Cumbul Tiny House – Nilüfer, Bursa

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cumbul Tiny House Konaklama (@bluetinyhouse)’in paylaştığı bir gönderi

Tıpkı Çanakkale’deki Gezerev gibi, Cumbul Tiny House’un sahipleri de evlerin hem üreticisi hem de işletmecisi olarak hizmet sunuyorlar. Hatta bazen insanlar tiny house deneyimi kazanmak için bu evleri kiralayıp kararlarını veriyorlar. 

Amacınız tatil ya da tiny house sahibi olmak olabilir; burası, her iki seçenekte de sizi mutlu etmeyi başaracak türden bir yer. Bursa, Nilüfer’de konumlanan evin konumu ve tasarımı, izole olmak isteyenleri can evinden vuracak.

Seyyah Ev – Gezici Tiny House

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

SEYYAH (@seyyah.ev)’in paylaştığı bir gönderi

En güzel ve farklısını sona sakladık. Seyyah Ev, adıyla müstesna olan tesislerden biri. Alışılmadık şekilde gezen bir ev bu. Ve onun canı nereyi isterse siz de orada yakalayıp ona gidebilirsiniz.

İnanılmaz pratik ve kullanışlı tasarıma sahip olan 11 metrekarelik bu ev, ülkenin her köşesini geziyor. Gittiği yerin manzarasını misafirlerinin ayaklarına seren bir terası da mevcut. Bu zamana kadar İzmir ve Kapadokya ağırlıklı gezen ve hizmet veren Seyyah, müdavim misafirlerini de hep başka bir yerde karşılıyor.

Gezen evin ruhu bir başkadır ve bu başkalık, misafirlerine de yansır. Sizin aradığınız da ruhunuza iyi gelen bir şeylerse, hemen Seyyah Ev’in olduğu yere gitmelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız