Uçak Bagaj Prosedürleri

0
3767
Uçak Bagaj Prosedürleri

Seyahat edenlerin sıklıkla karşılaştığı ve dikkat etmedikleri takdirde sorunlara yol açan konunun başında uçak bagaj hakları geliyor. Her yolcunun tercih ettiği hava yolu firmasının sunduğu bagaj hakları hakkında bilgiye sahip olmasında fayda var. Bagaj haklarını kapsayan prosedürler her hava yolunda değişiklik gösteriyor.

Uçak Bagaj Prosedürleri

1 – Türk Hava Yolları

THY Bagaj koşullarının her uçuşa ve sınıf göre farklılık göstermesinden dolayı uçuş öncesinde en doğru bilgiye rezervasyon bilgilerinizden ve bilet üzerinde bulunan bagaj bilgilendirme yazılardan ulaşmanız mümkün. Bazı spor dallarının ekipmanlarında ilk takıma kadar ücretsiz kullanım hakkınız bulunuyor. Eğer uçak biletinizde sunulan ücretsiz bagaj hakkını aşarsanız aşılan limitten sonrası belli bir ücretlendirmeye giriyor. Bu nedenle yük kontenjanınıza dikkat etmenizde fayda var. Türk Hava Yolları business class için 32 kg, economy class EcoFly kategorisi için 23 kg, ExtraFly için 20 kg ve PrimeFly için 25 kg bagaj hakkı sunuyor. Yurt dışı uçuşlarında farklı ülkeler için farklı şartlar bulunsa da genellikle Business class ve economy class bagaj hakları 2 parça şeklinde karşınıza çıkıyor Business Class için 32 kg; Economy Class için 23 kg bagaj hakkınız bulunuyor.  Türk Hava Yolları bagaj bilgilerini THY’nin resmi sitesinden de kontrol edebilirsiniz.

2 – Pegasus

Pegasus Havayolları Uçak biletinin sınıfına göre bagaj hakkı sunan Pegasus aynı zamanda 8 kg ağırlığında bir el bagajı hakkı tanıyor. Her rezervasyona göre değişen bagaj hakları iç ve dış uçuşlarda da farklılık gösteriyor. Resmi internet sitesi üzerinden ek bagaj talep hakkı sunan Pegasus bu sayede yolcularına avantajlı fiyatlar sunuyor. Hızlı bir şekilde bagajınızı teslim etmenize yardımcı olan bu seçenekte alınan ek paketlerin bagaj hakları ve ücretleri değişiklik gösteriyor. Ekonomik pakette iç hatlarda eko pakette 15 kg dış hatlarda 20 kg, avantaj pakette iç hatlarda ve dış hatlarda 20 kg ve business flex pakette iç hatlarda 15; dış hatlarda 20 kg bagaj hakkı talep etme şansınız bulunuyor.

4 – AnadoluJet

anadolujet Yolcularına uçağın kargo bölümünde taşınabilecek ve her yolcunun bilgilerine göre değişiklik gösterebilecek bir bagaj hakkı sunan AnadoluJet’te taşınan asgari miktarlar genellikle aynı oluyor. Ücretsiz bagaj hakkında tek tip biletler için sunulan haklar genellikle standart yurt içi uçuşlarda 15 kg ve Kıbrıs uçuşlarında 20 kg olarak karşımıza çıkıyor. Farklı kategoriler için farklı bagaj hakları bulunuyor. EKSTRAJET ve KONFORJET kategorilerinde de bagaj hakkı 20 kg. Anadolu Jet resmi sitesinden bagaj haklarınız hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca bu bagaj haklarının yanına bebekler için 10 kg hak mevcut. El bagajı hakkında AnadoluJet yetişkinler ve bebekler için 8 kg hak tanıyor.

5 – OnurAir

Onur Air Bilet seçeneklerine ve uçuş rotalarına göre değişiklik gösteren OnurAir bagaj haklarında dilerseniz ek bagaj alma şansınız bulunuyor. İç hatlarda 15kg dış hatlarda ise 20 kg bagaj hakkı sunan hava yolu ek bagaj talebi durumunda sade, standart ve özel paketleri yolcularına sunuyor. Standart paketlerde 20 kg; premium fleks kategorisinde ise 25 kg bagaj hakkı sunuyor.  Onur Air bagaj bilgileri için Onur Air resmi web sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Özel spor malzemeleri için ayrı bir fiyat uygulayan OnurAir bu malzemeler için iç hatlarda takım başına 30 TL, dış hatlarda ise 30£ talep ediyor. Bagajlarda akıcı maddeler alınması yasak ve bazı durumlarda ek bagaj ücreti ödense bile yolcunun tüm bagajları uçağa alınmayabiliyor. Aynı zamanda bebekler için 10 kg limitini aşmayacak bir bagaj hakkı tanınıyor.

6 – SunExpress

sun express Uçak altı bagajlarının bazen güvenlik önlemleri nedeniyle açılabilme durumuna karşı SunExpress yolcularının kilitli veya zor açılabilir bagajlar tercih etmemesi gerektiğini ifade ediyor. Uluslararası SunExpress uçuşlarında tercih edilen tarifeye göre bagaj hakları 20 – 40 kg arasında değişiyor ve 8 kg limitinde el bagajı hakkı bulunuyor. Varış noktasına ve bilet sınıfına göre bagaj hakkı tanıyan SunExpress’te 2 yaş altında bulunan çocuklara özel 20 kg bagaj hakkı tanınıyor. Bebek arabası, puset, çocuk seyahat yatakları ve çocuk araba koltukları herhangi bir ek ücret talep edilmeden taşınıyor. Eğer sunulan 20 kg bagaj hakkının aşılma durumu yaşanırsa ücretlendirme aşılan kilogram ve güzergah üzerinden gerçekleşiyor. Avrupa yasalarının sunduğu 32 kilogram sınırının parça başında aşılmamasına ayrıca dikkat etmeniz gerekiyor. Türkiye iç hatlarda tanınan bagaj hakları:

SunFaresTürkiye içi uçuşlarda bagaj hakkı
SunEco15 kg
SunClassic20 kg
SunPremium25 kg

SunFares Tarifenize göre bagaj hakkı

Almanya çıkışlı/girişli uçuşlar
Varış Noktası SunEco SunClassic SunPremium
Mısır, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kanarya Adaları, Fas, İspanya, Tunus, KıbnsTürkiye: Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman 20 kg 25 kg 30 kg
Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları 30 kg 35 kg 40 kg

SunFares Tarifenize göre bagaj hakkı

Türkiye girişli/çıkışlı uçuşlar
Varış Noktası SunEco SunClassic SunPremium
Antalya, Alanya/Gazipaşa, Bodrum, Dalaman 20 kg 25 kg 30 kg
Türkiye’deki tüm diğer varış noktaları 30 kg 35 kg 40 kg

7 – Atlasglobal

atlasglobal Yurt içi ve Kıbrıs uçuşlarında yolcularına avantajlı seçenekler sunan Atlasglobal yeni bagaj hakları ile yolcularına hizmet vermeye devam ediyor. Bagaj hakları konusunda yeniliğe giden hava yolu EkonomiPlus biletinde yurt dışı uçuşlarına 30 kg, yurt içi ve Kıbrıs uçuşlarına 20 kg, Business Class için ise yurt dışı uçuşlarına 40 kg yurt içi ve Kıbrıs uçuşlarına 30 kg bagaj hakkı sunuyor. Arttırılan bagaj kapasiteleri sayesinde Kıbrıs uçuşlarında da avantajlı seçenekler sunuluyor. Bu uçuşlarda öğrenci ve askerlere ekstra 5 kg bagaj hakkı ilave ediliyor. El ve kabin bagajı seçeneklerin de şartlar değişiyor. El bagajında ekonomi sınıfının 1 parça (8 kg), Business sınıfının ise 2 parça (16 kg) el bagajı hakkı bulunuyor. El bagajlarında belirlenen sıvı kısıtlamasına dikkat etmek gerekiyor. Kabin bagajında ise yolcu bir koltuğu satın alarak 75 kg sınıra kadar yük taşıma şansına sahip. Ancak yükün uçuğa alımı ve uçaktan çıkışı tamamen yolcunun sorumluluğuna bırakılıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız