Zonguldak Çaycuma Havalimanı Ulaşım Rehberi

0
1813

Gezi, iş ve eğitim gibi birçok neden dolayı Zonguldak uçak bileti alan veya alacak kişilerin aklındaki başlıca sorulardan biri Zonguldak Çaycuma Havalimanı’nın nerede olduğu oluyor.

1999 senesinde açılmış olan bu havalimanında iç hat seferi bulunmadığı için bu konunun TBMM’ye taşınmasından dolayı 20 yıl sonra yani 2019 yılında havalimanının kapatılması hakkında karar alınıyor. 2019 yılından bugüne uçuşlara kapalı olan Zonguldak Çaycuma Havalimanı‘nın ne zaman tekrardan faaliyete gireceği ise bilinmiyor. 

Zonguldak  Çaycuma Havalimanı, büyük bir bölümü Asya Kıtası’nda, diğer bölümü ise Avrupa Kıtası’nda yer alan Türkiye’nin 7 farklı coğrafi bölgesinden biri olan Karadeniz Bölgesi’nde bulunuyor. Bu bölgenin başlıca illerinden olan Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde konumlanan bu havalimanı, yıl içerisinde birçok misafiri ağırlıyor.

Zonguldak Çaycuma Havalimanı, Zonguldak’ın merkez ilçesine yaklaşık 54 km uzaklıkta, bağlı olduğu ilçe olan Çaycuma’ya ise yaklaşık 10,8 km uzaklıkta bulunuyor. 

Zonguldak Havalimanı Nerede? Zonguldak Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Ülkedeki en büyük liman kentlerinden birinde konumlanan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na birçok sebepten dolayı ulaşmak isteyenlerin aklındaki bir diğer soru ise havalimanına nasıl gidileceği oluyor.

Türkiye’de önemli bir yere sahip olan havalimanlarının başında gelen Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na ulaşım sağlamak isteyenler için pek çok seçenek bulunuyor. Kişiler, bu zengin seçenekler arasından kendi isteklerine, beklentilerine ve bütçelerine göre en uygun olanı tercih edebiliyor.

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na Zonguldak Merkez’den Ulaşım Seçenekleri

Zonguldak’ın merkez ilçesinden Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na ulaşmak isteyenler için özel halk otobüsü seferleri bulunuyor. Çaycuma’da konumlanan bu havalimanına ulaşım için Çaycuma’ya giden özel halk otobüslerinin yanı sıra minibüsler de tercih edilebiliyor. Merkez ilçede bulunan pek çok minibüs ve otobüs durağından havalimanına kolaylıkla ulaşım sağlanıyor.

Bu seçeneklere ek olarak seçtiğiniz hava yolları şirketinin servisleri varsa onlardan da yararlanmanız mümkün.

Ayrıca alternatif olarak taksi seçeneği veya araç kiralama seçeneği de kullanılabiliyor. Uçak bileti almak isteyenler veya uçak bileti alanlar, trafik ve hava durumu gibi etkenler normal şartlarda olduğu sürece merkez ilçeden ortalama 1 saatlik bir yolculuk sonrası Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na varabiliyor.

Zonguldak Otogar’dan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na Ulaşım

Zonguldak Otogarı’ndan Zonguldak Çaycuma Havalimanı’na ulaşmak isteyenler için de pek çok seçenek bulunuyor. Otogar ve havalimanı arası yaklaşık 56 kilometrelik bir mesafe mevcut.

Zonguldak Otogarı, merkez ilçede konumlandığı için merkez ilçedeki ulaşım seçeneklerinin hepsi burada da geçerli oluyor. Havalimanına ulaşmak isteyenler otogar yakınlarındaki minibüs ya da özel halk otobüsü duraklarını kullanabiliyor.

Alternatif seçenek olarak taksi, seçtiğiniz hava yolu şirketinin varsa servisleri ve araba kiralama seçeneğini de tercih etmek mümkün.

Zonguldak Çaycuma Havalimanı’ndan Kalkan Otobüs Seferleri

Bir diğer merak edilen konu olan havalimanından kalkan otobüs seferleri, seçeceğiniz veya seçtiğiniz firmaya göre değişiklik gösteriyor. Bu otobüs seferlerinin saatleri gibi konularda bilgi sahibi olmak için seçtiğiniz firmayı arayıp bilgi almanız mümkün.

Minibüs seferlerini tercih edenler için ise havaalanından sık sık şehre kalkan seferler bulunuyor. Saat aralıkları değişkenlik gösterse de aralarında ortalama 30 dakika gibi bir süre oynuyor. Şehre giden son minibüs seferinin saati ise 22.00 oluyor. 

Zonguldak’ta Görülecek Yerler

Çeşitli sebeplerden dolayı ziyaret edeceğiniz Zonguldak’ta gezilecek pek çok yer bulunuyor. Zonguldak, tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı farklı tarihleri ve kültürleri içerisinde barındırıyor. Sahip olduğu plajlar ile dikkat çeken şehrin yaylaları da görülecek yerler arasında bulunuyor.

Bunun yanında müzelerin ve ormanlar, göller ya da mağaralar gibi doğal güzelliklerin de ön planda olduğu bu şehre gelen kişilerin mutlaka görmesi gereken bu birbirinden eşsiz yerler, adeta ziyaretçileri büyülüyor.

  • Türkiye’nin maden şehirlerinin başında gelen bu şehir, içerisinde yer alan Zonguldak Maden Müzesi ile dikkat çekiyor. Şehrin önemli kaynaklarından biri olan taş kömürünün izlerini de müzede görebilirsiniz. Bir diğer müze olan Karadeniz Ereğli Müzesi, oldukça eski olan bir kilisenin temelleri üzerinde yer alıyor. Osmanlı döneminde inşa edilen bu müzede ziyaretçilerin sanki tarihi yaşıyormuş gibi bir hisse kapılmaları mümkün. 
  • Zonguldak’ın bir diğer güzelliği ise plajları oluyor. İçerisinde yer alan ünlü plajlardan biri olan Filyos Plajı, masmavi suları ve altın sarısı kumları ile dikkat çekiyor. Zonguldak Havalimanı’nın bulunduğu Çaycuma ilçesine de yakın bir konumda olan bu plaj, şehrin en sık tercih edilen plajlarından biri. Ilıksu Plajı ise eşsiz manzarası ile ön plana çıkıyor. İçerisinde birçok imkan da yer alan bu plajda sevdikleriniz ile keyifli dakikalar geçirmeniz mümkün. 
  • Müze ve plajların yanı sıra Zonguldak’ın kaplıcaları da oldukça uğrak noktalar arasında yer alıyor. Bunlardan biri olan Kozlu Ilıksu Kaplıcası, sıcaklığı yaklaşık 27 derece olan termal suyuyla alternatif tıp alanında oldukça sık tercih ediliyor. Suya giren kişilerin birçok ağrısından kurtulduğuna rivayet ediliyor. 
  • Zonguldak’ta park ve yeşil alan denince akla ilk olarak Fetih Çınarları geliyor. Yaklaşık 600 yıllık kadim bir geçmişi olan 6 tane ağaç, görkemli görüntüleriyle baş döndürüyor. 
  • Bu şehrin de yer aldığı Karadeniz Bölgesi denince akla yaylaların gelmemesi pek mümkün olmuyor. Zonguldak’ta yer alan Bölüklü Yaylası, temiz havası ve manzarası ile misafirlerini ağırlıyor. Bu yaylada sevdiklerinizle doğa ile iç içe dakikalar geçirmeniz mümkün. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız