House of the Dragon Dizisinin Çekildiği Yerler

0
1880

George R R Martin tarafından kaleme alınan Game of Thrones Buz ve Ateşin Şarkısı serisi bundan tam 11 yıl önce HBO yapımcılığında seyirci ile buluştu. Bu fantastik Orta Çağ evreni tüm dünyada izlenme rekorları kırdı ve popüler kültürde yerini aldı.

Orta Çağ tarihindeki birçok olaydan ilham alınarak kurulmuş bu evrenin epik hikayesi 2019 yılında sona erdi. Dizinin final bölümü hayranlarının büyük çoğunluğu için hayal kırıklığı olarak hafızalarda yerini aldı. Ancak ASOIAF evreninde işlenecek hikayelerinin fazlalığı gözleri yeni projelerin çıkış haberlerine çevirdi. 

2020 itibariyle yapımı hakkında fısıltılar ortaya çıkan House of Dragon, bu evrenin sevenleri tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. 2022 Ağustos itibariyle HBO bünyesinde yayınlanan House of the Dragon,  ASOIAF evreninin ulu hanedanı Targaryenların iç savaşını konu alıyor.

Dizide kral Viserys ölümünün sonrasında gerçekleşen iç savaş sonucunda Targaryen ailesinin güçlerini sembolize eden ejderhaların yok oluşuna da şahit olacağız. Ayrıca Orta Çağ tarihinin vazgeçilmez öğesi olan saray entrikaları da Game of Thrones serisinde olduğu gibi bu seride de hız kesmeden devam edecek.

Game of Thrones dizisinin yaklaşık 200 yıl öncesini anlatan House of the Dragon, oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Dönemin kralı I.Viserys Targaryen rolünü Paddy Considine, Sir Criston Cole rolünü ise Fabien Frankel üstleniyor. Kraliçe Alicent Hightower ve Kralın kardeşi Daemon Targaryen rollerine ise  Olivia Cooke ve Math Smith hayat veriyor. Dizinin ana karakterlerinden biri olan Rhaenyra Targaryen rolünün gençliğini Milly Alcock; yetişkin halini ise Emma D’Arcy canlandırıyor.  Sonoya Mizuno ise Daemon Targaryen’ın sevgilisi Mysaria rolünü canlandırıyor. Dizinin entrikacı kral eli görevini üstlenen Otto Hightower karakterine ise Rhys Ifans hayat veriyor.

HBO projesi olan House of the Dragon ilk bölümüyle dünyanın birçok noktasındaki Game of Thrones severleri ekran başına kilitledi. House of the Dragon ne zaman başlayacak sorusunun yanı sıra dizinin nerede çekildiği de hayranları tarafından merak konusu haline geldi.

House of the Dragon dizisi selefi Game of Thrones gibi Avrupa’nın birçok ülkesini çekimler için tercih etti. Özellikle Birleşik Krallık ve İspanya’nın tarihi şehirleri bu çekimlerde sıkça kullanılan alanların başında geldi. Peki House of the Dragon nerede daha doğrusu nerelerde  çekildi sorusunun cevabını öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam edebilirsin. Game of Thrones Dizisinin Çekildiği Yerler için de blog yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

1) Cornwall, İngiltere

Cornwall, İngiltere

İngiltere’nin güney batısında yer alan Cornwall, Ortaçağ Avrupa’sından kalma birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor.

House of the Dragon ilk olarak Cornwall’da çekilmeye başlanmış. Nisan 2021’de Cornwall’a ayak basan çekim ekibi şehirde bulunan birçok tarihi noktayı kullanmış.

Özellikle tipik bir Ortaçağ kalesi görünümüne sahip St.Michael’s Mouth, dizide önemli rol oynayacak Velaryon Hanesi’nin evi Driftmark olarak kullanıldı.

12. yüzyıldan beri aynı dizide olduğu gibi tarihi bir ailenin evi olarak kullanılan bu kale, günümüzde bu ailenin varisleri tarafından kullanılıyor. Ayrıca diziden gelen ilk fotoğraflarının da Cornwall sahilinden geldiğini söyleyebiliriz.

Cornwall ve çevresinde bulunan irili ufaklı kaleler de çekimlerde sıkça kullanılan noktaların başında geldi. 

2) Derbyshir, İngiltere

Derbyshir, İngiltere

Kuzey orta bölgede bulunan Derbyshire, İngiltere’nin sevilen bölgelerinin başında geliyor.

House of the Dragon yapım ekibinin tercih ettiği bu bölge, bozulmamış doğası ve sağlamlığını kaybetmeyen Orta Çağ yapılarına sahip.

Ancak dizinin çekimleri için şehrin tarihi yapıları değil Peak District adındaki doğal parkı kullanıldı. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu doğal park birçok ağaç ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor.

Dizinin çekimleri sırasında Math Smith ve Milly Alcock’un fotoğrafları dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. 

3) Surrey, İngiltere

Surrey, İngiltere

İngiltere’nin birçok noktasını çekimlerde tercih eden House of the Dragon yapım ekibi, başkent Londra’nın da bulunduğu Surrey bölgesini tercih etti.

Caesar’s Camp denilen kale kalıntılarının bulunduğu yerde çekim yapan dizi ekibi, Orta Çağ Avrupası’nda sıkça tertiplenen turnuvaların bir benzeri için bu noktada set kurdu.

Dizinin çekimi sırasında  turnuva alanında başta Targaryen Hanesi olmak üzere Westeros’un diğer hanelerinin de bayrakları asıldı. Ayrıca Orta Çağ turnuva alanının bir benzeri de bu noktada kuruldu. 

4) Cáceres, İspanya

Cáceres, İspanya

İspanya, Game of Thrones dizisinin çekimi sırasında da çekim ekiplerine defalarca ev sahipliği yaptı. Game of Thrones dizisinde Alcazar Sarayı ve Kuzey İspanya çekimlerde sıkça kullanılan alanların başında geliyordu.

Orta Çağ Avrupası’ndan birçok kaleyi ve hatta küçük şehri görebileceğiniz İspanya, House of the Dragon çekimleri esnasında da tercih edilmiştir. İspanya’nın Ekstremadura bölgesinde bulunan Cáceres şehri, tarihi alanları ile dikkat çekiyor.

Tarih boyunca Roma, İslam ve Orta Çağ Akdeniz mimarisinden izler taşıyan bu şehir zengin bir mimariye sahiptir.

House of the Dragon çekimlerinde King’s Landing yani kralın şehri toprakları için bu şehirdeki birçok alan tercih edildi. Arco de la Estrella, Cuesta de la Compañía gibi tarihi alanlar King’s Landing için tercih edilen noktalar arasında yer aldı.

5) Trujillo, İspanya

Trujillo Kalesi, İspanya

Cáceres şehir merkezine oldukça yakın bir mesafede bulunan Trujillo, Cáceres şehrine bağlı bir ilçedir.

Endülüs Emevileri döneminden kalan bir kaleye ve diğer kalıntılara sahip bu ilçe, iyi derecede korunmuş birçok tarihi alana da sahip. İlçenin birçok binası UNESCO tarafından koruma altına alınmıştır. 

Emevilerden kalan bu kale hem Game of the Thrones hem de House of the Dragon çekimleri esnasında kullanıldı. 

6) Granada, İspanya

Cartuja Manastırı Granada

İspanya’nın Endülüs bölgesinde bulunan Granada, Roma, Mağrip ve Kastilya mimarisinin izlerini taşıyan birçok alana sahip.

Şehir, İspanya’nın sıkça ziyaret edilen turistik alanlarının başında geliyor. Endülüs mimarisinin en büyük örneği El Hamra Sarayı’na sahip bu şehir, bunun dışında birçok tarihi anıta da sahip.

House of the Dragon çekimleri esnasında La Calahorra ilçesinin adı çekimlerde sıkça duyuldu. İlçenin yerel basını şehirde genellikle karanlık çöktükten sonra çekimlerin yapıldığını dünya basını ile paylaştı. Ayrıca ilçenin yerel basınının paylaşımına göre; bu çekimler esnasında yapay patlama sesleri ve alevler de sıkça görülmüş.

7) Monsanto, Portekiz

Monsanto, Portekiz

Komşusu İspanya gibi Portekiz de House of the Dragon çekimlerine ev sahipliği yaptı. Avrupa kıtasının adeta sınırında bulunan Portekiz, aynı İspanya gibi Roma, Emevi ve Orta Çağ Avrupa kültürüne sahip birçok mimari yapıya sahip olan bir ülke özelliğini taşıyor.

İspanya ile sınır olan Castelo Branco bölgesinde bulunan Monsanto, tarihi bir Orta Çağ köyüne sahip. Zamanın durduğu bir köy olarak da bilinen Monsanto, ayrıca bir de kaleye sahip. Kale tam olarak sağlam olmasa da birçok parçası ziyaret edilebilir durumdadır.

Kayalık ve taşlık bir alana sahip arazisi çekim ekibi için zorlu olsa birçok özel sahnenin çekilmesinde kullanıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorum giriniz!
Lütfen isminizi yazınız